Rekonstrukcija stadiona u BiH

chily-rz
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2024, 11:45

RedBlue je napisao/la:
11 okt 2024, 11:37

Skela u BL je za domacu stoku, nije za gospodu iz Evrope.
Koliko vas ima na tribinama možete u funkciju staviti samo centralnu tribinu zajedno sa gostima, nije ni Evropa izuzetak.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 11 okt 2024, 11:58

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2024, 11:20
brig je napisao/la:
11 okt 2024, 10:43
macak_ je napisao/la:
11 okt 2024, 10:03
A ovakve svlacionice su zadnjih 6-7 godina, a stadionom prodefilovalo ekipa i ekipa. I niko se od igrača nije žalio, jer igrači znaju da im je to nebitna stvar kad igraju. Žale se novinari i debilni navijači koji svlačionice vidjaju na slikama i u turistickim obilascima stadiona.
Tko kaže da ne smeta?
Mislim ovo je smijurija realno koliko god ko pokusava opravdati. Puno manji klubovi rijese danas svlačionice i prostorije, to izgleda lijepo i uredno, ta nisu to neke cifre.
Iza tih puno manji klubova stoji politika kao recimo što tvoj Široki guraju lokalni privrednici,HDZ i grad, nemamo mi iza sebe ni jednu političku opciju, nikad ništa od kantona i federacije da dobijemo za razliku od nekih koji su od federacije i kantona dobili pare za izgradnju stadiona a hvale se kao da je to zasluga kluba :mrgreen:

Ti manji klubovi vjerovatno nisu imali dugove u milionima pa ne mogu prepoznati prioritet. Čeliku za drugi rang više od ovog ne treba a na kakvim se sve stadionima igra i ovaj najviši rang rekao bi da nema potrebe ni iz te perspektive gledajući.

Veća je sramota ona skela u Banjaluci i Mostaru što je bila od Čelikovih svlačionica.
Prvo, moj post nije usmjeren prema NK Čelik kao klubu nego opcenito.

Drugo, to što pišeš za politiku je iluzija jer nije sve politički. Ko zadnjih godina drži Široki? Sigurno politika ili grad koji daje "beznačajna" sredstva realno. Jer i nema nekih prevelikih mogućnosti. Široki i dan danas gradi. Eo sad novi teren preko saveza, al se dosta toga radi i radilo pored terena. Kamp se dorađuje, ulaže se non stop. I nema tu baš političkih temelja. A privrednici i ljudi koji imaju ambicija da nesto naprave nisu iz politike.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 11 okt 2024, 12:09

Konzerva je napisao/la:
11 okt 2024, 11:43
macak_ je napisao/la:
11 okt 2024, 11:26
Konzerva je napisao/la:
11 okt 2024, 10:59

Evo kako bi ja reagovao da sam profesionalni igrac

Vidim u evropi kako izgledaju super stadiona pa i onako pristojni stadioni koji su mali, al ibarem fino je uradjeno uredno.

DOdjem kod nas zenicu, i vidim takve svlacionice, to pokaziva vise stvari, da krovna kuca BH fudbala je jednostavno ne briga kako izgleda stadiona i uslovi za igrace, kad ono izgleda ciganija , ne reprezentativno nikako, ono na nivo da se sramis, tu ti cak mozda i poruku posalje jednu skrivenu, kada se mi netrudimo oko bh fudbala, nemoj se ni ti truditi bezveze.

Jer kada ti dodjes uokruzenje gdjer je sve cakum pakum, na svom nivou, vidis da je red tu uspostavljen, zna se kako treba da bude nesto predstavljeno a ne traljavo da bude, sve to utice na psihu igraca, njegov pristup....ako vidis da svi su nedisciplinovani, nikoga nije briga za disciplinu, i ti ces posustati u takjom ambijentu, to je jednostavno psihologija.

Stvarno je bruka teska da taj savez nisu u stanju bili svlacionice urediti da to lici na nesto ako vec za cijeli stadion nemaju para.
I znaci, ako okrecis svlacionice i stavis im ormarice, odmah ce sve biti bolje i odmah je drzava perspektivnija? How yes no.

Igraci dodju na stadion sat ipo prije utakmice. Izadju na teren i 60 min prije pocetka udju u svlacionicu. 20 min se spremanju, 40 min prije izadju na zagrijavanje. U poluvremenu tu provedu desetak minuta. Poslije utakmice se istusiraju i idu. Sve stvari su im u hotelu, dodju u trenerci koju ostave na civiluk dok igraju.

O cemu pricate jbt???
psihologija je cudo........

uredjene stvari djeluju psihicki na ljude da i oni budu dio uredjenog sistema, neuredjene stvari djeluju da i ljudi djeluju neuredjeno.....

niko ne kaze da ce bolje igrati radi boljih svacionica, ali ce barem vidjeti uredjenost, reprezentativnost, profesionalizam.....ne moze covjek doci na svoje vjencanje u trenerci a standard je kostim sa kravatom i cipelama....

jednostravno receno, kad si reprezentativan, djelujes ozbiljno i profesionalno.

nije isto vidjeti radnike na ulici u odijelima za radnike, vestovi , kacige itd....ili kad vidis radnike u trenerkama patikama, nemaju kaciga, jednostavno obuceni kako je kome volja, onaj gore za kranom sto vozi kran recimo na sebi ima koznu jaknu i kacket.....to daje sliku neprofesionalizma.

tako isto uzasne svalcionice daju sliku neprofesionalizma.
Pa ta lazna sminka u sustini i jeste problem naseg drustva. Sto mi hocemo da sve izgleda kao da je super, a zaboli nas jel super. Valjda je bitno da smo profesionalni, a ne da izgledamo profesionalni.

Ovo da je iole uredjen sistem, u budzetu grada, kantona ili bilo koga bi bila redovna stavka odrzavanja svlacionica stadiona i to bi se renoviralo svake sezone zbog habanja, i to ne samo ove nego svih svlacionica, terena, stadiona i slicno.

Koliko daleko ide naš mentalni sklop, govori cinjenica da su na grbavici na zgradi loris uradili samo jednu stranu fasade stanarima, jer se vidi s ulice i sa stadiona, a druga strana ostala izbusena i razrusena. A onda pogledas u stadion i kandaharsku rogobu kako grbavica izgleda izvana - tu nisu nista radili. Isto tako Bilono polje. Stadion se skoro urusava, ali su problem svlacionice jer nekom debilu iz njemacke to zasmetalo.
Pravda za flash-a!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2024, 12:09

brig je napisao/la:
11 okt 2024, 11:58

Prvo, moj post nije usmjeren prema NK Čelik kao klubu nego opcenito.

Drugo, to što pišeš za politiku je iluzija jer nije sve politički. Ko zadnjih godina drži Široki? Sigurno politika ili grad koji daje "beznačajna" sredstva realno. Jer i nema nekih prevelikih mogućnosti. Široki i dan danas gradi. Eo sad novi teren preko saveza, al se dosta toga radi i radilo pored terena. Kamp se dorađuje, ulaže se non stop. I nema tu baš političkih temelja. A privrednici i ljudi koji imaju ambicija da nesto naprave nisu iz politike.
Vidi, napisao si i da puno manji klubovi su riješili svlačionice što dalje implicira da je to trebao uraditi i Čelik a ja sam tebi odgovorio zašto nije.

Što se tiče naših privrednika malo ih je a da nisu usko povezani sa politikom, nikad ni Hering iz Širokog nebi bio to što jeste da nije guran politički, naštimani tenderi i poslovi. Da se razumijemo nisu oni izuzetak, sve ovdje funkcioniše na taj način.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 11 okt 2024, 12:16

I svi napadaju ovog novinara, cak druge novinske kuce pisu suprotno, samo je bosnjo nasao da se stidi.
Pravda za flash-a!!!

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 11 okt 2024, 12:22

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2024, 11:45
RedBlue je napisao/la:

Koliko vas ima na tribinama možete u funkciju staviti samo centralnu tribinu zajedno sa gostima, nije ni Evropa izuzetak.
Mozemo, a mozemo napraviti i jos jednu tribinu i renovirati postojece. Uskoro ce biti objavljeno.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 okt 2024, 12:25

Gledaj Zenicana

Što su se uhvatili stadiona Grbavica i zgrade Loris

Kakve budale

Svašta

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2024, 12:26

RedBlue je napisao/la:
11 okt 2024, 12:22
chily-rz je napisao/la:
RedBlue je napisao/la:

Mozemo, a mozemo napraviti i jos jednu tribinu i renovirati postojece. Uskoro ce biti objavljeno.
Ko vi? Ko gradi Borac, grad, entitet?

Nemam ja problem s tim, gradite vi samo je pitanje kome, jedino da svake godine organizujete prijateljsku sa Zvezdom pa da se to nekad i napuni.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 11 okt 2024, 12:53

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2024, 12:26
RedBlue je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:

Nemam ja problem s tim, gradite vi samo je pitanje kome, jedino da svake godine organizujete prijateljsku sa Zvezdom pa da se to nekad i napuni.
Nema potrebe da budes pokvaren. Borac je rasprodao stadion 3 puta u zadnjih 15 mjeseci.
Kad je Celik zadnji put rasprodao Bilino Polje i je li ikad?

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 11 okt 2024, 13:05

I dolazite li veceras na najbolji stadion u drzavi da gledate nase zmajeve protiv svjetske velesile? Bujrum svima.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 okt 2024, 13:12

phillies je napisao/la:
11 okt 2024, 13:05
I dolazite li veceras na najbolji stadion u drzavi da gledate nase zmajeve protiv svjetske velesile? Bujrum svima.
Najveca rupa u Europi
Bh cernobil bolje u Banovicima
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 11 okt 2024, 13:18

trebalo je nijemcima negdje naglasiti da ovo kod nas stadion dugogodisnjeg drugoligasa i da tu igramo zbog promocije fudbala u manjim sredinama, pa su takvi uslovi nazalost

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 11 okt 2024, 13:24

Ali zar je moguće da se bijeda četnička i na ovoj temi javlja? I je li ovo fukara poredi posjetu Čeliku i Borcu? Ovi u drugoj ligi imaju jaču posjetu nego jadnici u Evropi :D

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 11 okt 2024, 13:27

Nacionalni stadion mora bit nulti prioritet nfsbih
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 okt 2024, 13:32

Varg je napisao/la:
11 okt 2024, 13:18
trebalo je nijemcima negdje naglasiti da ovo kod nas stadion dugogodisnjeg drugoligasa i da tu igramo zbog promocije fudbala u manjim sredinama, pa su takvi uslovi nazalost
:rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 11 okt 2024, 13:33

chily-rz je napisao/la:
RedBlue je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:

Prijateljske igramo u Antaliji svake godine, pa ko nam naleti. A sto se tice ko gradi, pa mi, mi smo sve i Borac i grad i Republika Srpska, malo ce i UEFA pomoci. Jbg, ne moze se svake godine igrati evropa protiv Cluja, Paoka, Austrije, Panatinaikosa, Ferencvarosa na starom stadionu.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 11 okt 2024, 13:34

zaostrog je napisao/la:
11 okt 2024, 13:24
Ali zar je moguće da mi bijeda četnička i na ovoj temi opšti sa majkom? I je li ovo fukara poredi posjetu Čeliku i Borcu? Ovi u drugoj ligi imaju jaču posjetu nego jadnici u Evropi :D
Moguce je.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2024, 13:48

Suvorov je napisao/la:
11 okt 2024, 12:53
chily-rz je napisao/la:
RedBlue je napisao/la:

Nema potrebe da budes pokvaren. Borac je rasprodao stadion 3 puta u zadnjih 15 mjeseci.
Protiv Klisa iz Buturović Polja je bilo devet hiljada što je tri puta više od vaše posjete protiv istina slabašnog Panathinaikosa pa to nije za usporedbu.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 11 okt 2024, 13:58

Suvorov je napisao/la:
11 okt 2024, 13:34
zaostrog je napisao/la:
11 okt 2024, 13:24
Ali zar je moguće da mi bijeda četnička i na ovoj temi opšti sa majkom? I je li ovo fukara poredi posjetu Čeliku i Borcu? Ovi u drugoj ligi imaju jaču posjetu nego jadnici u Evropi :D
Moguce je.
Mentalno bolesna i zaostala nacija. Porediti posjetu Čelika i Borca, a Boga mi i stadione, je nista drugo do li mentalna bolest. Doduše, od Srba se ne može drugo ni očekivati.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 11 okt 2024, 14:03

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2024, 13:48
Suvorov je napisao/la:
11 okt 2024, 12:53
chily-rz je napisao/la:

Protiv Klisa iz Buturović Polja je bilo devet hiljada što je tri puta više od vaše posjete protiv istina slabašnog Panathinaikosa pa to nije za usporedbu.
Jbg kad igras par godina kantonalnu i Drugu ligu Centar pozeli se raja Federalke pa dodju da vas poguraju. Sad za 4 utakmice u Federalnoj kad saberete ne mozete nagurati kao na Klisu.
Sa druge strane, kad igras 5 godina zaredom u Evropi, dodje i do zasicenja. Nadam se da ce te i vi osjetiti kako je to jer nikad niste igrali u Evropi (ne racunam ta Intertoto sranja).

Najpostenije je da se porede posjete u sezonama kad su i Borac i Celik igrali PL i Borac je svake sezone imao bolju posjetu. Sportski pozdrav.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], THEC i 28 gostiju.