Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

KoloDD
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la KoloDD » 08 okt 2024, 20:24

Maroon1946 je napisao/la:
08 okt 2024, 19:55
KoloDD je napisao/la:
07 okt 2024, 19:18
Mislim da so to gluposti teške (oprosti ) kakav Barisic , Barisic bi igrao za hrvatske u selekcije da su ga zvali , u to doba već su bili oba šutala , stanisic, gvardiol . A šta bude u budućnost pitaj boga . Barisic danas bi bijo daleko o a reprezentacije hrvatske. I to dosta daleko.

Papac sigurno bijo dobar stoper ali on je debitirao za Bih dok su Hrvati imali Tudora (Juventus), Kovača Roberta (Bayern) i Šimunić (hertha ) na toj poziciji.

Odbio Hrvatsku zbog BiH
Barišić je rođen u Stuttgartu te ima i hrvatski pasoš, a time je imao i šansu za igranje u hrvatskoj reprezentaciji. Ipak, u junu prošle godine dobio je poziv od BiH za utakmice protiv Portugala i Luksemburga te ga je prihvatio.

“Nije mi ovo šok. Za ovo se pripremate cijeli život. Ako mi se ukaže prilika, a to je na selektoru jer shvaćam da sam ovdje prvi put, bit ću spreman za utakmicu”, poručio je tada Barišić i dodao da je u medijima čitao o svojoj “otmici” koju je izveo Hadžibegić pozvavši ga u reprezentaciju BiH.
Mislim da ljudi koji su me pratili znaju da sam debitirao u ovom trening-centru za U-18, pa U-19 i U-21 reprezentacije BiH. Za mene nije bilo dileme. Ovdje sam proveo lijepe trenutke, upoznao dosta dobrih ljudi. Jednostavno, ja ovdje pripadam”, rekao je.
Velezovo dijete
SASA PAPAC

- Pitali su me zasto po Skotskoj nosam zastavu BiH
Ja sam, bolan, Mostarac, BiH je moja domovina.
Fair enough👏 Ali eto oboje nikad nisu bili u planovima da igraju za hrvatsku.
Recimo Barisic je igrao za drugu ekipu Osijeka kad je debitirao za BiH u21.

Želim mu super karijeru, vidjet ćemo di mu ide put u budućnost

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 okt 2024, 21:06

Beganovic

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 okt 2024, 15:45

Jel ovo rex

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 09 okt 2024, 15:47

Sheyi je napisao/la:
09 okt 2024, 15:45
Jel ovo rex
Momak ima govornu manu ali vidi se da je pametan, Rex je prirodno glup decko.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 09 okt 2024, 17:22

BosnianDragon2024 je napisao/la:
09 okt 2024, 15:39
kako bezveze intervju, kontam saznat cemo nesto za nas bitno o novim igracima, na kraju ispade 1h drkanja na fkin svedsku ligu i repku, koga boli q za njima.

ustedite sat vremena i ne otvarajte ovo

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 okt 2024, 18:59

Demirel Hodzic:
Ja igram za Švedsku od 15 godine, sve do danas. Dobivam pozive regularno, ali posljednjih 12 mjeseci nisam igrao iz više razloga. Što se tiče BiH, nju pratim od malena iz ljubavi prema državi. Ja znam već svoju želju i nadam se da ćemo uskoro moći to objaviti i vama. Ali ne bih želio da ulazim u neke detalje osim da kažem da mi imamo jako dobar kontakt sa direktorom Emirom Spahićem – otkrio je Demirel Hodžić ekskluzivno za „Dnevni avaz“.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 okt 2024, 19:06

Goalgetter je napisao/la:
09 okt 2024, 18:59
Demirel Hodzic:
Ja igram za Švedsku od 15 godine, sve do danas. Dobivam pozive regularno, ali posljednjih 12 mjeseci nisam igrao iz više razloga. Što se tiče BiH, nju pratim od malena iz ljubavi prema državi. Ja znam već svoju želju i nadam se da ćemo uskoro moći to objaviti i vama. Ali ne bih želio da ulazim u neke detalje osim da kažem da mi imamo jako dobar kontakt sa direktorom Emirom Spahićem – otkrio je Demirel Hodžić ekskluzivno za „Dnevni avaz“.
Po ovome mi djeluje kao da ce za nas igrati :hmmmmm:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 okt 2024, 19:09

Mozda najbolje da nam @brigada i @Sindikat12 potvrde, to je njihov zemljak, siguran sam da imaju info :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 okt 2024, 19:15

DamirT je napisao/la:
09 okt 2024, 19:06
Demirel Hodzic:
Ma brate isto kao i Bajraktarevic u onom intervjuu pred dolazak u nasu repku, covjek samo nije rekao "igracu za BiH", sve ostalo je rekao :D i Hodzic isti fazon, nas je, nema tu nikakve dileme :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 okt 2024, 19:17

Papastathopoulos je napisao/la:
09 okt 2024, 19:15
DamirT je napisao/la:
09 okt 2024, 19:06
Demirel Hodzic:

Ma brate isto kao i Bajraktarevic u onom intervjuu pred dolazak u nasu repku, covjek samo nije rekao "igracu za BiH", sve ostalo je rekao :D i Hodzic isti fazon, nas je, nema tu nikakve dileme :D
Samo nek ne bude kao Anel i vec smo u plusu :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 09 okt 2024, 21:15

ma znači da je završen, samo treba da se objavi i dobije poziv.

nisam nesto obracao pažnju na njega, je li stvarno ima kuvveta? krajnje je vrijeme da imamo nekog hodžića u reprezentaciji (koji ce ostaviti trag) obzirom da je daleko najbrojnije prezime u BiH :D

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 okt 2024, 21:51

Pitanje je da li je Hodžić zreo igrač i za U21, ne bi ga se Bolonja tako odrekla da je neki talenat.
Opet ne znamo koliko je ozbiljan taj Milan next gen projekat? Kad si u velikoj ekipi poput Milana, jedan dan "osvaneš" na klupi prvog tima u Serie A i to je već druga priča.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 okt 2024, 22:59

Ne vjerujem ni u kakav talent dok ne počne igrati redovno na seniorskom nivou.
Gdje je sad onaj Nezirevic iz Intera...ima sigurno 20+ godina. Ni na mapi ga nema.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 09 okt 2024, 23:09

Horoz je napisao/la:
09 okt 2024, 21:51
Pitanje je da li je Hodžić zreo igrač i za U21, ne bi ga se Bolonja tako odrekla da je neki talenat.
Opet ne znamo koliko je ozbiljan taj Milan next gen projekat? Kad si u velikoj ekipi poput Milana, jedan dan "osvaneš" na klupi prvog tima u Serie A i to je već druga priča.
Nema svaki momak muda i samouvjerenost kao Milos Kerkez da sa 18 godina ode iz jednog Milana u AZ Alkmaar i kao razlog odlaska im navede kako ne zeli igrati u next gen jer smatra da je vec spreman za seniorski fudbal. Tamo se odmah nametne i nakon godinu dana ga za 18 miliona kupi stabilan Engleski prvoligas.
Neko to treba objasnit Kovacu i Hodzicu jer samo gube vrijeme i stagniraju

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 okt 2024, 23:19

hurem je napisao/la:
09 okt 2024, 22:59
Gdje je sad onaj Nezirevic iz Intera...ima sigurno 20+ godina. Ni na mapi ga nema.
Ne bi ga s Nezirovićem poredio, on je sa 19 sjedio na klupi u Primaveri, ovaj ipak igra treću ligu. To je rang recimo austrijske druge lige, koju smatramo relevantnom za igrače ispod 20.
Opet sve je to daleko od profesionalnog igranja fudbala. Ogromna većina iz tih talijanskih 2. ekipa nikada ne dočeka da debiotuje za prvi tim.

@fanatik19, Kerkez je sa 18 bio ozbiljan talenat, za kog je "mali" Alkmar platio 1,2 miliona.
Da je neko za Hodžića ponudio te pare, budi siguran da bi otišao. Ovako ga je , barem po TM, Milan platio 300k.
To je realno sića koju Milan troši za eksperimente sa s drugim timom.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 09 okt 2024, 23:22

hurem je napisao/la:
Ne mora da znaci. Igraci koji dominiraju Primaverom uglavnom naprave, koliko toliko solidne karijere. Uzmimo za primjer Tahirovica koji je u Rominoj Primavera ekipi bio jedan od najboljih igraca, da bi se kasnije dodatno pokazao na onoj turneji po Japanu kada je i prikljucen A timu prvi put.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 09 okt 2024, 23:32

Horoz je napisao/la:
09 okt 2024, 23:19
hurem je napisao/la:
Ne bi ga s Nezirovićem poredio, on je sa 19 sjedio na klupi u Primaveri, ovaj ipak igra treću ligu. To je rang recimo austrijske druge lige, koju smatramo relevantnom za igrače ispod 20.
Opet sve je to daleko od profesionalnog igranja fudbala. Ogromna većina iz tih talijanskih 2. ekipa nikada ne dočeka da debiotuje za prvi tim.

@fanatik19, Kerkez je sa 18 bio ozbiljan talenat, za kog je "mali" Alkmar platio 1,2 miliona.
Da je neko za Hodžića ponudio te pare, budi siguran da bi otišao. Ovako ga je , barem po TM, Milan platio 300k.
To je realno sića koju Milan troši za eksperimente sa s drugim timom.
Jos veca je sica to sto je Alkmar platio za njega kad skontas kako su ga prodali i da ce barem jos toliko zaradit od narednih njegovih prodaja, a isli su u kupovinu s takvom namjerom. Ukoliko nisi pratio razvoj Kerkeza moras znati da je on dosta problematican momak i da je promijenio mnogo sredina kao omladinac. Najvise problema s njegovom disciplinom je imao Rapid i radi toga je otisao a kod njih se zapravo zadrzao najduze(5 godina), ali su istovremeno svi iz tog kluba rekli za njega da koliko god je tezak za treniranje da je isto tako marljiv i krvav radnik. A to je bas ono sto fali ovim nasim momcima, muda i vjera u sebe da vrijede i da su kvalitet a ne da ih zadovoljava sto su u Milanu ili Juventusu na papiru.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 okt 2024, 23:39

fanatik19 je napisao/la:
09 okt 2024, 23:32
Jos veca je sica to sto je Alkmar platio za njega kad skontas kako su ga prodali i da ce barem jos toliko zaradit od narednih njegovih prodaja, a isli su u kupovinu s takvom namjerom. Ukoliko nisi pratio razvoj Kerkeza moras znati da je on dosta problematican momak i da je promijenio mnogo sredina kao omladinac. Najvise problema s njegovom disciplinom je imao Rapid i radi toga je otisao a kod njih se zapravo zadrzao najduze(5 godina), ali su istovremeno svi iz tog kluba rekli za njega da koliko god je tezak za treniranje da je isto tako marljiv i krvav radnik. A to je bas ono sto fali ovim nasim momcima, muda i vjera u sebe da vrijede i da su kvalitet a ne da ih zadovoljava sto su u Milanu ili Juventusu na papiru.
Nekom fale muda, nekom, talenat, nekom sreća...zato samo rijetki uspijevaju.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 09 okt 2024, 23:43

Horoz je napisao/la:
09 okt 2024, 23:39
fanatik19 je napisao/la:
09 okt 2024, 23:32
Nekom fale muda, nekom, talenat, nekom sreća...zato samo rijetki uspijevaju.
Zato kazem, ako zele nesto napraviti u karijeri neka pronadju klub u seniorskom fudbalu vec sa 18-19 godina jer je ovo cisto gubljenje vremena. Kovac je najbolji primjer, kako su ga predstavili ja mislio prajm Misimovic a momak najgori na terenu u ove 2 tekme u21 reprezentacije bas zbog ovog sto smo pricali. Da stvar bude jos gora, ni u B Lecceu ne igra po 90 minuta

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 31 gost.