Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Unofficialpage » 06 nov 2024, 22:07

Šteta za rezultat, nije realan ovolika razlika. Ali sve u svemu odlična igra, ima naznaka modernog rukometa. Još malo popraviti tranziciju u odbranu i imamo se čemu nadati.

Sudije su ih dobro pogurale onih crvenim ali šta je tu je.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 nov 2024, 22:08

Crveni za Burica je kljucni momenat koji je Island iskorstio i od tad ih vise nismo mogli pratiti
Ne znam koji je trenutni level Islanda
Znam da je prije bio medju najjacima
Ako nauce nesto iz greski, mozda bude dobro
Svidja mi se sto ima mladih igraca
Nekako izgledalo je dobro do tog crvenog
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 06 nov 2024, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 06 nov 2024, 22:15

Dobra utakmica do crvenog kartona.Grgić, Perić, Majstorović odlični, Grgić klasa za sve naše bekove, lik je tehnički besprjekoran, m..a do poda.Peric me iznenadio, kakva realizacija sa krila i penala, klasa.Panic los bez obzira na ove golove na kraju, lik ne igra u poslednjih par klubova i to se dobro osjeti.Treba ga ostaviti da igra odbranu, u napadu tražiti bolje rješenje.Puno je falio Faljić kako u odbrani tako i u napadu, Ombaša nema šta tražiti u modernom rukometu, ko djete među igračima Islanda.Protiv Grčke će biti teža utakmica, ova je odigrana rasterećeno bez imperativa, sa Grcima postoji imperativ pobjede i biće teže.Ja bih dao šansu Čolakoviću na desnom beku i Aliloviću na srednjem, na tribine poslao Ombašu i Elmasa.Čestitke Damiru na pripremi i vođenju utakmice, možda i najbolja utakmica u poslednjih pr godina

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 nov 2024, 22:17

ovisnik je napisao/la:
06 nov 2024, 22:15
Dobra utakmica do crvenog kartona.Grgić, Perić, Majstorović odlični, Grgić klasa za sve naše bekove, lik je tehnički besprjekoran, m..a do poda.Peric me iznenadio, kakva realizacija sa krila i penala, klasa.Panic los bez obzira na ove golove na kraju, lik ne igra u poslednjih par klubova i to se dobro osjeti.Treba ga ostaviti da igra odbranu, u napadu tražiti bolje rješenje.Puno je falio Faljić kako u odbrani tako i u napadu, Ombaša nema šta tražiti u modernom rukometu, ko djete među igračima Islanda.Protiv Grčke će biti teža utakmica, ova je odigrana rasterećeno bez imperativa, sa Grcima postoji imperativ pobjede i biće teže.Ja bih dao šansu Čolakoviću na desnom beku i Aliloviću na srednjem, na tribine poslao Ombašu i Elmasa.Čestitke Damiru na pripremi i vođenju utakmice, možda i najbolja utakmica u poslednjih pr godina
Potpis :thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 nov 2024, 22:18

Neloš meč ali na kraju opet lagano izgubljeno tako da dođe na isto.

Ono što je pozitivno jeste pristup i neki fragmenti brzog i modernog rukometa sa par zanimljivih i relativno mladih igrača od kojih u budućnosti može biti koristi. Tu također ima i par igrača koji nisu tu, a bili su ranije, poput Faljića, Petrovića i dvojice golmana (Čordalija i Hodžić) koji bi u budućnosti isto tako mogli biti vrlo solidni igrači. Ima i ovih par omladinskih reprezentativaca tipa Hadžić ili Hadžimuhamedović koje treba pratiti jer bi i oni mogli biti dobra opcija u budućnosti. Zapravo Hadžića je već sada trebalo zvati bez imalo razmišljanja.

Malo sam gledao uvodnu emisiju gdje je Čičkušić rekao pametnu stvar u smislu da bi više volio da se napravi neka okosnica ekipe i ne ode na Euro nego da se plasiramo na Euro kao u prošlim ciklusima pa tamo igramo reda radi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 06 nov 2024, 22:23

Rukomet su unistile sudije.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 nov 2024, 22:25

NoDi80 je napisao/la:
06 nov 2024, 22:08
Crveni za Burica je kljucni momenat koji je Island iskorstio i od tad ih vise nismo mogli pratiti
Ne znam da li je Island bio ikada jači nego sada.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 06 nov 2024, 22:36

dobra igra nasih, stvarno su se borili
najjaci bili grgic, peric, majstorovic i vuksic
trebao je doborac mozda staviti avdica kao flastera na onog 2,8 m visokog islandjana na kraju kad je poceo pogadjati??
nadam se uskorom pozivu jos par mladih igraca (a. hadzic, hadzimuhamedovic, trivunovic, pivot peric,..) kao i vracanja golmana hadzica i cordalije, pa pavla petrovica i faljica pa i ev. tarika mlivica i tarika velica...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 nov 2024, 22:53

Hadžimuhamedovića treba zvati iz 4. Njemačke lige.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 nov 2024, 23:08

ASD je napisao/la:
06 nov 2024, 22:25
NoDi80 je napisao/la:
Peking 2008 :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 nov 2024, 23:14

legenda reala je napisao/la:
06 nov 2024, 23:08
ASD je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Ma nisu im tadi igrači kotirali u rukometu kao sadašnji.
Kristjansson najbolji igrač Bundeslige. Magnusson isto jedan od najjačih igrača lige. Ostatak rostera isto u najjačim klubovima svijeta.
Legitimni bundesligaški igrači ne mogu doći do spiska.

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 06 nov 2024, 23:16

ASD je napisao/la:
06 nov 2024, 22:53
Kako dijete igra brzo će on u najjačim klubovima da igra .
Igrači iz Holandije i Farskih Ostrva su igrali u njegovim godinama (17-18god) po nižim njemačkim ligama , a sada kada su stasali momci su kao rakete . Još mnogo vremena će proći da mi sustignemo Holandiju i Farska Ostrva ...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 nov 2024, 23:16

Hadžimuhamedovića treba pratiti, odnosno pratiti njegov razvoj. U omladinskim kategorijama je pokazao možda i više od Hadžića, ali Hadžić već dobiva prilike u ozbiljnom seniorskom rukometu tako da nema razloga da se makar on ne zove. Ja ne znam da imamo perspektivnijeg lijevog/srednjeg beka od Hadžića.

Mislim obojica su još mladi, Hadžimuhamedović će uskoro napuniti 18, a Alem će mislim tek sljedeće ljeto napuniti 18, dakle faktički su još uvijek maloljetni i nije nama svojstveno da u vatru guramo tako mladu djecu ali kako rekoh po meni Hadžić mora biti tu, Hadžimuhamedović manje-više.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 nov 2024, 23:25

Raonffa je napisao/la:
06 nov 2024, 23:16
Hadžimuhamedovića treba pratiti, odnosno pratiti njegov razvoj. U omladinskim kategorijama je pokazao možda i više od Hadžića, ali Hadžić već dobiva prilike u ozbiljnom seniorskom rukometu tako da nema razloga da se makar on ne zove. Ja ne znam da imamo perspektivnijeg lijevog/srednjeg beka od Hadžića.

Mislim obojica su još mladi, Hadžimuhamedović će uskoro napuniti 18, a Alem će mislim tek sljedeće ljeto napuniti 18, dakle faktički su još uvijek maloljetni i nije nama svojstveno da u vatru guramo tako mladu djecu ali kako rekoh po meni Hadžić mora biti tu, Hadžimuhamedović manje-više.
+1
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 nov 2024, 23:26

EastwichTown je napisao/la:
06 nov 2024, 23:16
ASD je napisao/la:
06 nov 2024, 22:53
Kako dijete igra brzo će on u najjačim klubovima da igra .
Igrači iz Holandije i Farskih Ostrva su igrali u njegovim godinama (17-18god) po nižim njemačkim ligama , a sada kada su stasali momci su kao rakete . Još mnogo vremena će proći da mi sustignemo Holandiju i Farska Ostrva ...
Ma slomit ćeš dijete bezveze. Nije nikad igrao ni juniorsku bundesligu, nego uglavnom niže omladinske ligem Ti bi ga gurnuo na ovaj nivo.
Ima brzinu i precizan šut (dobar izvođač sedmeraca uostalom). Ali mora puno da radi. Prije svega da proširi šuterski arsenal, nauči još koju fintu i da prosiri taktičko znanje, što neće sigurno u niželigaškom rukometu.

Hadžić je strašan talenat. Samo ne znam koliko će se fizički razviti.

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 06 nov 2024, 23:37

ASD je napisao/la:
06 nov 2024, 23:14
legenda reala je napisao/la:
06 nov 2024, 23:08
ASD je napisao/la:

Ma nisu im tadi igrači kotirali u rukometu kao sadašnji.
Kristjansson najbolji igrač Bundeslige. Magnusson isto jedan od najjačih igrača lige. Ostatak rostera isto u najjačim klubovima svijeta.
Legitimni bundesligaški igrači ne mogu doći do spiska.

Mislim da je ovo cak i mozda najjaci njihov tim ikada. Dosta su podcijenjeni, ali selekcija igraca im je brutalna.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 nov 2024, 23:39

Nadam se da ce u nedjelju biti u sastavu Alilovic i Colakovic, da vidimo koliko oni mogu. Ovako mislim da bi na tribine trebali Avdic, pa mozda i Mehmedovic.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 07 nov 2024, 00:01

@ ASD , koliko sam ja upoznat otac od malog Hadžimuhamedovića je bivši rukometaš i sa njim Alen radi od malih nogu (nešto kao što radi otac sa teniserkom Teom Kovačević) . Trenutno mu je otac trener i u tom timu , a kako sam pročitao od ove sezone njegov seniorski tim je najmlađi od osnivanja sa prosjekom oko 20 godina .

- igra neku i omladinsku ligu i sa seniorima , ne razumijem se baš koji su to rangovi ... nije niko rekao da ga sad zove , ali sa svojim znanjem sljedeće sezone sa 18-19godina može komotno i u cvajtu , a onda se može polako uvoditi i reprezentaciju ...

slika

TSV A-Jugend ist Meister der Oberliga Baden Württemberg
TSV 1866 Weinsberg – TV Plochingen: 33:22 (17:9)

Mit einem souveränen Sieg in heimischer Halle krönte sich die A-Jugend des TSV 1866 Weinsberg

zum Meister der Oberliga Baden-Württemberg. Gegen TV Plochingen setzten sich die Jungs von Trainer Edin Hadzimuhamedovic am Samstag gegen den TV Plochingen mit 33:22 durch. Einen brillianten Tag erwischte dabei Trainersohn Alen Hadzimuhamedovic mit zwölf Treffern. Nach dem Schlusspfiff kannte die Freude im Team und bei den 300 Zuschauer in der Weibertreuhalle keine Grenzen mehr. In den letzten drei Minuten feierten die Fans das Team mit stehenden Ovationen. Bei nur zwei Niederlagen und einem Unentschieden in der ganzen Saison holte die Nachwuchsmannschaft Mannschaft mit 31 Punkten aus 18 Spielen nach 30 Jahren wieder einen Titel in den Handballbezirk, wie Staffelleiter Michael Wolf bei der Übergabe des Meisterwimpels feststellte. Zu den Songs „Oh wie ist das schön“ und „So ein Tag, so wunderschön wie heute“ führten die A-Jugend BW-OL-Meister ihr Siegertänzchen auf. Die obligatorische Bierdusche, ausgeführt von Nils Pröllochs, ließ der stolze Meistertrainer Edin Hadzimuhamedovic gelassen über sich ergehen. „Ab jetzt wird es interessant“, meinte Weinbergs Coach. „Wir wollen die Qualifikation zur 2. A-Jugend-Bundesliga angehen“, erläuterte TSV-Handballabteilungsleiter Marco Horst. „Der Mannschaftsgeist und die Kameradschaft in diesem Team sind überragend“, lobte Spielermutter Michaela Köhler-Haas. Ihr Sohn Justus konnte verletzt beim Saisonabschluss nicht mitspielen aber im Kreise seiner Mannschaft kräftig mitfeiern.

„Das Team hat eine überragende Runde gespielt“, zollte Aktiven-Trainer Oliver Heß der Leistung des TSV-Nachwuchses Respekt.

Bereits zum Spielbeginn hatte der TSV 1866 Weinsberg einen starken Lauf und spielte innerhalb von 15 Minuten einen ersten Vorsprung von 10:4 heraus. Mitte des Spiels legte de TSV mit zwölf Toren in Folge den Grundstein für den Heimsieg und damit die Oberligameisterschaft.

TSV 1866 Weinsberg: Alen Hadzimuhamedovic (12), Sebastian Mühlegg (4), Jan Pröllochs (4), Paul Rieser (4), Finn Bayer (3), Manuel Weber (3), Mathis Paulsen (2), Filip Szöllösi (1), Lukas Haaf, Simon Jauchstetter, Nicolas Koch, Nils Pröllochs, Benjamin Steinle, Malte Uhl. Siebenmeter: TSV 2/3, TV ¾, Strafzeiten; TSV 1, TV 1.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 nov 2024, 10:47

1.50 kvota na nase protiv Grcke. Na njih 3.20.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 nov 2024, 11:12

Gruzija je jača dosta od Grčke. Imaju baš jake vanjske igrače.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.