A ja sam negdje procitao da su italijanski mediji kritikovali celnike Milana i Intera sto su se kasnno ukljucili u utrku za Dzekom........Dzeko 95% ostaje u Wolfsburgu i to bi bila sasvim ispravna odluka,barem jos jednu sezonu da odradi,tu je Liga prvaka naredne sezone,sigurno ce dobiti duplo vise love nego sto sada zaradjuje,mlad je i vrijeme je na njegovoj strani i sto da zuri kad mu je dobro i u Wolfsburgu,bude li razmisljao samo srcem zavrsice u Milanu,bude li malo ukljucio i glavu i kontao sta je u ovome trenutku najbolje za njegovu karijeru,odlucice se za Wolfsburg,ali to je samo moje misljenje,zivi bili pa vidjeli sta ce biti,mislim da je i Dzeki preko glave ovih spekulacija i da sto prije zeli ovo zavrsiti.......miky_hz je napisao/la:zenicanin je napisao/la:http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news
Džekin menadžer: Ne pregovaramo s Milanom!
Irfan Redžepagić, sarajevski menadžer Wolfsburgovog napadača Edina Džeke, demantirao je tvrdnju talijanskog Sky Sporta kako je Milan nadomak realizacije Džekinog transfera...
- Džeko je igrač Wolfsburga, te ima s tim klubom važeći ugovor za još dvije godine. Izvještaji koji sugeriraju da Edin pregovara s Milanom nisu točni. Za Džeku su se zanimali klubovi iz Engleske, Španjolske, Njemačke i Italije, ali niti jedan od njih nije na stol stavio konkretnu ponudu – izjavio je Redžepagić za nogometni portal Goal.com, te dodao.
- Trenutno nemamo ponuda, ali to ne znači da Edin neće prijeći u neki drugi klub. No, nemam nikakve informacije o nekakvom dogovoru između Milana i Wolfsburga – kaže menadžer.
ev đzekin menader kaze da nemaju ponuda
Dok je za dnevni avaz druga prica
Pregovori Edina Džeke i Volfsburga o produženju ugovora privremeno su obustavljeni, rekao nam je jučer menadžer našeg napadača Irfan Redžepagić. Razlog tome je posjeta Sarajevu čelnih ljudi Milana Adrijana Galijanija (Galliani) i Arijeda Braide te njihova zainteresiranost za bh. dijamanta.
- Trebao sam u ponedjeljak biti u Volfsburgu na sastanku s čelnim ljudima tog kluba, ali se situacija u potpunosti promijenila nakon što je Milan pokazao ovakav interes za Džeku. Zbog toga je sastanak i otkazan. Sada je sve do dva kluba, da li će se dogovoriti ili ne - kaže Redžepagić.
Prema njegovim informacijama, Milan je već zatražio pregovore s Volfsburgom u vezi s Džekinim transferom.
- Sutra (utorak) je sastanak direktora Volfsburga, na kojem će odlučiti šta će učiniti. Mi čekamo razvoj situacije - dodaje naš sagovornik.
Prema njegovim riječima, pregovori s ostalim zainteresiranim, među kojima su Čelzi, Arsenal, Inter, Lion i Mančester siti, također su na čekanju. Da li to znači da je Milan najoptimalnija opcija?
- Da, Milan je najizglednija opcija - Redžepagićev je odgovor.
P.S.a ovi sto tvrde da ce i Zeljo kao klub imati hajra od Dzekinog transfera,ja ne znam sta jos treba da se desi pa da vama neke stvari budu jasne,koristi ce imati samo pojedinci,tj.kokosari iz uprave,nazalost ne i klub,to vam kazem kao navijac Zelje da ne bi bilo ovaj je.....