Kiriju sam placao i u Sarajevu i to ne malo. Sta to samo kirije placaju u Njemackoj jel.NoDi80 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:53Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuunumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:51Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli.
U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila.![]()

Kirija u Sarajevu cca 600 KM plus jos rezije a plata 1000 KM. Sretno s tim.

Ali razumijem, vise od pola foruma ne placa kiriju kad i dalje zive s roditeljima iako su debelo premasili tridesete, pa ne mogu razumijet ljude koji se osamostale da trebas i racune platit nekad.