coelho41 je napisao/la: ↑22 okt 2024, 13:56
Kako lud post, imam želju da se uključim
Surreal je napisao/la: ↑22 okt 2024, 13:49
Treba mi savjet, drug odlučio da se ženi i pored sprata kojeg njegovi roditelji prave polahko baš za njega i buduću mu ženu, ona nije za tu opciju.
Pa na Ilidži mu je kuća, blizu Stojčevca, jasno nije centar grada, ali nije baš da je u šupku civilizacije.
Lik ide na preko DL-a na faks, vrijedan, pametan. Ne znam što mu sve ovo treba, žao mi gledati kako neko propada, a ne mogu ništa. Još će sigurno zamjeriti ako ga ne primim.
Evo pročito sam ti i drugi post. Ovdje ne postoji tačan odgovor, situacija je kompleksna i ovo je samo gašenje požara, a ti nisi dužan da ga gasiš, možda te emocije drže, al doći će ti to s godinama u glavu.
On treba da zna da se može fino živjeti u istoj kući s roditeljima, posebno ako je u pitanju kuća koja je u ili blizu velikom mjestu, a može se i fino osamostaliti od roditelja bez da praviš scene svojima i da odvodiš roditelje u hitnu. Ako želi da ima uspješan brak on treba da razgovara i sa njenim roditeljima i da upozna svoje i njene roditelje i da se svi zajednički dogovore oko nekih stvari, u tvojoj priči vidim da se tu niko ništa ne pita i da je sve ishitreno.
Odbij sve njegove zahtjeve da živi kod tebe i da posuđuje pare. Nek se vrati svojima i nek riješi situaicju.