28 km više nego 2020, kad su bili demolirani. Bayern sinoć pretrčao 6 km manje od Barcelone.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑24 okt 2024, 03:10Igrači su sinoć pretrčali ukupno 126 kilometara.
S tim da treba uzeti u obzir i onaj Guardiolin aksiom o nepotrebnom trčanju u prazno - trčanje mora imati smisao, a ne trčati radi trčanja.
Osim je to davno rekao. Naročito ovaj dio koji počinje na 2:05. Već sam sinoć rekao. Visoka linija odbrane je rizična, ali umara napadače protivnika.
Smanjiti euforiju. Treba reći i da se je sinoć sve poklopilo, sreća apsolutno na strani Barcelone, ali sreću treba i zaslužiti.
Realno, Bayern u drugom poluvremenu nije stvorio niti jednu superpriliku, nastalu u nekoj odigranoj akciji.
U prvom samo je jednom Kane izašao pred golmana. Bilo je tu nekih nabačenih lopti, opasnih situacija, ali velikih šansi ne, da
bi mogli reći kako su se oni ispromašivali. Čitam danas njihove izjave. Mislim da nisu svjesni kako su taktički nadigrani.
Bayern je iznenađujuće fizički zadnjih 20 min pao, a Barcelona rasla. Naravno, teško je reći, da li će ovakva Flickova taktika uvijek upaliti, ali ja mu vjerujem. Subota će biti superzanimljiva.
Ne znam ko sudi ? Prognoziram Munueru.