BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Arvid
Kontakt:

Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Post Postao/la Arvid » 13 okt 2024, 16:39

nebeskasila je napisao/la:
12 okt 2024, 18:21
BoixosNois1899 je napisao/la:
12 okt 2024, 18:19
avenija je napisao/la:
12 okt 2024, 17:53
I do kada vise prijateljska atmosfera prema gostujucim ekipama. Pozdravljaju se velesile 3x po utakmici kao da su nam donirali 1000 miliona ili učestovali u spasavanju Bosne u ratu.
Ovo je veća sramota od bilo kakvog poraza. Dođu ljudi na tribine i samo što ne počnu navijati za protivničku reprezentaciju.
Do mene na tribini lik ima 45 godina dere se na sav glas Wirtz, wirtz, heej rudiger, rudiii hej.
I dalje evo ne vjerujem.
MJAUUUUU
I found freedom. Losing all hope was freedom.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 13 okt 2024, 16:48

Bosna i Hercegovina se do sada sa Mađarskom sastala pet puta. Dva susreta su bila prijateljska, a tri zvanična. Mađarska je ostvarila dvije pobjede, dok su tri utakmice završene remijem. Vrijeme je konačno za jednu pobjedu Zmajeva. :bih:

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 13 okt 2024, 16:49

Arvid je napisao/la:
13 okt 2024, 16:39
nebeskasila je napisao/la:
12 okt 2024, 18:21
BoixosNois1899 je napisao/la:
12 okt 2024, 18:19

Ovo je veća sramota od bilo kakvog poraza. Dođu ljudi na tribine i samo što ne počnu navijati za protivničku reprezentaciju.
Do mene na tribini lik ima 45 godina dere se na sav glas Wirtz, wirtz, heej rudiger, rudiii hej.
I dalje evo ne vjerujem.
MJAUUUUU
Ma hajd ja razumijem vidjela raja Ronalda Leao-a, ali koji se debil usudio dernjat Dalot. Kontam da ga sretnu u Lisabonu u trznom centru ne bi se okreno niko za njim.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 okt 2024, 17:36

fanatik19 je napisao/la:
13 okt 2024, 14:04
hurem je napisao/la:
13 okt 2024, 13:56
>>> Ljudi stvarno mogu biti ser.onje.

Ako je rečeno da kamp ne zadovoljava uvjete za pripreme, onda ne zadovoljava. Zašto se odmah mora kenjati.
Jeste li išli vidjeti kakvi su uvjeti. Kakve su sobe, kreveti, kupatila, kuhinja...ima li vlage, je li prozracno...da ne banaliziram dalje.
Rečeno je da će se raditi na popravljanju uvjeta...iako bi najozbiljnije trebalo početi razmišljati o Grbavici pogotovo kada se završi ono smece i horor od južne tribine.

Odbrana ispada, primamo golove bla bla...riješio se Hadzikadunica, otjerao (otjerao se sam) Ahmedhodzica...stvarno bi čovjek pomislio da smo s ovom dvojicom razvaljivali, pobjeđivali.
PA MI SMO MNOGO SRAMOTNIJE PORAZE DOZIVLJAVALI S HADZIKADUNICEM I AHMEDHODZICEM NA TERENU I JACIM SASTAVOM U KOMPLETU.
Manite se supljiranja

- Bajraktarevic - s obzirom da nema Demirovica, očekujem više minuta za njega.

...da, naravno da je Mađarska bolja od nas. Ljudi su u septembru imali koliko se sjecam 11 igraca iz liga 5 i to svi redovno igrali u klubovima. Nisam gledao sada sastav niti me interesuje. Igraju vec nekoliko godina na vrlo dobrom nivou, pobjeđivali velike reprezentacije, uigrani, imaju sistem, isti selektor dugo s njima...i onda dodje jedan "Piric efekat menadžercic" i baci bombu kako smo bara bara.
Jesmo ali malo morgen.
Mađarska je još uvijek puno bolja i ozbiljnija reprezentacija od nas...ali s njima se može nadigravati bar.

MI TEZIMO KA TOME DA SUTRA (sledece godine ili najkasnije u kvalifikacijama za EP) BUDEMO KAO MAĐARSKA, bar.
E haj mi molim te navedi utakmicu u kojoj je Ahmedhodzic bio na terenu a da smo 5 komada primili taj mec. Covjece sve blamaze koje smo trpili u zadnjih par godina su bile bez njega u prvih 11 i to normalnoj osobi nesto govori. Portugal, Luksemburg, Holandija pa evo i Ukrajina sad. Kad je on izasao raspalo se sve kao kula od karata. Momak je najkvalitetniji stoper i to niko ne moze osporit ali je problem njegov pileci mozak i zbog toga nije tu. Kad bi covjek znao da nece vise nikad neko sranje ispast s njim vratili bi ga ovi odma jer je i njima savrseno jasno da je lik prime Vidic za sve ove delegate iz Svicarske, Partizana, Rijeke i slicnih klubova
Anel je uopće nebitan u cijeloj priči iako smo s njim pušili od Finske 1:3 u historijskoj utakmici, protiv S.Irske jedan od glavnih krivaca za gol jer je izgubio najobicniji vazdušni duel...Portugal, Ukrajina, Slovačka, Engleska...sve po 2,3:0.
On jeste nas najbolji stoper ali je trenutno nebitan lik isključivo svojom zaslugom.
Anel je završena priča. Spominje se Hadzikadunic kao spasioc (da se razumijemo, nadam se da ce vec u novembru biti medju 23)...
A poenta je da smo s obojicom u sastavu padali nisko...ako se jedan nije proslavio, drugi još manje jeste.

Jedina istina jeste da su Ahmedhodzic i Hadzikadunic u reprezentaciji zadnje 4 godine i odbrana je loše izgledala s njima...gubilo se redovno. Dno dokučili...
A sad se proziva odbrana jer smo eto izgubili od Engleske, Italije, Njemačke i Nizozemske...pa zar to nije nepravda.
Jel to odbrana prije izgledala sjajno?!
Opet ću reći, neki likovi su krajnje neobjektivni, nepravedni. Da ne koristim izraze iz gornjeg posta.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 okt 2024, 18:53

Al hodza fino odući ezan najvećim islamofobima u Evropi :bow:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 13 okt 2024, 19:11

avenija je napisao/la:
13 okt 2024, 18:53

Samo u kost sutra...bice pobjeda inshallah

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 13 okt 2024, 19:12

Madjari pogubljeni od silnih munara i odjek ezana, BiH pobjedjuje.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 13 okt 2024, 19:18

Denes Dibusz, golman selekcije Mađarske i ekipe Ferencvarosa očekuje težak meč u Zenici

„Igrao sam s klubom u Banja Luci nedavno, imam friška sjećanja na ovu državu i tu utakmicu. Teško je igrati u BiH i protiv timova iz ove države. Moramo se sutra puno boriti kako bi pobijedili, pričao sam sa saigračem Eldarom Čivićem o utakmici i znam dosta o vašoj reprezentaciji. Znamo i za vaše neke igrače koji su povrijeđeni i kartonirani, ali svejedno očekujem jednu dobru utakmicu“.

Šta li mu je Ćivić rekao :rol:

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 13 okt 2024, 19:46

Coolpanda24 je napisao/la:
13 okt 2024, 19:18
Denes Dibusz, golman selekcije Mađarske i ekipe Ferencvarosa očekuje težak meč u Zenici

„Igrao sam s klubom u Banja Luci nedavno, imam friška sjećanja na ovu državu i tu utakmicu. Teško je igrati u BiH i protiv timova iz ove države. Moramo se sutra puno boriti kako bi pobijedili, pričao sam sa saigračem Eldarom Čivićem o utakmici i znam dosta o vašoj reprezentaciji. Znamo i za vaše neke igrače koji su povrijeđeni i kartonirani, ali svejedno očekujem jednu dobru utakmicu“.

Šta li mu je Ćivić rekao :rol:
Vidis nisam pozvan, tako da ce vam biti pravo tesko.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 okt 2024, 20:31

I mrtva Finska odigrala ravnopravnu tekmu sa Englezima a mi slavili poraz 0-3 bez suta prema golu. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 okt 2024, 20:42

Iskreno ne bi me ni najmanje zacudilo da sutra krenemo kao u Junu tjst 5-4-1 iz cistog razloga sto nemamo drugog napadaca trenutno a i da zbijemo madjare da ne mogu nista kroz sredinu tjst da krenu preskakat igru gdje svi nasi stoperi gospodare u takvim situacijama. Sa Dzekom cemo svakako ako krenemo tako bez obzira na cinjenicu da veznjaci ne znaju dat loptu prema naprijed imat puno vise sacuvanih lopta od Demirovica iz razloga sto je neuporediva njihova igra ledjima okrenutim golu. Medjutim, svak normalan konacno zeli da vidi Bajraktarevica u prvih 11 i ovi strucnjaci sto pisu kako ne pomaze u odbrani ga nisu nikad gledali cijelu utakmicu. Jeste eto neko bi u Americi gurao Bosanca od 18 godina koji stoji naprijed i glumi Messija cekajuci da ovi donesu loptu do njega a disciplinu bi mu halalili jer je eto on kako kazu Milwaukee Messi. Dajte ljudi, unormalite se. Problem je ovdje sto on ima kretnje i ponasanje klasicnog desnog krila a mi nemamo tog igraca u formaciji ali gdje god da su ga dosad stavili pa cak i u slucaju kad je Demirovic izasao u Madjarskoj i on usao na spica momak se snasao i taman smo poceli prijetit prema naprijed. Ali eto, izgleda da ce momak platit cijenu da nas James Rodriguez u liku Hajradinovica igra i da mi eto kako kazu eksperti iz sportskog novinarstva budemo kreativniji.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 okt 2024, 20:47

avenija je napisao/la:
13 okt 2024, 18:53

Odavno drazeg Video Nisam gledao 😎
Hoce li Orban uloziti protestnu notu 😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 okt 2024, 20:52

hurem je napisao/la:
13 okt 2024, 17:36
fanatik19 je napisao/la:
13 okt 2024, 14:04
hurem je napisao/la:
13 okt 2024, 13:56
>>> Ljudi stvarno mogu biti ser.onje.

Ako je rečeno da kamp ne zadovoljava uvjete za pripreme, onda ne zadovoljava. Zašto se odmah mora kenjati.
Jeste li išli vidjeti kakvi su uvjeti. Kakve su sobe, kreveti, kupatila, kuhinja...ima li vlage, je li prozracno...da ne banaliziram dalje.
Rečeno je da će se raditi na popravljanju uvjeta...iako bi najozbiljnije trebalo početi razmišljati o Grbavici pogotovo kada se završi ono smece i horor od južne tribine.

Odbrana ispada, primamo golove bla bla...riješio se Hadzikadunica, otjerao (otjerao se sam) Ahmedhodzica...stvarno bi čovjek pomislio da smo s ovom dvojicom razvaljivali, pobjeđivali.
PA MI SMO MNOGO SRAMOTNIJE PORAZE DOZIVLJAVALI S HADZIKADUNICEM I AHMEDHODZICEM NA TERENU I JACIM SASTAVOM U KOMPLETU.
Manite se supljiranja

- Bajraktarevic - s obzirom da nema Demirovica, očekujem više minuta za njega.

...da, naravno da je Mađarska bolja od nas. Ljudi su u septembru imali koliko se sjecam 11 igraca iz liga 5 i to svi redovno igrali u klubovima. Nisam gledao sada sastav niti me interesuje. Igraju vec nekoliko godina na vrlo dobrom nivou, pobjeđivali velike reprezentacije, uigrani, imaju sistem, isti selektor dugo s njima...i onda dodje jedan "Piric efekat menadžercic" i baci bombu kako smo bara bara.
Jesmo ali malo morgen.
Mađarska je još uvijek puno bolja i ozbiljnija reprezentacija od nas...ali s njima se može nadigravati bar.

MI TEZIMO KA TOME DA SUTRA (sledece godine ili najkasnije u kvalifikacijama za EP) BUDEMO KAO MAĐARSKA, bar.
E haj mi molim te navedi utakmicu u kojoj je Ahmedhodzic bio na terenu a da smo 5 komada primili taj mec. Covjece sve blamaze koje smo trpili u zadnjih par godina su bile bez njega u prvih 11 i to normalnoj osobi nesto govori. Portugal, Luksemburg, Holandija pa evo i Ukrajina sad. Kad je on izasao raspalo se sve kao kula od karata. Momak je najkvalitetniji stoper i to niko ne moze osporit ali je problem njegov pileci mozak i zbog toga nije tu. Kad bi covjek znao da nece vise nikad neko sranje ispast s njim vratili bi ga ovi odma jer je i njima savrseno jasno da je lik prime Vidic za sve ove delegate iz Svicarske, Partizana, Rijeke i slicnih klubova
Anel je uopće nebitan u cijeloj priči iako smo s njim pušili od Finske 1:3 u historijskoj utakmici, protiv S.Irske jedan od glavnih krivaca za gol jer je izgubio najobicniji vazdušni duel...Portugal, Ukrajina, Slovačka, Engleska...sve po 2,3:0.
On jeste nas najbolji stoper ali je trenutno nebitan lik isključivo svojom zaslugom.
Anel je završena priča. Spominje se Hadzikadunic kao spasioc (da se razumijemo, nadam se da ce vec u novembru biti medju 23)...
A poenta je da smo s obojicom u sastavu padali nisko...ako se jedan nije proslavio, drugi još manje jeste.

Jedina istina jeste da su Ahmedhodzic i Hadzikadunic u reprezentaciji zadnje 4 godine i odbrana je loše izgledala s njima...gubilo se redovno. Dno dokučili...
A sad se proziva odbrana jer smo eto izgubili od Engleske, Italije, Njemačke i Nizozemske...pa zar to nije nepravda.
Jel to odbrana prije izgledala sjajno?!
Opet ću reći, neki likovi su krajnje neobjektivni, nepravedni. Da ne koristim izraze iz gornjeg posta.
Covjece njih 2 su igrali zajedno junsku ligu nacija i mi smo na osnovu tih rezultata ovdje gdje smo sad. Igrali su i protiv Francuske kuci 0 1, protiv Crne Gore su Sanicanin i Dennis iznijeli 90 vrhunskih minuta i sad si sve promjenio radi lika koji nam je unistio kvalifikacije za prosli euro da bi on mogao igrati. Jel shvatas ti da smo sve debaklove dozvili kad njih 2 nisu igrali u paru a u dosta slucajeva nijedan. Protiv Luksemburga prvu tekmu Sanicanin/Barisic, drugu Kovacevic/Gojkovic protiv Portugala 0 5 Hadzikadunic/Barisic gdje Barisic u 5toj minuti pravi penal.
Protiv Ukrajine cim izadje Anel raspad, protiv Engleske ista prica Anel izlazi primamo 2 gola. Protiv Holandija 5-2 pa evo ja glavu mogu na panj stavit i rec da 5 golova nikad ne bi primili sa Anelom i Dennisom u odbrani.
Inace, sto se tice Barisica ne tjeram momka ovim kritikovanjem stavise na njemu bih gradio puno toga u buducnosti zbog godina ali da ga se ovako gura ispred Dennisa je cisti bezobrazluk jer radi njeg smo dosad primili bar 5 golova a odigrao je 7 utakmica za reprezentaciju

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 okt 2024, 20:54

Nadam se pobjedi sutra, fakat bi nam dobro dosla!
Al u jednu ruku bi volio jos jedan poraz samo da citam pojedine ovdje kako cvile 😁
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 13 okt 2024, 21:19

@fanatik19 Ne znam jesi li zaboravio ali Anel neće da igra za nas :D
Walk on

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 okt 2024, 21:30

313 je napisao/la:
13 okt 2024, 21:19
@fanatik19 Ne znam jesi li zaboravio ali Anel neće da igra za nas :D
Ma iskren da ti budem i dobro je na kraju dana za njega. Evo vidis otkad se "oprostio" ekipa mu nije 5 utakmica gola primila a on komanduje odbranom.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 okt 2024, 21:32

RollingPaper je napisao/la:
13 okt 2024, 15:18
Jel ovo prvi put u historiji da komplet reprezentacija stavlja ruku na srce na intoniranju himne?
Ima li kakav dokaz ovoga? Svaka cast Pokerasu ako ih je natjerao na to. Podsjeca na Mihajlovicevo da svi moraju pjevati himnu. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 okt 2024, 21:54

Ako odemo u ovaj baraz za ostanak i dobijemo Engleze :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 okt 2024, 22:07

@fanatik, nemam vremena za natezanje...igrali su Ligu B protiv Crne Gore, Finske i Rumunije. Besmisleno je uopće porediti te rezultate s utakmicama protiv protivnika kao sto su Nizozemska, Njemačka, Engkeska, Italija pa i Mađarska koja je kvalitetnija od sve 3 te reprezentacije.

Druga stvar, ta dva momka su godinama igrali uglavnom s istim igračima. Ovdje se stalno rotira zadnja linija - silom prilika, dobija komplet novi vezni red - Gigovic, Huseinbašić, Burnic, Basic...
Stvarno misliš da je to lahko posložiti i uigrati odjednom.

Treća stvar, ako uzmemo rezultat kao mjerilo. 4 godine smo bez rezultata a 4 godine su zadnju liniju činili taj dvojac, nekada zajedno u paru, nekada s nekim trećim.
Cinjenica je da smo s njima gubili bas kao sto i sada gubimo. Samo sto smo tada gubili od mnogo slabijih protivnika nego sada.

Da li bi Ahmedhodzic unaprijedio zadnju liniju?
Da, bi...s Katicem, Kolasincem.
Bez njih dvojice bi bila rupa nazad. Kao sto je godinama bila.

Da li bi Hadzikadunic unaprijedio zadnju liniju?
Ne bi, jer bi bio klupa i igrao kao zamjena Katicu. Ali bi bio dobra opcija s klupe.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 okt 2024, 22:18

Značaj utakmice protiv Mađarske: Opstanak u eliti, novac i šansa za Mundijal

Iskreno ni sam nisam znao da je sutra ova utakmica jedna od značajnijih u posljednje vrijeme..Nije mi jasno zašto su do grčeva igrali protiv Njemaca, trebali su malo ručnu povući i sačuvati se za ovu utakmicu, Dzeku i Kolašinca izvesti u 60 minuti itd. Očigledno da mnogi nisu kao i ja i svi oko reprezentacije prepoznali momentum pa jos ima i 3500 ulaznica u prodaji dok je fokus sav bio na Njemačkoj umjesto na Madjarskoj. Taktičnost i namazanost 0.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MostarNeretva, Normus90 i 23 gosta.