Ako imaš ugovor za stalno onda ti ne može ništa osim da ti ponudi otpremninu u visini tri plate.nebeskasila je napisao/la: ↑28 okt 2024, 20:24Pa prijavljen sam ovo vrijeme dok sam bio na bolovanju, e sad belaj je hoce me odjaviti sad 01.11.numanumaye22 je napisao/la: ↑28 okt 2024, 20:10Kakva otpremnina, bolje da provjeri jel prijavljen uopste i ako da, otkad. Jer da je, ne bi smio ni spomenut gazda takvo nesto.tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 okt 2024, 20:00
Ne vjeruj na rijec.
Ti imas izbor da dolazis na posao i da ako on ne zeli da ti tu radis predlozi sporazumni raskid. Ti mozes odbiti sporazumni i traziti otpremninu ako ti zele dati otkaz.
U suprotnom ako ti on kaze nemoj dolaziti, a ti se ne pojavis tri dana u nizu. On ti moze dati otkaz bez da ti isplati ista.
Sad naravno ne znam jeste li vi u ok odnosima i jel on to stvarno misli ali ako ti se radi idi pod svaku cijenu da dodjes na posao prvi dan nakon bolovanja.
to me zanima da li me smije odjaviti, a imam ugovor za stalno i sam sam mu napisao da mogu poceti raditi 01.11 , da sam zakljucio bolovanje
Meni i kolegi su na prošlom poslu namjestili i doveli nas u situaciju da idemo na sud ili da uzmemo tri plate u vidu otpremnine. Obojica prihvatili i našli druge poslove.