Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Burberry46
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Burberry46 » 05 nov 2024, 23:13

Hajde Cabala vaditi ima zuti ali mislim da je trebao ostaviti barem jos 15 minuta Thurama i Vlahovica.
Losa nam je klupa.
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sissoko78
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko78 » 05 nov 2024, 23:14

Motta nije nametnuo nikakvu igru, sve što se desava je igra slucaja. Nemamo nikakvu igru, Cambiaso stalno mjenja pozicije.

Daleko je ovo još od prave ekipe. Dosta se mucimo da stvaramo šanse i one koje stvorimo su više plod greske protivnicke ekipe, da ne govorim da proigravanja u napadu nema niti duplih pasova sve daj loptu na bok i centriraj.

Portuglaca su nam procitali, udvajaju ga već 3 zadnje utakmice i to mu je lijek ocigledno

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 nov 2024, 23:16

Sissoko78 je napisao/la:
05 nov 2024, 23:14
Motta nije nametnuo nikakvu igru, sve što se desava je igra slucaja. Nemamo nikakvu igru, Cambiaso stalno mjenja pozicije.

Daleko je ovo još od prave ekipe. Dosta se mucimo da stvaramo šanse i one koje stvorimo su više plod greske protivnicke ekipe, da ne govorim da proigravanja u napadu nema niti duplih pasova sve daj loptu na bok i centriraj.

Portuglaca su nam procitali, udvajaju ga već 3 zadnje utakmice i to mu je lijek ocigledno
Ne mogu se složiti. Jako je brzo nametnuo drugi fudbal, posjed, pas, druga formacija gdje ne placemo sto ne vidimo 3 ofanzivna igrača. 90% tekmi se Juve pitao, to smo mogli sanjati do sad.
To sto to jos nije efikasno je drugo.
Ja sam zadovoljan, samo da neke mušice eliminise, a prostor za napredak je ogroman do kraja sezone.

Dušan perfektan, first touch koji mu je problem super, otvaranja, sve. I izvadi ga kad trebamo okrenuti. Samo to mogu shvatiti u kontekstu naredne ligaske tekme, ali i ovo je bilo jako bitno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 nov 2024, 23:22

Pogrijesio je sa izmjenama ali ovi sto igraju nisu kiborzi, a ovi sto su na klupi su lesevi. I sta moze jedino cekati da dodje jos neko pojacanje. Doduse moze dati vise sanse Adzicu i nekako pokusati oziviti Luiza. I to je to sto ima na raspolaganju.

A sto se tice igre ipak je to nesto novo u odnosu na Allegrija. Kod Allegrija je bilo prakticno jedno nista, patnja od 1 do 90 minute. Sada se ipak ide zabiti.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 05 nov 2024, 23:58

Koop je dirigent, sto je mig primjetio i uzivo, kako trazi igru, trazi kretanje. Njemu je neshvatljivo nakon gasperinija gdje su harali terenom da neko nece naprijed kad se ima lopta.
Ja mislim da bi lika mozdani udario da je proveo kod allegrija zadnje 3 sezone.
Ista meta isto odstojanje, jos uvijek se trazi najbolji tim i to mi je ok.
Mislim da ce se sljedece sezone traziti prioritetno(ako ostanu svi kljucni igraci) i novi dlp.
Loca je skroz ok igrac, ali nije za visi nivo od ovog sto sad isporucuje, jednostavno nam treba bolji.
Torino je must win, ako oper zaglavimo na 0-0 treba pocet knjigu pisati o ovoj sezoni

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 nov 2024, 09:28

Pogba je napisao/la:
05 nov 2024, 23:16
Sissoko78 je napisao/la:
05 nov 2024, 23:14

Ne mogu se složiti. Jako je brzo nametnuo drugi fudbal, posjed, pas, druga formacija gdje ne placemo sto ne vidimo 3 ofanzivna igrača. 90% tekmi se Juve pitao, to smo mogli sanjati do sad.
To sto to jos nije efikasno je drugo.
Ja sam zadovoljan, samo da neke mušice eliminise, a prostor za napredak je ogroman do kraja sezone.

Dušan perfektan, first touch koji mu je problem super, otvaranja, sve. I izvadi ga kad trebamo okrenuti. Samo to mogu shvatiti u kontekstu naredne ligaske tekme, ali i ovo je bilo jako bitno.
Stoji 99% napisanog, nisi pomenuo jednu stvar a kljucna je, rotacija? Nikolo se zagrijavao 40m u Udinama i nije ga uveo, utjesi ga ostatak staffa i hajde ono kontam u utorak ce igrati 90m a on sinoc ni minute?! Slicno se dešavalo sa Gatijem itd..
Ne kužim sta je poenta?
Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 nov 2024, 10:22

Spomenuo sam to par postova ranije, od Leipziga gdje je doktorirao na registi ga neshvatljivo prestaje koristiti, a protiv Intera ga bacio lavovima na trequartisti. Slično kao Cabal koji nije igrao 3-4 tekme uzastopno.

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 06 nov 2024, 11:09

Ja ne bih to sporio ljudi, barem ne nakon tek 2 mjeseca aktivnog fubala, koji je prekinut sa 2,3 reprez.pauze plus uzasne povrede plus neki crveni kartoni itd.

Covjek je od prve utakmice (mbangula i savona) dao do znanja sta mozemo ocekivati i to se i desava.
Mene bi recimo vise iznenadilo da je nakon 5-7 utakmica uzeo prvih 11 i gulio do smrti.

Polako sa ocjenama rostera, imena, rotacije.

Za sad imamo pomake jasne u posjedu lopte i zelji da se ide naprijed. I to je filozofija za 5 rangova drugacija.
Sa druge strane sama egzekucija ideja ide sporije.

Nisam ni nezadovoljan, nisam ni prezadovoljan, ali se ideja vidi, igraci zele naprijed, ali zato imamo danila, cabala ili savonu cesto 1 na 1 nazad gdje izgledaju kao amateri.

Dok protiv nas vec moraju duplirati igrace, ili markirati jako nisko u njihovoj polovici, sto je napredak jer mi sada ocigledno se pitamo.
Kada se branimo, to izgleda dosta lose, precesto nam golmani brane otvorene suteve, sto se recimo niie desavalo kod maxa, ali zato sto je to bila druga filozofija koja je prevazidjena i to je to.
Idemo dalje, hajmo razmisljati o conteovoj titulu sa 15 remija :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 nov 2024, 11:16

o svemu se prica, osim o ociglednom i najbitnijem. Bremer nas je sahranio.

Druga ekipa kako njega nema. dovoljno je pogledati statistike o broju golova, suteva , svemu.

ekipe koje zele da igraju kao Motta igraju od odbrane, a sta ti imasa Gattija koji je realno bukva za ovaj nivou,i od njega se trazi da igra sa loptom u nogama i pri tome izgleda gore sa loptom u nogama neko Kijelini u najboljim danima.
Savona je dijete koje nije za ovaj nivo, Cabal isto, prva ozbiljna sezona, Kalulu dolazi sa tribina i jos uvijek trazi kontinuitet.

K.Thuram prva ozbilja sezona, Fagioli ko zna sta je tu, isto tek izasao iz pauze, jos Koop se povrijedi u najgore vrijeme, a vec se vidi koliko s njim bolje igramo.
Rotacija u napadu nemamo, Nico je out, Yildiz je premlad da pocinje i bude glavni igrac u ozbiljnoj ekipi.

Na ovo treba pojacanja, mora se nadograditi, nekih i rijesiti. Zasto ne i razmisliti o Pogbi uz korigovan ugovor. Moras dovesti stopera umjesto Danila, startnog desnog beka, najmanje jednog veznog i jednog ofanzivca i to da budu igraci koji mogu odmah pomoci u startnih 11.

ti trenutno imas Di Gregoria(Perina), Bremera(nemas), Cambiassa, Koopa, jos jednog veznog(da se rotiraju), jedno krilo(da se rotiraju) i mozda spica koji mogu biti starteri u ozbiljnom Juventusu. Ostalo sve se moraju dovesti ozbiljni, provjereni dokazani igraci, starteri. I uz njih ce Kalulu, Savona, Cabal, Fabioli,Locateli,Thuram, Yildiz...biti bolji

jedno je ocekivati nesto od Yildiza/Cisca kad je sav fokus na njima, a drugo da imas neko svjestsku klasu na kojoj je sav fokus a da oni uskacu iz drugog plana

a para nema

u ovoj sezoni 1/8 finala LP nekim cudom i direktan plasman u LP i ja prezadovoljan, ali uz nastavak razvoja vizije i razvoja Cambiassa, Cabala, Savone, Kalulua, Thurama, Fagiolia, Yildiza, Cisca , Gonzaleza itd u upotrebljive timske igrace

kao i rjesavanje plata onih koji to nisu ala Danilo, Milik,Arthur, potencijalno Gatti, mozda Locateli/Mckennie.. mada mislim da oni imaju rolu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 nov 2024, 22:45

Sad mi je jasno sto je Douglas Luiz onoliki klaun.
Kad je dosao iz klovnovske lige. Pa vidite vi samo ovaj Arsenal koji je potrosio milijardu na ove klaune.

I tamo je onaj Luiz davao po 10 golova kao. :bow:
Covjek nije nizasta.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 07 nov 2024, 09:27

Hmmmm
Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 08 nov 2024, 15:32

Djalò sempre più titolare nel Porto: grande prestazione anche contro la Lazio
Smorilo me koliko sam pisao da treba ostati.

#MaxOUT

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 09 nov 2024, 11:20

Sretan rođendan kapitenu

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 nov 2024, 11:56

Chico klupa, Fagioli klupa 4 ili 5 mec. :damn:

Francisco Conceição vs Serie A wingers, per 90:

🥇Most xA (1st in Europe)
🥇Most attacking actions
🥇Most crosses
🥇Most dribbles
🥇Most key passes
🥇Most tackles.
Capitano :salut:

#MaxOUT

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 09 nov 2024, 20:19

Mora Mota kombinovati, sad DiGre klupa, jače od njega :rol:
MANIJACI JUG 1987

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 nov 2024, 21:02

Proslo je dovoljno vremena da mogu konstatirati da je vrijeme da se Motta prestane za*ebavati.

Odakle mu uopće ideja da izvodi "soldatine" bez imalo kreacije i da ocekuje pobjedu u ovakvim zatvorenim tekmama. Ne valja ovo.

Ne mogu opisati koliko ne mirisem Weaha, trudi se on, napredovao je, ali limitiran kao balkon. Evo i gola. :problem:
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 09 nov 2024, 21:04, ukupno mijenjano 2 puta.

#MaxOUT

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 09 nov 2024, 21:03

Nama fali napadac podhitno

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 09 nov 2024, 21:04

Kambijazo najbolji lijevi bek na svijetu :bow:
Vea trpa ne vadi
MANIJACI JUG 1987

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 09 nov 2024, 21:19

Odlično je ovo u prvih pola sata, dominiramo realno,
Kop predator
MANIJACI JUG 1987

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 09 nov 2024, 21:30

KOP bas nema srece.. Ali ok god dolazi u sanse bit ce golova..

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.