miki09 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 10:46
BobRock je napisao/la: ↑12 okt 2024, 10:19
1987 prva tekma Osima kao selektora Yugoslavije - Yu England u Beogradu, borba za prvo mjesto u grupi i plasman na EP
Prvo poluvrijeme 0:4
Nije bilo ovog foruma da pisaju po njemu al jesu svi ko je imo usta od Vardara do Triglava imali slicne komentare
Psovali ga redom, rugali se, pljuvali
U Splitu navijaju Zeeeljoooo umjesto Yugoslavia itd itd
Nema sjecanja na to, samo znamo da je Osim legenda
Nov 1987- ljeto1990 zamalo u polufinale da prodje, a i tad je bio sve osim dobar trener, Milojka Pantica izbacio iz komunikacije koliko ga je lik puta opro itd itd
Potezak je put do legende….
Jeste upravu si, jako dobro poredjenje sa osimom. Jos kad se samo sjetim prije par godina kako barba nesretno ispade sa hsv u polufinalu lige prvaka od ferencvarosa, pa onda one njegove suze na kraju tekme. Maltene ista prica, historija se ponavlja sto bi rekli pametniji ljudi od nas. To ga je na kraju i preporucilo za ovu selektorsku poziciju. Nadam se samo da ce u savezu imati strpljenja sa njim jer ipak imas nesto za sta mozes da se uhvatis i kazes vrijedi cekati ovog covjeka, pogledaj kakve rezultate je pravio u prethodnim sredinama.
Eh prvo je jako smjelo stavljati kao trenere Osima i Barbareza u istu rečenicu. Jedan je sa Željom igrao polufinale kupa UEFA, bio u vrhu JU lige i imao 10tak sezona iza sebe. Sa druge strane pricamo o profi pokerasu, bez ijedne utakmice odradjene kao trener, a svo iskustvo mu je bilo kritika ostalih selektora nakon poraza reprezentacije.
Sergeju se niko ne ruga, manji broj ljudi spominje da ima vise partija pokera na turnirima nego trenerskih utakmica a i sam Sergej je svjestan da sta god da uradi sa reprezentacijom nece se najesti hljeba od trenerskog posla.
Evo tu je vec peta utakmica a realno mi nemamo nista prepoznatljivo u igri. On je malo elkoventija i igrački jača verzija Edisa Mulalica, hajc hajc i samp hajc.
Mi smo sa druge strane reprezentacija koja juri ka dnu i kao takvoj Sergej moze dosta donijeti u smislu jacanja patritozma i neka ga do kraja ciklusa za EP, ali da je tanak sa taktikom jeste da je do sada nesto napravio - nije.
Utakmica sa Madjarskom ce puno toga pokazati a svjestan je i Sergej toga, mi i kada smo jači bili smo kuci padali od madjara koji su realno jača ekipa od nas.
Pitanje je koliko je emergije ostalo za drugu utakmicu jer su i struka i igraci bili nabrijani na svabe umjesto na Madjare sto nam je vaznija utakmica jer pobjedom ostajes u diviziji A i trecem šeširu u zrijebu.
Porazom tonemo na dno ....
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921