Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Budi onda nepismen i eto uspet ces. Al eto, koliko god populisticki to izgledalo naravno da to nije istina. Dva covjeka ili tri ne cine pravilo.
- Shategabri
- Kontakt:
Meni je Njemačka, Austrija super otići onako.alemsa je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:33Meni Jablanicko bilo cool sa 7 godina a i tad se na more islo svake godine. Bog zna ba gdje drug @numan zivio i kako, ima i po BiH svasta, bit ce kao mi ovaj drug iz Liberije, nije znao sta je frizider dok u Usa nije dosao. Tako da mu je sve wowJabroni je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:23Ma jašta, i ja ga sad tek razumijem, kao i neke ranije postove tipaVivaLaStella je napisao/la: ↑30 okt 2024, 08:16Za razliku od prije sad makar mogu shvatit zašto je toliko ogorčen frajer
numanumaye22 je napisao/la: ↑03 sep 2024, 22:28Prosjecan europljanin sa 19-20 god obidje Europu s licnom kartom, pa u tim godinama meni na Jablanicko jezero otic bilo wow, 100 %, sve fakti ybg.![]()
Sve preko 10 dana, jok.
Bio sam u Austriji dvije sedmice, počelo me nervirati ono njihovo sve pod konac.
Ma dobro, ko se dočepao asfalta Njemačke poslije neke bh vukoyebine, razumijem ga.
Koševo Zapad
Odakle je rodom naš leorey?
Mogu mislit iz koje je vukoyebine kad mu je odlazak ma Jablanicko jezero wowalemsa je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:33Meni Jablanicko bilo cool sa 7 godina a i tad se na more islo svake godine. Bog zna ba gdje drug @numan zivio i kako, ima i po BiH svasta, bit ce kao mi ovaj drug iz Liberije, nije znao sta je frizider dok u Usa nije dosao. Tako da mu je sve wowJabroni je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:23Ma jašta, i ja ga sad tek razumijem, kao i neke ranije postove tipaVivaLaStella je napisao/la: ↑30 okt 2024, 08:16Za razliku od prije sad makar mogu shvatit zašto je toliko ogorčen frajer
numanumaye22 je napisao/la: ↑03 sep 2024, 22:28Prosjecan europljanin sa 19-20 god obidje Europu s licnom kartom, pa u tim godinama meni na Jablanicko jezero otic bilo wow, 100 %, sve fakti ybg.![]()

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ako ima poganije zemlje/nacije.... Samo kad vidim one videe pripravljanja hrane nije mi dobro a tek ovo

Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- numanumaye22
- Kontakt:
Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu.

Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi

Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
Evo saznali smo da nije iz Sarajeva, ali ipak vrlo dobro poznaje glavni grad, dakle neko selo pored Bugojna otprilike

- Shategabri
- Kontakt:
https://valterportal.ba/national-geogra ... -to-znaci/numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:28Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu.![]()
Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi
Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
jbo national geografic

Koševo Zapad
Gdje zivis numa u Njemackoj u kojem gradu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ja bas sad htio postavitiShategabri je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:36https://valterportal.ba/national-geogra ... -to-znaci/numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:28Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu.![]()
jbo national geografic![]()
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa za posjetit divno, za zivot sjajno ali ako planiras zivjeti nekih 300-400 godina, onda mozda i docekas da se stanje u drzavi promijeni.
Pa znas sta ovo znaci? Sad ce biti hrpa turista svake godine.numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:38Pa za posjetit divno, za zivot sjajno ali ako planiras zivjeti nekih 300-400 godina, onda mozda i docekas da se stanje u drzavi promijeni.
Jako puno mogucnosti pa cak i za tebe.
Bice sigurno neki veliki hotel pa eto

Numa zvani kirija
U BiH si imao ili imas jos svoju kucu, stan, a u Njemackoj ni auto nemas
Skupljas flase za lidl, kesu neces da uzmes vec u kartonima nosas
Sklave sparen land
Znam neke dede gore nemaju nikog u porodici i opet cuvaju pare za crne dane hahah
Pola vas je takvih u Njemackoj, bolje sad u Austriju, Svicarsku,Dansku, Norvesku otici nego u Njemacku, Francusku…
Samo da vam auslenderi odu sve bi stalo i otislo u picku materinu
U BiH si imao ili imas jos svoju kucu, stan, a u Njemackoj ni auto nemas
Skupljas flase za lidl, kesu neces da uzmes vec u kartonima nosas
Sklave sparen land
Znam neke dede gore nemaju nikog u porodici i opet cuvaju pare za crne dane hahah
Pola vas je takvih u Njemackoj, bolje sad u Austriju, Svicarsku,Dansku, Norvesku otici nego u Njemacku, Francusku…
Samo da vam auslenderi odu sve bi stalo i otislo u picku materinu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Numa je li ti pdv uzimaju veci nego prije 2 godine
Valja finasirat Izrael i Ukrajinu, a s druge strane glumiti nevinost
Nema vise ruskog gasa, sad ce te morati duplo placati amerina
Dobra politika nema sta
Sve skuplje, a plate iste
Poceli ste iz BiH trend pratiti
Kad ne budete valjali zavrsicete ko rusi sa zamrznutim racunima i sve ce vam uzeti
Valja finasirat Izrael i Ukrajinu, a s druge strane glumiti nevinost
Nema vise ruskog gasa, sad ce te morati duplo placati amerina
Dobra politika nema sta
Sve skuplje, a plate iste
Poceli ste iz BiH trend pratiti
Kad ne budete valjali zavrsicete ko rusi sa zamrznutim racunima i sve ce vam uzeti
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- numanumaye22
- Kontakt:
Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli.
U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila.
Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli.

U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila.

Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuunumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:51Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila.![]()
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk, Nebeski i 4 gosta.