Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

Zaniolo2
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la Zaniolo2 » 16 okt 2024, 07:48

JayCatwright je napisao/la:
16 okt 2024, 07:42
Ryanair
Meni pokazuje da imaju letovi samo do kraja oktobra.
Je li moguće da ih isključuju od početka novembra?

I tek sad vidim da Barcelona ima tri aerodroma. Možda je to bio problem kod traženja letova preko Skyscannera.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 okt 2024, 09:59

Zaniolo2 je napisao/la:
16 okt 2024, 07:48
Ryanair

I tek sad vidim da Barcelona ima tri aerodroma. Možda je to bio problem kod traženja letova preko Skyscannera.
Pogledaj Vueling iz Splita, ja sam sa njima isao, oko 200e je bila povratna sa ukljucenim onim koferom od 25kg, nez njega dosta jeftinije...Sleti na onaj aerodrom sto je uvezan metroom sa centrom. Ja uzeo preko pasosa neku kartu, samo uneses broj pasosa bez slova i bas nesto jeftino izadje da se vozas :)

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 16 okt 2024, 10:54

Zaniolo2 je napisao/la:
16 okt 2024, 07:38
Našao sam iz Beograda sa Wizzair i Airserbia.
Hvala vam puno.
Hvala također na ostalim uputama, ali zanima me samo Zagreb-Barcelona i Beograd-Barcelona.

Preko koje kompanije se može iz Zagreba direktno za Barcelonu, to još nisam našao. Zna li neko koji prevoznik je u pitanju?
Croatia Airlines.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 16 okt 2024, 11:38

Zaniolo2 je napisao/la:
Ryanair

U pravu si za Yaranair , prekidaju sa letovima u oktobru . Oni ti svakako lete za Gironu , koja je udaljena 90 kilometara od Barcelone .

Iz Zagreba leti Croatia Airlines za Barcelonu , ali i oni prestaju u oktobru .

Ne gine ti Beograd .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 okt 2024, 16:45

Jel iko osim As Travel izbacio ponude za Dubai za januar?
Nigdje nisam vidio da imaju ponude.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 16 okt 2024, 16:50

VensanKasel je napisao/la:
16 okt 2024, 11:38
Zaniolo2 je napisao/la:
Ryanair

U pravu si za Yaranair , prekidaju sa letovima u oktobru . Oni ti svakako lete za Gironu , koja je udaljena 90 kilometara od Barcelone .

Iz Zagreba leti Croatia Airlines za Barcelonu , ali i oni prestaju u oktobru .

Ne gine ti Beograd .
Da, Ryanair leti na aerodrom na Gironu, cim izadjes sa aerodroma imas preko puta buseve (vrhunski, imas za punjace, wifi i sl) direktno za Barcelonu, za nekih sat vremena si tamo autoputem. Milina, ja prosli put u peaku sezone isao za 24 eura iz Nurnberga, dodje te skoro isto cijena ko Jajce Sarajevo centrom. :rol:

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 16 okt 2024, 23:20

Momci, hvala vam puno vezano za Barcelonu.

Nije za mene nego za mog starog, uskoro mu je rođendan, navija za Barcelonu pa ga kontam iznenadit nekim putovanjem tamo na par dana uključujući i odlazak na utakmicu (protivnik nije bitan, dosta mu je što će vidjet Camp Nou :mrgreen: , nije nikad bio).
Što se tiče karti za domaće utakmice Barce, odabrao sam p1 travel. Ako neko zna za bolju opciju, bio bih zahvalan, mada ovi mi se čine potpuno korektni.

Odluka će vjerovatno past na Beograd što se leta tiče, koji i jeste najbliži, Split je ipak malo dalje.

@beduin
Zavisi u kojem si gradu. Vidim trenutno da Jungle Tribe nudi iz Sarajeva 1680BAM od 17.jan do 22.jan.

Prijatelji mojih roditelja idu upravo sa As Travel 23.novembra na 5 dana (let iz Beograda). Uplatili su još u maju, ca. 1000BAM po osobi, kao first minute.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 17 okt 2024, 04:22

Zaniolo2 je napisao/la:
16 okt 2024, 23:20
Momci, hvala vam puno vezano za Barcelonu.

Nije za mene nego za mog starog, uskoro mu je rođendan, navija za Barcelonu pa ga kontam iznenadit nekim putovanjem tamo na par dana uključujući i odlazak na utakmicu (protivnik nije bitan, dosta mu je što će vidjet Camp Nou :mrgreen: , nije nikad bio).
Što se tiče karti za domaće utakmice Barce, odabrao sam p1 travel. Ako neko zna za bolju opciju, bio bih zahvalan, mada ovi mi se čine potpuno korektni.

Odluka će vjerovatno past na Beograd što se leta tiče, koji i jeste najbliži, Split je ipak malo dalje.

@beduin
Zavisi u kojem si gradu. Vidim trenutno da Jungle Tribe nudi iz Sarajeva 1680BAM od 17.jan do 22.jan.

Prijatelji mojih roditelja idu upravo sa As Travel 23.novembra na 5 dana (let iz Beograda). Uplatili su još u maju, ca. 1000BAM po osobi, kao first minute.
Sacekaj do proljeca sljedece godine, inace ti nece vidjet Camp Nou, mislim da nece prije maja Barcelona da otvori stadion, a i tad ce biti na 60k kapacitetu vjv sve do 2026 nekad. :mrgreen:

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 17 okt 2024, 08:28

Slažem se s vilenjakom, bolje ti je sačekat da se otvori makar sa smanjenim kapacitetom (najave u decembru ali dabogda).
Pošalji ga sad u Bg protiv Zvezde a onda iduće godine na renoviran Camp Nou

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 17 okt 2024, 10:31

Hvala vam, nisam ni znao da se Camp Nou renovira.

Gdje bi se mogle uzeti ulaznice za Barcelonu?
Imate li neki prijedlog?
Našao sam na nekoj stranici kao paket za preostale 3 utakmice Lige Prvaka koje Czv igra u Beogradu, istočna tribina, cijena 102€.
To i nije tako loše, ali možda ima neko bolji prijedlog, specifično za tekmu Czv-Bar?

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 17 okt 2024, 11:05

Zaniolo2 je napisao/la:
17 okt 2024, 10:31
Hvala vam, nisam ni znao da se Camp Nou renovira.

Imate li neki prijedlog?
Našao sam na nekoj stranici kao paket za preostale 3 utakmice Lige Prvaka koje Czv igra u Beogradu, istočna tribina, cijena 102€.
To i nije tako loše, ali možda ima neko bolji prijedlog, specifično za tekmu Czv-Bar?
Na klupskoj stranici.

Uzmes najjeftinije, a onda kad pocne utakmica sjedes na one najskuplje uvijek bude mjesta.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 okt 2024, 16:53

Zaniolo2 je napisao/la:
16 okt 2024, 23:20

@beduin

Da budem iskren nisam nikad ranije cuo za Jungle Tribe, to je agencija iz Sarajeva? Kakvi si, pouzdani?
Vidim da u cijenu ponude im izgleda ulaze i fakultativni izlasci, mada bi meni vise odgovaralo bez toga jer svakako odem tamo gdje ja zelim i kad zelim. A vjerovatno zato je i ovako veca cijena.

Iz Tuzle sam, vec sam putovao preko Centrotursa ali nemaju ni oni jos uvijek ponudu.

075 ❤

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 17 okt 2024, 17:56

Zaniolo2 je napisao/la:
Imate li neki prijedlog?
Možeš uzeti na klupskoj stranici paket ulaznica, ali ti treba članska prije toga. Za sada ne prodaju pojedinačne za Barcu.

No, koliko vidim, ne ide im prodaja baš kako su se nadali jer su nabili haos cijene, pa me ne bi čudilo da u nekom trenutku puste pojedinačne ulaznice kao što su pustili i za Benficu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 17 okt 2024, 18:19

Jabroni je napisao/la:
17 okt 2024, 17:56
Zaniolo2 je napisao/la:
Imate li neki prijedlog?
Možeš uzeti na klupskoj stranici paket ulaznica, ali ti treba članska prije toga. Za sada ne prodaju pojedinačne za Barcu.

No, koliko vidim, ne ide im prodaja baš kako su se nadali jer su nabili haos cijene, pa me ne bi čudilo da u nekom trenutku puste pojedinačne ulaznice kao što su pustili i za Benficu.
Bice pojedinacne karte u prodaji, ali samo sutra, na Marakani, posle utakmice sa Radnickim. Ko bude pokazao kartu za Radnicki ima pravo da kupi dvije karte za Barselonu.

A ko hoce, uvijek moze kupiti paket pa prodati karte za ostale utakmice preko neta.

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 17 okt 2024, 19:38

dscile je napisao/la:
17 okt 2024, 18:19

Bice pojedinacne karte u prodaji, ali samo sutra, na Marakani, posle utakmice sa Radnickim. Ko bude pokazao kartu za Radnicki ima pravo da kupi dvije karte za Barselonu.

A ko hoce, uvijek moze kupiti paket pa prodati karte za ostale utakmice preko neta.
Pa haj uzmi dvije istok sutra. Ili neko koga poznajes nek uzme. Platit cu kad postar donese i kad ih pogledam.
Jer preko sajta moze samo paket zasad (ne moram biti clan).
Moram obje personalizirati ako uzmem preko sajta.
Nisam siguran da onda mogu prodati ove četiri što mi ostanu za preostale utakmice. Možda se to i ne kontroliše na ulazu?

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 18 okt 2024, 00:02

Sve uredu, nego jedno pitanje- cemu bukiranje putovanja preko agencija uopste? Danas pored Bookinga, Airbnb i slicnih stranica, zar je tako tesko odvojiti nesto vremena i bukirati let i hotel i sve zivo sta zelis posjetiti? Uvijek je bolje i jeftinije, plus imas vecu slobodu. Bilo koji let se moze uzet i preko Bookinga odavno, cak i cijelo putovanje skupa, sa filterima koje ti sebi oznacis. I nemas skrivenih troskova i slicnih gluposti.

Jos je gore otici sa vodicem i hodati za njim ko cuk'o, bit ogranicen vremenom i slicno. Najjace kad kazu imate 3 sata za slobodno razgledanje grada. :rol:

Pogotovo ako znas koristiit Google Maps, pored Tiktoka i slicnih app gdje mozes da vidis odmah i recenzije, sta je popularno za obici, pojesti i probati na toj destinaciji i slicno.

Mislim za starije ljude mi je jasno, nasi ne znaju kako treba ni mobitel koristit, pa moraju vodica pratit u stopu ko djeca na ekskurziji, ali za mladju osobu, katastrofa. Maps kad naucis za metro i bus, znas ga koristit svugdje u svijetu. Ja vas uvjeravam da mozete dozivjeti 10 puta bolje putovanje, obici vise sa vise slobodnim vremenom a i platiti manje.

Preko agencije mi je jasno kad bukiras nesto u resortu i ne mices odatle, a dosta ima i ugovore s takvim hotelima pa su cijene nize, ali osim toga za ostalo nema apsolutno nikakve prednosti. Garantiram, probajte pa javite. :salut:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 okt 2024, 01:24

Ima vodic svoje prednosti, em ljudi znaju najbolje iskorisiti vrijeme em znaju ispricati svasta sto neces naci na tiktoku.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 okt 2024, 09:15

numanumaye22 je napisao/la:
18 okt 2024, 00:02
Sve uredu, nego jedno pitanje- cemu bukiranje putovanja preko agencija uopste? Danas pored Bookinga, Airbnb i slicnih stranica, zar je tako tesko odvojiti nesto vremena i bukirati let i hotel i sve zivo sta zelis posjetiti? Uvijek je bolje i jeftinije, plus imas vecu slobodu. Bilo koji let se moze uzet i preko Bookinga odavno, cak i cijelo putovanje skupa, sa filterima koje ti sebi oznacis. I nemas skrivenih troskova i slicnih gluposti.

Jos je gore otici sa vodicem i hodati za njim ko cuk'o, bit ogranicen vremenom i slicno. Najjace kad kazu imate 3 sata za slobodno razgledanje grada. :rol:

Pogotovo ako znas koristiit Google Maps, pored Tiktoka i slicnih app gdje mozes da vidis odmah i recenzije, sta je popularno za obici, pojesti i probati na toj destinaciji i slicno.

Mislim za starije ljude mi je jasno, nasi ne znaju kako treba ni mobitel koristit, pa moraju vodica pratit u stopu ko djeca na ekskurziji, ali za mladju osobu, katastrofa. Maps kad naucis za metro i bus, znas ga koristit svugdje u svijetu. Ja vas uvjeravam da mozete dozivjeti 10 puta bolje putovanje, obici vise sa vise slobodnim vremenom a i platiti manje.

Preko agencije mi je jasno kad bukiras nesto u resortu i ne mices odatle, a dosta ima i ugovore s takvim hotelima pa su cijene nize, ali osim toga za ostalo nema apsolutno nikakve prednosti. Garantiram, probajte pa javite. :salut:
Nemas to sta garantirati i da ti se javlja, nisi izmislio toplu vodu.
Ima nas koji nemamo niti vremena niti zivaca ganjati preko bookinga ponude, pa uskladjivati letove, pa kontaktirati hotel za transfer do/od hotela koji se obicno dodatno naplacuje (mada i to vjerovatno ima sad na bookingu da se doda prilikom rezervacije), i jos uz sve to da redovno pratim mail oko promjena leta ili druge stvari.
A razlika u cijeni nije toliko enormna niti igra znacajnu ulogu svakom pojedincu. Individualno je. Zato posavjetovati nekoga je ok, dati ideju, a popustite s tim pametovanjem kako je nesto jedino dobro i mi vas moramo pratiti ili u protivnom nemamo pojma, zaostali smo i ispali iz mode. :thumbup:

075 ❤

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 19 okt 2024, 07:29

Beduin je napisao/la:
17 okt 2024, 16:53
Da budem iskren nisam nikad ranije cuo za Jungle Tribe, to je agencija iz Sarajeva? Kakvi si, pouzdani?
Vidim da u cijenu ponude im izgleda ulaze i fakultativni izlasci, mada bi meni vise odgovaralo bez toga jer svakako odem tamo gdje ja zelim i kad zelim. A vjerovatno zato je i ovako veca cijena.

Iz Tuzle sam, vec sam putovao preko Centrotursa ali nemaju ni oni jos uvijek ponudu.
Junge Tribe je jako dobar i popularan. Doslovno jako rijetko ćeš sresti nekog ko je putovao sa njima, a da će ti reći da je nezadovoljan. Vodiči su uglavnom jako dobri i doslovno ne poznajem nikog ko ima zamjerku na ovu agenciju. Prije su baš nudili jeftina putovanja, i tad su bili svi (ili 95%, ima uvijek onih 5% :mrgreen: ) zadovoljni, a i sada su kad se agencija više bazirala na egzotičnije destinacije.
Fakultativni izleti nisu uključeni u cijenu. Doručak 5x, 2 leta, 2 transfera i vodič jesu.

Mislim da ti 1680BAM po osobi i nije skupo (pogotov ako je dobra agencija) jer destinaciju kao što je Dubai rezervišeš 'tek' 3mj unaprijed.
Centrotours je za januar 2024. imao ponudu od ca. 1850BAM po osobi za Dubai.
Opet možeš do kraja oktobra sačekat pa onda odluči.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.