Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ko će te slušat kad odeš u London pa vidiš da ima noćnog života osim techno klubova
- numanumaye22
- Kontakt:
Zar nisi neki dan pisao da čekaš Reisepassa da ideš?numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:31Bio sam davno jos logicno. Mogu ti dat par tipsova da ti ovaj put ne odbiju vizu.![]()

- numanumaye22
- Kontakt:
Bio sam 2 puta, jednom isao ko srednjoskolac na vjencanje s roditeljima, lako dobili vizu. Drugi put isao prijatelju na par dana. Da cekam logicno jer njihovu vizu dobijes na 6 mjeseci, ne daje mi se milja funti da bi dobio vizu na duze.Jabroni je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:41Zar nisi neki dan pisao da čekaš Reisepassa da ideš?numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:31Bio sam davno jos logicno. Mogu ti dat par tipsova da ti ovaj put ne odbiju vizu.![]()
![]()
Doduse fkt sam davno isao, ali ne vjerujem da se ista mijenjalo u proceduri. Viza na 10 godina je skupa i nije sigurno da ces je dobit.
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 10 okt 2024, 01:46, ukupno mijenjano 1 put.
Prečesto ti nešto gledaš u marku s obzirom koliko pričaš da zarađuješ.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:43Bio sam 2 puta, jednom isao ko srednjoskolac na vjencanje s roditeljima, lako dobili vizu. Drugi put isao prijatelju na par dana. Da cekam logicno jer njihovu vizu dobijes na 6 mjeseci, ne daje mi se milja funti da bi dobio vizu na duze.Jabroni je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:41Zar nisi neki dan pisao da čekaš Reisepassa da ideš?numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:31
Bio sam davno jos logicno. Mogu ti dat par tipsova da ti ovaj put ne odbiju vizu.![]()
![]()
- numanumaye22
- Kontakt:
Mislim da i najveci bogatasi sigurno mrze bacati novac, vjerovatno drugacije razmisljaju pa i jesu zato bogatasi. 1000 eura je ipak pofino putovanje u EU negdje na 5-6 dana. Ako uhvatis niskobudzetne letove, vjerovatno se mozes fino i provesti.Jabroni je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:46Prečesto ti nešto gledaš u marku s obzirom koliko pričaš da zarađuješ.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:43Bio sam 2 puta, jednom isao ko srednjoskolac na vjencanje s roditeljima, lako dobili vizu. Drugi put isao prijatelju na par dana. Da cekam logicno jer njihovu vizu dobijes na 6 mjeseci, ne daje mi se milja funti da bi dobio vizu na duze.
Mana britanske vize je je njeno trajanje, kazem. Zatraziti prvi put takvu vizu na 10 godina nema logike i ne bi je dobio. Recimo prvi put kad smo isli prijateljima na vjencanju smo je dobili na tacan broj dana koji smo rekli i da cemo ostat. Dan kasnije, ti moras opet do ambasade ako zelis opet. Zasto bi davao novac britanskoj vladi na taj nacin? A hrvati od 2006 normala ulaze tamo bez vize. Princip.
Pa dobro ali ti ne tražiš vizu prvi put već treći, zašto bi te odbilinumanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:51Mana britanske vize je je njeno trajanje, kazem. Zatraziti prvi put takvu vizu na 10 godina nema logike i ne bi je dobio. Recimo prvi put kad smo isli prijateljima na vjencanju smo je dobili na tacan broj dana koji smo rekli i da cemo ostat. Dan kasnije, ti moras opet do ambasade ako zelis opet. Zasto bi davao novac britanskoj vladi na taj nacin?
Ovaj drugi dio nije više tako. Multi entry je, bez ikakvih najava, samo se gleda validnost/trajanje cjelokupne vize
- numanumaye22
- Kontakt:
Ne bi me odbili ali ne volim vize koje su tako malo ogranicene. Odmah se sjetim Sengena i turistickih viza, ekskurzije dobijali vize zajednicke na 10 dana.Jabroni je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:53Pa dobro ali ti ne tražiš vizu prvi put već treći, zašto bi te odbilinumanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:51Mana britanske vize je je njeno trajanje, kazem. Zatraziti prvi put takvu vizu na 10 godina nema logike i ne bi je dobio. Recimo prvi put kad smo isli prijateljima na vjencanju smo je dobili na tacan broj dana koji smo rekli i da cemo ostat. Dan kasnije, ti moras opet do ambasade ako zelis opet. Zasto bi davao novac britanskoj vladi na taj nacin?

Jel bolje dat 1300 eura za za vizu na 10 godina evo da da ti je i garantuju ili drzavljanstvo EU za 255 eura i jos 100 eura za pasos ako se samo malo saceka jos? Racunica je jasna.
Yebes multiple entry kad je dobijes na 6 mjeseci, pomjeris putovanje zbog neceg i prpa odmah.
Pa sto ce ti viza za 10 godina ako dobijas pasos za dvije. Sto ne uzmes vizu za dvije godine? Jel ti i to skupo?numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 02:00Ne bi me odbili ali ne volim vize koje su tako malo ogranicene. Odmah se sjetim Sengena i turistickih viza, ekskurzije dobijali vize zajednicke na 10 dana.![]()
Jel bolje dat 1300 eura za za vizu na 10 godina evo da da ti je i garantuju ili drzavljanstvo EU za 255 eura i jos 100 eura za pasos ako se samo malo saceka jos? Racunica je jasna.
Yebes multiple entry kad je dobijes na 6 mjeseci, pomjeris putovanje zbog neceg i prpa odmah.
Steta sto ne mozes s Temua narucit vizu
- numanumaye22
- Kontakt:
Sta ce mi viza ako ne planiram ici u Britaniju skoro? Treba se prvo istraziti East i West Coast.Jabroni je napisao/la: ↑10 okt 2024, 02:08Pa sto ce ti viza za 10 godina ako dobijas pasos za dvije. Sto ne uzmes vizu za dvije godine? Jel ti i to skupo?numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 02:00Ne bi me odbili ali ne volim vize koje su tako malo ogranicene. Odmah se sjetim Sengena i turistickih viza, ekskurzije dobijali vize zajednicke na 10 dana.![]()
Steta sto ne mozes s Temua narucit vizu

Preko 500 eura im je viza od 2 godine. Amerikanci dali na 10 za 185 eura.

Evo realno da zatrazis vizu na 2 godine, koliko realno nasi ljudi posjete Britaniju u te 2 godine? Ako regularno rade? Ne isplati se jednostavno. Jos uzmi u obzir da je za nase ljude najteza viza za dobiti, kad se sjetim bokte kad sam isao UNITIC centar u onu zgradu Momo i Uzeir valjda salju oni u Poljsku ili Madjarsku pasos u UK ambasadu i slicne gluposti

budapesta je meni recimo bolja od praga doduse nisam u pragu bio vec desetak god al eto budapest je ostavila fin utisak …
pa dobro od zagreba,ljubljane ima sigurno, bec nisam puno zalazio ovo sto jesam nista spec … istanbul je recimo interesantan

A nmg da vjerujem jbt, baš se lik gotivan činio uvijek
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
- LegendKiller
- Kontakt:
Bratislava ne zaostaje mnogo za Peštom i Pragom po pitanju noćnog života, mene je taj grad oduševio u svakom smislu, osim vjetra, kada puhne niz Dunav bukvalno kosti reže.
- Shategabri
- Kontakt:
Što bi oni bili drugačiji od ostalihAerials je napisao/la: ↑09 okt 2024, 23:47Momci neki dan pred mojim očima lagano s glavne ceste na trotoar parkirali. Parking iza zgrade, mogli bez problema otići pa na kulturan način sve odraditi.Shategabri je napisao/la: ↑09 okt 2024, 14:46Gledam onu dvojicu momaka što idu i snimaju raznorazni kriminal po BiH, i ne samo to, reaguju, budu izloženi i napadima kriminalaca, pa na kraju i njih policija uhapsi...ali su oni kap u moru.
Hoće sve po zakonu, a prvi ga ne poštuju. Pola države nam je ovako.
![]()

Ozbiljno, danas da se krene u nekakvu akciju ozdravljenja društva, trebalo bi bar 20 godina da izađemo na zelenu granu.
Koševo Zapad
- DurmitorskiJablan
- Kontakt:
takav hajp sam gledao jos samo kod brucosa,prvih 3,4 mjeseca ne znaju gdje je zgrada fakulteta,kao da zive u Monaku
samo provod
ludje zna biti u Foci nego u Sarajevu
Neko nije gledao Hostel filmove.LegendKiller je napisao/la: ↑10 okt 2024, 07:54Bratislava ne zaostaje mnogo za Peštom i Pragom po pitanju noćnog života, mene je taj grad oduševio u svakom smislu, osim vjetra, kada puhne niz Dunav bukvalno kosti reže.

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.