Imao sam svašta u razmatranju za novi mobitel.
Oppo find x8, Xiaomi 15, vivo x200, Honor Magic 7, Pixel 9.
Na kraju ništa od toga, Vivo x200 pro mini umalo da dođe, ali nabavio se Pixel 8 pro.
Imam želju za Pixelom još od dvojke kad su te 2017 izdominirali godinu, i evo došao je red na Pixel.
Razlika između ovogodišnje devetke i prošlogodišnje osmice nije velika, možda 10-15%, a cijenu sam dobio duplo manju, lagan je to izbor bio.
Kamera, ekran, izrada, softver, google podrška, baterija u prvom planu.
Performanse mi nisu bitne, Tensor je mjera, tako da i sa te strane dosta lagan izbor,
a i ovim modelom su počeli kampanju od 7 godina novog OSa, što znači ima podršku do 2030.
Samsung seriju A, ili bilo koji midranger nakon korištenja flagshipa nikom ne bih preporučio ko je imao običaj nositi premium.
Evo ja sam uvijek u životu bio na flagship modelu, a zadnju godinu na A54, učinio mi se u prvi mah kao dobra alternativa, i pogriješio sam.
Kad smo kod samsunga S10 iz 2019 je bolji i fluidniji mobitel, ovo sranje od midrangera ne mogu naviknuti nikako,
taj komad plastike u ruci, virtual proximity, čak svjesno neispeglano sučelje koje se tek primjeti kad uzmem flagship, a softver je takav da su mi ažuriranjem ukinuli postavke za always on, sada podržava samo običan sat, a prije sam mogao svašta. onda haptički odziv, mobitelu fali sve i svašta, spora kamera, ultra spor fokus, to s.ranje od treće kamere gdje postave nešto kao da ima, a ustvari nema ničem ne služi...
Dobar mobitel za 600KM koliko sada vrijedi A55, s obzirom na cijenu nema se šta prigovoriti, ko hoće da uštedi a nije mu bitno da ima premium, onda će sigurno za pare dobiti puno, ali za mene je ovo puno kompromisa ne isplati mi se.