Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

dduJ
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la dduJ » 31 okt 2024, 16:40

Izvezli smo tebe. Šta hoćeš bolje od toga? :yawn:

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 31 okt 2024, 16:43

numanumaye22 je napisao/la:
31 okt 2024, 16:37
Jadni nijemci izvoz im stao samo na 1000 milijardi godisnje :rol:

Kad cemo mi sta proizvest, izvest? Ni cackalice nismo u stanju napraviti a najpametniji narod. :urnebes:
Eto vidiš primjer gore ljudi koji žive i rade u BiH i lupaju gluposti o njemačkoj, postavljaju članke i neke rekla kazala priče. Od jende od najjačih ekonomija svijeta naprave Siriju. Tako i ti iz Njemačke govoriš nama kakvo je stanje u državi u kojoj živimo i radimo.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 31 okt 2024, 16:44

31 okt 2024, 14:09
Pa samo budala moze misliti da ce Njemacka propasti do te mjere i da ce biti potpuno unistena. Ljudi nisu propali ni 45' kad su doslovno bili poravnati. Nisu propali cak ni krajem dvadesetih godina proslog vijeka kad su bili Weimarska Republika, kad stvarno jesu bili bijeda.

Pazi ovo.

slika

:rol:

Inace u pogledu inflacije i slicnog, ja evo koliko sam godina ovdje, niti jednom mi plata nije kasnila, nije se smanjila, naprotiv raste konstantno, svake godine, putuje se fino, jede, nije mi jasno o kojoj propasti govore ljudi. :rol:

Posla bukvalno na svakom koraku, pa postarima povecali stanice na 17 eura bokte. Scholz i ministar rada Hubertus Heil spominju minimalac od 2026 da ce bit 15 eura :rol:
Ti mislis da je Njemcu bitno da li je minimalac 10, 13, ili 15€ ?
Ne nego , sigurnost, standard itd.
Pa taj isti Scholz sad nema 15% podrske u Njemackoj.
Problem je da je stanovnistvo pocelo se navikavat na vise i vise a Industrija taj Standard nemoze Pratit.
Ne kazem da ce njemacka Propast, ali slijede malo teze godine nego one prije Korone.
Naj veci problem je Autoindustrija, VW planira zatvorit 3 Fabrike , Kina ih ubi za Elektricnim Autima itd.
Radna snaga koja je trebala biti popunjena Izbjeglicama, je ustvari NERADNA snaga vecinom, koja je na socijali i kradu po njamackoj. Pogledaj samo Rammo - Clan familiju od 500 do 1000 ljudi na socijali i samo probleme prave, a takvih je mnogo.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 okt 2024, 16:54

tobaccos je napisao/la:
31 okt 2024, 16:43

Kad cemo mi sta proizvest, izvest? Ni cackalice nismo u stanju napraviti a najpametniji narod. :urnebes:
Eto vidiš primjer gore ljudi koji žive i rade u BiH i lupaju gluposti o njemačkoj, postavljaju članke i neke rekla kazala priče. Od jende od najjačih ekonomija svijeta naprave Siriju. Tako i ti iz Njemačke govoriš nama kakvo je stanje u državi u kojoj živimo i radimo.
Pa ja zivio i radio u toj drzavi preko 20 godina, jel se to nesto promijenilo stanje u zadnje 4 godine? :rol:

@GG3, koliko mi je jasno, ovdje su sigurnost i standard jako visoki, bar to nesto ne treba pojasnjavat laiku

Socijala u Njemackoj postoji od naseg pamtivijeka, tj bila je i devedesetih kad smo dosli ko izbjeglice, a i mnogo prije pa nisam vidio neki problem s tim, socijalna drzava i sigurna.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 31 okt 2024, 17:04

Toliko mu je dobro da mu je najbitnije da se hvali na forumu. Dobar mindestlohn u DE. :yawn:

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 31 okt 2024, 17:09

31 okt 2024, 16:54
tobaccos je napisao/la:

Pa ja zivio i radio u toj drzavi preko 20 godina, jel se to nesto promijenilo stanje u zadnje 4 godine? :rol:

@GG3, koliko mi je jasno, ovdje su sigurnost i standard jako visoki, bar to nesto ne treba pojasnjavat laiku

Socijala u Njemackoj postoji od naseg pamtivijeka, tj bila je i devedesetih kad smo dosli ko izbjeglice, a i mnogo prije pa nisam vidio neki problem s tim, socijalna drzava i sigurna.
Pa kako pričaš ovdje si odlično živio i zarađivao. Ja evo ove godine 10 godina radnog staža i mogu ti reći da je trenutno dosta bolje nego kada sam počeo. Zadovoljan i poslom i platom.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 31 okt 2024, 17:14

tobaccos je napisao/la:

Serator teški, uživa ovako da trolla i provocira narod bez potrebe. Ovo što on priča je otprilike istina, ali kad umanjiš za jedno 50x
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 31 okt 2024, 17:21

31 okt 2024, 16:54
tobaccos je napisao/la:

Neznam stvarno gdje zivis, mozda je ovaj dio malo sigurniji dole prema Svicarskoj,znaci München, Stuttgart ali Gradovi kao Berlin, Köln, Hamburg su postali totalno nesigurni za zivot, kriminal na sve strane. Za nekog obicnog radnika,koji ne prati sva drustveno ekonomska desavanja u drzavi sigurno da mu je situacija ok. Jos jednom kazem nece njemacka propast samo promijenit ce se mnogo toga…
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 31 okt 2024, 17:30

In the last decade, Germany has experienced a range of terrorist attacks from different ideological groups, including Islamist extremism, right-wing extremism, and left-wing extremism. There have been several notable Islamist attacks, such as the 2016 Berlin Christmas market attack, where a truck drove through a crowd, killing 12 people. This incident marked the deadliest Islamist terror attack in recent years, with other smaller-scale incidents and foiled plots occurring periodically since then.

Right-wing extremism has also been a significant issue, with attacks like the 2019 assassination of regional politician Walter Lübcke and the racially motivated shootings in Hanau in 2020, where 10 people were killed. These events underscore an increasing concern within Germany about far-right radicalization, especially after multiple high-profile cases revealed a structured and violent neo-Nazi presence.

Over the years, Germany has recorded hundreds of terrorism-related incidents, some successful and others prevented, across various ideological backgrounds. Despite the differences in ideology, the German government maintains a high level of vigilance across these threats, recognizing both the ongoing risk of lone-wolf and organized attacks.
Choose your killer :rol:

L'art pour l'art.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 okt 2024, 17:33

Tu su negdje sa cijelom ekonomijom. Sad je Yen malo opo pa ih je Svabija prestigla. Medjutim (cost of living), renta ti je 65% skuplja u Svabiji nego u Japanu. Bez rente (sve ostalo za zivot) ti je 30% skupklje u Svabiji. Cijene restorana su za 85% skuplje u Svabiji, namirnice za 8%.

U Japanu je prosjecna godisnja plata malo jaca od 40k dollara, dok je u Svabiji oko 45k eura. Tih 7-8 hiljada ne nadoknadjuje to gore navedeno. S toga (uzimajuci sve u obzir), kazem da je Japan istinska druga ekonomija svijeta.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 31 okt 2024, 17:35

VivaLaStella je napisao/la:
31 okt 2024, 17:14
tobaccos je napisao/la:

Serator teški, uživa ovako da trolla i provocira narod bez potrebe. Ovo što on priča je otprilike istina, ali kad umanjiš za jedno 50x
Sere zato sto mu nije dobro kako je bio zamislio, pa se ovako ubjedjuje da mu je opet bio pametan potez sto je otisao.
Uporedi ga sa Alemom koji je stvarno uspio i zadovoljan je zivotom.
Mada svakako je ogromna razlika izmedju USA i DE. Nije bez razloga tako da svako moze otici u ovo drugo.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 31 okt 2024, 17:55

Moram čut Alema šta kaže na ovo, jer barem meni, ovo djeluje logično
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 31 okt 2024, 17:57

Mogli je napisao/la:
31 okt 2024, 17:35
VivaLaStella je napisao/la:
31 okt 2024, 17:14
tobaccos je napisao/la:

Sere zato sto mu nije dobro kako je bio zamislio, pa se ovako ubjedjuje da mu je opet bio pametan potez sto je otisao.
Uporedi ga sa Alemom koji je stvarno uspio i zadovoljan je zivotom.
Mada svakako je ogromna razlika izmedju USA i DE. Nije bez razloga tako da svako moze otici u ovo drugo.

slika

Ej on unio šezdeset milja :urnebes: koja budala bi samo otišla u njemačku da komparativno ima manje :rol: :rol: , ova mu je laz tako nezapaženo prosla a levat se hvalio **** biftekom da ga jede :urnebes: :lolno:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 31 okt 2024, 18:07

TefalTava je napisao/la:
31 okt 2024, 17:57
Ej on unio šezdeset milja :urnebes: koja budala bi samo otišla u njemačku da komparativno ima manje :rol: :rol: , ova mu je laz tako nezapaženo prosla a levat se hvalio **** biftekom da ga jede :urnebes: :lolno:
Ma klasican papak ko i oni dijasporci sto dodju augustu u BiH da se kurce i usput posjete zubara jer im je tamo preskupo. :yawn:

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 31 okt 2024, 18:16

Normalno da je prošla nezapaženo, većina ljudi je prestala čitat kod "shvatite da diskutujete sa čovjekom"

L'art pour l'art.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 okt 2024, 18:28

BosniaBoston je napisao/la:
31 okt 2024, 17:55

Pa ima malo istine prve godine, ali je i on napravio nekoliko poteza, sa tarifama, pa s Fordom gdje im licno nije dao da odu u Mexico (rekao im ako odu u Mexico da ce morati placati porez na uvoz vozila), pa su napravili tvornicu u Ohio, time direktno sacuvo hiljade poslove i plus dodao. Smanjio taxu, ukino kazne za Obamacare, do korone je njegovo ferceralo sve realno. Eh tu je djelimicno i izgubio izbore jer nije svato koronu ozbiljno, sto se sa ove tacke gledista ispostavilo da je bio u pravu realno, citav svijet stao a eo danas niko je i ne spominje. Mada sve u svemu nije ni on legitimni kandidat, ne ponasa se kao covjek od 80 godina prvo to a drugo ne kao covjek - predsjednik ono kontas. Nekom je to kao ono "regularan covjek", pa sta mi treba Huso pijacar biti predsjednik drzave ali haj.

Realno njegov mandat svijet je bio u miru, za to mu treba dati kredit, bilo je ono malo sra.nja u Siriji ali nista na ovom nivou, opcenito je.bati i njeg u kratkim crtama.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 31 okt 2024, 18:37

BosniaBoston je napisao/la:
31 okt 2024, 17:55

Pa tako je i bilo. Ljudi zaborave kakvu je Bush ekonomiju ostavio 2008/2009 i onda kakvu je Obama ostavio 2026/2017.

Nego evo pocelo je, Minnesota
slika

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 31 okt 2024, 18:44

Kad smo kod toga ko kakvu ekonomiju ostavlja.

https://archive.ph/2WQMc

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 okt 2024, 18:53

Kajzer10 je napisao/la:
31 okt 2024, 18:44

Lazu liberali kao i vecinu stvari, prodaju maglu, tako i s tim brojevima. Digo se standard zivota, da tjera ljude da zaradjuju 70k+ da bi prezivjeli i onda te brojeve koristi kao evo raste ekonomija. Pusti to, bolje zaradjivati 50k a da je standard 40k, nego 100k a da je standard 95.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 31 okt 2024, 19:05

alemsa je napisao/la:
31 okt 2024, 18:53
Kajzer10 je napisao/la:
31 okt 2024, 18:44

Lazu liberali kao i vecinu stvari, prodaju maglu, tako i s tim brojevima. Digo se standard zivota, da tjera ljude da zaradjuju 70k+ da bi prezivjeli i onda te brojeve koristi kao evo raste ekonomija. Pusti to, bolje zaradjivati 50k a da je standard 40k, nego 100k a da je standard 95.
:salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 6 gostiju.