FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 247

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 16 okt 2024, 20:14

"Treba nam svima vremena, treba vremena i meni, ja sam tu novi i treba da opoznam s kim, šta i kako, s kim se može raditi, s kim ne. Sigurno da će nam trebati vremena da napravimo ekipu onako kako treba da izgleda Željo i taj Željo i oni ciljevi koji su postavljeni pred nas. Da bi ih ispunili sigurno da moramo da radimo više i da imamo vremena i strpljenja, svi mi i naši navijači da bi napravili neki uspjeh u budućnosti i sigurno zbog toga smo i tu da pravimo uspjeh."

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 okt 2024, 22:18

U nedjelju ne očekujem preveliko navlačenje na stranu Borca.. sad su baš upali u mlin svih medija, klubova i trenera.
Ako budemo pružili onoliko koliko maksimalno možemo, nadam se bodovima.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 16 okt 2024, 22:23

avalPacidoroP je napisao/la:
16 okt 2024, 22:18
U nedjelju ne očekujem preveliko navlačenje na stranu Borca.. sad su baš upali u mlin svih medija, klubova i trenera.
Ja bih bez obzira na sve kombinovao sastav. Daj nam Odinaku, Sabica, Focu, Cvetanovskog od prve minute i one koji manje igraju da se pokazu. Klupiraj Boljevica, odmori Karamarka, Radovca, Dzabera. Daj Radinovica na stopera da probamo. Nema se sta izgubiti, mozemo samo biti pokradeni.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 16 okt 2024, 22:31

Argentina je napisao/la:
16 okt 2024, 22:23
Ja bih bez obzira na sve kombinovao sastav. Daj nam Odinaku, Sabica, Focu, Cvetanovskog od prve minute i one koji manje igraju da se pokazu. Klupiraj Boljevica, odmori Karamarka, Radovca, Dzabera. Daj Radinovica na stopera da probamo. Nema se sta izgubiti, mozemo samo biti pokradeni.
2 sedmice su odmarali care. Svi osim Dzabera.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 okt 2024, 22:36

godrina je napisao/la:
16 okt 2024, 22:31
Argentina je napisao/la:
2 sedmice su odmarali care. Svi osim Dzabera.
Tri sedmice...
Kakav ba odmor.
U kost!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 17 okt 2024, 00:15

muharemovicdzelo je napisao/la:
16 okt 2024, 18:05
Nama ne trebaju dušmani, imamo ih kući. Zbog čega ili bolje rečeno, po čijem nalogu je blokirana mogućnost kandidature gospodina Nijaza Brkovića za mjesto u IO saveza ispred Fudbalskog Kluba Željezničar? Kada skupštinari mogu srati po forumu, onda molim da konkretno objasne zbog čega nisu glasali za daleko najsposobnijeg kandidata kojeg mi kao klub možemo ponuditi trenutno?

Baš je slučajno da je od 25 potrebnih ruku, gospodin Brković imao 24.

Pojedinci se igraju sa klubom. Očigledno je da se radi po nečijim instrukcijama i da se blokira bilo koji mogući korak naprijed našeg kluba. Izgleda da će se tome jedino stati u kraj kad se nekome dobro polome kosti.

Oni koji dugo prate Želju znaju ko je Nijaz Brković, od igračkih dana, preko pozicije generalnog sekretara, mjesta direktora do člana izvršnog odbora u savezu. Pored svog kvalitetnog rada, Nijaz Brković je jedan od najzaslužnijih što sada imamo novi teren sa umjetnom travom i što nam je vjerovatno u najcrnjem i najtežem posljeratnom periodu kluba sredio odgodu isplate poreza koja je već bila pokrenuta i označena kao prinudna. Da ne spominjem njegov doprinos tokom boravka u izvršnom odboru i kako je blokirao svaku moguću odluku saveza a koja je bila na štetu našeg kluba. I u zadnje vrijeme je bio aktivan oko kluba, bio na sastancima, dijelio savjete i tako dalje i tako dalje.

Po čijim instrukcijama se radi? Zbog čega je tajna da je skupština kluba bila sinoć? Zbog čega su pojedinci lobirali kod skupštinara da se odbije prijedlog da Brković bude kandidat?

Ako treba, možemo i o imenima onih koji su blokirali, lobirali, pa da nam objasne zbog čega su to radili, znam da pojedini čak i pišu po forumima. Dosta je bilo zajebancije, vrijeme je da se to presiječe i otkrije koji ljudi rade na štetu i protiv Želje.

Skupština je najveće ZLO našeg kluba i tu su KOČNICE svih pozitivnih procesa u i oko našeg kluba. Znači, ne trebaju nam dušmani, imamo skupštinare.
Cekaj malo, gdje je bio taj Nijaz koji je ispred kluba otisao u savez prije cetiri godine ? Nesto se ne sjecam da je mrdn'o prstom za nas, ako se ti sjecas de me podsjeti :think:

Koliko znam, a znam nesto, svi ljudi koji su prije cetiri godine otisli u savez ispred Zeljeznicara nisu prstom mrdnuli da nam pomognu nego su gledali svoje kombinacije i varijante. Neka me neko ispravi ako grijesim.

Od stare slave se ne zivi, znaci pricamo o mandatu u zadnje cetiri godine.

Ps. Nemam nikakve veze bilo sa skupstinom, nit ih branim.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 okt 2024, 06:32

Kakvi ba odmori.25 mu kuka i treba da odmori.Od cega.Meni 6 banki a radim 6 dana plus moram Remzu odradit da mi napravi pitu.I ne kukam da moram odmorit.Sabane ustaj i krampe u ruke ovoj kompjuterskoj generaciji.Jadni odmarali da ih ne ufate grcevi od previse trcanja.Coricu kralju napadni odma ko pitare sto si napo i uvalicemo 1 a onda valjanje.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 17 okt 2024, 09:30

RatoborniMrmot je napisao/la:
17 okt 2024, 00:15
16 okt 2024, 18:05
Nama ne trebaju dušmani, imamo ih kući. Zbog čega ili bolje rečeno, po čijem nalogu je blokirana mogućnost kandidature gospodina Nijaza Brkovića za mjesto u IO saveza ispred Fudbalskog Kluba Željezničar? Kada skupštinari mogu srati po forumu, onda molim da konkretno objasne zbog čega nisu glasali za daleko najsposobnijeg kandidata kojeg mi kao klub možemo ponuditi trenutno?

Baš je slučajno da je od 25 potrebnih ruku, gospodin Brković imao 24.

Pojedinci se igraju sa klubom. Očigledno je da se radi po nečijim instrukcijama i da se blokira bilo koji mogući korak naprijed našeg kluba. Izgleda da će se tome jedino stati u kraj kad se nekome dobro polome kosti.

Oni koji dugo prate Želju znaju ko je Nijaz Brković, od igračkih dana, preko pozicije generalnog sekretara, mjesta direktora do člana izvršnog odbora u savezu. Pored svog kvalitetnog rada, Nijaz Brković je jedan od najzaslužnijih što sada imamo novi teren sa umjetnom travom i što nam je vjerovatno u najcrnjem i najtežem posljeratnom periodu kluba sredio odgodu isplate poreza koja je već bila pokrenuta i označena kao prinudna. Da ne spominjem njegov doprinos tokom boravka u izvršnom odboru i kako je blokirao svaku moguću odluku saveza a koja je bila na štetu našeg kluba. I u zadnje vrijeme je bio aktivan oko kluba, bio na sastancima, dijelio savjete i tako dalje i tako dalje.

Po čijim instrukcijama se radi? Zbog čega je tajna da je skupština kluba bila sinoć? Zbog čega su pojedinci lobirali kod skupštinara da se odbije prijedlog da Brković bude kandidat?

Ako treba, možemo i o imenima onih koji su blokirali, lobirali, pa da nam objasne zbog čega su to radili, znam da pojedini čak i pišu po forumima. Dosta je bilo zajebancije, vrijeme je da se to presiječe i otkrije koji ljudi rade na štetu i protiv Želje.

Skupština je najveće ZLO našeg kluba i tu su KOČNICE svih pozitivnih procesa u i oko našeg kluba. Znači, ne trebaju nam dušmani, imamo skupštinare.
Cekaj malo, gdje je bio taj Nijaz koji je ispred kluba otisao u savez prije cetiri godine ? Nesto se ne sjecam da je mrdn'o prstom za nas, ako se ti sjecas de me podsjeti :think:

Koliko znam, a znam nesto, svi ljudi koji su prije cetiri godine otisli u savez ispred Zeljeznicara nisu prstom mrdnuli da nam pomognu nego su gledali svoje kombinacije i varijante. Neka me neko ispravi ako grijesim.

Od stare slave se ne zivi, znaci pricamo o mandatu u zadnje cetiri godine.

Ps. Nemam nikakve veze bilo sa skupstinom, nit ih branim.
Čovjek bio u IO FEDERALNOG saveza,šta ti može pomoći.
Pomogao nam je Faruk oko licenciranja i još nekih stvari.
Brohra ribo se...

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 okt 2024, 09:54

Sijerčiću, zbog čega ste na sastanku obećali podršku Brkoviću samo da se uključi i da bude opcija na skupštini a na sjednici skupštine ste glasali kontra? Žao mi je predsjednika, što će ga ljudi gledati drugim očima, a uopšte nije dio procesa ekipe okupljene oko Sijerčića koja blokira procese. Po čijem ste nalogu instalirani Sijerčiću?

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 okt 2024, 10:01

Jako glupa odluka da se potpiše podrška o skupštini FSKS. Debelo, ali debelo ste pogriješili, apsolutno promašena odluka.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 okt 2024, 10:09

Nema mjesta cudjenju, najgora skupstina u historiji FK Zeljeznicar, da imaju malo morala bili bi raspusteni prosle godine
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 17 okt 2024, 11:51

Alipasino je napisao/la:
17 okt 2024, 06:32
Kakvi ba odmori.25 mu kuka i treba da odmori.Od cega.Meni 6 banki a radim 6 dana plus moram Remzu odradit da mi napravi pitu.I ne kukam da moram odmorit.Sabane ustaj i krampe u ruke ovoj kompjuterskoj generaciji.Jadni odmarali da ih ne ufate grcevi od previse trcanja.Coricu kralju napadni odma ko pitare sto si napo i uvalicemo 1 a onda valjanje.
:urnebes:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 17 okt 2024, 12:16

I šta kaže, treba neke igrače odmoriti protiv Borca poslije tri sedmice pauze. E baš ovdje čovjek može svašta pročitati.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 okt 2024, 12:26

17 okt 2024, 10:01
Jako glupa odluka da se potpiše podrška o skupštini FSKS. Debelo, ali debelo ste pogriješili, apsolutno promašena odluka.
Nije to podrska fks vec fudbalu u Sarajevu i BiH
Ko nam je kriv pa su se pitari prvi sjetili
Nasi ljudi ne znaju nas klub da vode godinama i boli ih **** za sve druge okolo
Uhljebe i kriminalce poput Colpe sve treba protjerat na goli otok
Sta je tebi dobro stajat po strani i gledati raspad, nemamo covjeka u savezu sportistu sve neki politicki uhljebi
Oni ce ovo izgurati sa nama ili bez nas i dobro je da je potpisano
Svi manji klubovi su uz njih i mi bi bili crna ovca
Po manjim klubovima vidis u kojem pravcu prica ide
Mirvic pametan gleda sve klubove u Sarajevu i sve gura finansijski i ove u poplavama je sve pogurao
Nasi realno pojma nemaju o zivotu ne govorim sad za Rahimica, Corica i tako te nove
Govorim za ljude koji 10 godina sjede u skupstini i rade sve bez ikakve odgovornosti
Nazalost mi smo zaostaali po mnogim stvarima i ovo je dobra dobra odluka
Sad ce reci pljujes po klubu, ne pljujem po klubu, vec po amaterima koji 10 godina lutaju i vode klub niz provaliju
Krenuli smo normalno ove godine i tako moramo i nastaviti velika bi greska bila da smo se odvojili i pravili pametni
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 17 okt 2024, 13:02

NoDi80 je napisao/la:
17 okt 2024, 12:26
Sta je tebi dobro stajat po strani i gledati raspad, nemamo covjeka u savezu sportistu sve neki politicki uhljebi
Mirvic pametan gleda sve klubove u Sarajevu i sve gura finansijski i ove u poplavama je sve pogurao
Nasi realno pojma nemaju o zivotu ne govorim sad za Rahimica, Corica i tako te nove
Govorim za ljude koji 10 godina sjede u skupstini i rade sve bez ikakve odgovornosti
Sad ce reci pljujes po klubu, ne pljujem po klubu, vec po amaterima koji 10 godina lutaju i vode klub niz provaliju
Krenuli smo normalno ove godine i tako moramo i nastaviti velika bi greska bila da smo se odvojili i pravili pametni
Majstore, jesi li ti dovoljno zreo ili si fakat u ubjedjenju da Mirvicu puca **** za klubovima u KS, izuzev fkS? Dalje, cemu to konstantno glorifikovanje i potenciranje da je dao neke pare, kao da niko drugi nije osim njega? Lik je populista, i ne ide mi u glavu da nakon svih ocajnickih poteza koje je napravio otkako je na celu njihovog kluba, i dalje misli neko da je navedeni neki posteni naivcina koji ce, ukoliko mu se ukaze prilika, boriti za sveopcu dobrobit fudbala u BiH.

Sto se tice borbe, fudbalski klub Zeljeznicar se sam treba boriti za svoju dobrobit. A to mozemo kad smo finansijski neovisni. Do tad je samo iz supljeg u prazno. Sjase Murta da uzjase Kurta.
Sarajevski Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 okt 2024, 13:38

Blues1921 je napisao/la:
17 okt 2024, 13:02
NoDi80 je napisao/la:
Majstore, jesi li ti dovoljno zreo ili si fakat u ubjedjenju da Mirvicu puca **** za klubovima u KS, izuzev fkS? Dalje, cemu to konstantno glorifikovanje i potenciranje da je dao neke pare, kao da niko drugi nije osim njega? Lik je populista, i ne ide mi u glavu da nakon svih ocajnickih poteza koje je napravio otkako je na celu njihovog kluba, i dalje misli neko da je navedeni neki posteni naivcina koji ce, ukoliko mu se ukaze prilika, boriti za sveopcu dobrobit fudbala u BiH.

Sto se tice borbe, fudbalski klub Zeljeznicar se sam treba boriti za svoju dobrobit. A to mozemo kad smo finansijski neovisni. Do tad je samo iz supljeg u prazno. Sjase Murta da uzjase Kurta.
Pa eto vise se brine o fks nego nasi o Zeljeznicaru
Kakve ocajnicke poteze pobjegli su nam u svakom smislu deru nam djecu 1:4 1:5 i ispred nas u svim kategorijama na tabeli, prodaju smijesne igrace za cifre koje mi ne mozemo ni najbolje prodat
Evo mali Merdzanovic je svjez primjer, nasi ga nabili nogom u Famos, oni napravili neli dogovor s Famosom i doveli istog Merdzanovica i mali nam zabio dva gola haha

Svi glupi 27 klubova samo Zeljeznicar FK EL Tarik, FK Bojnik i FK Hrid pametni
Pusti te suplje sviju ti
Nek su Colpa i Pilav odraz postenja i borbe za bolje sutra
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 17 okt 2024, 13:58

Argentina je napisao/la:
Šta ba odmorit,od čega odmorit od 29.09 nismo odigrali zvaničnu utakmicu,ne mogu vjerovati šta se ovdje piše,izaći u najjačem sastavu pa šta bude bit će,bez pomoći sudija,možemo mi dole a i znamo itekako dobro odigrati.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 17 okt 2024, 14:13

NoDi80 je napisao/la:
17 okt 2024, 13:38
Blues1921 je napisao/la:
17 okt 2024, 13:02
NoDi80 je napisao/la:

Pa eto vise se brine o fks nego nasi o Zeljeznicaru
Kakve ocajnicke poteze pobjegli su nam u svakom smislu deru nam djecu 1:4 1:5 i ispred nas u svim kategorijama na tabeli, prodaju smijesne igrace za cifre koje mi ne mozemo ni najbolje prodat
Evo mali Merdzanovic je svjez primjer, nasi ga nabili nogom u Famos, oni napravili neli dogovor s Famosom i doveli istog Merdzanovica i mali nam zabio dva gola haha

Svi glupi 27 klubova samo Zeljeznicar FK EL Tarik, FK Bojnik i FK Hrid pametni
Pusti te suplje sviju ti
Nek su Colpa i Pilav odraz postenja i borbe za bolje sutra
Pojma ti nemaš o životu a ne o ovim stvarima,bolje ti je šuti.
Skupština je rak rana kluba,sve pozitivne procese su ugušili(potencijalni investitori,poziv za strateškog partnera)na koji se niko ne javlja,očito neko uzima žito za nekog da radi po nalogu.Ne svi,naravno ali određena skupina.
Gade mi se.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 okt 2024, 14:21

Zaista postoje pojedinci koji misle da će pitari nešto promijeniti osim što će sebi poboljšati situaciju? Kako ste samo glupi i kako samo padate na jeftine i populističke priče. Oni koji su pristali da šuruju sa neljudima i koji su pristali na poklonjenu titulu, poklonjen kup, od njih treba da očekujemo da nam donesu promjene u kantonu? Promjene da donesu oni koji su nosali tabute po gradu, oni koji imaju pjesmu o paljenju našeg doma?

Magoda i punac da donose promjene, šta još neću pročitati.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 okt 2024, 14:38

Zbog čega su pojedinci lobirali kod skupštinara da se odbije prijedlog daleko najsposobnijeg kandidata kojeg možemo ponuditi?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.