Vasih najboljih 11 BiH selekcije ikada?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mozak
Kontakt:

Re: Vasih najboljih 11 BiH selekcije ikada?

Post Postao/la mozak » 06 apr 2011, 15:36

Naravno, tesko je odabrati najbolje, jer tu odlucuju nijanse i ukusi.
Vidim, neki ovdje mozda nisu ni pratili nasu reprezentaciju, jer su tek rodjeni i slicno.
Koliko znam, music nikad nije igrao desnog beka. Spahic je nas beton u obrani, ali kakav beton je bio konjic, igro u engleskoj, nosio kapitensku traku monaca...
Hibic je jedno vrijeme bio i kapiten atl. madrida.
Music je najbrzi bek sto ga je nasa reprezentacija imala.Nedavni nastup lulica me podsjetio na musica. ;)
Sto se tice napada, sta god stavis nisi pogrijesio. :)
Sjedne strane imamo najbolje strijelce bundeslige, dzeku i barbareza, a sdruge strane kodru i bolica.
Kodro se nije puno naigrao u barseloni, tako da jedna utakmica protiv reala daje krivu sliku. Naravno, kodro je u spanskoj ligi briljirao prije i nakon nastupa za barsu.
Bolic je bio pravi centrafor, sta drugo reci.
Ovo je moj neki izbor

slika

Klupa(drugih 11): begović, spahic, katana, salihović , beširević, akrapović, grlić, mujčin, kodro, bolić
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2011, 15:39

JuveSissoko je napisao/la:sve mi je jasno, al da vidim Salihovica u sastavu a nigdje Edina Mujcina, to mi nije jasno, al ne prate svi fudbal isto :mrgreen:
Mujcinu svaka cast imao je dobrih tekmi recimo protiv Danaca na Kosevu,ali taj osim Zagrebackog Dinama ili Kameningrada nije nigdje makeo.
Poneki bljesak i to je to.
Jos kad uzmes u obzir da je Mujcin igrao svoju poziciju u repci a Salihovica gurali na neprirodnu poziciju.
Pametnom dosta.
Nije ti usporedba na mjestu, ali bas nikako.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 06 apr 2011, 15:40

Nurkovic / Alaim

Vidic, Vasilic, ZRNANOVIC, Hrgovic

JAKIREVIC, Damjanovic, Akrapovic, jos jedan, da ga *ebes ne mogu naci jos jednog KVALiTETNOG igraca :D

Skoro, Rascic

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2011, 15:42

hordas_Bec je napisao/la:Nurkovic / Alaim

JAKIREVIC, Damjanovic, Akrapovic, jos jedan, da ga *ebes ne mogu naci jos jednog KVALiTETNOG igraca :D

Skoro, Rascic
Da pomognem, KERKEZ :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 06 apr 2011, 15:45

harishp je napisao/la:
hordas_Bec je napisao/la:Nurkovic / Alaim

Skoro, Rascic
Da pomognem, KERKEZ :mrgreen:
hahahah svaka ti dala, a mogo bi bome i Blatnjak :D :P

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 06 apr 2011, 16:37

4-2-3-1
_______________Hasagic________________
Salihamidzic____Hibic_____Spahic_____Music
__________Bajramovic_____Rahimic________
Misimovic_________Barbarez__________Baljic
________________Kodro__________________

4-4-2

_______________Hasagic_________________
Salihamidzic_____Hibic_____Spahic____Music
Misimovic__Barbarez____Rahimic____BalJic
_________Kodro___________Bolic__________

Od ostalih igraca, mislim da sada u reprezentaciji imamo nekoliko igraca koji mogu biti u buducnosti medju najboljima ikad, ali su jos uvijek prekratko u timu da bi mogli reci da su vec sada u najboljih 11. Mislim na Dzeku, Pjanica,Salihovica,Ibisevica,Begovica...Nadam se da ce otici na neko veliko takmicenje i napraviti sjajne klupske karijere, pa da se nadju u ovom odabranom drustvu
Naravno, ako pravimo i B ili C tim, moralo bi se naci mjesta za odlicne igrace, a koji su dugo igrali ili jos uvijek igraju za reprezentaciju, kao sto su: Dedic,Piplica,Konjic,rahmetli Katana, Varesanovic,Berberovic,Papac, Besirevic,Sabic, Mujcin,Halilovic,Nadarevic,Grlic,Muratovic,Glavas,Muslimovic...

Tesko je odabrati najbolje, ali eto trudio sam se da budem objektivan, a sigurno sam opet nekoga zaboravio ili zakinuo
Zadnja izmjena: djokica, dana/u 06 apr 2011, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
FKS❤️1946

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 06 apr 2011, 16:52

A evo, po mom misljenju i grupe igraca koji su nastupili za Reprezentaciju BiH, a nisam siguran da su to zasluzili

Alaim
Guso
Hujdurovic
Jakirevic
Joldic
Ihtijarevic
Mulalic
Vidic
Vasilic
Grujic
Demirovic
Beganovic
Begic
Brkic
Nikolic
E.Mesanovic....i jos ko zna koliko njih
Neki su tu bili zbog nacionalnosti, neki zbog odbijanja najboljih da igraju,a neki...sam Bog zna zasto.
FKS❤️1946

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 06 apr 2011, 17:10

slika
FK Željezničar
Chelsea FC

Platon
Kontakt:

Post Postao/la Platon » 06 apr 2011, 17:12

Malo si pomijesao Spahica i Papca ;)
"Znanje koje imamo je samo mrvica onoga što nemamo."

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 06 apr 2011, 17:12

--------------------Hasagić--------------------
----Hibić----Konjić---Spahić----Papac-------
Salihamidžić-Misimović-Barbarez-Salihović
----------------Bolić---Džeko-------------------

Klupa: Mirsad Dedić, Mensur Mujdža, Safet Nadarević, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Elvir Baljić, Mehmed Kodro

Selektor: Miroslav Ćiro Blažević
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 06 apr 2011, 17:19

harishp je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:sve mi je jasno, al da vidim Salihovica u sastavu a nigdje Edina Mujcina, to mi nije jasno, al ne prate svi fudbal isto :mrgreen:
Mujcinu svaka cast imao je dobrih tekmi recimo protiv Danaca na Kosevu,ali taj osim Zagrebackog Dinama ili Kameningrada nije nigdje makeo.
Jos kad uzmes u obzir da je Mujcin igrao svoju poziciju u repci a Salihovica gurali na neprirodnu poziciju.
Pametnom dosta.
okay, svako ima svoje vidjenje, al Dinamo u kojem je Mujcin igrao i bio jedan od kreatora igre je daleko jaci nego Hoffenheim u kojem Salihovic igra, repka, tako tako, ni jedan nisu nesto specijalno uradili, a da ne govorim o tehickoj potkovanosti Mujcina i Salihovica, velika razlika, Mujcin je daleko tehnicki napredniji, al opet, svako ima svoje vidjenje, to je alright :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 06 apr 2011, 18:24

Pauk je napisao/la:--------------------Hasagić--------------------
----Hibić----Konjić---Spahić----Papac-------
Salihamidžić-Misimović-Barbarez-Salihović

Klupa: Mirsad Dedić, Mensur Mujdža, Safet Nadarević, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Elvir Baljić, Mehmed Kodro

Selektor: Miroslav Ćiro Blažević
Tebi je Salihovic ispred Elvira Baljica,oooo tugo moja,a Papac mora dosta pure da se najede ,da bi bio ispred Vedina Musica,ostalo moze proci.

E ovako da si postavio:

--------------------Hasagić--------------------
----Hibić----Konjić---Spahić----Music-------
Salihamidžić-Misimović-Barbarez-Baljic
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 06 apr 2011, 18:31

Nije ne prate, vec ne razumeju... :D

Salihovic je Doktor za Mujcina, a, druga stvar je da nisu igrci koji bi u prvih 11 rotirali poziciju.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 06 apr 2011, 18:33

cole-ch je napisao/la:
Salihovic je Doktor za Mujcina,
Kao sto je i Baljic za Salihovica ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2011, 20:41

JuveSissoko je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Pametnom dosta.
okay, svako ima svoje vidjenje, al Dinamo u kojem je Mujcin igrao i bio jedan od kreatora igre je daleko jaci nego Hoffenheim u kojem Salihovic igra, repka, tako tako, ni jedan nisu nesto specijalno uradili, a da ne govorim o tehickoj potkovanosti Mujcina i Salihovica, velika razlika, Mujcin je daleko tehnicki napredniji, al opet, svako ima svoje vidjenje, to je alright :mrgreen:
Vidjenja su naravno od svakog drugacija.Ova dva tipa igraca se i ne mogu usporedjivati.Salihovica sa Baljicem da,ali sa Mujcinom ne.
Dobro se sjecam Mujcina i njegovih igara.Odlican igrac.Medjutim uporediti igre u Hrvtaskoj propast ligi ili BL je krajnje neozbiljno.
Da Salihovic nije imao problema sa povredama pred Belgiju i nesposoban savez da mu smanje onu krajnje blesavu kaznu od cetiri.da je sudiu davio,bolje bi prosao.E da nije bilo toga Salihovic bi vec sad zacementirao najboljeg ljevaka.Mujcin je za oka,a Salihovic za rezultat.Sta je bolje ,uzeti u ekipu. ;)
P.S Papca kraj Musica je krajnje neozbiljno.Papac ni po kojim kriterijuma ne moze biti medju najboljim igracima.
pogledati mu utakmice u repci,ali sve.Tek bi onda ovi ohladili,koji ga stavise.
Baljic zvani malo vekija,malo mikrofon,malo mrsko.I od Reala ode u klinac.
Da mu je Bola rekao na vrijeme da se ne zaebaje,bio bi najbolji.
Ovako Salihovic ako nije,preuzet ce kasnije tu titulu.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 06 apr 2011, 22:28

harishp je napisao/la: Baljic zvani malo vekija,malo mikrofon,malo mrsko.I od Reala ode u klinac.
Da mu je Bola rekao na vrijeme da se ne zaebaje,bio bi najbolji.
Ovako Salihovic ako nije,preuzet ce kasnije tu titulu.
Inace se sa tobom uvijek slazem,ali ovaj put tesko,Baljic se nikad nije zajebavo kad je reprezentacija u pitanju,a ona mu je bila UVIJEK na prvom mjestu,to sto je Sliskovic laprdo na toj tekmi to je njemu na dusu,upravo taj isti zajebant asistira Barbi za gol i zabi drugi sam i ukopa Dance. A Salihovic nikad nece biti bolji fudbaler od Baljica,na to i ne mogu pomisljati,neko ko ima 25 godina,ako vec nije to do sad ucinio,tesko da ce to u buducnosti biti. 11-ka ce vjecno biti Baljina,kad je u pitanju repka,jer samo je jedna ZLATNA LJEVICA,a svi znamo ko je to.

Marseille84
Kontakt:

Post Postao/la Marseille84 » 06 apr 2011, 22:40

slika

Po meni najbolji sastav :)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2011, 22:44

Itekako je se zaebavao sa repkom.Ne direktno,vec indirektno.Moj ti @pasa
Poslije Reala imao je nekih 26-7 godina.
U rayo valecano Bola zabija a ovaj se zaebaye,par meceva nije sastavio.
Pape ga je poslije toga milion puta pokusao vratiti na stare staze.Ovaj ni mukaule.
E sad zbog toga je repka ispastala.Da su mi Hrgovici,Kurcevici morali pokrivati tu stranu.
Balja je mogao jos toga dosta dati,ali nije.Prema tome karika je tanka,pukla.zavaruj drugu.
Da je kojim slucajem bio kao kod Brace,pa bi ga razumio.Ovako kako rekoh najbolje godine je uprskao a isto tako i po repci.Zbog toga.......
Jednom je bas Pape izletio u vezi pitanja sta je sa Baljicem da li je povreda.''nije povreda,vec mrsko'' :lol:
Salihovic mozda nece nikada zaigrati za Real,iako je vec Bayern sutnuo od sebe kad su ga zvali.da se zna.
Za mene ce Salihovic recimo ako ne bolji,bit ce bolji od Baljica.Jer ovog ne ebe mrsko.
I jos nesto u ukuse ne zalazi,vec se moze samo slagati ili ne.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 06 apr 2011, 23:14

--------------------Hasagic--------------------

------------------Hibic--Spahic----------------
--Salihamidzic---------------------Music-----

-------------------Bajramovic-----------------

----------Misimovic----------Baljic-----------

---------------------Barbarez------------------

---------------Bolic------------Dzeko----------

Rezerve: Begovic,Konjic,Papac,Rahimic,Salihovic,Pjanic i Kodro
Selektor: Safet Susic
#samoRudar #zauvijek

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 06 apr 2011, 23:19

harishp je napisao/la:Itekako je se zaebavao sa repkom.Ne direktno,vec indirektno.Moj ti @pasa
Poslije Reala imao je nekih 26-7 godina.
U rayo valecano Bola zabija a ovaj se zaebaye,par meceva nije sastavio.
Pape ga je poslije toga milion puta pokusao vratiti na stare staze.Ovaj ni mukaule.
E sad zbog toga je repka ispastala.Da su mi Hrgovici,Kurcevici morali pokrivati tu stranu.
Balja je mogao jos toga dosta dati,ali nije.Prema tome karika je tanka,pukla.zavaruj drugu.
Da je kojim slucajem bio kao kod Brace,pa bi ga razumio.Ovako kako rekoh najbolje godine je uprskao a isto tako i po repci.Zbog toga.......
Jednom je bas Pape izletio u vezi pitanja sta je sa Baljicem da li je povreda.''nije povreda,vec mrsko'' :lol:
Salihovic mozda nece nikada zaigrati za Real,iako je vec Bayern sutnuo od sebe kad su ga zvali.da se zna.
Za mene ce Salihovic recimo ako ne bolji,bit ce bolji od Baljica.Jer ovog ne ebe mrsko.
I jos nesto u ukuse ne zalazi,vec se moze samo slagati ili ne.
Dobro pa Balja je meraklija :mrgreen: ,ne mozes mu to zamjeriti. Ne mislio sam dok je igrao za repku,nije bilo zajebancije,maksimalno se zalago. Ja ne ulazim stvarno u ukuse,ja poredim samo dva igraca,Balja je bio igrac svijetskog kalibra i imao je ono nesto,to nas Salihaga jos nema,fali mu. Ja ipak nekad Balju i razumije,kakav covjek mora biti baksuz,prvo postanes prvotimac Reala,pa ti se desi **** povreda pred EL-CLASICO gdje trebas u prvih 11,pa onda smjena trenera,odlazi mu Toshak koji ga doveo i u njemu vidio klasu.Poslije toga Balji sve ohladilo,jer svkom igracu na svijetu je samo jedna zelja u glavi,a ona se zove REAL MADRID,koliko god ko imao simpatije prema nekom klubu,Real je najbolji na svijetu. Balja je u Raji se zajebavo(priznajem)ali nakon prelaska u Galatu kod Terima ,pokazo je zasto je bio u Realu.Da ne bude zabune,volim ja naseg Seju,to je moj Podrinjac iz Gornjeg Sepka,ali ruku na srce,nema se tu sta porediti sa Baljicem,ako smo realni.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], HariTz, zgembo89 i 23 gosta.