Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la hurem » 16 okt 2024, 00:00

PasodelMar je napisao/la:
15 okt 2024, 23:45
hurem je napisao/la:
15 okt 2024, 12:32
Niko ne spori da je momak naše potencijalno zlato ako se nastavi pravilno razvijati. Zato vec u januaru mora put Europe.
Mađarska je bila dobra prilika da vidi koliko je još posla pred njim.

@Pasodel, ti porediš Mađarsku i 5x jače reprezentacije Njemačke i Nizozemske kada kazes da se nesto ofanzivno uradilo?! Svaka ti čast. Mađarska koja stane i kad ne vodi, a pogotovo kada vodi, i ostale dvije repke koje napadaju i kad vode i ne daju ti disati.
A stvarno si pošten.
Pa vise smo uradili protiv Njemačke nego sinoć, pogotovo kada uzmeš u obzir snagu protivnika.
Navedi molim te i utakmice protiv Engleske i Italije da zaokružimo. Zatim pogledaj zadnji rezultat Engleza i sve će ti biti jasno, ili rezultate i igru Italijana na EP odmah nakon naše utakmice sa njima. Naravno da si i tada na isti način opravdavao kao i sada. Čudno, zar ne?
Nije ništa čudno nego ti fali objektivnosti. Imam osjećaj da sve ovo posmatraš kao igricu. Ono, poredaj u 4231 i to je to.
Da bi igrao s 4 nazad ti moraš imati odlična sve 4 igraca a ne cvajtasa Bicu, neuigranog Katica, slabašnog Gazibegovica. Ispred njih DM koji ne igra.
Zato moras pojačati odbranu s 3. stoperom i igrati 352 ili 532, zavisi kako ko gleda, 361.
Da imaš na okupu ove igrače ja bih prvi rekao 4 nazad:
Dedic, Ahmedhodžić, Katic(Hadzikadunic), Kolasinac.
Ovo bi bila zadnja linija s kojom bih smio i na najjače.

Sto se tice Engleske i Italije - tek to je besmisleno porediti.
Ljudi u jeku priprema za EP a mi na odmoru. Fali ti 15 igraca, ali bukvalno 15 igraca. Novi stručni štab. Reprezentacija u blatu, na samom dnu u svakom smislu. Kontinuirani porazi. Psihički uništeni igrači došli iz neuspjeha (kval.) u neuspjeh (baraz), plus svi raniji neuspjesi. Luzerski mentalitet. I da ne nabrajam.

I opet te Engleska slomila tek u 85.min.
Pogledaj ko njima ulazi s klupe a ko nama?!
Protiv Italije si imao 2,3 vrlo dobre situacije, da ne kažem odlične da povedeš 1:0. Hajradinovic je masao i moguće i nemoguće.
Na kraju ti je Ahmedhodzic imao odličnu situaciju za 1:1 ali tu je bio poprilično kilav - a rezultat toga je ovo s početka sto sam ti rekao - nekome pripreme u jeku, naši na odmoru faktički.

Ja ne znam sta si ti očekivao...ali stvarno?!

Jedina loša utakmica je ona sinoć protiv Mađarske.
Sve ostale su naša realnost ali se vidio neki smisao u njima.
Sinoć je pogriješio što je poslušao "tebe" i zaigrao s 4 nazad, bez obzira što nije bilo Demirovica i Barisica. To mu je bila krucijalna greška i glavni razlog poraza.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 16 okt 2024, 00:24

hurem je napisao/la:
16 okt 2024, 00:00
Sinoć je pogriješio što je poslušao "tebe" i zaigrao s 4 nazad, bez obzira što nije bilo Demirovica i Barisica. To mu je bila krucijalna greška i glavni razlog poraza.
On je izgubio zato što je glup, a ne zato što je mene slušao.

Uigrava formaciju sa kojom si apsolutno nemoćan u ofanzivnom segmentu igre četiri utakmice za redom, da bi u najvažnijoj utakmici istamburao i sistem i igrače, te ubacio debitanta da mu riješi najkritičniju poziciju na terenu.

Tebi je očigledno problem u "četiri pozadi", a meni je problem u ovom iznad navedenom. Siguran sam da je uigrao drugi sistem sa četiri pozadi i stvorio balans izmedju odbrane i napada, da bi tad gradio stvarno nešto "za budućnost", ovako odlukama sam sebe demantuje i ja tu nemam vise šta da kažem.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 okt 2024, 00:38

PasodelMar je napisao/la:
16 okt 2024, 00:24
hurem je napisao/la:
16 okt 2024, 00:00
On je izgubio zato što je glup, a ne zato što je mene slušao.

Uigrava formaciju sa kojom si apsolutno nemoćan u ofanzivnom segmentu igre četiri utakmice za redom, da bi u najvažnijoj utakmici istamburao i sistem i igrače, te ubacio debitanta da mu riješi najkritičniju poziciju na terenu.

Tebi je očigledno problem u "četiri pozadi", a meni je problem u ovom iznad navedenom. Siguran sam da je uigrao drugi sistem sa četiri pozadi i stvorio balans izmedju odbrane i napada, da bi tad gradio stvarno nešto "za budućnost", ovako odlukama sam sebe demantuje i ja tu nemam vise šta da kažem.
Tako je, sve karte u napad i da stisnemo Svabe u gostima.

Vasilj
Gazibegovic - Katic - Barisic - Seo
Dedic - Tahirovic
Esmir - Demirovic - Civic
Dzeko
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 okt 2024, 09:06

Znali smo da ima vrhunski tehniku i taj vic u igri, smjelost ici 1v1 sto i jeste odlika krila. Protiv Madjarske je samo to potvrdio.
Ali se pokazalo i da je fizicki jos inferioran, da itekako treba raditi na kondiciji i fizickoj spremi jer je on oko 60. minute jedva hodao. Tek ponedi prodor i opet stane. Vidilo se da kaska u tom segmentu i dobra stvar je sto se to za kratko vrijeme moze popraviti, a tehniku i bezobrazluk ili imas ili nemas.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 16 okt 2024, 09:52

Beduin je napisao/la:
16 okt 2024, 09:06
Znali smo da ima vrhunski tehniku i taj vic u igri, smjelost ici 1v1 sto i jeste odlika krila. Protiv Madjarske je samo to potvrdio.
Ali se pokazalo i da je fizicki jos inferioran, da itekako treba raditi na kondiciji i fizickoj spremi jer je on oko 60. minute jedva hodao. Tek ponedi prodor i opet stane. Vidilo se da kaska u tom segmentu i dobra stvar je sto se to za kratko vrijeme moze popraviti, a tehniku i bezobrazluk ili imas ili nemas.
Njemu je sezona pocela u martu i logicno je da je doslo do odredjenog zamora. Sad u Novembru ga treba izdozirat jer mu za vikend zavrsava sezona i morace 3 sedmice individualno odrzavat formu gdje ce sigurno i bar 5-6 dana odmarat. Ali generalno se slazem za fizicku spremu, dijete je on jos uvijek i problem je sto on i u MLS utakmicama cesto djeluje dosta iscrpljeno poslije 60 minuta. Zato treba doci u Evropu da dodatno ojaca

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 okt 2024, 10:05

Protiv Mađarske se vidjelo da fizički ne moze ispratiti jednu utakmicu laganijeg tempa. Kako bi to uspio protiv Nizozemske i Njemačke?!
A gdje je tu psihološki momenat i prvo slijetanje na evropsko fudbalsko tlo?!
I onda dodju neki blate stručni štab sto nisu startali s njim...

Jedina greška selektora jeste što mu nije davao koju minutu vise u prve 3 utakmice...bar po 20-ak u svakoj.
I protiv Mađarske mu je mogao dati zadnjih 30-35 minuta ili cijelo 2.poluvrijeme na umornu odbranu, a ne da bude starter. Ali hajd nek se probao, nek osjeti. Kad ce ako ne sad.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 okt 2024, 10:09

fanatik19 je napisao/la:
16 okt 2024, 09:52
Njemu je sezona pocela u martu i logicno je da je doslo do odredjenog zamora.
Nema to veze kad je pocela sezona nego ima veze sto igra u saban ligi gdje je tempo nikakav, sto nije navikao na ovaj tempo jer je njemu svaka ova utakmica najozbiljnija u karijeri.
I to zajedno sa cinjenicom da u defanzivnom dijelu apsolutno ne postoji je razlog sto nije dobijao vise minuta a ne "jer je premlad", "da ne pregori" i sl. gluposti koje su pisane da se u ovom slucaju neosnovano popljuje strucni stab.
Dodatno mu ne ide u prilog sto ne igramo formaciju gdje bi mogao igrati na svojoj poziciji.

Opet za moj ukus je dobijao premalo minuta kada je ulazio s klupe, npr protiv Njemacke dajemo gol u 70toj a on ulazi tek u 84min.

Evo i @hurem vam objasni :thumbup: A smarali ste svakodnevno kako je Sergej picka sto cuva momka jer je premlad i sta sve ne. Ja ga nisam ni gledao u MLSu ali samim pogledom na konstituciju i prostom logikom se dalo zakljuciti zasto nije bio starter u drugim utakmicama.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 16 okt 2024, 10:18

To možel fizicki ispratit utakmicu je smjesno, nek igra dokle može fizicki izdrzat sve trenerove takticke zamisli, i onda ga vadiš mjenjaš kad ne može više bit na 100%. Nigdje veze ta priča.

Trebao je da počne protiv Mađarske, ali ne u najpi.čkastijoj formaciji otkako postoji naša reprezentacija, od 1996 nije niko defanzivnije postavio reprezentaciju u Zenici.

Pa jest Sergej pi.cka ispo sto mu je davao premalo minuta, kao i sa formacijom, sa kojom je jos vise ubio Esmira. Bukvalno poslije Dzeke je Esmir bio jedini igrač koji igra u napadu u svom klubu. To je premalo za napast Mađarsku još kod kuće, pa nismo mi San Marino da toliko defanzivno izađemo. I onda sav pritisak publike se prebacio na dijete, hocel sta uradit na krilu.

Uzmi u obzir da Dzeko ima 40 godina, ne može pružit isti performans kao prije 2 godine, kamoli prije 10 godina. Tako da Esmir je bio sve od napadačkog potencijala za napast Mađare u najvažnijoj utakmici ovog ciklusa. Dakle pi.čkast taktički pristup Zlatana Bajramovica prije svega, pošto je ovo sve najviše njegovo maslo.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 16 okt 2024, 11:36

Sta mi na kraju dana znaci i fizicka sprema kad smo reprezentacija kojoj fali fizicka sprema ili znanje. Evo Gigovic moze trcat 6 dana pa radi njega pojedemo gol jer je covjek s loptom skroz posvadjan. Kad je Esmir u pitanju, barem smo mirni kad mu se doda lopta jer smo sigurni da je nece prodat kao vecina drugih debila nekim maloumnim pasom ili da mu je uzmu iz noga. Fizicku spremu ce nadogradit kroz 100% sportski zivot kakav vec ima kada dodje u evropu i prodje 2 3 puta ozbiljnije pripreme. Sve ostalo svakako ima

ZkaoZenica
Kontakt:

Post Postao/la ZkaoZenica » 16 okt 2024, 11:49

Treba malog pustiti da ide pomalo, 20-tak minuta po tekmi sasvim dovoljno za njegovu dob i iskustvo, ovo protiv Mađara je bilo previše, vjerojatno Barbarez da malo udovolji javnosti gurnuo ga u vatru ali treba ga ranije vaditi i čuvati, zbog njega najviše. Talenat veliki al sjetimo se Pjanica u njegovim godinama, bio je duplo bolji, tako da glupo je malog porediti i stavljati mu na teret da je Messi, on jest najveći trenutno nas talent ali bilo je u prošlosti boljih, samo pomalo i ne sumnjam da će biti profesionalac.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 okt 2024, 12:06

Manje-vise svi smo u pravu. Ko prati fudbal zna da je MLS ogroman nivo ispod jacih Evropskih liga, odatle i u fizickom i u taktickom smislu, a tek rijetki naprave nesto veci i dolaskom u Evropu.
Zato je i ovaj fizicki zaostatak kod Esmira razumljiv, narocito zbog godina gdje tek treba da napreduje i dokazuje se. Ali i da dodje u Evropu gdje ce raditi sa kvalitetnijim kadrom.

Isto tako smo saglasno da je trebao dobijati nesto vise minutaze u prethodnim utakmicama, ali i da je protiv Madjarske se dosta potrosio zbog cinjenice da je jedini nesto radio prema naprijed uz Dzeku koji nije ni trcao u toj utakmici. Losi suigraci i formacija, manjak iskustva i ogromna zelja za dokazivanjem, fizicka inferiornost koja ce sigurno se popraviti vremenom, ali ovaj momak ima slifa za moderno krilo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 16 okt 2024, 12:10

On i Messi jedino zajednicko imaju sto im je lijeva noga jaca🤣🤣

Decko treba proliti znoja i znoja da uopste bude igrac za prve holandske i tako tog tipa lige, a ne lige petice.

Njega trecerazredni stoper trenutno nosi na ledjima i igra. Zna igrati lopte,ali to je sve za sad. Tacnije,zna se igrati lopte.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 okt 2024, 12:14

fanatik19 je napisao/la:
16 okt 2024, 11:36
Sta mi na kraju dana znaci i fizicka sprema kad smo reprezentacija kojoj fali fizicka sprema ili znanje. Evo Gigovic moze trcat 6 dana pa radi njega pojedemo gol jer je covjek s loptom skroz posvadjan. Kad je Esmir u pitanju, barem smo mirni kad mu se doda lopta jer smo sigurni da je nece prodat kao vecina drugih debila nekim maloumnim pasom ili da mu je uzmu iz noga. Fizicku spremu ce nadogradit kroz 100% sportski zivot kakav vec ima kada dodje u evropu i prodje 2 3 puta ozbiljnije pripreme. Sve ostalo svakako ima
On ce aBd postati igracina samo da ga povrede zaobidju. Ovdje pisemo o trenutnoj minutazi u reprezentaciji.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 16 okt 2024, 13:47

Esmir je jedno veliko osvježenje za ovu bezmudnu reprezentaciju.Kao što već napisah ranije, što prije ići u Evropu i ući u trenažni proces profesionalnog fudbala. Možda je njegovo kondiciono stanje i voljni momenat za trčanjem dovoljan za klub u kojem igra, ali bi dolaskom u Evropu doživio ozbiljan upgrade pod uslovom da se tome u potpunosti posveti.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 16 okt 2024, 13:56

Ne treba biti posebno pametan nit fudbalski obrazovan.

Mali fizicki ne moze jos podnijeti zahtjeve vrhunskog mogometa iako vic za igru i muda ima i pitanje da li ce ikad dostici taj level fizicke spreme i fizionomije tijela da bude konkurentan u vrhunskom nigometu jer takve je gradje.

Ali šta je problem, dati malom slobodu u igri rasteretit ga, neka igra samo ofanzivno nesto kao sto je radio Ronaldinjo i Messi u Barceloni, da se ne troši previse fizicki.

A ostali ovi bezmudnjaci neka trce bezveze i neka nadomjeste njegov nedostatak u defanzivi jer jedino to i znaju zasad.

To nam je jedina sansa da mozemo nesto napraviti i kreirati u napadu i tu ne treba biti posebno pametan.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 okt 2024, 17:34

Fanatik je licno on ili neko njemu blizak.
Svi krivi bekovi, saigraci, trener, formacija.

On za A selekciju nije trebao biti pozvan!
Ovo me podsjetilo kad su onog Ibisevica pozvali..

Daj Boze da grijesim, sad za sad Kulasin je za njega Mahrez.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 okt 2024, 17:36

zeljovolimte je napisao/la:
16 okt 2024, 17:34

Pa sta mu fali? Zato ti na svakom koraku samo njega optuzujes za poraz. Kao da je jedini na terenu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 16 okt 2024, 17:51

zeljovolimte je napisao/la:
16 okt 2024, 17:34

Tebi nažalost nema pomoći.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 okt 2024, 19:54

Nije bitno sta Bosnjacka krezuba sirotinja misli o Esmiru i jel misle da li zasluzuje poziv ili ne.
Bitno je da smo mi njega uzeli od USA jer je igrao jednom za njih i gle cuda i na toj utakmici je bio najmladji igrac USA. A sto se tice naroda, narod ne zna.

MLS nije liga koja je bila prije, to je jaca liga sada i ima ozbiljih igraca koji igraju tamo, a i za svoje reprezentacije. Presao je Biuk iz Splita tamo za neke vece pare pa je sa 22 godine dobio pedalu jer nije odigrao nesto ekstra. Nije problem ako si tamo standardan preci u Evropu i igrati dobro.

A sto se tice njega on ima 19 godina. Odigrao je vise pro utakmica sa 19 nego sto pola reprezentacije je imalo sa 22 23. I sada se pojavljuju degeni da udaraju po djetetu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 okt 2024, 19:58

tuzlak1987 je napisao/la:
16 okt 2024, 19:54
Nije bitno sta Bosnjacka krezuba sirotinja misli o Esmiru i jel misle da li zasluzuje poziv ili ne.
Bitno je da smo mi njega uzeli od USA jer je igrao jednom za njih i gle cuda i na toj utakmici je bio najmladji igrac USA. A sto se tice naroda, narod ne zna.

MLS nije liga koja je bila prije, to je jaca liga sada i ima ozbiljih igraca koji igraju tamo, a i za svoje reprezentacije. Presao je Biuk iz Splita tamo za neke vece pare pa je sa 22 godine dobio pedalu jer nije odigrao nesto ekstra. Nije problem ako si tamo standardan preci u Evropu i igrati dobro.

A sto se tice njega on ima 19 godina. Odigrao je vise pro utakmica sa 19 nego sto pola reprezentacije je imalo sa 22 23. I sada se pojavljuju degeni da udaraju po djetetu.
:salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Goalgetter i 16 gostiju.