Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

L-Train
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la L-Train » 07 okt 2024, 14:50

Kristijan je napisao/la:
07 okt 2024, 14:50
L-Train je napisao/la:
07 okt 2024, 14:40
Znaci nema dana zalosti na nivou BiH,cak i na ovakvim stvarima se mora potkopavati drzava.
Bez zamjene teza.
U Republici Srpskoj ce sutra biti Dan zalosti za stradale.
Republika Srpska je finansijski pomogla sve opstine.
Sluzbe su stavljene na raspolaganje.
U mnogim gradovima je Crveni krst prikupljao pomoc.

Niko ne brani FBIH da sutra i na tom teritoriju bude Dan zalosti.
Bez zamjene teza,ti si decko glup il se pravis glup.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 okt 2024, 15:01

Preu8en je napisao/la:
07 okt 2024, 14:49
slika
💚💚💚
Živ je naš narod ,ubijen nije
How it started
slika
How it's going
slika

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 okt 2024, 15:12

Kristijan je napisao/la:
07 okt 2024, 14:50
L-Train je napisao/la:
Znaci nema dana zalosti na nivou BiH,cak i na ovakvim stvarima se mora potkopavati drzava.
Bez zamjene teza.
U Republici Srpskoj ce sutra biti Dan zalosti za stradale.
Republika Srpska je finansijski pomogla sve opstine.
Sluzbe su stavljene na raspolaganje.
U mnogim gradovima je Crveni krst prikupljao pomoc.

Niko ne brani FBIH da sutra i na tom teritoriju bude Dan zalosti.
Ne vidim zašto ne bi odluka o danu žalosti bila donesena na nivou BiH.
Čemu potenciranje i u ovakvim situacijama entitetskog nivoa?
Jedino jeftini politički poeni, što je veoma nisko.
Ima toliko toga za prikupljanje tih poena, ne mora ovo biti.
Bar negdje povući liniju i ostati koliko toliko čovjek.
Koševo Zapad

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 okt 2024, 15:19

Bolesnici iz manjeg bh. entiteta ovakvu tragediju koriste za politiziranje. :puke:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 okt 2024, 15:48

Mocvara1991 je napisao/la:
07 okt 2024, 14:28
Ti podaci se mogu objesiti macku o rep. Uzi dio grada je upravo i najvise naseljeni dio Grada Cazina. Sela su tek prazna. U svakoj petoj kuci ces nekog naci. Iz moje ulice je samo od nove godine do sad otislo pet porodica za Njemacku,sumnjam da je iko odjavio prebivaliste. Ti spiskovi su najvece moguce prevare. Grad svjetlosti,kako ga ASDA ili NES nazvase, demografski propada brzinom svjetlosti.

Jos jedan banalan podatak, iz mog drustva, nas 10ak, u zadnjih godinu dana 8 ih je sad u Minhenu i Augsburgu u brzoj posti. I onda nam pricaju o 37.000 stanovnika u Cazinu. Malo sutra drug.
Kada sam isao u cazin 1 u osmi razred (prvih 7 u sarajevu), bilo je šest osmih odjeljenja, sa po 30 plus ucenika.
U gimnaziji na testiranju nas bilo bruka, samo najbolji prolazili (i tatini :D ).
Sada gradska skola, cazin 1 ima mislim 3 osma razreda po 20ak ucenika. Mnoge skole su pozatvarane a u skolama kao u coralicima gdje je islo more sjece sanas jedva ima za dva razreda ozbiljna... Horror.
U mjwstu odakle je moja mama, od 30 kuca 20 zjapi prazno a ove pune su stariji ljudi

Plus sta reci za Ključ tek... Hahah grad duhova... Sablasno je proci tim gradom, jeza...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 okt 2024, 15:52

Aj' što su napravili grešku, i stavili na dvije općine iste podatke, ali kako su uspjeli dobiti dvije različite vizuelizacije s istim setom podataka :rol:
slika
slika

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 okt 2024, 15:55

Shategabri je napisao/la:
07 okt 2024, 15:12
Ne vidim zašto ne bi odluka o danu žalosti bila donesena na nivou BiH.
Čemu potenciranje i u ovakvim situacijama entitetskog nivoa?
Mnoze drzavu sa nulom ;)

Nece da je država iznad entiteta...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 okt 2024, 15:59

Jabroni je napisao/la:
07 okt 2024, 15:52
Aj' što su napravili grešku, i stavili na dvije općine iste podatke, ali kako su uspjeli dobiti dvije različite vizuelizacije s istim setom podataka :rol:
I na onoj gore slici gdje su zelena srca, na prvu se primjeti da su Gornji Vakuf, Jajce i Bugojno napisani po 2 puta...
Zadnja izmjena: kraljttbvb, dana/u 07 okt 2024, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 07 okt 2024, 15:59

NiPadija nikako da prihvati ovaj potop,

valjda zato što je Ilijaš važniji od 10 drugih općina. A i u Ilijašu su doživjeli potop. :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 07 okt 2024, 16:03

Za ovo vijece jel ima neke veze pozicija na listi pa da se glasovi broje sa nekim koeficijentom? :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 okt 2024, 16:06

Nip je dozivio potop zbog toga sto niko sem dine i u neku ruku Delića ne vuče stranku.
U novom sarajevu i u centru su idioti dosli na ideju da napadaju nacelnike koje su doveli, osilili se, mislili da mogu ako su dobili 6-7 milja glasova raditi sta hoce. I odletili na glavu. Sada nip mora pocistiti Ademoviće i novosarajevske vođe, i ozbiljno krenuti raditi sa novim licima.
U novom gradu epski kiks sa nepoznatim likom kao prorukandidatom efendicu... Dakle, gdje god su usrali sa kadrovima tu su i popusili, sto opet znaci da ljudi u sarajevu prate ko sta radi i glasaju tako..
Dok ova polupismena marva sa sela i salje misli sa je alija živ
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 07 okt 2024, 16:08

Kaunas je napisao/la:
07 okt 2024, 16:03
Za ovo vijece jel ima neke veze pozicija na listi pa da se glasovi broje sa nekim koeficijentom? :mrgreen:
Mandati za opštinsko vijeće odnosno skupštinu opštine koje je osvojila lista raspodjeljuju se
najprije među kandidatima s te liste, od kojih je svaki dobio najmanje deset procenata (10%) od
ukupnog broja važećih glasova koje je ta lista dobila, i to dodjelom mandata prema redoslijedu od
najvećeg do najmanjeg broja glasova. Ako je pri tome ostalo još mandata koje treba dodijeliti listi,
a preostali kandidati su dobili manje od deset procenata (10%) od ukupnog broja važećih glasova
koje je ta lista dobila, raspodjela mandata među preostalim kandidatima sa liste vrši se prema
njihovom redoslijedu na listi.
Član 13.5 stav 5 Izbornog zakona.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 07 okt 2024, 16:26

LjumanM95 je napisao/la:
07 okt 2024, 16:08
Kaunas je napisao/la:
07 okt 2024, 16:03
Mandati za opštinsko vijeće odnosno skupštinu opštine koje je osvojila lista raspodjeljuju se
najprije među kandidatima s te liste, od kojih je svaki dobio najmanje deset procenata (10%) od
ukupnog broja važećih glasova koje je ta lista dobila, i to dodjelom mandata prema redoslijedu od
najvećeg do najmanjeg broja glasova. Ako je pri tome ostalo još mandata koje treba dodijeliti listi,
a preostali kandidati su dobili manje od deset procenata (10%) od ukupnog broja važećih glasova
koje je ta lista dobila, raspodjela mandata među preostalim kandidatima sa liste vrši se prema
njihovom redoslijedu na listi.
Član 13.5 stav 5 Izbornog zakona.
Znaci ako nemas 10% dzaba si krecio. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 07 okt 2024, 16:29

Pantelija je napisao/la:
07 okt 2024, 15:48
Mocvara1991 je napisao/la:
07 okt 2024, 14:28
Ti podaci se mogu objesiti macku o rep. Uzi dio grada je upravo i najvise naseljeni dio Grada Cazina. Sela su tek prazna. U svakoj petoj kuci ces nekog naci. Iz moje ulice je samo od nove godine do sad otislo pet porodica za Njemacku,sumnjam da je iko odjavio prebivaliste. Ti spiskovi su najvece moguce prevare. Grad svjetlosti,kako ga ASDA ili NES nazvase, demografski propada brzinom svjetlosti.

Jos jedan banalan podatak, iz mog drustva, nas 10ak, u zadnjih godinu dana 8 ih je sad u Minhenu i Augsburgu u brzoj posti. I onda nam pricaju o 37.000 stanovnika u Cazinu. Malo sutra drug.
Kada sam isao u cazin 1 u osmi razred (prvih 7 u sarajevu), bilo je šest osmih odjeljenja, sa po 30 plus ucenika.
U gimnaziji na testiranju nas bilo bruka, samo najbolji prolazili (i tatini :D ).
Sada gradska skola, cazin 1 ima mislim 3 osma razreda po 20ak ucenika. Mnoge skole su pozatvarane a u skolama kao u coralicima gdje je islo more sjece sanas jedva ima za dva razreda ozbiljna... Horror.
U mjwstu odakle je moja mama, od 30 kuca 20 zjapi prazno a ove pune su stariji ljudi

Plus sta reci za Ključ tek... Hahah grad duhova... Sablasno je proci tim gradom, jeza...
Pazi ovo tek:
Za ove izbore je broj registrovanih birača: 3.400.204.
- Broj stanovnika po popisu iz 2013 godine je: 3.531.159 (od toga 21.72% ili 766.998 maloljetnih osoba)
- Po nekim procjenama u BiH živi oko 3.160.000 stanovnika.
- Iz dijaspore se registrovalo svega 53.574 birača.

PITANJE: Ovdje matematika nekako nije u redu. Ako recimo 20% stanovništva BiH je maloljetno i ako imamo 3.4 miliona registrovanih biraca u BiH.. Eto oduzmimo ovih 53.000 iz Dijaspore.. znači 3.35 miliona. Ispade da uz dodatak ovih 20% maloljetnih BiH ima 4 Miliona stanovnika? Znamo svi, da to nije tako i da je istina da ima čak milion manje.. ali na kraju ispada da imamo viška oko 700 do 800 hiljada "glasača. u cijeloj BiH... Jel se zaista niko ne pita šta se dešava?
:tokralju: :rol:

Kod nas je svakako od 96 lazna demokratija, sve po zakonu se vara i krade.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 okt 2024, 16:41

@tuzlak1987
Tebi izgleda nestane interneta kad se neko ubistvo i sranje desi u Tz? Isto tako, popravi se brzina interneta kad se tako nešto desi u Sa. Pa šta je reć' ljubi te brat?

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 okt 2024, 16:48

Pantelija je napisao/la:
07 okt 2024, 16:06
Nip je dozivio potop zbog toga sto niko sem dine i u neku ruku Delića ne vuče stranku.
U novom sarajevu i u centru su idioti dosli na ideju da napadaju nacelnike koje su doveli, osilili se, mislili da mogu ako su dobili 6-7 milja glasova raditi sta hoce. I odletili na glavu. Sada nip mora pocistiti Ademoviće i novosarajevske vođe, i ozbiljno krenuti raditi sa novim licima.
U novom gradu epski kiks sa nepoznatim likom kao prorukandidatom efendicu... Dakle, gdje god su usrali sa kadrovima tu su i popusili, sto opet znaci da ljudi u sarajevu prate ko sta radi i glasaju tako..
Dok ova polupismena marva sa sela i salje misli sa je alija živ
NIP do sljedećih izbora nestaje. A i ako opstanu, bit će relevantan faktor ko stranka kratkonog Gusinjskog šnaucera.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 okt 2024, 16:52

L-Train je napisao/la:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 07 okt 2024, 16:52

Ma ne bih rekao da ce se NIP ugasiti.
Ima taj jedan dio ljudi u sarajevu koji su ideoloski bliski desnici,medjutim SDA im je previse seljacka stranka za njih Sarajlije.
Prvo su davali glas Sbih za vrijeme Silajdzica, pa SBB pa NiP i sad su se vratili na SBiH

MOze NiP vratit te glasove samo moraju postat galamdzije na sve sto Dodik i Covic urade

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 okt 2024, 16:56

MElloo je napisao/la:
07 okt 2024, 16:52
Ma ne bih rekao da ce se NIP ugasiti.
Ima taj jedan dio ljudi u sarajevu koji su ideoloski bliski desnici,medjutim SDA im je previse seljacka stranka za njih Sarajlije.
Prvo su davali glas Sbih za vrijeme Silajdzica, pa SBB pa NiP i sad su se vratili na SBiH

MOze NiP vratit te glasove samo moraju postat galamdzije na sve sto Dodik i Covic urade
NIP ti i jeste stranka kockastih glava sa Ilidže i iz Ilijaša.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 okt 2024, 17:01

DamirT je napisao/la:
07 okt 2024, 16:52
L-Train je napisao/la:
Nije na nivou BiH, već odvojeno na nivoima FBiH i RS.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.