Nit' je multikulturan a bome ni multikulturalan. Beograd je bio metropola sedamdesetih, kad je iza sebe im'o veliku, ozbiljnu državu i kad su tipovi k'o što su Robert De Niro bili česta pojava na njegovim ulicama.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 14:31Pa jeste sto se tice naseg regiona. Multikulturan. Milion i po ljudi, cetvrtina Srbije zivi tu. Dobar nocni zivot, ima svasta za vidjeti definitivno i dosta toga za ponuditi. Dobro povezan sa Europom. Dovoljno je samo procitati kakve svjetske zvijezde su tu nastupale zadnjih godina a ko je nastupao u Sarajevu i sve bude jasno ko dan. Imaju direktan let za Ameriku. Za uspjeh i sport nude definitivno vise od Sarajeva i zbog toga nasi sportasi biraju ipak tamo zivot, kao sto je Dzumhur recimo gdje ima bolje uslove i bolju povezanost za putovanje na turnire.Centre forward je napisao/la: ↑10 okt 2024, 14:11Leo brate, stvarno si me razočarao sa tim prizemnim razmišljanjem. Čuj Beograd istinska metropola.
Mislim da nisam nista slagao, to su sve cinjenice.
@Alem, ne bih znao, ti bolje znas, ali New Orleans je na svim listama, kao i pomenuti gradovi gore.
Mardi Gras, Jackson Square, French Quarter, Disneyland, onaj poznati muzej WWII su prvo sto mi pada na pamet, ali ti si bio i bolje znas sigurno.
Beograd je danas izgubljen, zarobljen grad. Ruina od betona i asfalta. Da nudi više od Sarajeva, to da, al' da je neka metropola bome nije. Moožda ovima što prate Grand. To da, on je centar te vrste kulture. On je danas leglo četništva, a stan u Beogradu na vodi i co i pristaje likovima poput Damira Dzumhura.
Noćni život nisu samo ilegalni splavovi na kojima pjevaju Aca Lukas i slični. Ako ste se već dokopali Evrope, dajte malo i da je prodjete. Nije džaba stari kontinent. Hiljade godina historije u svakom njenom ćošku.