Ja bih vam još sutra dao da se otcijepite i da vidite koliko ste jadni bez državnog budžeta i pomoći koju dobijate odatle. Ne biste bili u stanju samostalno godinu dana preživjeti, bankrotirali biste i pocrkali od gladi (što i nije loša opcija). Evo, navest ću ti konkretne primjere. U mojoj branši, pravosuđu, sudije u Srpskoj imaju znatno manju plaću od sudija u Federaciji (400-500 KM), nemaju topli obrok i prijevoz i moraju tužiti za to. Zato svi dolaze u Federaciju raditi, jer su plaće mnogo bolje. Penzije su vam manje, životni standard je manji i ono bi se otcijepilo. Tačno, kad bi vas se kutarisalo, ova država bi prodisala. Ja sam za.jedanjeborac je napisao/la: ↑06 nov 2024, 10:14Donald razbio.
Prilika da se svijet malo unormali.
Dosta je vodanja ljudi na povodcu po berlinskim ulicama kao da su kerovi.
Ne ocekujem previse u kontekstu BiH.
I dalje sam stava koji pisem vec godinama, da bi sva tri naroda u Bih bila srecnija da ne zive zajedno i da je to jedini nacin da budu srecni.
I to se vidi na svakom koraku.
Te nade da bi vas Srbija uzela sebi su toliko glupe da ih ne treba ni komentarisati, oni su ionako jadni i bijedni i siromašni (osim Beograda i Novog Sada) i sigurno ne bi htjeli sebi pripajati dodatnu sirotinju.