antisisoja1919 je napisao/la: ↑03 nov 2024, 21:33
HPCompaq je napisao/la: ↑03 nov 2024, 21:04
Bruka i sramota sta su uradili od kluba,vise nema smisla komentarisati niti govoriti bilo sta....
Ja za ova desavanja u zadnjih mjesec dana krivim isključivo nas navijace.
Mi smo postalo imuni na sve.
Ko picke sutimo.
Ovo je trebalo otic porazbijat sve, polomit par njih nos, pa da mole na koljenima za sporazumni raskid.
Ovako nikakvog otpora i normalno da ih boli qrc kako ce odigrat.
Mi smo krivi sto nismo podrzali prosle godine Fukare koje su birale najbolju opciju za klub. Ubijedjan sam da uz malo vise pritiska Acika i jarani ne bi uspjeli preuzeti klub i izdrkavati se na njemu.
Druga krivica je sto ko god da dodje i kako god da radi mi podrzavamo, svrsavamo na pobjedu protiv Rahica, uz cast tom klubu, i sl. i mazemo oci bez da se bavimo stvarnim problemima. Nas par kad je pisalo o ocajnom startu napadani smo jer "sta ocekujemo na Kosevu ili u BL". Ali ovo sve nije ni cudo jer ne stajemo uz prave ljude kada se bira predsjednik.
Treca stvar je sto smo mala sredina sa navijacima vecinski fokusiranim u Tuzli ili navijavima sa TK koji gravitiraju ka i cesto budu u Tuzli i zmirimo na mnoge stvari jer to carsija radi. Nemoj Aciku on je carsija, nemoj Buciku on je brat s tribine, nemoj Nalu voli proc carsijom popit kafu i pozdravit, rahmetli otac mu bio moj komsija i sl.
Nama ne trebaju milioni i razmisljati o gasenju je suludo.
Treba par stotina hiljada da se izmire tekuci dugovi i privede ovaj cirkus kraju i narednih godina par dodatnih desetina hiljada mjesecno, uz tekuce troskove, da se pokrivaju stari dugovi. Da li u tome treba biti u PL ili ostati u federalnoj odluciti ce trenutni budzet uprave.
Uz sve to treba jako puno posla na svim segmentima da se stvari posloze jer je klub u apsolutnom rasulu od onih jazavaca, u usta im pljunem.
Azmir, ako uopste potpise, ne treba srati okolo o tudjim dugovima jer ja mislim da nema teoretske sanse da neko odgovara za izdrkavanja i dugove, vec nek ih ili krene vracati ili sjase s mjesta predsjednika. Ako zeli nek ih blati i pljuje, ali cinjenica je da za te dugove nece niko odgovarati. Nek snage preusmjeri da to ubuduce eventualno ne bude slucaj sa nekim mijenjanjem statuta.
I grad nema nista sa ovim. Ispada da oni nesto koce bolju Slobodu. Kako koce? Jasmin jeste kocio jer nije isao uz Azmira ali i to nisu bas skroz cista posla od Azmira bila jer se poslije politicki aktivirao. Grad treba dati neke pare iz budzeta godisnje, ne srati ako budemo trazili stadion da se nesto radi i to je to.
Nece nam biti bolje sve dok za krivca i potencijalnog spasioca gledamo na gradonacelnika.