Zato što Tabaković i Džeko ne mogu igrati (isti tip igrača) u formaciji 3-5-2 ili neka deseta ideja?

Edit: Ili jer je mali Esmir morao igrati?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
pa koliko šamarčina obraz može da podnesehurem je napisao/la: ↑15 okt 2024, 11:491. Glavni krivac za lošu predstavu zajedno sa stručnim štabom.
Promjena formacije u "najvažnijoj" utakmici ih je koštala. Ljudi su nas ubili 1.poluvrijeme. Nakon 0:2 je logicno da su ljudi lagahno odradili ostatak utakmice a mi kao nesto napravili, neke polusanse.
Jedino logično je bilo da kreneš u formaciji koja se uigravala prethodnih 5 utakmica a to je s 3 pozadi. Ideš na sigurno nazad a naprijed šta uradis. Ako vidiš da ne ide, onda mijenjaš postavku na terenu zadnjih 30 minuta a ne od 1.minute.
2. Hadzikadunic...Priča s Ahmedhodzicem je završena. Ali s Hadzikadunicem nije i sinoć bi dobro došao umjesto Katica koji nakon žutog kartona nije smio jače uci u duel zbog straha od crvenog. Mislim da kod prvog gola zbog toga nije ni uklizao da ne bi nekim slučajem zakacio protivničkog igrača.
3. Burnic je najlimitiraniji veznjak kojeg imamo i to je jasno od prvog dana. Ubijeđen sam da samo zbog Bajramovica igra redovno a to je los znak.
4. Gazibegovic jeste los defanzivno, ofanzivno pogotovo...požurio je s izmjenom jer je poznato da je Omerovic defanzivno jos tanji. Ko god je gledao Osijek zna o čemu pričam. Pretpostavljam da je želio da dobije na kvaliteti u ofanzivnom dijelu jer je tu Omerovic bolji od Gazibegovica, ali napravljeni penal ga je sasjekao, pritisak pojeo. Zao mi je momka. Po meni preuranjena izmjena koja je trebala doći oko 60.minute najprije.
5. Ako je vec želio igrati ovu formaciju onda je Gigovic koji ima trk i kakav takav smisao za dribling a i brzi je, trebao igrati na poziciji Burnica, a umjesto Burnica na poziciji Gigovica Huseinbašić jer tu poziciju igra u Kolnu.
Itd.
Ova utakmica je odlična lekcija Barbarezu i stručnom štabu da se ne bahate i da jos vise zapnu. Nama kada fale dva prvotimca (Demirovic, Dedic) mi smo odmah dno. Nikako sastaviti 2 dobra, odnosno da budu svi zdravi ovi najvažniji igrači. Ili fali Kolasinac, ili Dedic ili Demirovic, Dzeko...
Barbarezu se vratila ona sprdnja od prije godinu, dvije. Dobio je sto je zaslužio. Sad pamet u glavu.
Nekad nesto reci tipa očekujemo od Dedica više, pa i Gazija i bla bla nije strasno. Ali nemoj stalno prozivati momke. Ne ide to tako. Valjda neko poprica s njim i skrene mu pažnju na to.
On je bio najbolje rješenje u ovom trenutku zajedno s ovim direktorom i stručnim štabom.
Dovode igrace pod našu zastavu u svim generacija ma. Prave taj neki sistem koji niko drugi ne bi.
Nek urade još mnogo posla na tom planu narednih mjeseci, pa i godinu, dvije. To je sada najvažnije.
Lahko je za kvalifikacije za EP dovesti nekog drugog ako se vidi da ipak ne ide.
Prvi ovi "stručnjaci" iz strucnog staba bi odstupili nakon loših kvalifikacija za SP ako vide da to nije to.
Ja i dalje vjerujem da ce to biti dobra priča i da je sinosnja utakmica zapravo jedna dobra šamarcina koja je došla u pravo vrijeme!!!
To je tacno, ali ima i onog da igraci iz nase lige uopste ne brinu o prehrani, spavanju itd. Cim dobiju malo vece pare to se usqurci kao da je Mbappe. A da ne govorim o nargilama, klubovima svaki vikend itd.dzemil je napisao/la: ↑15 okt 2024, 13:02Problem je u Savezu, klubovima, menadžerima, lopovluku, roditeljima, nedotatku para za ulaganje u mlađe kategorije....nastavite niz. Nije valjda da smo toliko smotana nacija da s vremena na vrijeme na možemo 'proizvesti' kojeg kvalitetnijeg igrača. A vjerujem da nismo smotani, dakle do nečega je drugoga, a nešto sam nabrojao.
Svi ti klubovi su jači od klubova iz Cvajte.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 13:01Zato imaju reprezentacije sa igračima iz:
Ujpesta, Ferencvarosa, Rapida, Puskas Akademije, Kecskemetija.
ili možda iz:
Slovana, Samsunspora, Žiline, Al-Kholooda ili MTK-a.
Odbio u situaciji kada si u četiri utakmice na kontu imao samo 2 boda. Sigurno će nakon što je odigrao 120 minuta egal igre sa Njemačkom poletiti u BiH da čisti sranje koje mu je priredio Sušić.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 11:01Pa 2014. kad smo najbolji bili i kad nam je reprezentacija bila sastavljena upravo od ovih igrača koje si nabrojao, nakon što je Sušić smijenjen Halilhodžić je bio prva želja saveza pa nas je i tad odbio. Nikakve veze to nema. Čovjek je jednostavno ljigavac i serator.
Normalno da cu spominjat covjeka koji je najkvalitetniji stoper i licno Van Dijk za sve ove sto Barbarez smatra da ga mogu zamijeniti.