Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Yebeš mi mater, ako ima gorih ljudi od studenata medicine, kako tako plemenito zanimanje izaberu tatini sinovi i smećari.
Sve je takmičenje, samo se gleda kako da se nekome postavi noga, čist promašaj.
Sve je takmičenje, samo se gleda kako da se nekome postavi noga, čist promašaj.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- VivaLaStella
- Kontakt:
Primijetio sam to kod nekih ljudi kojima odlazak u inostranstvo i nije ispao onako kako su očekivali. Stid ih priznati da im je i tamo patnja ko i u Bosni, pa preuveličavaju one negativne stvari ovdje i pljuju nas duplo jače.Mogli je napisao/la: ↑29 okt 2024, 18:55Tako se tjesi da mu je dobro sto ima mindestlohn u Bausteliji.tobaccos je napisao/la: ↑29 okt 2024, 18:45Nije kod nas stanje bajno, daleko od toga. Ali ovaj brat od nas pravi Kongo jbt.VivaLaStella je napisao/la: ↑29 okt 2024, 18:36Možeš ovaj otić iz Bosne, al neće Bosna iz njega nikad..
Čuj pričao mu neki likJako relevantno i uz to 100% istinito, vjerujem.
Uzmimo da je istina što je taj neki lik ispričao.. je li tužila firmu? I je li stvarno misliš da je prošlosti bilo takvih tužbi, a da su presuđene u korist firme?
Otkud ti inspiracija da toliko lupetaš bog te vidio![]()
Coping klasični
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Jel te to spucala realnost zivotnog poziva

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Razumijem ljude koji su isli u Njemačku do prije 5-6 godina ali zamisljam koji degenerik trebas biti da planiraš sada ici u najbrže raspadajucu ekonomiju svijeta. Nije mi drago jer će manje para dolaziti u BiH i mnogo će nasih firmi iz Bosne koje izvoze u Njemačku podobro biti u problemima. Eno Wolfsburg cijeli grad u problemima..
Plus ne smijes imati ni zivotne ideale. **** im židov mater.
U TK ove godine upisano 90 djece u škole povratnika iz inostranstva..Biti će to i masovnije jer valja robovati kao jeftina radna snaga iz trećih zemalja a troškovi abnormalno rastu valja finasirati sve tezu situaciju u EU plus rat u Ukrajini.DIJELE 30.000 OTKAZA
Panika u Njemačkoj: Najveći europski proizvođač automobila zatvara najmanje tri pogona, ugrožen je cijeli jedan grad
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Šta u slučaju da si na bolovanju, a ističe ti ugovor. Je li poslodavac obavezan da isti produži ili ne.LjumanM95 je napisao/la: ↑28 okt 2024, 21:28Informacije radi, može nekom zatrebati, poslodavac vam ne smije otkazati ugovor za vrijeme privremene spriječenosti za rad (bolovanja) zbog povrede na radu ili profesionalne bolesti, čak ni kada je u pitanju ugovor o radu na određeno vrijeme. Takav otkaz će uvijek na sudu biti uspješno osporen i presuda će glasiti u korist radnika.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Trudnici mora to je valjda ko sveta kravaMokes je napisao/la: ↑29 okt 2024, 19:49Šta u slučaju da si na bolovanju, a ističe ti ugovor. Je li poslodavac obavezan da isti produži ili ne.LjumanM95 je napisao/la: ↑28 okt 2024, 21:28Informacije radi, može nekom zatrebati, poslodavac vam ne smije otkazati ugovor za vrijeme privremene spriječenosti za rad (bolovanja) zbog povrede na radu ili profesionalne bolesti, čak ni kada je u pitanju ugovor o radu na određeno vrijeme. Takav otkaz će uvijek na sudu biti uspješno osporen i presuda će glasiti u korist radnika.![]()
A obicnom bolovanju ne
Neka me neko ispravi ako grijesim
koju biste srbijansku seriju preporucili da je izasla u posljednjih desetak godina, a da nije na fazon Juznog vetra?
vidim da stancaju masu serija... ovdje pominjane Rode su mi medju omiljenim ikad.

Deca zla
Senke nad Balkanom (imaju 2 sezone, prva top, druga već pad, uskoro bi trebala i treća izaći)
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Najbolje što je izašlo skoro - "Deca Zla".
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Ne treba zaboraviti da Njemačka trenutno ima najveći procenat reciklaže komunalnog otpada od svih zemalja EU.avenija je napisao/la: ↑29 okt 2024, 19:23Razumijem ljude koji su isli u Njemačku do prije 5-6 godina ali zamisljam koji degenerik trebas biti da planiraš sada ici u najbrže raspadajucu ekonomiju svijeta. Nije mi drago jer će manje para dolaziti u BiH i mnogo će nasih firmi iz Bosne koje izvoze u Njemačku podobro biti u problemima. Eno Wolfsburg cijeli grad u problemima..
U TK ove godine upisano 90 djece u škole povratnika iz inostranstva..Biti će to i masovnije jer valja robovati kao jeftina radna snaga iz trećih zemalja a troškovi abnormalno rastu valja finasirati sve tezu situaciju u EU plus rat u Ukrajini.DIJELE 30.000 OTKAZA
Panika u Njemačkoj: Najveći europski proizvođač automobila zatvara najmanje tri pogona, ugrožen je cijeli jedan grad
I dalje najjaču autoindustriju na evropskom tržištu, unatoč brojnim izazovima i rezovima zbog tranzicije.
Onda, vodeća po broju instaliranih robota u prerađivačkoj industriji (globalno samo J. Koreja ispred). Dalje prema zadnjim info, vodeća po ulaganju u naučno-istraživanje, pa zemlja sa najvećim brojem vjetroelektrana u EU itd.
Iako do 2022. nisu imali ni jedan LNG terminal, kako bi smanjili ovisnost od Rusije, do sada imaju msm preko tri operativna plutajuća.
Istina ima i dosta neravnina pogotov kada je u pitanju željeznički saobraćaj, ali ljudi su bili i ostali oni kojima se gravitira. Zemlja koja će u budućnosti postavljati standarde, barem kada je u pitanju Evropa.
Npr. zna se desiti da čekam S-bahn više od 20 minuta ,ali pomenute željeznice su veliki zahvat, na kojem već rade.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
Pola ih nece reci iskreno kako im je. U mene kolega radi ovdje u policiji kod nas, ima sredjenu kucu, auto sve rijeseno, zena fakultet zavrsila, fin posao, kaze on ja planirao ici u sloveniju ili njemacku voziti kamion, kaze ne moze se ovdje. Kad sam objasnio iskreno sta i kako i sta sve treba proci, kazw ma ne znam da bi isao sad. Znaci ljudima dodje u mozak glupost kazw ja bi isao. Ne bi rekao plata 11000 eura pa et isplati se.VivaLaStella je napisao/la: ↑29 okt 2024, 19:02Primijetio sam to kod nekih ljudi kojima odlazak u inostranstvo i nije ispao onako kako su očekivali. Stid ih priznati da im je i tamo patnja ko i u Bosni, pa preuveličavaju one negativne stvari ovdje i pljuju nas duplo jače.
Strasna serija
1946-1987
Samo kad se sjetim koliko su me ismijavali kad sam prije jedno 3 godine rekao da će se tema ‘odlazak iz BiH’ uskoro preimenovati u ‘Povratak u BiH’.avenija je napisao/la: ↑29 okt 2024, 19:23Razumijem ljude koji su isli u Njemačku do prije 5-6 godina ali zamisljam koji degenerik trebas biti da planiraš sada ici u najbrže raspadajucu ekonomiju svijeta. Nije mi drago jer će manje para dolaziti u BiH i mnogo će nasih firmi iz Bosne koje izvoze u Njemačku podobro biti u problemima. Eno Wolfsburg cijeli grad u problemima..
Sad će se opet redovne mušterije javiti sa slikom meze na stolu i Nutelle u Lidlu za 2 eura
- numanumaye22
- Kontakt:
Ja mislim da u tu propagandu vise ne vjeruju ni sami SDA botovi, admin izgleda nije odavno prosao pored njemacke ambasade da vidi redove koji su i dalje isti ili i veci nego 2018.
Cuj povratak u BiH
Cuj povratak u BiH

- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Ako mozete samo idite u USA , prosječan Bosanac će se debelo X puta prije obogatiti u Texasu nego u nekom Baden Wurtemburgu.
Nisam jos upoznao jugošvabe da masovno tamo imaju kuće , dok amerikance u 99% slučajeva jesam ,ustvari ne znam dijasporca iz USa da živi pod kirijom.
Nisam jos upoznao jugošvabe da masovno tamo imaju kuće , dok amerikance u 99% slučajeva jesam ,ustvari ne znam dijasporca iz USa da živi pod kirijom.
Redakcija SportSport je oko 20 metara od Njemačke ambasade, prolazim ispred svaki dan jedno 10 puta. A ti?numanumaye22 je napisao/la: ↑29 okt 2024, 21:06Ja mislim da u tu propagandu vise ne vjeruju ni sami SDA botovi, admin izgleda nije odavno prosao pored njemacke ambasade da vidi redove koji su i dalje isti ili i veci nego 2018.
Cuj povratak u BiH![]()
Odavno nisam vidio neki red, mada mislim da to nije nikakav pokazatelj ničega.
Puno veći pokazatelj su ova upisana/ispisana djeca. Od onog sto ja znam, kod moje djece u zadnje 4 godine 1 dijete otišlo u Njemačku i to isto se vratilo za 3 mjeseca (nešto im se nije dopalo). U istom periodu još dvoje se upisalo nakon sto su se roditelji vratili u BiH (ne znam odakle, mislim da su jedni iz Austrije)
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sarajevo nije nikakav realan pokazatelj. Tu ljudi vec imaju plate kao u Njemackoj. Ima dosta gradova gdje je plata 900 KM u 80% stanovnika i tu je otislo pola ljudi.
Ja u Tuzli ne znam nikog da se vratio. Ne ide se masovno ove godine ali se nije niko ni vratio.
Ja u Tuzli ne znam nikog da se vratio. Ne ide se masovno ove godine ali se nije niko ni vratio.
Povratak u BiH 
Karikatura od države sa cijenama kao u Beču a platama kao u Gruziji. Vrati se onaj ko ima dovoljno keša da živi tu. Tj niko.

Karikatura od države sa cijenama kao u Beču a platama kao u Gruziji. Vrati se onaj ko ima dovoljno keša da živi tu. Tj niko.
-
- Kontakt:
Kod mene se ljudi dosta vracaju. Ali inace vozaci kamiona jer se bude odvojeno od familije i zivis ko pas lutalica. Ali imam par kolegi koji ako vjerujete u Ljubljani ide kopa po kontejneru, nadje npr pokvareno kuhalo, popravi i proda za 10-15e, pokvareno biciklo popravi i prodaje i to mu je pored posla zarada. Kazem mu sto to u Bosni nisi radio, zivio bi bolje nego tu, kazw ma gdje cu dole kopati po kontejnerima. Eto, ali taj nece reci da se pati tamo. I uz to voza jako auto naravno
Ps. Ja se vracam nakon 10 godina iz Slovenije.
Ps. Ja se vracam nakon 10 godina iz Slovenije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.