NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

jestamaji
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la jestamaji » 20 okt 2024, 16:05

pokušao sam gledati ali me srušilo. uspio sam vidjeti zadnjih 10 minuta prve tekme i nekako se otkotrljati u krevet .. nadljudskim naporima :D

sezona je skroz drugačija nego sve prethodne, puno ranije su odigrane glavne tekme nego inače, zahvaljujući novom poretku. sad do kraja treba još vidjeti penn state-ohio state, lsu-alabama i beorgia-tennessee i to je otprilike to. oregonu teško da iko može uzeti no.1

p.s. ovogodišnja navy-army tekma bi mogao biti najbolji america’s game ikada :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 21 okt 2024, 15:20

ode watson na pazar ... mislim da su svi samo to čekali ;) a nije puno drugačije ni sa jetsima :roll:

derbi SF-KC je bila u principu grozna utakmica ali interesantna. sad svi veličaju onaj mahomesov run .... evo šta se u zlatna doba footballa dešavalo onima koji bi tako nešto pokušali: :o :o

večeras bi mogle biti dvije super utakmice. arizona i chargersi su antipod jedni grugih, dvije oprečne filozofije, a baker ima oružja do zuba i igra svoju najbolju sezonu a sa druge strane henry ruši sve pred sobom .... nažalost MNF je nemoguće gledati.

sve skupa po meni najlošija sezona u zadnjih dvadeset godina i automatski najinteresantnija, a to se onda preslikava i na fantazi :thumbup:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 okt 2024, 15:27

jestamaji je napisao/la:
21 okt 2024, 15:20
ode watson na pazar ... mislim da su svi samo to čekali ;) a nije puno drugačije ni sa jetsima :roll:

derbi SF-KC je bila u principu grozna utakmica ali interesantna. sad svi veličaju onaj mahomesov run .... evo šta se u zlatna doba footballa dešavalo onima koji bi tako nešto pokušali: :o :o

večeras bi mogle biti dvije super utakmice. arizona i chargersi su antipod jedni grugih, dvije oprečne filozofije, a baker ima oružja do zuba i igra svoju najbolju sezonu a sa druge strane henry ruši sve pred sobom .... nažalost MNF je nemoguće gledati.

sve skupa po meni najlošija sezona u zadnjih dvadeset godina i automatski najinteresantnija. to se preslikava ond ai na fantazi :thumbup:
i Ninersi i Chiefsi su desetkovani povredama u napadu, zato takva predstava, odbrana Chiefsa i run zasad ih nose, pored tog runa Mahomesa zanimljivo mi je bilo ono isključenje Williamsa, dobije on po kacigi prvo, uzvrati istom mjerom kad ustane, njega isključe a ovog malog (pored Trenta je malo ko veliki :mrgreen: ) iz Cheifsa ostave na terenu :crazy:

Meni interesantnije bilo u Pittsburgu, Wilson preuzeo kormilo od Fieldsa, pokazao da je ako ništa bolji od njega, a ST steelersa blokira sve živo, odbrana sa Heywardom i Wattom ko u zlatna vremena, jedino Polamalu nazad fali, njega je sinoć glumio mali Bishop :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 21 okt 2024, 15:51

Igra i Mahomes lose bas ove sezone nije bas samo do toga.
I sudije ih sad vec uobicajeno znaju pogurati kad treba.
Najvece oruzje im je Andy i ovaj coaching staff.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 okt 2024, 09:24

Što se Coltsa tiče, jedna prečudna sezona. Prije su bili dobri, a gubili utakmice, a sada u lošim tekmama nekako izvuku pobjedu. Richardson igra katastrofalnu sezonu, nešto izvlači trčanjem ali on nije maleni lagani QB nego gromada koja s tom igrom neće moći još dugo. Dovoljno govori činjenica da baca manje od 50% kompletnih dodavanja, što se desilo 7 puta od 2000. za QB koji su bacili preko 200 puta. Nevjerovatni podaci. U NFL-u ispod 60% nije održivo za startnog QB. Sve u svemu, sada dolazi teži raspored i morat će ekipa bolje ukoliko želimo playoff. Najgore u svemu što trenutno bolji QB sjedi na klupi, pod kojim napad izgleda odlično i ima PR iznad 100. Flacco bi ovu ekipu ove sezone odveo u playoff i fino bi se mogli pobiti i u wc rundi. Ipak Richardson ostaje QB kao dugoročni projekat i bojim se da ćemo opet Flacca vidjeti kad bude kasno ili kad se ovaj povrijedi opet, jer ko ne može pasom, mora trčati i primati udarce.

S druge strane, odbrana ove sezone iznenađujuće dopušta previše yardi trčanjem. U prvih par tekmi sezone nam je trčao ko je stigao bukvalno, dok se sad to malo popravlja nekim promjenama u front 7 i povratkom nekih igrača. Secondary izgleda ok osim protiv Jagsa, gdje smo upravo zbog njih izgubili. OL je top 3 u ligi i to je jedan od razloga što imamo 4 pobjede.

Sad jedna važna tekma u Houstonu, da se vidi na čemu smo u pogledu playoff ambicija i da vidimo hoće li staff nastaviti držati Richardsona ili će se okrenuti QB koji može dati bolje rezultate u ovoj sezoni. Trebao bi se vratiti Taylor ove sedmice, kao i Buckner u odbrani.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 okt 2024, 09:30

Što se tiče fantasya, takva je sezona da će Blah i amarinho izgleda prvih put u playoff. Blah nakon 13 godina, a amarinho nakon što nam se priključio prije koju godinu. :mrgreen:

Finalisti iz prošle sezone elmo i armin u problemima, negativan omjer i ako se brzo ne dignu nema playoffa ove godine.
Ja sam na 5-2, ali to ništa ne znači kad mi se redovno u playoffu dešavaju pehovi.

Najveći kanditat za ispadanje je svakako tuzlak, neaktivnost, out igrači u lineupu itd...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 okt 2024, 11:46

potroši edo pola sata na odu o koltsima .... na irelevantan tim koji nikoga ne interesuje :o kad se već potrudio mogo je nešto i o panthersima i jaguarsima napisati :D :mrgreen:

NFL nikad lošiji i nikad interesantniji! fantazi isto tako, sve je moguće. imam manje vremena ove godine nego ikad do sada, nisam ni skonto da se opet ostavljaju neaktivni igrači. nebitno, kao i uvijek odlučiće na kraju povrede

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 okt 2024, 13:38

Bucsi u tekmi izgubili Evansa i Godwina, ovog drugog za sezonu, lom je bio užasan i to skoro pa garbage time :damn:

Ravensi i Lamar djeluju dobro, Henry melje, bombe su tu, čekamo okršaj sa Steelersima, jer su i jedni i drugi odlični zasad, mada me Pitt više iznenadio ove godine :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 okt 2024, 14:22

rio_Ferdy88 je napisao/la:
24 okt 2024, 13:38
Bucsi u tekmi izgubili Evansa i Godwina, ovog drugog za sezonu, lom je bio užasan i to skoro pa garbage time :damn:

Ravensi i Lamar djeluju dobro, Henry melje, bombe su tu, čekamo okršaj sa Steelersima, jer su i jedni i drugi odlični zasad, mada me Pitt više iznenadio ove godine :thumbup:
ako još bude kakva kiša kad se sastanu to bi onda moglo biti jako zabavnih 9:8 :mrgreen: ili 3:2 ako bude i vjetra :mrgreen: :mrgreen:

bucsi su najlošiju diviziju u NFLu glupim odlukama (da godwin igra u garbage timeu i da evans igra sa povredom iako bi im iduće hefte bila atlanta za diviziju) samo napravili još gorom, msilim da do kraja sezone više neće biti dobre tekme sa timom iz te divizije. pantersi su najgori tim u ligi, saintsi odma iza njih, bucsi sada isto ... elem mogla bi to atlanta na kraju dobiti sa 7-10 :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 okt 2024, 21:29

Koliko su Jetsi losi kad uspiju izgubiti od Brisseta i ovako losih Patsa :crazy:

Inace ludo kolo, cak su i Brownsi sa Winstonom uspjeli da dobiju Lamara, Packersi nastavljaju sa pobjedama u zadnjim sekundama. Valjda bude i u ovom drugom terminu nastavak ludnice :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 okt 2024, 00:32

Pekersi iznenadjujuce dobri, nisam ocekivo ovako. Sad ce divizijske pa vidimo gdje su. Evo i Mede dobijaju. Ja divizije... Mislim da su sve 4 trenutno u PO.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 okt 2024, 00:38

jaoooooo, nemoguce

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 28 okt 2024, 00:38

Hail mary :tokralju: :tokralju:
Don't believe the hype.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 28 okt 2024, 00:38

Ajao :rol: :bow:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 28 okt 2024, 00:39

Hahahaha
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 okt 2024, 00:39

Au kakav hail mary :opaopa:

Jayden i Caleb :salut:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Wlad55
Kontakt:

Post Postao/la Wlad55 » 28 okt 2024, 00:40

Hahahaha, gledam i ne vjerujem

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 28 okt 2024, 05:19

Nikad nista od ovih Kauboja :rol:

Wlad55
Kontakt:

Post Postao/la Wlad55 » 28 okt 2024, 08:23

Tri stvari su sigurne: smrt, porez i pobjeda ninersa protiv kauboja

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 28 okt 2024, 10:41

Chicago svojim navijacima uzima dusu. Ustvari, ne uzima - otima! :D Kako se sinoc Hrvoje ponadao pobjedi, tacno mu se osjetilo u glasu da je sretan kad su mede povele, ali avaj...
Samo mi nije jasno zasto Chi sinoc nije vise isao na trcanje...Calebovo silovanje pasa, za koji mu treba i previse vremena nije davao rezultate skoro cijelu utakmicu.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.