Ivan Bašić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ivan Bašić
Danas igrao 65 minuta u kupu protiv Rostova nakon propustene utakmice u prvenstvu zbog zutih kartona.
3. Put ove sezone gube od Rostova i 4. U nizu racunajuc proslu sezonu a zanimljivo je da su 3 puta u gostima vodili tacnije jednom 0 2 i dvaput 0 1 i svaki put ispustili prednost.
U teskom su kanalu, i prosle godine su se izvukli u zadnjem kolu i zavrsili 1 mjesto iznad crte, ako ovako nastave ne gine im ispadanje ove godine. Navijaci dosta kritikuju trenera sa razlogom. Ovo im je 3. Sezona nakon povratka, prve su godine zavrsili 7. I igrali najljepsi fudbal u ligi ali im je trener po zavrsetku sezone otisao u Dinamo iz Moskve i dosao ovaj koji je sa identicnom ekipom jedva ostao u ligi.
Vec u zimskom prelaznom roku je pozeljno a najkasnije na ljeto da promijeni klub pa taman to i bio opet neki Ruski top5 klub, dobra ce mu ulaznica biti ove utakmice za reprezentaciju koliko god da minuta odigra
3. Put ove sezone gube od Rostova i 4. U nizu racunajuc proslu sezonu a zanimljivo je da su 3 puta u gostima vodili tacnije jednom 0 2 i dvaput 0 1 i svaki put ispustili prednost.
U teskom su kanalu, i prosle godine su se izvukli u zadnjem kolu i zavrsili 1 mjesto iznad crte, ako ovako nastave ne gine im ispadanje ove godine. Navijaci dosta kritikuju trenera sa razlogom. Ovo im je 3. Sezona nakon povratka, prve su godine zavrsili 7. I igrali najljepsi fudbal u ligi ali im je trener po zavrsetku sezone otisao u Dinamo iz Moskve i dosao ovaj koji je sa identicnom ekipom jedva ostao u ligi.
Vec u zimskom prelaznom roku je pozeljno a najkasnije na ljeto da promijeni klub pa taman to i bio opet neki Ruski top5 klub, dobra ce mu ulaznica biti ove utakmice za reprezentaciju koliko god da minuta odigra
Eurogol protiv Pari NN
Ovo je definitivno sezona u kojoj će, ako ostane zdrav, napraviti iskorak i omogućiti si potpis za bolji klub iduće sezone. Tome u prilog ide i činjenica da mu ugovor s Orenburgom ističe na kraju sezone.
Na polusezoni ce sjest sa njim i trazit da produzi ugovor ili ce ga poslat na tribine do kraja sezone kao Gojkovica. To im je praksa otkad je ova situacija. Iskreno ja mu prizeljkujem da vec na zimu promjeni klub pa taman i ostao u Rusiji ali da ode u neki veliki klub
Vladimir Sliskovic preuzeo Orenburg. Mislim da ce Ivan sada pruzati jos bolje partije pod njegovim vodstvom
Meni je stvarno bio ok i mislim da nikom nije jasno zasto je bas on zamijenjen na poluvremenu. Za razliku od totalno beskorisnih Huseinbasica i Gigovica bilo je neke fajde od njega. Nekoliko puta se bas cvrsto pokazao u duelu, imao onaj slobodnjak isto jako dobar te pas u kontru za Gazibegovica ja mislim. Bilo je i nekih gresaka ali sasvim korektna partija.
Njega dosta komentarisem jer bas cesto u posljednje vrijeme gledam utakmice Orenburg i njegove igre. Meni se on svidja kao igrac i mislim da je trenutno najblizi poziciji 6tice. Problem je sto smo mi kao tim prelosi protiv ovako jakih ekipa pa nam je svejedno igra li nam Basic, Tahirovic, Kante ili Rodri. Jedan igrac ne moze promijeniti nasu ultra defanzivnu i kukavicku postavku zbog koje cemo uvijek ovakve utakmice izgubit ali cemo se zavaravat da smo bili dobri jer je 1 razlike zavrsilo.
Njega dosta komentarisem jer bas cesto u posljednje vrijeme gledam utakmice Orenburg i njegove igre. Meni se on svidja kao igrac i mislim da je trenutno najblizi poziciji 6tice. Problem je sto smo mi kao tim prelosi protiv ovako jakih ekipa pa nam je svejedno igra li nam Basic, Tahirovic, Kante ili Rodri. Jedan igrac ne moze promijeniti nasu ultra defanzivnu i kukavicku postavku zbog koje cemo uvijek ovakve utakmice izgubit ali cemo se zavaravat da smo bili dobri jer je 1 razlike zavrsilo.
Opet o kukavickoj postavci a visoko izlazili i cijeli vezni red i 2 napadaca sprinataju naprijed kad osvojimo loptu.fanatik19 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 09:32Meni je stvarno bio ok i mislim da nikom nije jasno zasto je bas on zamijenjen na poluvremenu. Za razliku od totalno beskorisnih Huseinbasica i Gigovica bilo je neke fajde od njega. Nekoliko puta se bas cvrsto pokazao u duelu, imao onaj slobodnjak isto jako dobar te pas u kontru za Gazibegovica ja mislim. Bilo je i nekih gresaka ali sasvim korektna partija.
Nema postavka veze sinoc kad ti ljudima ne mozes uzeti loptu a i kad uzmes, nasa 4 vezna igraca ne mogu prenijeti loptu vec nabijaj na Dzeku, daj faul/korner da se prebaci inicijativa. Nema to apsolutno nikakve veze sa postavkom vec kvalitetom.
Basic u 1. pol mozda i najbolji u veznom redu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Kako Slovenija igra sa Engleskom i Portugalom i svede ih na minimalan broj sansa sa slicnim kvalitetom kao mi a ne moze se rec da igraju presing po cijelom terenu? Mi nemamo to u sebi niti cemo ikad imatMadal je napisao/la: ↑12 okt 2024, 09:36Opet o kukavickoj postavci a visoko izlazili i cijeli vezni red i 2 napadaca sprinataju naprijed kad osvojimo loptu.fanatik19 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 09:32Meni je stvarno bio ok i mislim da nikom nije jasno zasto je bas on zamijenjen na poluvremenu. Za razliku od totalno beskorisnih Huseinbasica i Gigovica bilo je neke fajde od njega. Nekoliko puta se bas cvrsto pokazao u duelu, imao onaj slobodnjak isto jako dobar te pas u kontru za Gazibegovica ja mislim. Bilo je i nekih gresaka ali sasvim korektna partija.
Nema postavka veze sinoc kad ti ljudima ne mozes uzeti loptu a i kad uzmes, nasa 4 vezna igraca ne mogu prenijeti loptu vec nabijaj na Dzeku, daj faul/korner da se prebaci inicijativa. Nema to apsolutno nikakve veze sa postavkom vec kvalitetom.
Basic u 1. pol mozda i najbolji u veznom redu.
Jel pricamo o minimalnom broju sansi ili kukavickom pristupu?
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Uzajamno povezane stvari koje dolaze jedno s drugim. Mi sa ovim pristupom uvijek dajemo protivniku do znanja da hocemo da se branimo 90 minuta sto je apsurd zivota i znak da nikad necemo neizgubit protiv ovakvih ekipa
Ne dajemo, vec ne znamo. Ne znamo iznijeti loptu i pasovima doci do protivnicke polovine i graditi akciju. Za to ti ne treba mentalitet vec 3-4 sigurna pasa prema naprijed da ne izgubis loptu. To nemamo s ovim igracima protiv Njemacke.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Kako Slovenija moze sa Timijem Elsnikom koji je na vrhuncu karijere dosao u Zvezdu? Vrlo jednostavno- kvalitet Keka u odnosu na sve balkanske selektore
Jesul to oni sto tricu primise u Norveskoj? Da, kvalitet Keka svakako ali i uigranost
I ni oni ne igraju tika taku vec bunkeraju pa trce kontre samo su to doveli skoro do savrsenstva.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- JohnCleese
- Kontakt:
Imat cemo kad jednog selektora i ekipu budemo drzali i pravili 5 godina kao slovenci

Pa kad se razvije malo bolja organizacija igre od zadnje linije.
Pa kad prilikom preskakanja igre u nekim trenucima druga i treca lopta bude u nasem posjedu.
Pa kad nam igraci steknu jos hrabrosti pa lijevi i desni stoperi dodju do sredine pa i do prostra gdje ce kvalitetno centrirati.
Pa kad kad nam ne bude neobicno da nam bekovi dolaze u gol sanse, a prilikom odbrane svoje protivnike docekuju daleko od naseg gola.
Pa kad nam veznjaci dobiju duel vise od protivnika a ne da im pobjegne lopta i kad nema nikog u blizini.
Sve to moze biti ako se ne bude rovarilo vec radilo, gradilo medjusobno upoznavalo i sl
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Jedino da nije neka povreda u pitanju ili udarac. Fakat je da he odigrao jako pristojno prvo poluvrijemefanatik19 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 09:32Meni je stvarno bio ok i mislim da nikom nije jasno zasto je bas on zamijenjen na poluvremenu. Za razliku od totalno beskorisnih Huseinbasica i Gigovica bilo je neke fajde od njega. Nekoliko puta se bas cvrsto pokazao u duelu, imao onaj slobodnjak isto jako dobar te pas u kontru za Gazibegovica ja mislim. Bilo je i nekih gresaka ali sasvim korektna partija.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Koliko momak ima snage, pravi ball winning midfielder al' mora još raditi na nekim stvarima također intenzitet ruske lige vrlo dobar.
Orenburg će vjerovatno ispasti i ta činjenica će mu i biti od pomoći i neće. Ne znam ko će htjeti igrača iz ekipe koja je ispala, a s druge strane, dobijaju igrača besplatno, jer mu na ljeto ističe ugovor.
Ja sam odgledao danas cijelu utakmicu. Bio je mozda i najbolji pojedinac na terenu, ali prosto je nevjerovatno na kakav nacin oni gube utakmice i ostaju bez bodova. Prvo poluvrijeme su trebali minimalno voditi 3 razlike gdje im Rubin ne predje centar i doslovno im ljudi iz prvog napada u 2. Pol izjednace. Basic stvarno igra dobro, gledam cesto Orenburg u zadnje vrijeme i uz jos 1 2 igraca je jedina svijetla tacka ovog raspada od ekipe. Njega ce neko uzet, ide mu u obzir cinjenica da je reprezentativac pa ce to biti jos lakse. Kada su u pitanju ruski klubovi vjerovatno ce od njih dobijat najvise ponuda ali ako tu ne bude ponuda nekog od vecih klubova mislim da se svi slazemo da bi bilo dobro da napusti Rusiju. Inace, postoji mogucnost da ga na tribine posalju jer ce mu vjerovatno kao i Gojkovicu na zimu traziti da produzi ugovor, ali hajde vidjet cemo