Spreman jeste ali nista ne garantira vizu. Mozes imat ne znam koliko para na racunu. Cijena za zenu i muza je 400 eura, tj oko 800 KM sa premium dostavom, mislim ipak da to nije mala cifra za baciti. Ko ima jake veze sa zemljom u kojoj zivi mislim da se rizik isplati.JayCatwright je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:37Ako je neko spreman da ide u USA, gdje će potrošiti valjda par hiljada dolara minimum, onda tih 185 eura i ne igra neku ulogu u tome da li će pokušati, ono malo realnosti jbg.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:32vase je da li cete rizikovati da im poklonite 185 eura ili ne.JayCatwright je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:27Opet baljezganje, nedavno je dobio vizu naš poznanik @Jabroni, niti ima stalno zaposlenje, niti je oženjen, niti ima svoju nekretninu.
Ljetovanje/Putovanja
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- numanumaye22
- Kontakt:
Re: Ljetovanje/Putovanja
- JayCatwright
- Kontakt:
Pa sam si rekao da niko nema 100 % garant da će je dobiti, nije mala cifra svakako, ali vrijedi rizika po meni, u najgorem slučaju gledaj s pozitivne strane, da ćeš i uštediti hiljade dolara što su te odbili.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:38Spreman jeste ali nista ne garantira vizu. Mozes imat ne znam koliko para na racunu. Cijena za zenu i muza je 400 eura, tj oko 800 KM sa premium dostavom, mislim ipak da to nije mala cifra za baciti. Ko ima jake veze sa zemljom u kojoj zivi mislim da se rizik isplati.JayCatwright je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:37Ako je neko spreman da ide u USA, gdje će potrošiti valjda par hiljada dolara minimum, onda tih 185 eura i ne igra neku ulogu u tome da li će pokušati, ono malo realnosti jbg.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:32
vase je da li cete rizikovati da im poklonite 185 eura ili ne.
Nakon razgovora s onim drugom koji mi je pisao garantno, imam osjećaj da uzmu prijave i bace ih na sto, šta ostane na stolu dobije approval, šta padne odbiju. Jer bukvalno ne vidim da ima logičan uzorak odlučivanja.JayCatwright je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:27Opet baljezganje, nedavno je dobio vizu naš poznanik @Jabroni, niti ima stalno zaposlenje, niti je oženjen, niti ima svoju nekretninu.
Jer je on već pisao dosta pisama, i zna ljudi što su isto, i totalno je nasumično koje su ljude prihvatali a koje ne. Doslovno je bila situacija da u istoj familiji, koja je trebala doći zajedno, jedno puste, drugo dvoje odbiju. (konkretno ocu dali vizu, majci i kćerci ne, a svi žive i rade u EU)
- numanumaye22
- Kontakt:
Mnogi kazu da je vec i odluceno prije intervjua jer su te provjerili. Ja licno ne vjerujem u to. Ono sto bi savjetovao je da iskreno ispunite aplikaciju, ako imate nekoga u Americi, iako je red flag, to se mora navest.Jabroni je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:52Nakon razgovora s onim drugom koji mi je pisao garantno, imam osjećaj da uzmu prijave i bace ih na sto, šta ostane na stolu dobije approval, šta padne odbiju. Jer bukvalno ne vidim da ima logičan uzorak odlučivanja.JayCatwright je napisao/la: ↑04 okt 2024, 14:27Opet baljezganje, nedavno je dobio vizu naš poznanik @Jabroni, niti ima stalno zaposlenje, niti je oženjen, niti ima svoju nekretninu.
Jer je on već pisao dosta pisama, i zna ljudi što su isto, i totalno je nasumično koje su ljude prihvatali a koje ne. Doslovno je bila situacija da u istoj familiji, koja je trebala doći zajedno, jedno puste, drugo dvoje odbiju. (konkretno ocu dali vizu, majci i kćerci ne, a svi žive i rade u EU)
Taj goree na videu je odbijen jer je zaposlen stalno a ide tetki na 3 mjeseca koja finansira put. Ima li to logike ikakve? Koji poslodavac ce pustiti nekoga na 3 mjeseca s posla? Koliko kosta zivot 3 mjeseca u Americi? Ljudi krhnu po 2 milje eura za sedam dana, cuj 3 mjeseca. Ocigledno covjek htio samo da se dokopa americkog tla ko i 90 % ljudi. Samo malo logicki razmisliti i sagledati stvari.
Ovo iznad je o Britanskoj, ne američkoj
- numanumaye22
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije uslov ali ti moze pomoci.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa nema mi logike jer ako imas para i sam snosis troskove, cemu garancija? Isto se ljudi zayebu sa americkom, pisu da sami snose troskove i onds kasnije garancija nekog. U DS-160 imas pitanje samo da li imate nekog u Americi da potvrdi vase podatke i identitet, i dajes sve zivo od tog lika u Americi, od broja tel do maila.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zato i kazemo da peglaju dosta. Mnogo bogatih ljudi je dobilo odbijenicu za vizu koji mogu priustiti i nekretninu tamo a ne neku avionsku kartu, smjestaj i hranu za 14 dana ili koliko vec.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 okt 2024, 15:29Pa nema mi logike jer ako imas para i sam snosis troskove, cemu garancija? Isto se ljudi zayebu sa americkom, pisu da sami snose troskove i onds kasnije garancija nekog. U DS-160 imas pitanje samo da li imate nekog u Americi da potvrdi vase podatke i identitet, i dajes sve zivo od tog lika u Americi, od broja tel do maila.
Moras detaljno proci kroz aplikaciju i sve detaljno odgovoriti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- JayCatwright
- Kontakt:
Objasnio je Jabroni. Kod britanske vize nema pravila. Samo zavisi da li ti o sudbini odlučuje neki nadrkani Indijac ili ne.MortemHz je napisao/la: ↑04 okt 2024, 15:40Zato i kazemo da peglaju dosta. Mnogo bogatih ljudi je dobilo odbijenicu za vizu koji mogu priustiti i nekretninu tamo a ne neku avionsku kartu, smjestaj i hranu za 14 dana ili koliko vec.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 okt 2024, 15:29Pa nema mi logike jer ako imas para i sam snosis troskove, cemu garancija? Isto se ljudi zayebu sa americkom, pisu da sami snose troskove i onds kasnije garancija nekog. U DS-160 imas pitanje samo da li imate nekog u Americi da potvrdi vase podatke i identitet, i dajes sve zivo od tog lika u Americi, od broja tel do maila.
Moras detaljno proci kroz aplikaciju i sve detaljno odgovoriti.
Je li kad se dobije turisticka viza na 10 godina je li u to znaci da iducih 10 godina mozes kad hoces ici i koliko mozes odjednom biti tamo?
- numanumaye22
- Kontakt:
Da mozes kad hoces, ostat mozes do 180 dana i onds moras izaci. Nije kao u Sengenu da moras bit 3 mjeseca van drzave, bitni su izlasci.
Jos da navedem jednu zanimljivost, da kad das otiske prstiju, imas u obrascu da se slazes s tim da FBI provlaci tvoje otiske prstiju kroz svoju bazu podataka kad traze kriminalce i uporedjuje ih.

Zna li neko kako da čovjek najjeftinije dođe iz BiH do Barcelone?
Samo prevoz treba.
Nerealno mi je da nema direktan let iz BiH/Hrvatska/Srbija.
Samo prevoz treba.
Nerealno mi je da nema direktan let iz BiH/Hrvatska/Srbija.
Pa i iz Zagreba i iz Beograda ima direktan let.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
Preko koje kompanije?
Kako mi Skyscanner nije to pronašao?

Ja letim iz Budimpeste za Barcelonu uvijek, idu i Wizz i RyanAir i jeftine su karte.
- VensanKasel
- Kontakt:
O čemu pišeš ti ? Iz Beograda imaš dva prevoznika koji lete za Barcelonu , AirSerbia i ZwizzAir .
Iz Hrvatske za Barcelonu leti se iz Zagreba , Dubrovnika , Splita i Zadra .
Uskoro će biti i direktno iz Sarajeva .
Kada trebaš letjeti ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- numanumaye22
- Kontakt:
Laganica iz Nurnberga po 20 eura budu letovi za Barcelonu, bio sam dosta puta. Iz Praga isto jako jeftino. Preporucujem.
Našao sam iz Beograda sa Wizzair i Airserbia.
Hvala vam puno.
Hvala također na ostalim uputama, ali zanima me samo Zagreb-Barcelona i Beograd-Barcelona.
Preko koje kompanije se može iz Zagreba direktno za Barcelonu, to još nisam našao. Zna li neko koji prevoznik je u pitanju?
Hvala vam puno.
Hvala također na ostalim uputama, ali zanima me samo Zagreb-Barcelona i Beograd-Barcelona.
Preko koje kompanije se može iz Zagreba direktno za Barcelonu, to još nisam našao. Zna li neko koji prevoznik je u pitanju?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.