Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pendulum
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Pendulum » 15 okt 2024, 12:16

A koji đavo ga je tjerao da mijenja formaciju? Zbog Demirovića i žutih kartona?

Zato što Tabaković i Džeko ne mogu igrati (isti tip igrača) u formaciji 3-5-2 ili neka deseta ideja? :crazy:

Edit: Ili jer je mali Esmir morao igrati? :think:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 15 okt 2024, 12:31

hurem je napisao/la:
15 okt 2024, 11:49
1. Glavni krivac za lošu predstavu zajedno sa stručnim štabom.
Promjena formacije u "najvažnijoj" utakmici ih je koštala. Ljudi su nas ubili 1.poluvrijeme. Nakon 0:2 je logicno da su ljudi lagahno odradili ostatak utakmice a mi kao nesto napravili, neke polusanse.
Jedino logično je bilo da kreneš u formaciji koja se uigravala prethodnih 5 utakmica a to je s 3 pozadi. Ideš na sigurno nazad a naprijed šta uradis. Ako vidiš da ne ide, onda mijenjaš postavku na terenu zadnjih 30 minuta a ne od 1.minute.

2. Hadzikadunic...Priča s Ahmedhodzicem je završena. Ali s Hadzikadunicem nije i sinoć bi dobro došao umjesto Katica koji nakon žutog kartona nije smio jače uci u duel zbog straha od crvenog. Mislim da kod prvog gola zbog toga nije ni uklizao da ne bi nekim slučajem zakacio protivničkog igrača.

3. Burnic je najlimitiraniji veznjak kojeg imamo i to je jasno od prvog dana. Ubijeđen sam da samo zbog Bajramovica igra redovno a to je los znak.

4. Gazibegovic jeste los defanzivno, ofanzivno pogotovo...požurio je s izmjenom jer je poznato da je Omerovic defanzivno jos tanji. Ko god je gledao Osijek zna o čemu pričam. Pretpostavljam da je želio da dobije na kvaliteti u ofanzivnom dijelu jer je tu Omerovic bolji od Gazibegovica, ali napravljeni penal ga je sasjekao, pritisak pojeo. Zao mi je momka. Po meni preuranjena izmjena koja je trebala doći oko 60.minute najprije.

5. Ako je vec želio igrati ovu formaciju onda je Gigovic koji ima trk i kakav takav smisao za dribling a i brzi je, trebao igrati na poziciji Burnica, a umjesto Burnica na poziciji Gigovica Huseinbašić jer tu poziciju igra u Kolnu.

Itd.
Ova utakmica je odlična lekcija Barbarezu i stručnom štabu da se ne bahate i da jos vise zapnu. Nama kada fale dva prvotimca (Demirovic, Dedic) mi smo odmah dno. Nikako sastaviti 2 dobra, odnosno da budu svi zdravi ovi najvažniji igrači. Ili fali Kolasinac, ili Dedic ili Demirovic, Dzeko...
Barbarezu se vratila ona sprdnja od prije godinu, dvije. Dobio je sto je zaslužio. Sad pamet u glavu.
Nekad nesto reci tipa očekujemo od Dedica više, pa i Gazija i bla bla nije strasno. Ali nemoj stalno prozivati momke. Ne ide to tako. Valjda neko poprica s njim i skrene mu pažnju na to.

On je bio najbolje rješenje u ovom trenutku zajedno s ovim direktorom i stručnim štabom.
Dovode igrace pod našu zastavu u svim generacija ma. Prave taj neki sistem koji niko drugi ne bi.
Nek urade još mnogo posla na tom planu narednih mjeseci, pa i godinu, dvije. To je sada najvažnije.
Lahko je za kvalifikacije za EP dovesti nekog drugog ako se vidi da ipak ne ide.
Prvi ovi "stručnjaci" iz strucnog staba bi odstupili nakon loših kvalifikacija za SP ako vide da to nije to.
Ja i dalje vjerujem da ce to biti dobra priča i da je sinosnja utakmica zapravo jedna dobra šamarcina koja je došla u pravo vrijeme!!!
pa koliko šamarčina obraz može da podnese :D

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 okt 2024, 12:42

Nama treba selektor, koji zna posao, selektor koji ima kakvo-takvo iskustvo u EUROPSKOM fudbalu, ne selektor koji se vuče po našim pašnjacima, ne selektor koji nema nikakvog iskustva ali de nek se uči na reprezentaciji jer je eto igračka legenda. Najbolje bi bilo kad bi to bio neki stranac, pa bilo kakav (pod stranac ne mislim na nekog iz Srbije, Hrvatske i sl.).

Barbarez je upravo ono što nama NE TREBA. Selektor koji NEMA nikakvog prethodnog iskustva, neko kome je reprezentacija data u ruke da se uči na njoj ko dijete na nekoj igrački.

Da bi stvar bila dodatno gora, pored njegovog neznanja, jako je bahat, nigdje ne preuzima nikakve krivice ni za šta, a uz to je i kontradiktoran pa nema isti odnos prema situacijama u kojoj se nalaze različiti igrači.

Kažu ovi fanboyevi njegovi - gradi autoritet :rol: Autoritet se ne gradi na djeci, djeca i budućnost reprezentacije se ne bacaju pod autobus na press konferencijama, nego se gradi na starijim igračim.

Situacija Hadžikadunić - momak profesionalac UVIJEK, ali UVIJEK bio u državnom dresu i kad je povrijeđen bio dolazio je barem sjedio na treningu da bude sa saigračima, UVIJEK korektno odradio posao kada je igrao i ne pamtim neku veliku njegovu grešku. Momak se NIKAD nije žalio što ne igra iako su raznorazni panjevi se gurali prije njega u prošlosti - Kovačević, Saničanin, a sada i Mujakić kada je Barbarez tek došao (odma se vidjelo da ga Sergej ne miriše jer je u 4 utakmice dobio samo bijednih 11 minuta, a u jednoj je završio na tribinama - također se, nikad nije desilo i ne pamtimo retardiraniju odluku). Još izađe na press konferenciju i izjavi za momka da se ne trudi na treninzima i direktno ga baca pdo bus, a krezuba javnost će logićno stati uz njega iako to nema veze s istinom i takve stvari se moraju rješavati privatno a ne na press konferencijama.

Ahmedhodžić - momak je pi.cketina, čovjek bez karaktera, zasluženo je otjeran, ali i ova situacija se morala bolje hendlovati IZMEĐU selektora i igrača a ne u medijima. Kaže Barbarez JA SAM MU DAO DOPUŠTENJE, pa onda drvlje i kamenje po njemu u medijima par dana poslije. Sjesti i popričati s njim, s njegovom mamom (pošto s ocem ne priča) i vidjeti da se izvine i vrati jer nam je stvarno, stvarno potreban, a mi nemamo taj luksuz da ostanemo bez njega nažalost.

U startu pri objavama spiska odma se vidjelo da NE ZNA šta radi. Milion primjera ima da se pišu ali većina sve zna osim njegovih fanboyeva na forumu.

Dakle, dati Sergeju u ruke iduće 4/5 godina reprezentaciju i ovu generaciju koja JESTE limitirana, ali NE toliko limitirana da ne možemo je.benu šansu napraviti na tri utakmice, da igraju raznorazni panjevi i da Džeko IGRA svaku utakmicu 90 minuta u 40. godini života.

Dovoljno je sagledati da imamo OK generaciju za izboriti barem ovo prošireno EP, jer i lošije reprezentacije idu na isto, ali je problem ako ova neznalica ostane pa izgubimo ovu generaciju kada će većina igrača biti u prajmu ili na zalasku istog.

Demirović - 26g, dakle još nekih 5-6 može na ovom vrhunskom nivou.
Seo - 31g, zadnja šansa da nešto napravimo sa njim u ekipi, a igra fudbal života.
Dedić - 22g, iako stagnira vjerujem da će taman tek ući u svoj prajm u vrijeme kvala za EP.
Ahmedhodžić - 25g, Hadžikadunić - 26g, Barišić - 23g.
Tahirović - 21g (valjda pronađe neki dobar klub za nastavak karijere).
Vasilj - 28g.

Potencijala IMA u svim linijama, NEMAMO nadolazećih talenata.

Tako da mi moramo iskoristiti sve što možemo i otići na EP s ovom generacijim, a ako ih ostavimo u ruke stručnjaku u iduće 4, 5g, slijedi brzo ispadanje u D Ligu Nacija zajedno sa Lihtenštajnom, Vatikanom i sl.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 15 okt 2024, 12:50

Ja potencijala i kurtza.

Vasilj-Najgori golman koji je ikada branio za BiH
Anel-neka se napuši kurtza
Trabant Tahirović opasniji po naš gol nego po protivnički
Kolašinac-gotov igrač a ionako nikad nije imao mozga
Demirović-Morata za sirotinju.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 okt 2024, 13:01

Zato imaju reprezentacije sa igračima iz:

Ujpesta, Ferencvarosa, Rapida, Puskas Akademije, Kecskemetija.

ili možda iz:

Slovana, Samsunspora, Žiline, Al-Kholooda ili MTK-a.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 15 okt 2024, 13:02

Problem je u Savezu, klubovima, menadžerima, lopovluku, roditeljima, nedotatku para za ulaganje u mlađe kategorije....nastavite niz. Nije valjda da smo toliko smotana nacija da s vremena na vrijeme na možemo 'proizvesti' kojeg kvalitetnijeg igrača. A vjerujem da nismo smotani, dakle do nečega je drugoga, a nešto sam nabrojao.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2024, 13:04

dzemil je napisao/la:
15 okt 2024, 13:02
Problem je u Savezu, klubovima, menadžerima, lopovluku, roditeljima, nedotatku para za ulaganje u mlađe kategorije....nastavite niz. Nije valjda da smo toliko smotana nacija da s vremena na vrijeme na možemo 'proizvesti' kojeg kvalitetnijeg igrača. A vjerujem da nismo smotani, dakle do nečega je drugoga, a nešto sam nabrojao.
To je tacno, ali ima i onog da igraci iz nase lige uopste ne brinu o prehrani, spavanju itd. Cim dobiju malo vece pare to se usqurci kao da je Mbappe. A da ne govorim o nargilama, klubovima svaki vikend itd.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 15 okt 2024, 13:07

baboedindzeko09 je napisao/la:
15 okt 2024, 13:01
Zato imaju reprezentacije sa igračima iz:

Ujpesta, Ferencvarosa, Rapida, Puskas Akademije, Kecskemetija.

ili možda iz:

Slovana, Samsunspora, Žiline, Al-Kholooda ili MTK-a.
Svi ti klubovi su jači od klubova iz Cvajte.

Pa Puškaš akademija je pukom nesrećom ispala od Fiorentine u pretkolu. U odnosu na klubove iz Cvajte, oni su Čelzi.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 15 okt 2024, 13:13

I Borac je pukom nesrećom ispao od Ferencvaroša koji tu istu Puškaš Akademiju kanta zadnjih 10g.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 15 okt 2024, 13:23

Samo Kasimpaša i Cvajta. :yawn:

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 okt 2024, 13:24

Vrijeme je da se udari rampa na cvajtase, ovi ljudi se ne bi isticali u PLBiH.

Najbolji igraci Sarajeva Borca i Zrinjskog bi vise prilika napravili sinoc.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 15 okt 2024, 13:27

Prva Baustelska liga je smece osim par klubova. Tako da na Cvajtu ne treba ni trositi rijeci. Sarajevo i Borac bi sigurno bili najjaci tamo.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 15 okt 2024, 13:32

Vasilj
Ahmethodzic Hadzikadunic Kolasinac
Gazibegovic Tahirovic Dedic
Gigovic Huseinbasic

Demirovic Dzeko

Pa da se necemu nadas bar protiv Luksemburga.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 15 okt 2024, 13:37

Da su igrali igraci iz PL mi ne bi izgubili sinoc. Ovi cvajtasi qrcu nevaljaju.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 15 okt 2024, 13:42

BoixosNois1899 je napisao/la:
15 okt 2024, 11:01
Pa 2014. kad smo najbolji bili i kad nam je reprezentacija bila sastavljena upravo od ovih igrača koje si nabrojao, nakon što je Sušić smijenjen Halilhodžić je bio prva želja saveza pa nas je i tad odbio. Nikakve veze to nema. Čovjek je jednostavno ljigavac i serator.
Odbio u situaciji kada si u četiri utakmice na kontu imao samo 2 boda. Sigurno će nakon što je odigrao 120 minuta egal igre sa Njemačkom poletiti u BiH da čisti sranje koje mu je priredio Sušić.

Razumijem da ste ogorčeni što priča, smeta i meni, uopšte ga ne branim ali ne gledate širu sliku.

Na stranu Halilhodžić, gdje su silni kandidati, Magath, Muslin, Koller, Weiss, Kek, Katanec, Skočić, Bilić, Petković, Terim? Od toliko stručnjaka nama dođu Prosinečki, Milošević i Hadžibegić. Što li baš?

Koga ćeš ozbiljnog naći da ti čupa situaciju nakon Hadžibegića? Da čupa nakon Sušića? Ja ću ti reći, NIKO, ozbiljan.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 15 okt 2024, 13:45

Ovi ljudi i dalje spominju debila Anela? Pišao lik po reprezentaciji i daj ga sad da igra. :tokralju:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 15 okt 2024, 13:46

mma_hz je napisao/la:
15 okt 2024, 13:32
Vasilj
Ahmethodzic Hadzikadunic Kolasinac
Gazibegovic Tahirovic Dedic
Gigovic Huseinbasic

Demirovic Dzeko

Pa da se necemu nadas bar protiv Luksemburga.
Ni slučajno više Dedića zavaljivati lijevo. Momak mora igrati svoju primarnu poziciju.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 15 okt 2024, 13:46

Najveći problem u cijeloj priči je "kažnjavanje igrača".

Imao si cijelo poluvrijeme da vidiš da ne ide, i onda je cijelom našem trustu mozgova prvi impuls na poluvremenu bio da kazne Gazibegovića zbog greške kod gola Mađarske. Mislim, nije rekao "kazniti", ali dalo se naslutiti to iz izjave nakon utakmice.

Da je zamijenio Gazibegovića stoperom/špicem/veznim/krilom/bilo čime, bilo bi to priznavanje sistemske greške koja je napravila probleme Gazibegoviću.

Ovako kako je on to uradio, ili kako su oni to uradili, kako Barbarez uvijek ponavlja, ispade da je sve funkcionisalo osim tog Gazibegovića. Nagrađeni su neuporedivo lošijom partijom Omerovića, a i ostatak ekipe nije ništa specijalno napravio.

Općenito, treneri koji su reaktivni na individualne, a ne na sistemske greške, su loši treneri. Dugoročno će i ući u sukob sa igračima po dvije osnove. Ili će njima biti puna kapa da neko priča o trudu, a onda ih kažnjava za greške koje nisu rezultat manjka truda, ili će vidjeti da se ne tretiraju na isti način greške Katića recimo, pa će izgubiti povjerenje u Barbarezovu dobronamjernost.

U svakom slučaju, ona izmjena je takva glupost da je žalosno da neko to radi.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 15 okt 2024, 13:49

Judd je napisao/la:
15 okt 2024, 13:45
Ovi ljudi i dalje spominju debila Anela? Pišao lik po reprezentaciji i daj ga sad da igra. :tokralju:
Normalno da cu spominjat covjeka koji je najkvalitetniji stoper i licno Van Dijk za sve ove sto Barbarez smatra da ga mogu zamijeniti.
Uostalom, vidjeli smo protiv Engleske i Ukrajine sta se desava kad on izadje s terena

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 15 okt 2024, 13:54

Ali brate, čovjek neće da igra za reprezentaciju :D
Walk on

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 14 gostiju.