Postao/la Nail for Real » 06 apr 2011, 14:23
Sta reci poslije ovakve pobjede? Rastavili smo Tottenham na proste faktore, jednostavno smo jaci tim i to je to.
Dosta dobra igra, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo ih razbili i prakticno igrali viktorije pred njihovim golom. Dominacija. Polufinale nam je pred nosom, a ovaj fantasticni rezultat nam ostavlja mogucnosti da odmaramo igrace, da rotiramo malo. Bolje nije moglo biti.
Iker - Imao je mislim samo jednu intervenciju kada je Rafa sutirao slobodnjak. Lagano uhvatio naravno. Imao je i jednu cudnu intervenciju kada je bespotrebno poslao loptu u korner, ali eto, nije htio da rizikuje.
Ramos - Ma ovaj covjek je briljantan. Kako samo dobro igra ove velike meceve. Perfekcija je to bila. U odbrani nije imao mnogo posla, ali kao i uvijek odlican nazad, samo jednom ga je Bale prosao. Naprijed fantastican! Radio je sve sto jedan bek treba da radi. Sjajno se ubacivao, pomagao saigracima....jos kad se sjetim one njegove asistencije sa zemlje za Adebayora. PERFEKCIJA.
Pepe - Odlican. Nije imalo mnogo prostora pored njega, ulivao je sigurnost u zadnju liniju. Zadovoljan sam njegovom partijom. Bilo je ocekivano da dobije zuti, ali nije toliki hendikep njegovo odsustvovanje.
Carvalho - Doktor nazad. Jednostavno neprelazan. Bio je izigran zajedno sa Pepeom kada je Bale ubacio za v.Vaarta iz auta, ali poslije i omeo Rafu. Odlican.
Marcelo - Jedan od nosioca Realove igre, sigurno. Nazad je bio odlican, doduse protiv Jenasa a naprijed, kao i uvijek - fenomenalan. Sjajan centarsut je uputio prema Adebayoru. Vidi se da je falio.
Xabi - Ma kao sto smo i navikli od njega. Uvijek smiren, ima rjesenje za svaku situaciju, sjajno je proigravao saigrace a zaustavio vecinu napada.
Khedira - Fino je odradio posao. Malo losija kontrola lopte u prvom poluvremenu a u drugom smo ga mogli vidjeti i na 30 metara od gola Tottenhama. I tu je pomagao.
Ronaldo - Odlican. S obzirom na povredu naravno, moze on bolje. Dao je fantastican gol, ono se ne vidja uvijek. Drago mi je zbog njega. Koliko sam vidio nije obnovio povredu. Bolje ne moze.
Ozil - U prvom poluvremenu totalno indisponiran, tek pokoji pas, i naravno ona asistencija. Ali u drugom sa vise prostora ispred sebe je odigrao odlicno kao sto smo i navikli od njega.
Di Maria - Nepredvidljiv igrac. Jednu ce odigrati lose, a narednu razbiti kao sada. U prvom je bio jedan od najboljih, najagilni, fantastican. U drugom - gol. Maestro.
Adebayor - 3 suta u okvir, 2 gola. Egzekutor, odlicna igra glavom. Sve cestitke Emmanuelu.
Kaka' - za malo vremena je odigrao odlicno. Upisao je fantasticnu asistenciju. Itekako nam on moze biti od pomoci.
Higuain - Nista, ali ne krivim ga. Dugo nije igrao, a i ruku na srce nije imao pravih lopti. Jedan sut cini mi se samo.
Lass - Odlican i on. Imao onu jednu loptu za Adebayora kada je ovaj zamalo dao 3 gol.
Kazem opet, bolje nije moglo. Uzivajmo u ovim danima.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.