Šta da kažem na današnju tekmu drago mi je naravno da smo prošli,ali me duša boli kada vidim kakav seljački tim igra u Premier ligi.Znam konkretno priče starijih igrača Troglava koje lično poznajem kakvo je to selo bilo gdje je Troglav išao nekad odigrati prijateljski meč,a oni sada ko neki najbogatiji klub BiH.Znam da im je stadion njiva bio sa dva gola i sa potočičem pored,znam da im je u tim prijateljskim tekmama livanjski Troglav po 10 komada uvaljivao dok je je Troglav igro 2. ligu,a ovi neku međuseljačku,znam i to da je u tim periodima Troglav kao drugligaš baš od Želje primao petarde.Sada razmišljam kakva je ovo država gdje taj isti Troglav igra 2. ligu Federacije,a Široki igra Premier Ligu gdje se jedan
GIGANT poput Želje mući sa njim.Kada će ta ruralna stoka već jednom naučiti ponašati se kao pravi ljudi,kada neće frcati onaj primitivni nacionalizam iz njih,kada neće kojekakvi redari sa **** glumiti harambaše po terenu i udarati sudije.Onom čovjeku koji je svirao penal treba trans napraviti i zahvaliti se čovjeku jer je svirao ČISTI PENAL,evo koliko je sve to jadno da bi se mi trebali zahvaljivati sudiji na nečemu što je normalno da radi,što mu je posao.Nakon tekme bagra sigurno priča kako su divno psovali balinsku mater,kako je sudac balija i kako je Željo "muslimanski" klub i da je radi toga sviran penal,kako je njihov plemenski vođa sa **** htio mlatiti dotičnog baliju.Umjesto da kaže pa dobro je nismo imali sreće biće bolje dogodine,svaka čast našim momcima borili su se,penal je bio čist ko suza nema dileme(kada bagra bude ovako govorila tada će i ova država naprijed krenuti). Ovo mi je bio ispušni ventil nakon svega što se događalo i moram se negdje ispuhati,jer je i moja okolina blaži oblik Širokog,zato bih vas molio da me pomalo i shvatite