H8Z7 je napisao/la: ↑25 okt 2024, 00:42
numanumaye22 je napisao/la: ↑24 okt 2024, 21:56
Youtube ce toliko zatrpati reklamama da ce jednostavno morati imati svako premium. Zapravo vec rade na tom, sad krecu reklame i kad pauziras video u mnogim zemljama. Slicno, tj isto ce se desiti s ostalim drustvenim mrezima, odnosno vec se desava sa X, fejsom i slicno. Ko sto je sad normalno bit pretplacen na 3-4 streaming platforme, da bi legalno mogao da gledas vecinu toga, tako ce biti normalno da se pretplatis i na ostale mreze. Ja nemam s tim problem i okej mi je, ako nemas mjesecno 50-60 eura da sve to priustis, kao sto si prinudjen priustiti internet, vodu, struju, onda je do tebe i go get a job.
Zašto bi nešto platio, a mogu besplatno to imati? Brave mama.
P.S. zar stvarno mislite da iko finansira predavanja Pezića i drugih?
Imas trenutno, sto ne znaci da ces imati u buducnosti. Imalo je i 100M ljudi skoro dzaba Netflix djeljenjem pw, pa na kraju morali svako zasebno uzeti.

Max je poceo isto testiranje i ide jako brzo isto. Ostali ce slijediti samo. Pitanje je vremena kada ces morati sve placati, sto je normalno jer prava na takve filmove/serije kostaju jako puno.
Kad se sjetim krajem 90ih dzabali programa na analognoj satelitskoj, od Cartoon Networka, MTV i slicnih programa, kad jedan dan svi kodirani i od tada su pay to watch.
Pa onda krajem 96 i kasnije sve negdje ja msm do 2001 nisi imao RAK pa su nasi kanali mogli krasti filmove, i crtice od ostalih kanala, cak nisu brisali ni logo kad su prenosili.
Pa PDV nisi imao, kad skontas.
Dakle, ide to sve, ali onda ipak ide da placas za uslugu kasnije, tako je u svemu, i mislim da nije nikakav luksuz pretplatiti se na to danas, bilo ko zaposlen bi trebao takvo nesto sebi da moze priustit. Ako ne moze, nek mijenja posao jednostavno.