Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Nije da godinama ne pišemo da reprezentacija nema šta raditi u Zenici.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Zeničaci su čudo. Kada je nešto dobro, hvale se stadionom u Zenici, a danas nema Čelik ništa sa tim, krivo je Sarajevo, SDA, savez.
I jedva dočekali da se raspišu na temi koja nije prva ili druga federalna liga.
Kao prvo neminovno je da reprezentacija igra svoje utakmice u Sarajevu. Zbog logistike, aerodroma, hotela i svih ostalih bitnih stvari. Kao drugo treba obezbjediti uslove na jednom stadionu da se ne brukamo. Da li je to novi nacionalni stadion, Grbavica, ili Koševo, u ovom trenutku je najmanje važno. Moje mišljenje je da je trenutno najjednostavnije "ušminkati" Grbavicu, i da zbog ukupne atmosfere utakmice treba igrati na Grbavici, a na dugi rok izgraditi nacionalni stadion, za reprezentaciju i finale kupa/superkupa.
I jedva dočekali da se raspišu na temi koja nije prva ili druga federalna liga.
Kao prvo neminovno je da reprezentacija igra svoje utakmice u Sarajevu. Zbog logistike, aerodroma, hotela i svih ostalih bitnih stvari. Kao drugo treba obezbjediti uslove na jednom stadionu da se ne brukamo. Da li je to novi nacionalni stadion, Grbavica, ili Koševo, u ovom trenutku je najmanje važno. Moje mišljenje je da je trenutno najjednostavnije "ušminkati" Grbavicu, i da zbog ukupne atmosfere utakmice treba igrati na Grbavici, a na dugi rok izgraditi nacionalni stadion, za reprezentaciju i finale kupa/superkupa.
Čovjek piše, a vi ne čitate.
Za ono za šta Čeliku treba, stadion je taman. Kad bude trebalo za više, klub će uložiti.
Za ono za šta treba Reprezentaciji, i ovako rugobno je najviše i najbolje što imamo u zemlji. Da dovedemo koševo i grbavicu na nivo BP treba desetine miliona. Ušminkati svlačionicu na BO treba par desetina hiljada.
Neminovno je da se utakmice igraju u cijeloj BiH, jer vjerovali ili ne, i tamo ima hotela, a udaljenost aerodroma od Zenice je minimalna, tako da ti argumenti su izuzetno debilni.
Iskreno, drago mi je da nas ismijavaju. I trebaju nas ismijavati, cijelu drzavu. Ove svlacionice su odraz nase drzave i tako nam je u svemu. Ne moze se praviti pita od govana.
Za ono za šta Čeliku treba, stadion je taman. Kad bude trebalo za više, klub će uložiti.
Za ono za šta treba Reprezentaciji, i ovako rugobno je najviše i najbolje što imamo u zemlji. Da dovedemo koševo i grbavicu na nivo BP treba desetine miliona. Ušminkati svlačionicu na BO treba par desetina hiljada.
Neminovno je da se utakmice igraju u cijeloj BiH, jer vjerovali ili ne, i tamo ima hotela, a udaljenost aerodroma od Zenice je minimalna, tako da ti argumenti su izuzetno debilni.
Iskreno, drago mi je da nas ismijavaju. I trebaju nas ismijavati, cijelu drzavu. Ove svlacionice su odraz nase drzave i tako nam je u svemu. Ne moze se praviti pita od govana.
Pravda za flash-a!!!
Ocekujem nakon zavrsetka ove 2 utakmice da zapocnu radnje na renovaciji svlacionica. Kod nas se sve renovira kad budemo predmet sprdnje od strane citave Evrope.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sredice to Vico, samo treba mu jos jedan mandat. 
Da hoce taj jug poceti raditi na Grbavici i novi teren
Bice sto posto natkriven stadion skoro 20.000 kapaciteta taman za repku
Bice sto posto natkriven stadion skoro 20.000 kapaciteta taman za repku
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
A ovakve svlacionice su zadnjih 6-7 godina, a stadionom prodefilovalo ekipa i ekipa. I niko se od igrača nije žalio, jer igrači znaju da im je to nebitna stvar kad igraju. Žale se novinari i debilni navijači koji svlačionice vidjaju na slikama i u turistickim obilascima stadiona.
Pravda za flash-a!!!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Zadnjih 10 godina se prica o odlasku reprezentacije iz Zenice i nikako da odu. Cak je i kuja Dzemidzic ono jednom kukao, pa pojede **** i dodjose opet u Zenicu.
Mene sto se tice, sretno. Ko god misli da ima negdje bolje, neka tamo i ide. Samo jednom treba biti principijelan pa tako i uraditi, a ne kao ku..ja Dzemidzic.
A tek kad veceras budemo **** Burnicu mater
Mene sto se tice, sretno. Ko god misli da ima negdje bolje, neka tamo i ide. Samo jednom treba biti principijelan pa tako i uraditi, a ne kao ku..ja Dzemidzic.
A tek kad veceras budemo **** Burnicu mater

Celik!3,2,2.
Tko kaže da ne smeta?macak_ je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:03A ovakve svlacionice su zadnjih 6-7 godina, a stadionom prodefilovalo ekipa i ekipa. I niko se od igrača nije žalio, jer igrači znaju da im je to nebitna stvar kad igraju. Žale se novinari i debilni navijači koji svlačionice vidjaju na slikama i u turistickim obilascima stadiona.
Mislim ovo je smijurija realno koliko god ko pokusava opravdati. Puno manji klubovi rijese danas svlačionice i prostorije, to izgleda lijepo i uredno, ta nisu to neke cifre.
Opet kad pregledas svapske komentare na objavama njihovih stranica ne mozes, a da ne primjetis kako se oni uopste ne sprdaju, nego stavise napadaju ove sto to objavljuju, kao da to nije nesto sto se treba iznositi u javnsot. Respekt s moje strane
macak_ je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:03A ovakve svlacionice su zadnjih 6-7 godina, a stadionom prodefilovalo ekipa i ekipa. I niko se od igrača nije žalio, jer igrači znaju da im je to nebitna stvar kad igraju. Žale se novinari i debilni navijači koji svlačionice vidjaju na slikama i u turistickim obilascima stadiona.
Evo kako bi ja reagovao da sam profesionalni igrac
Vidim u evropi kako izgledaju super stadiona pa i onako pristojni stadioni koji su mali, al ibarem fino je uradjeno uredno.
DOdjem kod nas zenicu, i vidim takve svlacionice, to pokaziva vise stvari, da krovna kuca BH fudbala je jednostavno ne briga kako izgleda stadiona i uslovi za igrace, kad ono izgleda ciganija , ne reprezentativno nikako, ono na nivo da se sramis, tu ti cak mozda i poruku posalje jednu skrivenu, kada se mi netrudimo oko bh fudbala, nemoj se ni ti truditi bezveze.
Jer kada ti dodjes uokruzenje gdjer je sve cakum pakum, na svom nivou, vidis da je red tu uspostavljen, zna se kako treba da bude nesto predstavljeno a ne traljavo da bude, sve to utice na psihu igraca, njegov pristup....ako vidis da svi su nedisciplinovani, nikoga nije briga za disciplinu, i ti ces posustati u takjom ambijentu, to je jednostavno psihologija.
Stvarno je bruka teska da taj savez nisu u stanju bili svlacionice urediti da to lici na nesto ako vec za cijeli stadion nemaju para.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Iza tih puno manji klubova stoji politika kao recimo što tvoj Široki guraju lokalni privrednici,HDZ i grad, nemamo mi iza sebe ni jednu političku opciju, nikad ništa od kantona i federacije da dobijemo za razliku od nekih koji su od federacije i kantona dobili pare za izgradnju stadiona a hvale se kao da je to zasluga klubabrig je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:43Tko kaže da ne smeta?macak_ je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:03A ovakve svlacionice su zadnjih 6-7 godina, a stadionom prodefilovalo ekipa i ekipa. I niko se od igrača nije žalio, jer igrači znaju da im je to nebitna stvar kad igraju. Žale se novinari i debilni navijači koji svlačionice vidjaju na slikama i u turistickim obilascima stadiona.
Mislim ovo je smijurija realno koliko god ko pokusava opravdati. Puno manji klubovi rijese danas svlačionice i prostorije, to izgleda lijepo i uredno, ta nisu to neke cifre.

Ti manji klubovi vjerovatno nisu imali dugove u milionima pa ne mogu prepoznati prioritet. Čeliku za drugi rang više od ovog ne treba a na kakvim se sve stadionima igra i ovaj najviši rang rekao bi da nema potrebe ni iz te perspektive gledajući.
Veća je sramota ona skela u Banjaluci i Mostaru što je bila od Čelikovih svlačionica.
I znaci, ako okrecis svlacionice i stavis im ormarice, odmah ce sve biti bolje i odmah je drzava perspektivnija? How yes no.Konzerva je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:59macak_ je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:03A ovakve svlacionice su zadnjih 6-7 godina, a stadionom prodefilovalo ekipa i ekipa. I niko se od igrača nije žalio, jer igrači znaju da im je to nebitna stvar kad igraju. Žale se novinari i debilni navijači koji svlačionice vidjaju na slikama i u turistickim obilascima stadiona.
Vidim u evropi kako izgledaju super stadiona pa i onako pristojni stadioni koji su mali, al ibarem fino je uradjeno uredno.
DOdjem kod nas zenicu, i vidim takve svlacionice, to pokaziva vise stvari, da krovna kuca BH fudbala je jednostavno ne briga kako izgleda stadiona i uslovi za igrace, kad ono izgleda ciganija , ne reprezentativno nikako, ono na nivo da se sramis, tu ti cak mozda i poruku posalje jednu skrivenu, kada se mi netrudimo oko bh fudbala, nemoj se ni ti truditi bezveze.
Jer kada ti dodjes uokruzenje gdjer je sve cakum pakum, na svom nivou, vidis da je red tu uspostavljen, zna se kako treba da bude nesto predstavljeno a ne traljavo da bude, sve to utice na psihu igraca, njegov pristup....ako vidis da svi su nedisciplinovani, nikoga nije briga za disciplinu, i ti ces posustati u takjom ambijentu, to je jednostavno psihologija.
Stvarno je bruka teska da taj savez nisu u stanju bili svlacionice urediti da to lici na nesto ako vec za cijeli stadion nemaju para.
Igraci dodju na stadion sat ipo prije utakmice. Izadju na teren i 60 min prije pocetka udju u svlacionicu. 20 min se spremanju, 40 min prije izadju na zagrijavanje. U poluvremenu tu provedu desetak minuta. Poslije utakmice se istusiraju i idu. Sve stvari su im u hotelu, dodju u trenerci koju ostave na civiluk dok igraju.
O cemu pricate jbt???
Pravda za flash-a!!!
Sto se na kosevu ne igra
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
NS se treba stiditi na šta svlačionice izgledaju marke nisu uložili ali će to Bošnjo okrenuti u kontru napast će švabe jer su to rekli.I ufatili se Bilnog Polja tristo godina tamo igraju promjeni yebenu lokaciju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Da provedu 1minut tu treba urediti. To ne kosta par miliona maraka da nisu mogli do sad. Sramotimo se na svakom polju, barem nisam ocekivao da su svlacionice ovakve gdje dolaze svjetske ekipe. Zalosnl
Skela u BL je za domacu stoku, nije za gospodu iz Evrope.chily-rz je napisao/la: ↑11 okt 2024, 11:20Iza tih puno manji klubova stoji politika kao recimo što tvoj Široki guraju lokalni privrednici,HDZ i grad, nemamo mi iza sebe ni jednu političku opciju, nikad ništa od kantona i federacije da dobijemo za razliku od nekih koji su od federacije i kantona dobili pare za izgradnju stadiona a hvale se kao da je to zasluga klubabrig je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:43Tko kaže da ne smeta?macak_ je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:03A ovakve svlacionice su zadnjih 6-7 godina, a stadionom prodefilovalo ekipa i ekipa. I niko se od igrača nije žalio, jer igrači znaju da im je to nebitna stvar kad igraju. Žale se novinari i debilni navijači koji svlačionice vidjaju na slikama i u turistickim obilascima stadiona.
Mislim ovo je smijurija realno koliko god ko pokusava opravdati. Puno manji klubovi rijese danas svlačionice i prostorije, to izgleda lijepo i uredno, ta nisu to neke cifre.![]()
Ti manji klubovi vjerovatno nisu imali dugove u milionima pa ne mogu prepoznati prioritet. Čeliku za drugi rang više od ovog ne treba a na kakvim se sve stadionima igra i ovaj najviši rang rekao bi da nema potrebe ni iz te perspektive gledajući.
Veća je sramota ona skela u Banjaluci i Mostaru što je bila od Čelikovih svlačionica.
Adresa je savez, Čeliku bolje od ovog ne treba, igramo poluamatersku ligu, svaka marka viška ide na dugove i to je to. Hocel Hamzi Gasalu bit po mjeri svlačionica je nama nebitno a šta će reći Švabe nek se pitaju ove Sarajlije što se druže s Vicom.nebeskasila je napisao/la: ↑11 okt 2024, 11:34Da provedu 1minut tu treba urediti. To ne kosta par miliona maraka da nisu mogli do sad. Sramotimo se na svakom polju, barem nisam ocekivao da su svlacionice ovakve gdje dolaze svjetske ekipe. Zalosnl
-
- Kontakt:
Brate i prozivam savez, a ne Celik. Savez je trebao to urediti prije par godina vec, a ne sad, bas zbog utakmica reprezentacije. Nije bilo bitno sto igraju Čelik Jedinstvo prije par sedmica tu, nije niko ni objavio nista, ali sad je bitno jbgchily-rz je napisao/la: ↑11 okt 2024, 11:41Adresa je savez, Čeliku bolje od ovog ne treba, igramo poluamatersku ligu, svaka marka viška ide na dugove i to je to. Hocel Hamzi Gasalu bit po mjeri svlačionica je nama nebitno a šta će reći Švabe nek se pitaju ove Sarajlije što se druže s Vicom.nebeskasila je napisao/la: ↑11 okt 2024, 11:34Da provedu 1minut tu treba urediti. To ne kosta par miliona maraka da nisu mogli do sad. Sramotimo se na svakom polju, barem nisam ocekivao da su svlacionice ovakve gdje dolaze svjetske ekipe. Zalosnl
psihologija je cudo........macak_ je napisao/la: ↑11 okt 2024, 11:26I znaci, ako okrecis svlacionice i stavis im ormarice, odmah ce sve biti bolje i odmah je drzava perspektivnija? How yes no.Konzerva je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:59macak_ je napisao/la: ↑11 okt 2024, 10:03A ovakve svlacionice su zadnjih 6-7 godina, a stadionom prodefilovalo ekipa i ekipa. I niko se od igrača nije žalio, jer igrači znaju da im je to nebitna stvar kad igraju. Žale se novinari i debilni navijači koji svlačionice vidjaju na slikama i u turistickim obilascima stadiona.
Igraci dodju na stadion sat ipo prije utakmice. Izadju na teren i 60 min prije pocetka udju u svlacionicu. 20 min se spremanju, 40 min prije izadju na zagrijavanje. U poluvremenu tu provedu desetak minuta. Poslije utakmice se istusiraju i idu. Sve stvari su im u hotelu, dodju u trenerci koju ostave na civiluk dok igraju.
O cemu pricate jbt???
uredjene stvari djeluju psihicki na ljude da i oni budu dio uredjenog sistema, neuredjene stvari djeluju da i ljudi djeluju neuredjeno.....
niko ne kaze da ce bolje igrati radi boljih svacionica, ali ce barem vidjeti uredjenost, reprezentativnost, profesionalizam.....ne moze covjek doci na svoje vjencanje u trenerci a standard je kostim sa kravatom i cipelama....
jednostravno receno, kad si reprezentativan, djelujes ozbiljno i profesionalno.
nije isto vidjeti radnike na ulici u odijelima za radnike, vestovi , kacige itd....ili kad vidis radnike u trenerkama patikama, nemaju kaciga, jednostavno obuceni kako je kome volja, onaj gore za kranom sto vozi kran recimo na sebi ima koznu jaknu i kacket.....to daje sliku neprofesionalizma.
tako isto uzasne svalcionice daju sliku neprofesionalizma.
Zadnja izmjena: Konzerva, dana/u 11 okt 2024, 11:47, ukupno mijenjano 3 puta.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.