Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

chily-rz
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la chily-rz » 25 okt 2024, 17:20

Jabroni je napisao/la:
25 okt 2024, 17:01

Opet relativiziraš. r/israel bi te širokih ruku dočekao s takvim pristupom.

Ovo prvo je svjesno napravljena loša usporedba. Ispravnije poređenje bi bilo da je ovaj momak prije ulijetanja u policijsku prijateljima slao klipove nekih tiktok mafijaša ala Kristijan Golubović, ili se ložio na njih u prošlosti. Onda bi ljudi prozivali tiktok mafijaše. Ne znam šta ti je tu nejasno.
Pa vjerojatno bi me dočekali široki ruku i strpali u neki kazamat ako ništa zbog mojih postova na ovom forumu ali to nije tema rasprave.

Nije mi jasno gdje to Pezić u svojim govorima poziva direktno ili indirektno na bilo kakvo nasilje a da ne govorimo o nekakvom napadu na policijsku stanicu u nekoj Krupi ili gdje već?

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 25 okt 2024, 17:28

Ovdje opravdanja nema, isto kao prije nekoliko godina kada onaj pobi vojnike u Rajlovcu. Prosto zabraniti svaki oblik radikalnog islama, ove sa bradama i kratkim hlačama poslati na Bliski Istok (pogotovo ove koji propovjedaju o "pravom" tumačenju religije). Ako se konta svetiti nekome zbog Gaze eno mu Tel Aviva i arapskih zemalja pa neka tamo tekbira

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 25 okt 2024, 17:31

numanumaye22 je napisao/la:
25 okt 2024, 15:28
feniksptica je napisao/la:
25 okt 2024, 14:51
numanumaye22 je napisao/la:
25 okt 2024, 12:53
Kad je stanovnistvo vecinom neobrazovano i nepismeno (a kod nas je to najvise u Europi) onda Pezic i slicni vrlo lako dolaze do izrazaja i manipulisu.
Pišeš iz njemačke u kojoj je ovo gotov pa novo normalno.
Iako je stopa nepismenosti u BiH smanjena za više od sedam posto u odnosu na prethodni popis iz 1991. godine, trenutna nepismenost je i 14 puta viša od standarda UNESCO-a, koji smatra da broj nepismenih u jednoj državi ne smije prelaziti 0,2 posto.
U Europi su najobrazovaniji stanovnici Irske s 51 posto i Švedske s 47 posto, a na posljednjem mjestu nalazi se Bosna i Hercegovina sa 16 posto visokoobrazovanih.
BiH: Nikad više univerziteta, a manje obrazovanih
:kafa:
Ama govorim za ove napade. Koji je izgovor za njemačku ako su pismeniji onda
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 25 okt 2024, 17:32

chily-rz je napisao/la:
25 okt 2024, 17:20
Jabroni je napisao/la:
25 okt 2024, 17:01

Opet relativiziraš. r/israel bi te širokih ruku dočekao s takvim pristupom.

Ovo prvo je svjesno napravljena loša usporedba. Ispravnije poređenje bi bilo da je ovaj momak prije ulijetanja u policijsku prijateljima slao klipove nekih tiktok mafijaša ala Kristijan Golubović, ili se ložio na njih u prošlosti. Onda bi ljudi prozivali tiktok mafijaše. Ne znam šta ti je tu nejasno.
Pa vjerojatno bi me dočekali široki ruku i strpali u neki kazamat ako ništa zbog mojih postova na ovom forumu ali to nije tema rasprave.

Nije mi jasno gdje to Pezić u svojim govorima poziva direktno ili indirektno na bilo kakvo nasilje a da ne govorimo o nekakvom napadu na policijsku stanicu u nekoj Krupi ili gdje već?
Indirektno ti je već postavljano na temu.
Direktno neće ni tiktok mafijaši pozivati ikoga na nasilje. Ne pravi se blesav.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2024, 17:32

Kako nisi skonto da je Pezic samo simbol takvog jednog pokreta koji radi, ne samo javno vec i privatno, kroz druzenja i literaturu. Pezic je samo jedna od stepenica citavog jednog puta koju prodje osoba da bi se na kraju pretvorila u nesto destruktivno. Kao sto sam govorio, Pezic i slicni nisu jedini krivci, vise je uzroka zbog cega se osoba izgradi u nesto slicno. Mnogi i nisu postali takvi, ali nikad se ne zna ko ce neku destruktivnu ideju aktivirati u glavi jer je razumio ili mu je receno da je takva ideja pohvalna ili potrebna. I zato se to mora prepoznati i djelovati u skladu s time.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 25 okt 2024, 17:35

Pezic je kamilica...prva stepenica
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 okt 2024, 17:38

Sta predlazete,skidanje glava svakom s bradom i pantolicama :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 25 okt 2024, 17:39

CAGarfia je napisao/la:
25 okt 2024, 17:09
Baboon je napisao/la:
25 okt 2024, 17:03
1. Uhapsiti i poslati pravac Bliski Istok teroriste poput Pezića, Ljakića, Kuduzovića i more drugih.

2. Poravnati sve paradžemate u državi.

3. Džamiji kralja Fahda poslati jedan GBU-28 (dokazano odvikava od terorizma).

Sve mimo ovog je mlaćenje prazne slame i čekanja nekog novog pokolja.
:salut:
Ovakve stvari se ne mogu sprijeciti i desavaju se i u mnogo bolje organizovanim drzavama od nase. Eto ludi forumas Pensioner sad moze izac dole u Bausteliji gdje zivi i ubit covjeka. Kod njih je to svakako cesce slucaj nego kod nas.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 25 okt 2024, 17:40

sljivo je napisao/la:
25 okt 2024, 17:32
Kako nisi skonto da je Pezic samo simbol takvog jednog pokreta koji radi, ne samo javno vec i privatno, kroz druzenja i literaturu. Pezic je samo jedna od stepenica citavog jednog puta koju prodje osoba da bi se na kraju pretvorila u nesto destruktivno. Kao sto sam govorio, Pezic i slicni nisu jedini krivci, vise je uzroka zbog cega se osoba izgradi u nesto slicno. Mnogi i nisu postali takvi, ali nikad se ne zna ko ce neku destruktivnu ideju aktivirati u glavi jer je razumio ili mu je receno da je takva ideja pohvalna ili potrebna. I zato se to mora prepoznati i djelovati u skladu s time.
Koji je simbol pokreta koji promoviše alkohol, blud, kocku, drogu i slično? To nije destruktivno po jedno društvo?

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 25 okt 2024, 17:40

feniksptica je napisao/la:
25 okt 2024, 17:35
Pezic je kamilica...prva stepenica
Svakako, on trenutno prima udarce jer je najpoznatiji, iako sam zna da mora biti kamilica da bi imao širu publiku. Ne znam kakvi su mu uživo nastupi doduše, da li tu bude bez filtera

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 25 okt 2024, 17:42

chily-rz je napisao/la:
25 okt 2024, 17:40
sljivo je napisao/la:
Koji je simbol pokreta koji promoviše alkohol, blud, kocku, drogu i slično? To nije destruktivno po jedno društvo?
:urnebes:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 25 okt 2024, 17:43

L-Train je napisao/la:
25 okt 2024, 17:38
Sta predlazete,skidanje glava svakom s bradom i pantolicama :yawn:
Naravno, to nije radikalno razmišljanje :rol: ode i Jala brat ili se može nositi pošišana brada i pantalone mogu biti uske ?

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 25 okt 2024, 17:47

JayCatwright je napisao/la:
25 okt 2024, 17:15
Ljudi ekstremistu chillya shvataju ozbiljno. Taj vjerovatno ovakve činove i sam slavi kod kuće, a ovdje pokusava opravdati to onako hinjski kako najbolje zna po običaju
Doduše, zaboravim da izroni klaun čim neko na vehabije krene.
Samo čekam da se na nauku još pozove

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 25 okt 2024, 17:49

Jabroni je napisao/la:
25 okt 2024, 17:47
JayCatwright je napisao/la:
25 okt 2024, 17:15
Ljudi ekstremistu chillya shvataju ozbiljno. Taj vjerovatno ovakve činove i sam slavi kod kuće, a ovdje pokusava opravdati to onako hinjski kako najbolje zna po običaju
Doduše, zaboravim da izroni klaun čim neko na vehabije krene.
Samo čekam da se na nauku još pozove
Naravno da izronim kad se etiketiraju ljudi teroristima i ako nikakvog uporišta nema za takve konstatacije. Za lažnu klevetu se po pravu na sud ide.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 okt 2024, 18:14

I gdje frajer poziva na terorizam ? U redu se ne slagati sa ovim, kao sto se ni sam ne slažem. Al koji dio se ovdje odnosi na terorizam ?
Onda po tome treba zabraniti i alkohol, jer je veća sansa da će se čovjek napiti i izudarat ženu nego Pregledat tik tok Pezica i otic prebit ženu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2024, 18:15

chily-rz je napisao/la:
sljivo je napisao/la:
Ne razumijem kakve to veze ima sa ovim o cemu je sad rijec. Kad budemo prali te stvari onda cemo o tome.

Sto se tice pezica i ideologija, nisi nikad cuo za ispiranje mozga? Djelovanje kojom se konstantnim promovisanjem ideja i razloga za takve ideje nastoji osoba uvjeriti u iste i odrediti joj put u kome ce zivjeti, a da bi grupa ili osoba ostvarila odredjene ciljeve. Ciljevi mogu bit vjerskii a mogu biti i svjetski.
Ne mora te niko direktno pozivati ni na sta da bi ti nadoso na ideju da nekog zbog necega ostetis ili da ga ugrozis. Ako ti neko da 100 opravdanja da to moze u odredjenim uslovim ti ces doci nekad u situaciju da se ti uslovi potrefe.
U skrivenim detaljima, u podsvjesnim porukama je djavo. Poruke su: svi nas mrze, ne dijele ljudi nase ideje, hoce da nas ugroze, drugi su nakaradni, drugi su zaostali, zadatak je da se borimo protiv toga itd... a da bi zadobio povjerenje grupe ili onog Boga kojeg sebi predstavljas ti ces da ucini sve da kontra od toga i bude, pa po bilo kakvu cijenu. I eto, onda neko napravi sranje.
Ako ove ne razumijes i temu skrenes na izrael, ped.ere i slicno onda ti nema pomoci, vec si u tome

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 okt 2024, 18:29

Pezić & co ne govori direktno da je ovo ok što je uradio ovaj mali ali oni daju podlogu da neko takve može navesti da to urade. Uče ih totalno pogrešno šta je islam, uhvaitli se samo forme i toga se drže. Sve se svelo na pravila i nema ništa između, naravno, treba slijediti određena pravila ako želiš biti musliman. Ali, islam nije samo skup pravila, nijedan neće da suštinu islama objašnjava. Imam utisak da im je bitnije da objasne da je jako bitno imati kratke pantalone i dugu bradu nego da objasne im da budu korisni članovi društva, da doprinose, da budu uzori itd.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 25 okt 2024, 18:29

sljivo je napisao/la:
25 okt 2024, 18:15
chily-rz je napisao/la:

Ne razumijem kakve to veze ima sa ovim o cemu je sad rijec. Kad budemo prali te stvari onda cemo o tome.

Sto se tice pezica i ideologija, nisi nikad cuo za ispiranje mozga? Djelovanje kojom se konstantnim promovisanjem ideja i razloga za takve ideje nastoji osoba uvjeriti u iste i odrediti joj put u kome ce zivjeti, a da bi grupa ili osoba ostvarila odredjene ciljeve. Ciljevi mogu bit vjerskii a mogu biti i svjetski.
Ne mora te niko direktno pozivati ni na sta da bi ti nadoso na ideju da nekog zbog necega ostetis ili da ga ugrozis. Ako ti neko da 100 opravdanja da to moze u odredjenim uslovim ti ces doci nekad u situaciju da se ti uslovi potrefe.
U skrivenim detaljima, u podsvjesnim porukama je djavo. Poruke su: svi nas mrze, ne dijele ljudi nase ideje, hoce da nas ugroze, drugi su nakaradni, drugi su zaostali, zadatak je da se borimo protiv toga itd... a da bi zadobio povjerenje grupe ili onog Boga kojeg sebi predstavljas ti ces da ucini sve da kontra od toga i bude, pa po bilo kakvu cijenu. I eto, onda neko napravi sranje.
Ako ove ne razumijes i temu skrenes na izrael, ped.ere i slicno onda ti nema pomoci, vec si u tome

Gore sam pomenuo stvari koje su opipljivo loše i destruktivno po jedno društvo a kojima se niko ne bavi, šta više država to promoviše a djeca od malih nogu su izložena tim istim prorocima i jako ih je teško zaštititi u ovakvom sistemu. Vehabije ili kako već ih etiketirate ne kroje zakone i ne donose nikakve odluke u ime naroda, kad to budu radili onda me se možda i bude ticalo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 okt 2024, 18:33

Kako komentarišemo stav vehabija da bi se prvo obračunali s nama (koji nismo vehabije) da sutra rat počne?
Čim ono promiviše bilo kakav vid nasilja, daleko mu kuća od moje.
Čuj ženu treba istući kad niko ne vidi?!
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, VivaLaStella i 6 gostiju.