FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 24 okt 2024, 13:11

muharemovicdzelo je napisao/la:
24 okt 2024, 03:10
Igrači su sinoć pretrčali ukupno 126 kilometara.
28 km više nego 2020, kad su bili demolirani. Bayern sinoć pretrčao 6 km manje od Barcelone.
S tim da treba uzeti u obzir i onaj Guardiolin aksiom o nepotrebnom trčanju u prazno - trčanje mora imati smisao, a ne trčati radi trčanja.

Osim je to davno rekao. Naročito ovaj dio koji počinje na 2:05. Već sam sinoć rekao. Visoka linija odbrane je rizična, ali umara napadače protivnika.

Smanjiti euforiju. Treba reći i da se je sinoć sve poklopilo, sreća apsolutno na strani Barcelone, ali sreću treba i zaslužiti.
Realno, Bayern u drugom poluvremenu nije stvorio niti jednu superpriliku, nastalu u nekoj odigranoj akciji.
U prvom samo je jednom Kane izašao pred golmana. Bilo je tu nekih nabačenih lopti, opasnih situacija, ali velikih šansi ne, da
bi mogli reći kako su se oni ispromašivali. Čitam danas njihove izjave. Mislim da nisu svjesni kako su taktički nadigrani.
Bayern je iznenađujuće fizički zadnjih 20 min pao, a Barcelona rasla. Naravno, teško je reći, da li će ovakva Flickova taktika uvijek upaliti, ali ja mu vjerujem. Subota će biti superzanimljiva.
Ne znam ko sudi ? Prognoziram Munueru.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 24 okt 2024, 13:23

Sánchez Martínez

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 24 okt 2024, 14:32

Real ce vjerovatno nakon povrede Rodryga izaci u formaciji 4-4-2 sa Viniciusom i Mbappeom u vrhu. Izmedju njih ce se vjerovatno ubacivati i Bellingham sto moze biti pogubno za nas, ako budemo opet onako visoko stajali u odbrani. Real ima brzinu i dobre lopte u dubinu, a sve kaže, da ce i Modric zapoceti utakmicu pa ce te podaje biti jos bolje.

Vec protiv Seville sam pisao, da je odbrana previsoko, kad ono mi tako i protiv Bayerna izadjosmo. Prvih 20-25min smo podsjecali stvarno na onu ekipu sto su je kantali svi redom zadnjih sezona. Odbrana suplja, medjuprostor za protivnika kao autoput nigdje nikog.
Sinoc nakon vodstva kao da su mamili Bayern, da izjednaci sto su ovi i uradili. Da bi nakon tog pametnije poceli igrati u odbrani.
Lako je sinoc ono Bayern mogao preokrenuti ali eto sreca nekad i nas pomazi.

Protiv Reala definitivno mora to drugačije malo, jer možemo dozivjeti bas fijasko.

cabron
Kontakt:

Post Postao/la cabron » 24 okt 2024, 14:38

coelho41 je napisao/la:
23 okt 2024, 08:39
Večeras ulazim s respektom u duel protiv Barcelone i očekujem da Barca postigne jedan gol Bayernu, za razliku od prethodna dva dvomeča.
Kako si pametan

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 24 okt 2024, 15:57

:salut:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 24 okt 2024, 16:33

Ne kontam sta vam smeta visoka odbrana to se prepali frankovaca, natamburat i njih, vrijeme im je. Barca kad god je igrala visoko odbranu sto je i nas stil je osvajala titule i lige sampiona, to je igra na gol vise sto gajimo kroz cijelu historiju, na taj nacin brze osvajas loptu, blize si protivnickom golu te lakse dolazis u prilike nakon osvojene lopte sa brzom tranzicijom te sve sve ovo navedeno i vidi ove sezone. Sto se tice odbrane sigurno da ima prostora za poboljsanje ali i do sad odradjen posao je vise nego dobar, bayern iako je imao puno prostora nije bas napravio mnogo prilika pogotovo u drugom poluvremenu, kad igras visoko svjesno dajes prostor protivniku ali se na drugi nacin branis sto naravno treba dodatno usavrsiti u sta ne sumnjam jer flick zna znanje. Ili bi ste voljeli da se vratimo na xavijev princip odbrane gdje smo se vazda branili u svom sesnaeatercu vrlo nisko i bez agresivnosti gdje su protivnici stvarali prilike svaki napad maltene. Takva igra nikad nije bila barcin stil i nikad nije odgovarala blaugrani. Ovo je super sinoc nije bio problem visoka odbrana nego strah i nervoza nakon postignutog gola gdje smo opet igrali nesto sto nije barca- nabijali i gubili loptu bez ijednog odigranog pasa, sto je bayernu dalo mogucnost da vlada terenom. Bravo za Flicka

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 24 okt 2024, 17:13

BoixosNois1899 je napisao/la:
24 okt 2024, 15:57

:salut:
Sto bi rekao jedan cijenjeni forimas, prodati ga, igrac za Las Palmas, a De Jong mu je svjetska klasa :kafa:

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 24 okt 2024, 17:38

I da, De Jongu oduzeti prednost sto se tice kapitenske trake ako se sam ne udostoji, a sigurno nece, da je preda onom ko zasluzuje, Raphinja dobije krila sa vrpcom oko ruke 😂
Pedri sinoc najbolji igrac na terenu, sakrio loptu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 okt 2024, 18:36

Dvije asistencije, a mogla biti jos neka.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 24 okt 2024, 18:36

Pedri je odigrao kao Iniesta, steta sto je sklon povredama.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 24 okt 2024, 19:13

Kobasice, mi se s vama igramo.

Zadnja izmjena: jasonstatham, dana/u 24 okt 2024, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 okt 2024, 20:18

Ipak, u izjavi za poljske medije i sam Szczesny je pričao o svom trenutnom statusu u Barceloni i priznao da mu uopšte nije iznenađenje što Pena ima prednost u odnosu na njega.

"Da sam na mjesti trenera ni ja ne bih sebe stavio u ovom trenutku na gol. Imat ću poslije priliku da branim, ekipa trenutno savršeno funkcioniše i to je najvažnije", rekao je Szczesny i nastavio.

"Ne bih na gol stavio sebe ni u El Clasicu. Inaki Pena nije dao nikakav razlog treneru da ga stavi na klupu. Mnogo sam razgovarao s Flickom, on zna da sam spreman, ali ako nešto funkcioniše onda nema potrebe da to mijenjate".

"Bolje je da nastavim da radim na svojoj fizičkoj spremi i strpljivo čekam priliku koja će sigurno doći. Doći će trenutak kada ću ekipi moći dati određene garancije koje trenutno ne mogu".
Wojo gospodin :thumbup:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 okt 2024, 21:10

Ne treba se bojati realovih brzih napadaca i filozofirati,imamo igru tu s visokom odbranom,ocigledno je to uigrano i nema smisla tu bilo sta mijenjati zato sto je to real

Flick je jedva nekako skuckao ekipu i nema ni vremena niti igraca da moze mijenjati taktike i stilove igre

Reala treba napasti isto ovako ko i bajerna i pregaziti, ja bi to jos i ofanzivnije,umjesto fermina olma od prve minute i ozezi, mada je i fermin zasluzio da bude starter

Real ima brze napadace, al ako nasi budu igrali visoki presing,trcali i napadali ko osice,bice isto ko i u najboljim danima sa pepom, i tad je real imao brza krila ronalda i di mariju pa dzaba jer nisu imali kad se sastati s loptom

Dakle ne treba puno filozofirati nego napasti real iz sve snage i sto ofanzivnije, oni su ranjivi itekako i pate se, imamo i tu neku prednost u ligi i nije kraj svijeta i ako izgubimo, samo napasti pa kom ipanci kom obojci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 25 okt 2024, 23:40

Ovaj Real igra skroz drugačije nego onaj sa Di Mariom i Ronaldom.
Ovi su nastudirali kretnju i ubacivanje u prostor do maksimuma. Tako da ako bude odbrana visoko postavljena kao protiv Bayerna u prvih pola sata crno nam se piše. Pa Sevilla nam je recimo pored regularnog gola, zabila jos dva iz ofsajda koji su sitni ofsajdi. Sto znaci da tu sekunde igraju i neces ih uvijek uloviti u ofsajd.

Bayern sto je bio opasan je bio upravo u tih prvih pola sata gdje su nas ubili i samo nekim čudom nisu tad preokrenuli rezultat.
Kad je Flick to malo bolje zgusnuo i vratio par metara u nazad tad je i Bayern prestao biti toliko opasan.

Niko ne kaže, da moramo kampirati u svom 16m prostoru, ali i da nam je odbrana na sred terena, a nisu Bog zna nesto brzi, je takodje samoubistvo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 okt 2024, 23:53

Lavcina je napisao/la:
25 okt 2024, 23:40
Ovaj Real igra skroz drugačije nego onaj sa Di Mariom i Ronaldom.
Ovi su nastudirali kretnju i ubacivanje u prostor do maksimuma. Tako da ako bude odbrana visoko postavljena kao protiv Bayerna u prvih pola sata crno nam se piše. Pa Sevilla nam je recimo pored regularnog gola, zabila jos dva iz ofsajda koji su sitni ofsajdi. Sto znaci da tu sekunde igraju i neces ih uvijek uloviti u ofsajd.

Bayern sto je bio opasan je bio upravo u tih prvih pola sata gdje su nas ubili i samo nekim čudom nisu tad preokrenuli rezultat.
Kad je Flick to malo bolje zgusnuo i vratio par metara u nazad tad je i Bayern prestao biti toliko opasan.

Niko ne kaže, da moramo kampirati u svom 16m prostoru, ali i da nam je odbrana na sred terena, a nisu Bog zna nesto brzi, je takodje samoubistvo.
Moguce da ce Real kazniti svako visoko izlazenje zadnje linije, jer imaju prebrze igrace, zapravo mogao je i Bayern neko vece u prvom poluvemenu - ali to je svjesni rizik koji Flick preuzima. I to mi se jako sviđa kod njega kao trenera. Nije kukavica, nije ziheras i ulazi u taj rizik.
Idemo izaci visko sa zadnjom linijom, probati maksimalno skratiti teren protivniku, pa ako budu bolji nek nas natrpaju. Pruzimo ruku na kraju, cestitamo protiviku i idemo dalje. Jbg fali Araujo koji ima tu brzinu da se ganja.
Flick nece odustati od toga, ma gdje igrao i protiv koga, takav pristup mu je donio sve ove pobjede dosad i prvo mjesto na tabeli.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 26 okt 2024, 10:03

Ja kad vidim ovu Barcu, ostaje veliki zal sto su se najbolje godine jednog Messia potrosile sa pokemonima od trenera, titule su se osvajale samo na racun genijalnosti Messia i ekipe, pa su neki likovi tipa Enrike i pomislili da su trenercine i top klase.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 26 okt 2024, 10:25

Istina je da Barsa od Pepa i Tita Villanove nije imala nikakvu igru. Pobjede se redale na suhi kvalitet Messija i ostalih. Možda 2016 godine u onoj sezoni kada je Leo asistirao Suarezu iz penala da je to bilo milina za gledati u jednom periodu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 26 okt 2024, 14:26

Mukebir je napisao/la:
26 okt 2024, 10:25
Istina je da Barsa od Pepa i Tita Villanove nije imala nikakvu igru. Pobjede se redale na suhi kvalitet Messija i ostalih. Možda 2016 godine u onoj sezoni kada je Leo asistirao Suarezu iz penala da je to bilo milina za gledati u jednom periodu.
Period januar 15 do mart 16 je Barca igrala brutalnije i atraktivnije nego pod Pepom. Od ostalog vremena, samo na mahove pod Valverdeom (decembar 17) i Xavijem (februar 22 do aprila/maja 22).

18/19 si haman uzeo tripletu na individualni kvalitet Messija i strašne sezone Piquea i Albe.

Glavni razlog vidim u lošem veznom redu. Busquets u padu forme, Iniesta pri kraju karijere u Barci, Rakitić izdušio nakon 2 sezone trčanja i onda imena poput Gomesa, Arthura, Pjanića, Coutinha (koji je zapravo doveden da igra Iniestinu poziciju), Alene, Puiga, Rafinhe.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 26 okt 2024, 17:10

Vi zaboravili šta je Flick rekao prije neki dan- hebo da li je bio penal protiv Nigerije. Bitno je danas i sada.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 26 okt 2024, 20:04

Očekivano, isti sastav kao protiv Bayerna.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.