BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Brazzzoo123
Kontakt:

Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Post Postao/la Brazzzoo123 » 12 okt 2024, 21:08

Kad god ovako pozrtvovano odigraju mogu imati slobodno, nema im se sta zamjeriti. Vise se pitam sta razmisljaju ona dva supka Anel i Miralem, koji su nam mogli pomoci sad kad nam trebaju, ali nece, da li ih grize savjest. Taj kvalitet nam fali. Sa njima dvojicom bi ekipa izgledala duplo bolja, jer taj profil igraca nemamo.
A za one mamlaze za skandiranje savezu kad je ekipi potrebna podrska :guz: neznam znog cega uopste idu na utakmicu.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 12 okt 2024, 21:15

Jok trebalo je tepati savezu i pjevati odu radosti yebenom chetalju Vici hahahahah

Ovo je fakat narod za izučavanja.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 12 okt 2024, 21:17

Brazzzoo123 je napisao/la:
12 okt 2024, 21:08
Kad god ovako pozrtvovano odigraju mogu imati slobodno, nema im se sta zamjeriti. Vise se pitam sta razmisljaju ona dva supka Anel i Miralem, koji su nam mogli pomoci sad kad nam trebaju, ali nece, da li ih grize savjest. Taj kvalitet nam fali. Sa njima dvojicom bi ekipa izgledala duplo bolja, jer taj profil igraca nemamo.
A za one mamlaze za skandiranje savezu kad je ekipi potrebna podrska :guz: neznam znog cega uopste idu na utakmicu.
Ja sam sa bhf obisao "boga oca"ali svega mi stid me. Tri "pjesme "se vrte navijanje bezveze, bruka.
Kada cujem ono halo halo Bosnien boys ranio bi se u koljeno. Nema one atmosfere ko nekada. Nema da stadion zagrmi. Ljudi su privatizovali bhf.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 okt 2024, 21:18

galia95 je napisao/la:
12 okt 2024, 21:15
Jok trebalo je tepati savezu i pjevati odu radosti yebenom chetalju Vici hahahahah

Naravno da nije, ali je li se mora to skandirati kad smo realno gledajuci imali momentum nakon gola. Skandiraj brate dragi na pocetku utakmice ili kad zavrsi, a ne kad bi mozda i izjednacili da su podrzali momke, a oni jednu istu stvar konstantno govorili.

Sto je najgore, to uvijek rade kad damo gol, a nisu svjesni da vise nastete igracima, nego sto im to koristi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BHFreak
Kontakt:

Post Postao/la BHFreak » 12 okt 2024, 21:20

FKBilder je napisao/la:
12 okt 2024, 21:17
Brazzzoo123 je napisao/la:
12 okt 2024, 21:08
Ja sam sa bhf obisao "boga oca"ali svega mi stid me. Tri "pjesme "se vrte navijanje bezveze, bruka.
Kada cujem ono halo halo Bosnien boys ranio bi se u koljeno. Nema one atmosfere ko nekada. Nema da stadion zagrmi. Ljudi su privatizovali bhf.
Brate i to bas u trenutku kad treba podrska oni skandiraju savez napolje, mene iznenadjuje podrska nekih pojedinica iz publike ali vecina se zgrazava.
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 12 okt 2024, 21:22

DamirT je napisao/la:
12 okt 2024, 21:18
galia95 je napisao/la:

Naravno da nije, ali je li se mora to skandirati kad smo realno gledajuci imali momentum nakon gola. Skandiraj brate dragi na pocetku utakmice ili kad zavrsi, a ne kad bi mozda i izjednacili da su podrzali momke, a oni jednu istu stvar konstantno govorili.

Sto je najgore, to uvijek rade kad damo gol, a nisu svjesni da vise nastete igracima, nego sto im to koristi.
Sama činjenica da je stadion bio pun i tribine ispunjene do posljednjeg mjesta može da bude najveća motivacija igračima, iako Vico i njegovi poltroni i dupeuvlakači iz Saveza već godinama zaslužuju potpuno prazan stadion i apsolutni bojkot.

A koliko se sjećam, gol smo postigli baš u trenucima kad je raja skandirala "Savez napolje" :mrgreen: :bih:

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 12 okt 2024, 21:23

Coolpanda24 je napisao/la:
12 okt 2024, 19:34
RajvoSA03 je napisao/la:
12 okt 2024, 19:33
Slika nije od danas. Izgleda nemate dovoljno materijala za pljuvanje sa utakmice, jedva docekaste.
Ovo iz kafića je od danas, iza na TV-u vidiš temu Hrvatske ✌️
Mislio sam na sliku sa padela.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 okt 2024, 21:26

galia95 je napisao/la:
12 okt 2024, 21:22
DamirT je napisao/la:
12 okt 2024, 21:18
galia95 je napisao/la:

Sama činjenica da je stadion bio pun i tribine ispunjene do posljednjeg mjesta može da bude najveća motivacija igračima, iako Vico i njegovi poltroni i dupeuvlakači iz Saveza već godinama zaslužuju potpuno prazan stadion i apsolutni bojkot.

A koliko se sjećam, gol smo postigli baš u trenucima kad je raja skandirala "Savez napolje" :mrgreen: :bih:
Pola tih "navijaca" je doslo zbog Njemacke, kao onomad zbog Portugala. Eto zasto dosad nisu rasprodane ulaznice za Madjarsku? Nema Ronalda, Wirtza, Mbappea i ostalih da debili za njih navijaju. Za mene to nisu nikakvi navijaci (ne svi naravno, ali vecina).
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 12 okt 2024, 21:30

Slažem se, nema više one vatrene atmosfere na Bilinom polju, naročito sada kad na utakmicama dominira dijaspora, tiktokeri i instagramuše. Ipak, glavni razlog zašto više nema onakve atmosfere i euforije oko reprezentacije su užasni rezultati, loša igra i separatistički ghovnar na čelu saveza, a ne dijaspora i tiktokeri.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 12 okt 2024, 21:33

galia95 je napisao/la:

Kad se ekipa vraca rezultatski ili kad treba podrsku posle gola, onda je moras podrzati, sta je svrha onda igrati kod kuce?
A sta igraci imaju sa savezom ili uposlenicima, nista. Protesti i revolt nisu za stadiona, zna se gdje je zgrada saveza, zna se sa kojim glasovima se biraju pozicije i tu su prave adrese. Nemoze Vico ovu repku toliko mrziti koliko je ja mogu voljeti.

BuggyTheClown
Kontakt:

Post Postao/la BuggyTheClown » 12 okt 2024, 21:34

sljivo je napisao/la:
12 okt 2024, 19:40
Nije moguce da ste tako naivni i da vjerujete u te neke bajke o strogoci, disciplini i patriotuzmu...ili se ubjedjujete da to mora da postoji. Pa Barba da Dzeku zatvori u hotel sobu ne bi doceko slijedeci ciklus tekmi. Samo se navijaci loze na te suplje i budalstine, valjda od nedostatka rezultata ili bilo kakvog ozbiljnijeg uspjeha u fudbalu. Ne znam ko je ludji onaj sto misli da je disciplina i patriotizam taj kljuc koji ce pokrenuti sve, ili onaj ko misli da je Barba simbol toga, ili da je bilo ko drugi. Dozivljavate igrace kao robove kojima treba bic da ih neko udara pa ce isti zaigrat. Nece, osim ako redovno ne igra, ako nije talent ili klasa.
Doduse, razumijem, posto ne zelimo sebi priznat da smo talentom i igracima grohnuli i da nemamo taj pool odakle ih izvlaciti, pa smo onda nasli te neke sekundarne kvalitete koje cemo proglasavati krivcima. Sve dok ne priznamo sebi da je kljuc u kompetentnosti i znanju, i dok ne isplaniramo sistemski razvoj igraca i repke nikad vise necemo nigdje ni uspjet, osim ako nas neka sreca ne dograbi pa zapadnemo u neki krug igara i reprezentacija gdje se mozemo nadati nekom ozbiljnijem rezultatu. Citajuci godinama komentare, od 2014 pa dalje, kroz razne selektore i saveze zakljucio sam da navijaci nemaju pojma ni sta hoce od repke ni kojim smjerom da se ide, uvijek je neka banalnost, skalndal krivac ili neko ko "ne lezi" navijacima, a pravi uvid u stanje fudbala skoro da nema niko. I zato se uvijek cudim kakvih banalnosti i gluparija se navijaci hvataju da su to stvarni problemi repke, lige, saveza...Vecina uspjeha ili neuspjeha se ne mogu objasniti, jednostavno se dese, plod su srece ako je rezultat bez prethodnog planiranja ili su rezultat sistemskog prada koje radi u pozadini a to niko ne vidi.

Sta vidim u Barbarezu, i ovoj repki? Nista posebno sto nije vidjeno. Malo se zatalasalo oko tih nekih otkaza ali to je dio selebriti svijeta fudbala. Barba mi je vise politicka odluka neko strucna odluka. Mozda i uspije, ko ce ga znat, ako nesto klikne mozda i da, ali ne vidim sta moze kliknut ako generalno nemamo naj prag kvaliteta da porastemo, do tipa 30, 40 repki svijeta.
Ako misliš da nemaš neke koristi od reprezentacije, onda te patriotizam tjera da se ponašaš profesionalno, kao što to inače radiš za pare. Valjda je jasno da smo mi godinama negativan primjer toga. Od nediscipline, šiše, partijanja, prejedanja, lažiranja povreda, pa do šetanja po terenu koje je nekad direktno rezultiralo primljenim golovima. Jednostavno nisi maksimalno fokusiran, spreman, borben, i nije ti problem obrukati se u dresu reprezentacije. Možda se tako moglo igrati prije 50+ godina, danas ne može. U svakom trenutku možemo naći reprezentacije koje su nivo ili dva iznad nas po igri i rezultatima, a igrači su im iz sličnih ekipa i liga kao i naši.

Šta ja vidim u Barbarezu i ekipi oko njega? Vidim da se aktivno radi na traženju novih igrača i da smo već dobili par korisnih prinova. Vidim da se zategla disciplina i da će svi neozbiljni likovi otpasti, dakle, manje smo raspuštena banda nego što smo bili ranije. Za sve ostalo će Barbarezu trebati vremena da nauči, i uopšte mi ne smeta da se uči na nama, s obzirom na to u kakvoj smo situaciji i kakve su nam alternative za selektora. Ne smijem posumnjati u njihove namjere i motivaciju, jer ako nas prodaju Sergej, Spahić, Bajramović i ekipa, onda ovo nema nikakvog smisla i mogu dignuti ruke od svega vezanog za reprezentaciju. Rezultati u budućnosti će zavisiti od toga kakve igrače pronađemo, jer je najveći kvalitet trenutnog veznog reda to što Burnić liči na Danija Olma.
⚜️

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 12 okt 2024, 21:35

A što se tiče slobodnog dana za igrače i obilaska sarajevskih kafana i restorana, još jednom da ponovimo izjavu Sergeja Barbareza:

“Pripreme su u Sarajevu, Zenica ne zadovoljava našim uslovima, smještaj, teren. I zadnji trening će biti u Sarajevu, nećemo ići u Zenicu, nisam za vožnju.”

Iako je u Zenici specijalno napravljen UEFA trening kamp za reprezentaciju, Zenica ne zadovoljava uslove. U prevodu - u Sarajevu su bolje kafane, šiša barovi i ćevabdžinice. 😅🤣

I to je jedina istina i činjenica. Koliko god sve ovo izgledalo disciplinovanije i organizovanije, i dalje u suštini nismo odmakli od onoga o čemu je pričao Senad Lulić.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 okt 2024, 21:40

galia95 je napisao/la:
12 okt 2024, 21:35
A što se tiče slobodnog dana za igrače i obilaska sarajevskih kafana i restorana, još jednom da ponovimo izjavu Sergeja Barbareza:

“Pripreme su u Sarajevu, Zenica ne zadovoljava našim uslovima, smještaj, teren. I zadnji trening će biti u Sarajevu, nećemo ići u Zenicu, nisam za vožnju.”

Iako je u Zenici specijalno napravljen UEFA trening kamp za reprezentaciju, Zenica ne zadovoljava uslove. U prevodu - u Sarajevu su bolje kafane, šiša barovi i ćevabdžinice. 😅🤣

I to je jedina istina i činjenica. Koliko god sve ovo izgledalo disciplinovanije i organizovanije, i dalje u suštini nismo odmakli od onoga o čemu je pričao Senad Lulić.
Isto kao da putuje u Berlin busem na okupljanje, a ne u grad koji je od Sarajeva udaljen 58 minuta :urnebes:

Kako zadovoljava Zenica i kamp uslove u21 selekcije i ostalih mladjih selekcija? :puke:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 okt 2024, 21:42

boatenkk je napisao/la:
12 okt 2024, 21:03
slobodni su! ja pio kafu sa zlomislicem i kulasinom!
Sta kazu za atmosferu u rep. Kako im se cini to sve ?

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 12 okt 2024, 21:42

DamirT je napisao/la:
12 okt 2024, 21:40
galia95 je napisao/la:

Isto kao da putuje u Berlin busem na okupljanje, a ne u grad koji je od Sarajeva udaljen 58 minuta :urnebes:

Kako zadovoljava Zenica i kamp uslove u21 selekcije i ostalih mladjih selekcija? :puke:
To se i ja pitam. Vjerovatno mlađe selekcije nemaju tako istančane gastronomske ukuse i apetite kao Džeko i družina :mrgreen: 😅

A drugo, ako kamp u Zenici zaista ne zadovoljava uslove A reprezentacije, onda treba postaviti pitanje Savezu zašto je to tako, kada znamo da je UEFA finansirala taj projekat - savremeni Trening centar u Zenici, napravljen namjenski za reprezentaciju koji bi trebao da zadovolji sve uslove i kriterije fudbala na najvišem nivou.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 12 okt 2024, 22:00, ukupno mijenjano 2 puta.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 okt 2024, 21:53

[quote=DamirT post_id=9970902 time=1728752348 use
Toliko o tome da nema izlazaka iz hotela. Dzeko veceras s jaranima na partiji tenisa.
[/quote]

Moze li proci jedan story bez ovog uvlakaca Adilovica? Jest mi lik odvratan :puke:
[/quote]

To je stara klapa Ibricic Spahic Adilovic onaj Amir Spahic Dzeko itd.. Al nemam ja problem sa ovim uredu je da igraci imaju slobodno to je normalno butno je da ne lumpuju do zore po kaficima

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 okt 2024, 21:58

galia95 je napisao/la:
12 okt 2024, 21:42
DamirT je napisao/la:
12 okt 2024, 21:40
galia95 je napisao/la:

To se i ja pitam. Vjerovatno mlađe selekcije nemaju tako istančane gastronomske ukuse i apetite kao Džeko i družina :mrgreen: 😅

A drugo, ako kamp u Zenici zaista ne zadovoljava uslove A reprezentacije, onda treba postaviti pitanje Savezu zašto je to tako, kada znamo da je UEFA finansirala taj projekat - savremeni Trening centar u Zenici, napravljen namjenski za reprezentaciju koji bi trebao da zadovolji sve uslove i kriterije fudbala na najvišem nivou.
Pa gdje ne zadovoljava sve uslove. Za klapu u A reprezentaciji bi zadovoljavao kad bi u sklopu tog kampa bila neka kafana :lolno:

https://www.nfsbih.ba/gallery/30?alias= ... lery-30-22

Gledaj kampa kako dobro izgleda. Sta hoce jos u njemu, striptizete?

Jedni smo od rijetkih reprezentacija u Evropi koje imaju svoj kamp i opet ga ne koristimo. Eno Hrvatska tek nedavno dobila dozvolu za gradnju kampa.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 12 okt 2024, 22:07

Trening centar reprezentacije otvoren 2013. godine, sjećam se dolazio i Platini na otvaranje, ali se i poslije toga, evo već 10 godina vazda treniralo na Ilidži i Butmiru. Zašto je to tako - zaključak je vrlo jednostavan. :mrgreen:

Naravno da je poželjno da igrači imaju slobodan dan, ali da li je baš neophodno u 5 dana odraditi treninge u Sarajevu, onda otići u Zenicu na utakmicu, zatim se vratiti u Sarajevo i šetati po gradu i sjediti po kafićima, a onda ponovo nazad u Zenicu da odigraš drugu utakmicu... :crazy:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 12 okt 2024, 22:10

Dao im kockar slobodan dan jer su minimalno porazeni od trece ekipe Njemacke

Oni ce mu vratit porazom od Madjarske logicno

Luzeraj iz nas nikad da izadje

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 12 okt 2024, 22:18

numanumaye22 je napisao/la:
12 okt 2024, 22:10
Dao im kockar slobodan dan jer su minimalno porazeni od trece ekipe Njemacke

Oni ce mu vratit porazom od Madjarske logicno

Luzeraj iz nas nikad da izadje
Samo što protiv Madjarske ovaj put neće biti knap jer je manje vjerovatno da će se ljudi dva puta za redom živo ispromašivati.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz i 14 gostiju.