U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Mogli
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Mogli » 15 okt 2024, 17:44

DamirT je napisao/la:
15 okt 2024, 16:58
Mogli je napisao/la:
15 okt 2024, 16:55
Ima li i ovdje panjeva iz Njemacke, Austrije i Svedske?
Cardaklija Sved;
Smajic Njemacka;
Mustafic Austrija;
Kovac Njemacka.
Pa jbt niko od ovih ne igra ozbiljan seniorski fudbal. Nije ni cudo sto ih svi uzimaju.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 15 okt 2024, 17:45

Levin je napisao/la:
15 okt 2024, 17:36
Apsolutno nisi u pravu! Pogledaj koliko ima igrača iz PL BiH u sastavu tako da ovo se ne može dovoditi u vezu sa "domaćim fudbalskim sistemom". Koliko vidim jedino je Ramić od domaćih fudbalera bio u pocetnom sastavu. Svi ostali na klupi. I to je bilo samo zbog činjenice da nema niko više preko granice da igra.

Što se tiče mladih talenata u domaćoj ligi situacija nije ništa gora nego prije oni nikad nisu ni dobijali priliku da igraju u U21 i A reprezentaciji. Pogledaj i neke prethodne sastave.

Čak i Edin Džeko ti je odigrao svega 4 utakmice za U21.

Neozbiljno je doboditi domaću ligu u vezu sa lošim rezultatima U21 ili A selekcije.
Apsolutno sam u pravu. Da domaći sistem pravi igrače kako treba, onda ne bi u prvoj postavi igrali antitalenti iz dijaspore poput ovog Božičkovića. Isto važi i za seniorsku reprezentaciju. Mi smo sad u situaciji da Crna Gora i Kosovo prave bolje igrače od nas. Niti jedan takozvani domaći talenat u zadnjih 5 godina ne može prismrditi jednom Adžiću ili Albion Rrahmaniju. Fudbal nam je na samom evropskom dnu trenutno.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2024, 17:48

Vucevich je napisao/la:
15 okt 2024, 17:45
Levin je napisao/la:
Apsolutno nisi u pravu! Pogledaj koliko ima igrača iz PL BiH u sastavu tako da ovo se ne može dovoditi u vezu sa "domaćim fudbalskim sistemom". Koliko vidim jedino je Ramić od domaćih fudbalera bio u pocetnom sastavu. Svi ostali na klupi. I to je bilo samo zbog činjenice da nema niko više preko granice da igra.

Što se tiče mladih talenata u domaćoj ligi situacija nije ništa gora nego prije oni nikad nisu ni dobijali priliku da igraju u U21 i A reprezentaciji. Pogledaj i neke prethodne sastave.

Neozbiljno je doboditi domaću ligu u vezu sa lošim rezultatima U21 ili A selekcije.
Apsolutno sam u pravu. Da domaći sistem pravi igrače kako treba, onda ne bi u prvoj postavi igrali antitalenti iz dijaspore poput ovog Božičkovića. Isto važi i za seniorsku reprezentaciju. Mi smo sad u situaciji da Crna Gora i Kosovo prave bolje igrače od nas. Niti jedan takozvani domaći talenat u zadnjih 5 godina ne može prismrditi jednom Adžiću ili Albion Rrahmaniju. Fudbal nam je na samom evropskom dnu trenutno.
:thumbup:

Adzica Buducnost proda u Juve za 5 miliona ja mislim. Kod nas da skupis sve transfere iz lige zadnjih 5 godina ne bi dobili 5 miliona. Kod nas uvale igraca preko nekog sumnjivog menadzera u raspalu Tursku i pravi se od njega Messi. A taj igrac se za par godina vrati u nasu ligu, eto koliko je dobar.

Jedino ko je iz nase lige napravio karijeru u zadnjih 10-15 godina, a da je reprezentacija imala koristi su Hadziahmetovic, Cimirot i Visca. Osim Dzeke. Todorovic je imao neki potencijal, al dzaba kad je teski propuh u glavi. Sjetimo se udesa. Taj nije izlazio vikendima iz klubova po Tuzli cim se docepao malo vecih para.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 okt 2024, 17:57

DamirT je napisao/la:
15 okt 2024, 17:48
Vucevich je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Adzica Buducnost proda u Juve za 5 miliona ja mislim. Kod nas da skupis sve transfere iz lige zadnjih 5 godina ne bi dobili 5 miliona. Kod nas uvale igraca preko nekog sumnjivog menadzera u raspalu Tursku i pravi se od njega Messi. A taj igrac se za par godina vrati u nasu ligu, eto koliko je dobar.

Jedino ko je iz nase lige napravio karijeru u zadnjih 10-15 godina, a da je reprezentacija imala koristi su Hadziahmetovic, Cimirot i Visca. Osim Dzeke. Todorovic je imao neki potencijal, al dzaba kad je teski propuh u glavi. Sjetimo se udesa. Taj nije izlazio vikendima iz klubova po Tuzli cim se docepao malo vecih para.
To je polemika stara koliko i PL BiH pa ne bih sad da se vraćam na to. Preporučujem da pogledaš neke izjave Andija Bare o BH ligi ali i o tome kako se prodaju ti igrači i kako se grade karijere.

Istina je da naši klubovi moraju bolje raditi sa mladim igračima ali sve je to jako teško bez adekvatnih uslova poput suđenja i kvalitetne infrastrukture. Lično itekako pratim našu ligu i ima tu jako mnogo talenta.

Da se napravi ekipa samo od igrača iz PL BiH bez problema bi dobila ono što je izašlo sinoć u Zenici za BiH. Naravno uz kvalitetne pripreme i trenera.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 15 okt 2024, 18:40

Rezultati omladinskih reprezentacija BiH u 2024. godini.

✅ (U19)
❌ (U19)
❌ (U17)
🤝 (U17)
🤝 (U17)
❌ (U17)
❌ (U21)
❌ (U19)
🤝 (U19)
✅ (U19)
❌ (U17)
❌ (U17)
✅ (U17)
❌ (U15)
❌ (U15)
🤝 (U19)
🤝 (U19)
❌ (U16)
❌ (U16)
❌ (U16)
✅ (U21)
❌ (U21)
❌ (U21)
🤝 (U19)
❌ (U21)

:bih: :bih:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 okt 2024, 19:01

Bar ima nešto zelenila za razliku od hadalja iz A selekcije.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 15 okt 2024, 19:27

Samo igracima rodjenim u BiH od sada pozive zvati. Dijasporasi nas brukaju i u A i u21 repci. Da imaju kvalitet svakako ne bi ni igrali za nas.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 15 okt 2024, 19:38

Mogli je napisao/la:
15 okt 2024, 19:27
Samo igracima rodjenim u BiH od sada pozive zvati. Dijasporasi nas brukaju i u A i u21 repci. Da imaju kvalitet svakako ne bi ni igrali za nas.
:salut:
I sto je najjace debituju sa 24, 27 godina i raja jos ocekuje od njih nesto :bow:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 okt 2024, 20:39

Ljudi sehidili za drzavu da bi sinovi dezertera (cvajtasi) igrali

sve5
Kontakt:

Post Postao/la sve5 » 15 okt 2024, 20:46

kempes je napisao/la:
15 okt 2024, 20:39
Nazalost, takvi su nas i odveli na SP birvaktile :mrgreen:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 okt 2024, 20:47

kempes je napisao/la:
Pa igrao je Saric i njegov otac je vojni invalid
Nije sehid, ali je opet bio tu
Igrao je Omerovic i skrivio penal
Nema vecih debila od takvih kao ti
Mi da nemamo jaku dijasporu nista ne bi bilo izmedju BiH i njenih neprijatelja
BiH bi progutao mrak
Samo pustie nargile i sve vam svejedno
Idi na proteste i ne seri
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 15 okt 2024, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 15 okt 2024, 20:49

Slovenija u21 se plasirala direktno na Euro. Nijedan njihov igrac jos nije prekomandovan u A tim. Marcel Ratnik kapiten Olimpije i s 20 godinom ima preko 100 utakmica za istu, trazi ga pola Evrope i momak jos nije ni blizu reprezentacije. U nas Omerovic koji je i u kvalifikacijama bio jedna od vecih rupa i koji u nikad gorem Osijeku nije standardan dobija poziv i debituje u ovako jakoj utakmici. Ne bi me cudilo da su i Bristrica pozvali.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 15 okt 2024, 21:02

kempes je napisao/la:
Sto generalizujes, sto ti to treba :?:
Eto Anelov otac nije dezerter nego borac Armije....Moj otac borac Armije, diverzant.
Moj kolega Suad ostao bez stopala na Igmanu, drug mi kao djete prosao logore u Krajini, iz Kozarca je,streljali mu oca pred njim i materom....Svi smo dijaspora sada... sve dezerteri jel da.....Kako vas nije stid reci da su dezerteri u dijaspori....Odkud ti to znas......

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 15 okt 2024, 21:49

DamirT je napisao/la:
15 okt 2024, 17:48
Vucevich je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Ervin zukanovic
menstrual

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 okt 2024, 22:02

Ima talenta, nema kvalitetnog rada
Nama su veci problem treneri u mladjim selekcijama nego igraci
To najvise koriste Dinamo i Zvezda, jer su njihovi skauti, menadjeri i treneri 70% bolji nego svi nasi
Mislim da bi trebali ovi iz saveza zvati Mamica na sastanak da skoluje neko domace trenere
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 15 okt 2024, 22:12

a sučić koji će očigledno biti veliki igrac? i on je plbih

slika

jedan danas rješava utakmicu protiv poljske drugi rješava utakmicu protiv mađarske, pa recite da plbih ne izbacuje talente

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 okt 2024, 22:16

NoDi80 je napisao/la:
15 okt 2024, 22:02
Ima talenta, nema kvalitetnog rada
Nama su veci problem treneri u mladjim selekcijama nego igraci
To najvise koriste Dinamo i Zvezda, jer su njihovi skauti, menadjeri i treneri 70% bolji nego svi nasi
Mislim da bi trebali ovi iz saveza zvati Mamica na sastanak da skoluje neko domace trenere
Sto bi oni zvali Mamica kad im je cilj da syebu sto vise mogu sve vezano za BiH
Umjesto da nam je prvi golman Kovacevic, oni ga pokusali odgurati u Srbiju
Fudbal i akademije u qrcu. Kakvi su to igraci kad Buljubasic bez minute odigrane u klubu izgleda kao Messi pored svih ostalih
O onim parmacima u odbrani se nema sta komentarisati, mozda kapitena Muharemovica ocekivati da zaigra za A
Kao slag na tortu dodas vicinog kera vinka, pa da nemas akcije odigrane ili nesto za 90min, da te Kipar pojede kao da igras protiv Spanije.
Molit Boga da se gamad iz saveza rastjera i da pocrkaju ko kerovi pa onda sve restartovati i ponovo krenuti raditi polahko.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 okt 2024, 22:19

Varg je napisao/la:
15 okt 2024, 22:12
a sučić koji će očigledno biti veliki igrac? i on je plbih

slika

jedan danas rješava utakmicu protiv poljske drugi rješava utakmicu protiv mađarske, pa recite da plbih ne izbacuje talente
Opet ta cudna Iskra Bugojno
Ovaj put u kombinaciji sa Zrinjskim
Malo bolje ide, ali kasnimo puno i sporo igraci dolaze
Ima tu jos njih koji su igrali nasu ligu i kojem su na nekom sad solidnom svjetskom levelu
Kovacevic - Sporting
Kulenovic - Heracles
Zolotic - Casa Pia

Od nekih mladjih
Sucic - Dinamo
Hasic - Cracowia
Basic - Orenburg
S tim da je Sucic namladji i pokazuje veliki potencijal
Hasic napreduje, dok Basic mora mijenjati sredinu
Pa i Jovic, Sutalo, Sesko sve su to geni iz BiH, a rad s vana
I onaj drugi Sucic je iz BiH
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 okt 2024, 22:33

Sve uzraste prosao nikad nije zaigrao za A
slika

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 15 okt 2024, 22:39

bvsic je napisao/la:
15 okt 2024, 22:33
Sve uzraste prosao nikad nije zaigrao za A
slika
u ovoj raspaloj repki definitivno ima mjesto medju 23 igraca

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Beduin, edvaE2, Goalgetter, napapijri1987 i 18 gostiju.