Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Ocito mu je zelja da se brani gol u utakmicama, a u napadu sta Bog da. Bojim se da to nece moci sa protivnicima koji su slicne kvalitete kao i mi. Morat ce nesto mijenjati za te utakmice... Ako ovako bude igrao i tada, nek pocijepa licencu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Lično, najviše me zanima da vidim sredinu našu kako će odreagovati na neki jači presing. Tu smo tanki unazad 10 godina.
Što se tiče toga da mu je želja samo da se brani gol.. mislim da obojica znamo da to nije slučaj. Ne zaboravi izjavu i komentar da će prvo krenuti od zadnje linije. Ne treba nam još jedno poniženje.
Što se tiče Mađarske.. slažem se, volio bih da vidim ofanzivniju postavku čisto da vidimo kako to izgleda protiv reprezentacija koje su bliže našem kvalitetu. Možda i Esmira stavi od prve minute.
Ja mislim,da ce on izgubit povherenje javnosti jer ovo dosad je bilo na emociju pa se gledalo kroz prste:
1. Zavodi se neka strogoca na glupostima moras doci do 16h posle eto kasne letovi evo i sad sa Dedicem
2.kazes mora se borit na treningu ovi se kao ne bore pa nisu pozvani totalna glupost forma u klubu mora biti presudna,a ne trcanje 3-4 treninga na okupljanju
3.Slaba igra tima sa loptom nema taktike osim odbrane i nema promjene sa izmjenama luta sa prvih 11 dodje lik sa rezervnog spiska tipa Saric ili Mujakic i odigra utakmicu 90min
4.Kako bude gubio utakmice tako ce i postati drzak prema novinarima jer ce morat,vec neko postavljat direktna pitanja ,a nekako mi Barbarez djeluje da se lose nosi sa kritikom
1. Zavodi se neka strogoca na glupostima moras doci do 16h posle eto kasne letovi evo i sad sa Dedicem
2.kazes mora se borit na treningu ovi se kao ne bore pa nisu pozvani totalna glupost forma u klubu mora biti presudna,a ne trcanje 3-4 treninga na okupljanju
3.Slaba igra tima sa loptom nema taktike osim odbrane i nema promjene sa izmjenama luta sa prvih 11 dodje lik sa rezervnog spiska tipa Saric ili Mujakic i odigra utakmicu 90min
4.Kako bude gubio utakmice tako ce i postati drzak prema novinarima jer ce morat,vec neko postavljat direktna pitanja ,a nekako mi Barbarez djeluje da se lose nosi sa kritikom
- RollingPaper
- Kontakt:
A da sačekamo utakmicu sutra pa da opletemo? Koji vam je qurac? Ovoliko se nije prao na ruke nijedan selektor.
Ako su ovi crveni magneti svabe, a plavi mi, onda je vjerovatno postavka igre bez lopte kada oni pokrecu napad iz zadnje linije.Coolpanda24 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:39
Danas je u posjeti bio novinar njemačkog Sky Sporta. Na Instagramu je podijelio ovu sliku i napisao "Taktika bosanske reprezentacije, ali ja ništa nisam mogao pogoditi"
Pogađa li iko od vas?
(Btw gledajte lijevo što je odvojio "nepozvane")
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
-
- Kontakt:
Plavi smo mi garant, vidis formacije 3-5-2RajvoSA03 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:57Ako su ovi crveni magneti svabe, a plavi mi, onda je vjerovatno postavka igre bez lopte kada oni pokrecu napad iz zadnje linije.Coolpanda24 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:39
Danas je u posjeti bio novinar njemačkog Sky Sporta. Na Instagramu je podijelio ovu sliku i napisao "Taktika bosanske reprezentacije, ali ja ništa nisam mogao pogoditi"
Pogađa li iko od vas?
(Btw gledajte lijevo što je odvojio "nepozvane")
-
- Kontakt:
Pokvaren narod do bola, plus uvijek realna ocekivanja da odigramo u stilu Citya a da Bajraktarevic mijenja strane i pravi djecu i Mittelstadu i KimmichuRollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:51A da sačekamo utakmicu sutra pa da opletemo? Koji vam je qurac? Ovoliko se nije prao na ruke nijedan selektor.
Ono, nemamo igru yebote protiv Holandije, kao da nismo ekipa koja je gubila od Luksemburga i to vise puta
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Neće gubiti podršku javnosti taman izgubio sve4 naredne utakmice.zgembo89 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:49Ja mislim,da ce on izgubit povherenje javnosti jer ovo dosad je bilo na emociju pa se gledalo kroz prste:
1. Kazali su na presu izuzev zbog objektivnih razloga ako se kasni.
2. Nije poenta samo u treningu. Neki su se bili jednostavno umislili - ko sam ja sam...Imam zagarantovano mjesto u startnih 11. Imaš sipcinu. Trening itekako treba da bude mjerilo, između ostalog.
3. Sta je trebao, igrati tika-taku?! Izgubili smo 100 utakmica zaredom. Cilj je stabilizovati odbranu. Ide se korak po korak. Drugačije ne može.
4. Postupat će prema njima onako kako zasluže. Razumijevanje i podrška su traženi...ako neko počne kenjati vec sada i ne zaslužuje drugačiji tretman.
Sve sto su pitali na presici, dat im je odgovor. Problem je sto ima likova koji očekuju da im selektor priča o taktici, formaciji, prvih 11...
-
- Kontakt:
Ima tu istine, ali nijednom se selektoru nije ovako gledalo kroz prste kao Barbarezu.RollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:51A da sačekamo utakmicu sutra pa da opletemo? Koji vam je qurac? Ovoliko se nije prao na ruke nijedan selektor.
Zamisli samo da su Savo ili Faruk otjerali Anela, Dennisa i Krunica iz reprezentacije, a pozvali Kulasina, Radeljica, Mujakica, Djakovca i Omerovica...garantujem ti da bi drvlje i kamenje bacali po njima i pisali kako ih je Vico doveo da uniste ekipu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- katalinski
- Kontakt:
zamjeram ovo Barbarezu , sto sve dolazi do medija, prije nego sto razrijesi problem
Prvo Vukovic, onda Ahmedhodzic i Hadzikadunic, sad Dedic...
Malo se narusi atmosfera, onda krenu komentari čitalaca i na kraju ako ne razrijesi problem , mislim da gubi dosta.
Sve se moglo razrijesiti iza zatvorenih vrata , pa nakon utakmica objaviti za sve ove slučajeve.
možda čak ne bi izgubili neke od igrača taktičnijim pristupom.
Novinari neka kopaju , ali neke stvari trebaju ostati nepoznanica za javnost dok se ne razrijese
Prvo Vukovic, onda Ahmedhodzic i Hadzikadunic, sad Dedic...
Malo se narusi atmosfera, onda krenu komentari čitalaca i na kraju ako ne razrijesi problem , mislim da gubi dosta.
Sve se moglo razrijesiti iza zatvorenih vrata , pa nakon utakmica objaviti za sve ove slučajeve.
možda čak ne bi izgubili neke od igrača taktičnijim pristupom.
Novinari neka kopaju , ali neke stvari trebaju ostati nepoznanica za javnost dok se ne razrijese
Ajvatar
- RollingPaper
- Kontakt:
Htjeli smo disciplinu i strogoću a sad nam ne odgovara. Iskreno i meni bi bilo bitnije da vidim volju i želju na treningu kod igrača, nego da moraju igrat samo zato što su uspješni u svom klubu.19vendetta87 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:10Ima tu istine, ali nijednom se selektoru nije ovako gledalo kroz prste kao Barbarezu.RollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:51A da sačekamo utakmicu sutra pa da opletemo? Koji vam je qurac? Ovoliko se nije prao na ruke nijedan selektor.
Zamisli samo da su Savo ili Faruk otjerali Anela, Dennisa i Krunica iz reprezentacije, a pozvali Kulasina, Radeljica, Mujakica, Djakovca i Omerovica...garantujem ti da bi drvlje i kamenje bacali po njima i pisali kako ih je Vico doveo da uniste ekipu
Čist primjer Krunić, Igro je redovno u prvih 11 u šampionskom Milanu, pa se vuko kao puž po terenu kad dodje u Zenicu. Ne znam kako neko žali za takvim igračem.
Sliškovića su svojevremeno kritikovali što je zvao nekog igrača iz naše lige, on je odgovorio nešto kao "on spava u dresu reprezentacije, toliku želju ima, zato je dobio poziv".
Takve igrače i Barbarez želi, nema manekenisanja. Ja volim takav pristup, hocu da se krv prolije za reprezentaciju, pa i nek izgubimo, ali onaj koji dobije poziv mora dati više od maksimuma.
- PasodelMar
- Kontakt:
Sve je to super ali moramo nekada preći i centar i pokušati igrati neku vrstu fudbala.RollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:26Htjeli smo disciplinu i strogoću a sad nam ne odgovara. Iskreno i meni bi bilo bitnije da vidim volju i želju na treningu kod igrača, nego da moraju igrat samo zato što su uspješni u svom klubu.19vendetta87 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:10Ima tu istine, ali nijednom se selektoru nije ovako gledalo kroz prste kao Barbarezu.RollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:51A da sačekamo utakmicu sutra pa da opletemo? Koji vam je qurac? Ovoliko se nije prao na ruke nijedan selektor.
Čist primjer Krunić, Igro je redovno u prvih 11 u šampionskom Milanu, pa se vuko kao puž po terenu kad dodje u Zenicu. Ne znam kako neko žali za takvim igračem.
Sliškovića su svojevremeno kritikovali što je zvao nekog igrača iz naše lige, on je odgovorio nešto kao "on spava u dresu reprezentacije, toliku želju ima, zato je dobio poziv".
Takve igrače i Barbarez želi, nema manekenisanja. Ja volim takav pristup, hocu da se krv prolije za reprezentaciju, pa i nek izgubimo, ali onaj koji dobije poziv mora dati više od maksimuma.
Poenta svega. Godinama pratim reprezentaciju a i ovaj forum.. Mali milion komentara tipa "Nema discipline, treba ovo rastjerati, tjeraj Džeku samo hoda, nije niko veći od reprezentacije, ne smije se kasniti, nema dolaziti kad' ko hoće.. itd itd itd"RollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:26
Htjeli smo disciplinu i strogoću a sad nam ne odgovara. Iskreno i meni bi bilo bitnije da vidim volju i želju na treningu kod igrača, nego da moraju igrat samo zato što su uspješni u svom klubu.
Sada, kada pak se pokušava dovesti neki red (da se razumijemo, nije ovo idealno u nekim situacijama) ne valja nam. I to su krenuli komentari prije nego što je odigrana ijedna utakmica

Izjava Kimmicha dosta toga govori:
Barbarez kada izjavi nešto ovako, onda se naziva neznalicom."Želimo ovdje igrače samo one koji to žele. To mora da bude nešto veliko i posebno, bez obzira da li imate sto ili tri međunardone utakmice, 34 ili 19 godina. Ne samo za Bernda: ako neko ne želi biti tamo, onda ne mora doći. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju biti ovdje"
-
- Kontakt:
I ja sam dugo spavao u dresu repke,i dao bih sve od sebe kada bi igrao za istu, ocekujem poziv barbarezaRollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:26Htjeli smo disciplinu i strogoću a sad nam ne odgovara. Iskreno i meni bi bilo bitnije da vidim volju i želju na treningu kod igrača, nego da moraju igrat samo zato što su uspješni u svom klubu.19vendetta87 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:10Ima tu istine, ali nijednom se selektoru nije ovako gledalo kroz prste kao Barbarezu.RollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:51A da sačekamo utakmicu sutra pa da opletemo? Koji vam je qurac? Ovoliko se nije prao na ruke nijedan selektor.
Dzaba tebi volja do neba kada ne mozes da takticki ispostujes ono sto se od tebe trazi.Zar nije bolje reci kako igrac xy odgovara sistemu i zamislima selektora,samo je problem sto ce neki pitati kakve su to zamisli i onda ce selektori da trokiraju jer zamisli nemaju.
Ali da ne crnjacimo vise, uzimamo svabonije i sa madjarima cemo nerijeseno odigrat.
Bilo je utakmica gdje je Krunic razvalio cini mi se Finska gol i asistencija pa Ukrajina jeste malo one sezone kad je Milan igrao polufinale Lige prvaka dva puta je izostao sa okupljanja ali svakako nismo ni imali tada ni ambicija za plasman ,a on je igrao LP u avom primeu..Hocu da kazem dzaba da svi pretrce po 15km ako nema kvaliteta okaci macku o rep..RollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:26Htjeli smo disciplinu i strogoću a sad nam ne odgovara.19vendetta87 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:10Ima tu istine, ali nijednom se selektoru nije ovako gledalo kroz prste kao Barbarezu.RollingPaper je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:51A da sačekamo utakmicu sutra pa da opletemo? Koji vam je qurac? Ovoliko se nije prao na ruke nijedan selektor.
Hajradinovic gine na terenu al je ucinak 0
- JohnCleese
- Kontakt:
Nema igre prema naprijed a protivnici Italija, Engleska, Nizozemska i Madjarska sve u gostima
Kad ova ekipa sakupi po 15 tak utakmca zajedno u dresu BiH onda ce biti i tih automatizama prema naprijed
Pitanje je da li bi zadnja 4 selektora izvukli makar jedan remi ili cak i vise sa mnogo uigranijim, etabliranijim igracima ( mladjim Dzekom) s kojim su tada raspolagali?
To je hipotetsko pitanje pa Husarici opet mogu diskutovati i vuci vodu na svoj mlin ali beskorisno naravno.
No evo i jedna cinjenica.
Niti jednu utakmicu pod Sergejom jos nismo fizicki pali poslije 60te minute kao sto smo padali decenijama unazad

Kad ova ekipa sakupi po 15 tak utakmca zajedno u dresu BiH onda ce biti i tih automatizama prema naprijed

Pitanje je da li bi zadnja 4 selektora izvukli makar jedan remi ili cak i vise sa mnogo uigranijim, etabliranijim igracima ( mladjim Dzekom) s kojim su tada raspolagali?
To je hipotetsko pitanje pa Husarici opet mogu diskutovati i vuci vodu na svoj mlin ali beskorisno naravno.
Niti jednu utakmicu pod Sergejom jos nismo fizicki pali poslije 60te minute kao sto smo padali decenijama unazad

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ja, protiv Holandije isto nismo pali u posljednjih pola sata pa smo dobili tricu
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JohnCleese je napisao/la: ↑10 okt 2024, 06:46Nema igre prema naprijed a protivnici Italija, Engleska, Nizozemska i Madjarska sve u gostima![]()
Kad ova ekipa sakupi po 15 tak utakmca zajedno u dresu BiH onda ce biti i tih automatizama prema naprijed![]()
Niti jednu utakmicu pod Sergejom jos nismo fizicki pali poslije 60te minute kao sto smo padali decenijama unazad![]()
Nevjerojatno kako to neki likovi ne mogu shvatiti.
U slobodnom padu si 10 godina, u zadnjih 10 utakmica imaš 8 poraza i samo 2 pobjede protiv Lihtenštajna (sramota i spomenuti ove pobjede)...i onda neko očekuje da sa tolikim igračkim promjena i luzerskim mentalitetom pobijedis u gostima Engleze, Italijane, Nizozemce i zadnjih godina odlične, ne dobre, nego odlične Mađare (za njihove standarde)?! Pa s najboljom generacijom to ne bismo napravili, kao što i nismo nikad.
Koliko nerealnosti...pa to je nevjerovatno.
U svakom slučaju, vjerujem da ćemo upravo s ovom stručnom garniturom pobijediti jednu veliku reprezentaciju, napokon.
- Beduin
- Kontakt:
I mene ovo pocinje nervirati. Zaigrao se i uzivio u strogocu pa mi na momente izgleda kao nazor, previse ishotreno i nerezonski izlazi u medije umjesto da spusti loptu i malo vise stane u odbranu igraca jer je ovo jedna nova, mladja reprezentacija i treba ove momke malo i promiriti nakon silnih pizdarija.katalinski je napisao/la: ↑09 okt 2024, 22:16zamjeram ovo Barbarezu , sto sve dolazi do medija, prije nego sto razrijesi problem
Treba nam i neka pobjeda radi povjerenja, a ne samo galama i prijetnje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.