To je do nas sveenobarca je napisao/la: ↑30 okt 2024, 07:53Ma te price o povratku u BiH su hrpa budalastina, onaj vidio par osoba da se vratilo i predstavlja to kao bog zna sta, a ne vidi da je u tom periodu osla hrpa ljudi.
Jos kad cujem one price dje god odes ti si stranac, pa bolje te tamo tretiraju kao stranca nego ovdje kao domaceg. Da ne bude da pametujem sa zapada, i ja sam u Bosni, meni je dobro, dobra plata, dobri uslovi, vikend slobodan, stambeno pitanje rijeseno ali realno gledajuci puno je veci broj ljudi ovdje kojima nije bajno tako da samo naprijed, ko god moze nek ide.
Davno su prosla vremena kad se islo samo zbog para, idu ljudi radi svega drugog, doduse ja ne zivim tamo pa ne znam ima li nepravde ko ovdje ali kako god ako i ima to je u manjoj mjeri. Evo samo jedan primjer, prije mjesec dana u Jablanici zivot izgubi desetak osoba, jel uhapsen neko, vlasnik legalnog kamenoloma? Gdje on, sta je sa njim, nikom nista, tako je svaki put, ona policajka sto je odala onom monstrumu gdje je nizama radi i dalje normalno, ma yebes drzavu. I ja sam budala sto nisam otisao a imam mogucnosti, treba da sutra ovdje docekam da mi tatin sin ubije dijete na pjesackom pa za mjesec dana hoda po gradu ko da nista nije bilo.
Uglavnom jos sam tu pa vidjecemo ko ce zadnji ugasiti svjetlo![]()
Nema potresta, neki dan izbori bili..
Kakav narod, takva vlast