Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

boatenkk
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la boatenkk » 21 okt 2024, 11:44

DaVinci je napisao/la:
21 okt 2024, 02:13
boatenkk je napisao/la:
21 okt 2024, 01:17
ovaj mali obecava! video sve govori! ima baba da ga usmjeri! nesto slicno kao anel u djetinjstvu!
Ovo je vec bolesno ... babo treba smirit' dozivljaj bar dok mu Zijo ne napuni 8 godina ... :sick:
zasto??

pa sad se sa 3 godine moze skontati znas li sutat loptu ili ne.. ovaj mali ima rotoriku za fudbal.. samo da ga babo zastiti od kurvi pred kraj osnovne..

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 21 okt 2024, 11:50

Mijenja sliku o prosperitetu
Licina-alajbegovic-bajrektatevic

Supertalenti, kakve mi nismo imali do sada naprijed

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 21 okt 2024, 11:50

KoloDD je napisao/la:
21 okt 2024, 11:20
RajvoSA03 je napisao/la:
21 okt 2024, 11:10
Zglavkar je napisao/la:
21 okt 2024, 01:04
Belmin je nedavno rekao da su po njegovim informacijama šanse da se Ličina privoli da igra za BiH praktično nepostojeće.

Ako ćemo već špekulisati o Bavarcima, Pejčinović je rođen u Minhenu.

Ali ni jedan ni drugi svakako nisu materijal za A selekciju, ako je @RajvoSA03 mislio na seniore. :?
Za Pejcinovica ne znam, ali konkretno, Licina bi trebao dobiti poziv u A selekciju. Jos nije 100% zavrseno, ali Nino radi na tome.
Momak igra 4 ligu u njemackoj i sada poziv za A reprezentaciju?
Dobro je!
Nema smisla, al realno treba svim potencijalima dat poziv i pet minuta da se osiguraju. Nista ne gubis ako kasnije nista od njih ne bude.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 21 okt 2024, 12:10

Kakav bi to strašan ofaznivni potencijal bio za sljedećih 10+ godina kad bi se kockice posložile da imamo Ličinu, Esmira i Alajbegovića i da ispune potencijal koji imaju. Drugo je sad što to u praksi nikad ne bude tako s ovim talentima od 17 godina i možemo biti sretni ako jedan izraste u dobrog igrača. :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 okt 2024, 12:13

Zglavkar je napisao/la:
21 okt 2024, 12:10
Kakav bi to strašan ofaznivni potencijal bio za sljedećih 10+ godina kad bi se kockice posložile da imamo Ličinu, Esmira i Alajbegovića i da ispune potencijal koji imaju. Drugo je sad što to u praksi nikad ne bude tako s ovim talentima od 17 godina i možemo biti sretni ako jedan izraste u dobrog igrača. :D
Plus bi napokon imali neko kvalitetno krilo :mrgreen:

Daj Boze da jedan ostvari top karijeru.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 21 okt 2024, 12:17

Razumijem to sve, ali tako to ne funkcijonira momke s 17/18 godina fiksirati spozivon za A repku, dok su oni u tim godinama isto interesantni za svabe naprimjer.

Tu isto utjecaju menadzeri kluba, osobni menadzeri i roditelji.
Recimo jedan Licina, mlad, perspektivan ali jos dalek o neke A repke (ima izbora za 2,3 repke) bijo bi lud, sada zakoncati reprezentativnu karijeru vec ako vjeruje u sebe da moze dostici do visokog nivoa jos.

a) recimo on uspije ko Pavlovic (srbin koji igra sada za A vrstu Svaba) ili Stanisic u Bayernu (Hrvatski A Tim)
b) uspije ko Vidovic (U21 repka Hrvatske, Mainz, Dinamo) ili Motika (Zvezda, Ljubljana, U21 repka Srbije)

ako uspije ko B s recimo 20/21 godina jos su tu mogucnosti kad tad dostici do one jake repke ili ipak igrati za losiju ko BiH, a ako uspije ko A za..yebao si karijeru / placu bolju

pogotovo kad moze cekati dok ima 21 godinu jos, da bira.

Druga ja prica ako se on osjeca vezan i srcom za bosnu, ali tad bi isto igrao za U19 ili U21 vec danas

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 21 okt 2024, 12:40

L_blancos je napisao/la:
21 okt 2024, 11:50
Mijenja sliku o prosperitetu
Licina-alajbegovic-bajrektatevic

Supertalenti, kakve mi nismo imali do sada naprijed
imas tu i zuluma i ziyada ako se budu razvijali kako treba!

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 okt 2024, 13:01

Mozda nemam korektan odnos sa @Rajvosa ovdje ma forumu jer vecinom vrijeđa i psuje mi.

Ali ovo cijenim kod njega, konnkretno rečeno, i poprilicno samouvjereno, iskreno ja nisam imao pojma da postoji kontakt.

Najgore kad pametuje i vrijedja neki lezilebovic ovdje koji nicem ne doprinosi i jedina mu utjeha u zivotu forum ss. ba
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 21 okt 2024, 13:06

Imajednabrigada je napisao/la:
21 okt 2024, 13:01
Mozda nemam korektan odnos sa @Rajvosa ovdje ma forumu jer vecinom vrijeđa i psuje mi.

Ali ovo cijenim kod njega, konnkretno rečeno, i poprilicno samouvjereno, iskreno ja nisam imao pojma da postoji kontakt.

Najgore kad pametuje i vrijedja neki lezilebovic ovdje koji nicem ne doprinosi i jedina mu utjeha u zivotu forum ss. ba
Ne sjecam se da sam ti direktno opsovao, ako jesam izvini. Pokusavam biti korektan prema forumasima.
Kod tebe mi je smetala velika doza samodopadnosti i mrznje prema Sarajevu, nista licno prema tome sto radis.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 21 okt 2024, 13:13

nema od ličine ništa!

njegov babo je bio na hatmama u džematu minhen i javno to reko efendiji da čekaju poziv elfa! znate kako to fercera, ako ne bude svabo prebacice ga u bajern c

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 okt 2024, 13:23

RajvoSA03 je napisao/la:
21 okt 2024, 13:06

Ne sjecam se da sam ti direktno opsovao, ako jesam izvini. Pokusavam biti korektan prema forumasima.
Kod tebe mi je smetala velika doza samodopadnosti i mrznje prema Sarajevu, nista licno prema tome sto radis.

Jesi par puta vrijeđao ali ne bih o tome svako za sebe.

Daleko i gluho bilo da mrzim Sarajevo nit bilo koji grad u BiH, cak stavise drago mi je doci u Sarajevo turistički.

Samo sam kritikovao Fk Sarajevo da jedan klub i glavni grad ne smije dpzvolit da ga na Kosevu tuče tamo neko Etno selo i slicni klubovi pa si mozda na osnovu toga zakljucio da imam neki animozitet prema vama.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 21 okt 2024, 13:51

boatenkk je napisao/la:
21 okt 2024, 13:13
nema od ličine ništa!

njegov babo je bio na hatmama u džematu minhen i javno to reko efendiji da čekaju poziv elfa! znate kako to fercera, ako ne bude svabo prebacice ga u bajern c

Sta se tice Bayern C ako ne igras za svabe, to je glupost. Stanisic i Vidovic su se u mladim godinama obratili vec hrvatskim U selekcijama.
Naravno da je Bayernu draze vidjeti da postanu clan Elfa, ali ako si dobar, dobar si i ne briga ih na koncu puno.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 21 okt 2024, 14:00

Ne igra se Licini sa Huseinbasicem, Gigovicem i ostalim cvajtasima.

Bit ce potrebno veliko urgiranje Spahica da se predomisli.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 okt 2024, 14:25

Ti si prvi insajder ovdje :thumbup:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 okt 2024, 14:46

19vendetta87 je napisao/la:
21 okt 2024, 14:25

Ti si prvi insajder ovdje :thumbup:

Hvalaa, ja sam uvijek nastojao prenijeti vam ono sto znam i sto sam siguran, iako je to nekad od sigurnog odugovlaci se, kalkuliše ne zbog tih momaka koji obecaju nam vec zbog drugih okolnosti, ali na kraju epilog bude istinit iako potraje to sve a mi po obicaju nemamo strpljenja. :bih:

A imas ovde i zlobnih psiihicki ppremecenih likova koji samo cekaju gresku da izvrijeđaju to ne podnosim, zato sam poceo izbjegavat pisat direktno ovdje kada nesto saznam pa sam pisao u privatne poruke ko mi se javi i koga je interesovalo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 21 okt 2024, 20:22

Ja sam malo preko vikenda se zainatio i presalto nase potencijalne sa dvojnkm drzavljanstvima svi koji su van Bosne i Heecegovine i svi koji imalo odskacu su vec kaparisani od bilo koje U 21 U 19 Hrvatske Srbije Slovenije jednostvano nista niie radjeno sve smo izgubili i sad beremo plodove..I Spahic ako se ne digne ovo ce se zavrsiti na Katicima Radeljicima i ostalim polovnjacima

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 21 okt 2024, 20:43

zgembo89 je napisao/la:
21 okt 2024, 20:22
Ja sam malo preko vikenda se zainatio i presalto nase potencijalne sa dvojnkm drzavljanstvima svi koji su van Bosne i Heecegovine i svi koji imalo odskacu su vec kaparisani od bilo koje U 21 U 19 Hrvatske Srbije Slovenije jednostvano nista niie radjeno sve smo izgubili i sad beremo plodove..I Spahic ako se ne digne ovo ce se zavrsiti na Katicima Radeljicima i ostalim polovnjacima
koga smo to izgubili a da smo imali realnu šansu? grgiće i slične ne možes računati

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 21 okt 2024, 20:46

zgembo89 je napisao/la:
Dok se ne pocne raditi kako treba na proizvodnji igraca u Velezu, Sarajevu, Zeljeznicaru, Celiku, Slobodi i Jedinstvu nema puno ocekivanja, moze nam se na srecu potrefiti da nas izvuce dijaspora koja prodje kroz njihove skole fudbala, mada i to je sve teze iako nas ima sve vise vani, pratim stalno mlađe kategorije po njemackim klubovima, jako nas je malo, i od tog malo ce izaci 1,2 igraca da valjaju, ako i toliko, ostatak ce biti cvajtasi nekakvi, a od nase lige se ne moze puno ocekivati, jer fudbal se mnogo promijenio na visokom nivou, mi smo prije deset godina kasnili, a sad kasnimo jos vise. Mi ne mozemo proizvesti igraca da fizicki i takticki odgovori modernom nogometu i sve dok se ne ukljuci bar Federacija u saradnji sa klubovima i ne kopiraju se sistemi rada od određenih evropskih klubova nema svjetle buducnosti, hej zamisli, samo trebas kopirati sta drugi rade.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 21 okt 2024, 21:02

Sheyi je napisao/la:
21 okt 2024, 20:46
zgembo89 je napisao/la:
Dok se ne pocne raditi kako treba na proizvodnji igraca u Velezu, Sarajevu, Zeljeznicaru, Celiku, Slobodi i Jedinstvu nema puno ocekivanja, moze nam se na srecu potrefiti da nas izvuce dijaspora koja prodje kroz njihove skole fudbala, mada i to je sve teze iako nas ima sve vise vani, pratim stalno mlađe kategorije po njemackim klubovima, jako nas je malo, i od tog malo ce izaci 1,2 igraca da valjaju, ako i toliko, ostatak ce biti cvajtasi nekakvi, a od nase lige se ne moze puno ocekivati, jer fudbal se mnogo promijenio na visokom nivou, mi smo prije deset godina kasnili, a sad kasnimo jos vise. Mi ne mozemo proizvesti igraca da fizicki i takticki odgovori modernom nogometu i sve dok se ne ukljuci bar Federacija u saradnji sa klubovima i ne kopiraju se sistemi rada od određenih evropskih klubova nema svjetle buducnosti, hej zamisli, samo trebas kopirati sta drugi rade.
Cudi me da je malo nasih. Obicno se sirotinja gura u fudbal.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 okt 2024, 22:03

Sheyi je napisao/la:
21 okt 2024, 20:46
zgembo89 je napisao/la:

Koliko dijaspore imamo skroz malo naše djece ima uspješnih u svim sportovima. Što i ne cudi danas se odgajaju šminkeri koji imaju i dobiju od roditelja bošnji sve na dlanu i glume glumu posebno kada dodju u Bosnu i nisu ni svjesni kakvu priliku imaju da postignu nesto u zivotu.

Nema vise one generacije Sejo, Vedo, Pjana ...momaka koji su bili izbjeglice koji su se napatili svasta vidjeli, i prosli u zivotu, zato su i uspjeli.

A nama kao narodu fali discipline i radne navike kada je u pitanju sport i zbog toga nas nema nigdje. Ali kako tako jedina nam je sansa dijaspora jer jos moze napraviti iole kvalitetnog igraca za nase uslove.

Ako spadnemo na to da iz nase lige crpimo igrace tek onda nas nema nigdje niti ce biti naskoro. Jednostavo ovdje nema ambijenta niti kulture niti radne etike da bi se formirali vrhunski sportisti vrhunski karakteri samim tim i vrhunski ljudi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Goalgetter, Google Adsense [Bot], jasmin10, Zglavkar i 22 gosta.