FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 03 okt 2024, 23:13

Dilah je napisao/la:
03 okt 2024, 22:10
Ako se misli na neke izgubljene utakmice u CL, kad smo bili dominantni... pa 100 puta smo vise takvih utakmica dobili, neka se mora i izgubiti.
:thumbup:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 04 okt 2024, 00:06

Dilah je napisao/la:
03 okt 2024, 22:10
Ja iskreno ne kontam, a vidim mnogi pominju to "pusenje na istin nacin zadnjih 10 godina".
Tako je, pušenje na isti način gdje se pronalaze razna opravdanja (bili su bolji, ozljede, sreća itd.,) a više manje se ponavlja uvijek ista priča, protivnik se povuče i kontrira i to prolazi, prvi je to patentirao Real, sad to isto izvodi svako tko koristi mozak, naravno uvijek ima genijalaca koji se otvore pa onda fasuju hrpu komada ali klub pada kontinuirano i polako od 12/13 i mislim da to svako može vidjeti.

Bilo je tu krađa, nesreće i nije samo za failove prvenstveno u LP krivo samo što su pokušavali glavom kroz zid, ali 10 godina je dovoljno dugo da se može vidjeti trend rezultata, igre, trofeja itd.

Kraj prošle sezone je bila neka svijetla točka kako treba raditi (igrači na pozicijama gdje su najkorisniji, taktika i igrači se donekle prilagođavaju protivniku, uvođenje radnika u momčad umjesto manekena i sl.) ali brzo se sve vratilo na staro gdje igrači određuju gdje će igrati, što će raditi itd.

Medeni mjesec je završio, treba se vratiti doma i nešto raditi.
Zadnja izmjena: Bayo, dana/u 04 okt 2024, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 okt 2024, 00:32

Sezona je još mlada, na kraju se mrtvi broje. Vidjećemo kako će se Kompa postavit protiv momčadi iz prvog ešalona. AVilla je solidan klub ali ipak iz drugog ešalona, razlika u kvaliteti je očita i normalno je da ih pritisnete.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 04 okt 2024, 14:32

:D
ledar je napisao/la:
04 okt 2024, 00:32
Sezona je još mlada, na kraju se mrtvi broje. Vidjećemo kako će se Kompa postavit protiv momčadi iz prvog ešalona. AVilla je solidan klub ali ipak iz drugog ešalona, razlika u kvaliteti je očita i normalno je da ih pritisnete.
Ne vredi to nekima, oni su svoj sud donijeli i držaće ga se ma šta se dogodi. Recimo posle 20 uzastopnih pobjeda kada se jedna izgubr biće “gube na isti način” :tokralju: kao trebali bi se povuči pa da izgube na drugi način, a ne duplim posjedom, troduplim šansama, opštom dominacijom. :D
Ali eto, valjda forumi i služe za to, da se svakakvog svijeta okupii.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 04 okt 2024, 15:13

Ovdje se previse poteze taj Real i porazi od njih...a realno ogromna je razlika izmedju Reala i svih drugih klubova u evropi iz mnogo razloga.
Pocevsi od Bayerna pa nadalje City Liverpool pa i raspala Barca Arsenal svi prave momcadi za osvajanje domaceg prvenstva i sto dalje guranje u evropi i uz malo srece osvajanje LP.
Real svake godine pravi tim za dominaciju u evropi i tim sposoban da pobjedi kada je najvaznije a to je od februara pa do maja.
Real u Spaniji igra na misice bez puno prilagodjavanja ili bilo cega i zahvaljujuci losoj Barci Atletiku koji ipak nije onaj vrh veh to mogu....zasto Real uvjek losije igra grupne faze pa tek onda pali kada krene ono najjace i najvaznije.
Jer evo ove sezone imaju tim koji ti mozes dobiti ali u dvije utakmice jako tesko.
Ti od 1/4 da bi prosao moras napasti i pobjediti a hajde napadni Real kada im u napadu zaigraju Mbape Vini i Rodrygo.
Brate nema odbrane koja ce sacuvati gol posebno ako ih napadnes a bas tu i lezi problem ti moras napasti jer neces pobjediti drugacije.
Moze se igrati protiv njih i sve stoji nisu amanti ni u posjedu i ni odbrana ali su dovoljno prgavi dovoljno dobri da se bore a u napadu nemas opcije sve zaustaviti.....uvjek oni kasljucaju kroz sezonu ali kada dodje ono glavno svi su tu i nema.odbrane koja ce ih cuvati osim mozda da igras kao AstonVila neku noc pa se nadas nekoj sreci jedan nula i onda tek trebas na Bernabeu da to odbranis.
Ljudi imaju tim za te dvomece i jednostavno i kuci i na strani treba im jedna grrska jedna nepaznja za gol ili dva i to je to.
Bayern realno ima dobar tim i sigurno da se mozemo potuci s njima ali na kraju mi nemamo trenutno krilo koje ce samo pretrcati dati gol napraviti razliku....to nije Ganabry nije Sane brate trebao je biti ali covjek je toliko pao da nevjerujem ni da ce vise zaigrati u prvoj...Coman nazalost daleko od nekoga ko ce rjesiti sam nesto.
Olise mozda bude taj ali razlika je kod Vinija i Mbapea.
City ima Halanda mi Kejna ali to su igraci koje mozes zaustaviti nece jedan na jedan rjesiti mec....Vini Mbape ili ti nekada Ribery Robben su igraci koji sami rjesavaju utakmice...koliko god nevolim ni jednog ni drugog realno oni su prevaga.
Musiala bi to mogao biti kod nas i jedva cekam da produzi ugovor ali i on ima itekako poteza viska i nepotrebnih ulazaka u te driblinge i soliranja kada nije vrijeme.
Realno je da Bayern p4ije sezone ili ti ga kad najvljuju sezonu kazu biti prvaci i medjy top 3 u evropi.
Real pravi tim da dominira u evropi a u Spaniji posebno odkad Barca nije na nivou mogu kako hoce.
Odlican primjer je prosle sezone 2 2 u Minhenu vodis jedan nula i ti vadis sve iz napada da cuvas oni ne staju i pobjede sreca Nouer sta god bilo ....nije prvi put da to rade.
Ja sam.za ovo sto gura Company napadacki i otvoreno desice se poraz i losa noc losa realizacija ali to je Bayern napad napad ja ne zelim gledati opet trenera koji ce izvesti svaku opciju u napadu da cuva 1 0.
Brate poraz nije kraj svijeta evo i Real je izgubio od Lilla pa .....
Prosle sezone je bilo muka gledati i kad pobjedjujes brate nikad vise na ono

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 04 okt 2024, 16:51

Per a release from FCBayern.com, Bayern Munich star Jamal Musiala is likely going to miss this weekend’s Bundesliga match vs. Eintracht Frankfurt.

The note from the club was brief and cryptic, but does seem to to indicate that Musiala’s status for this weekend — and maybe for international duty with the German national team — is in jeopardy:

Jamal Musiala will be sidelined for the time being as the Bayern midfielder contends with a hip problem following examination by the club’s medical staff.

Sky Sport journalist Kerry Hau (as captured by @iMiaSanMia), Musiala is out for at least the next week-and-a-half:

Bayern confirm that Jamal Musiala will be sidelined for the time being with a hip problem

According to @kerry_hau, he will miss the game against Frankfurt as well as Germany’s games against Bosnia and The Netherlands. Musiala will stay in Munich to work on his comeback.

Thomas Müller, Michael Olise, and Leroy Sane look to be the most likely replacements for Musiala.

As for Germany, it looks like Julian Nagelsmann has already moved on. Per Sky journalist PJ Berger, VfB Stuttgart’s Stuttgart’s Jamie Leweling will be called up to replace Musiala.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 04 okt 2024, 17:24

Postao/la Elber111 » 04 okt 2024, 15:13

Utakmica protiv Reala pominjala se iz dva razloga: neko je hvalio takticku postavu i dobar primjer (kako treba izgubiti, sta li). Utakmicu je po meni izgubio onaj kreten od trenera koji je zadnjih 10-ak minuta povukao sve u odbranu, zamjenivsi sve napadace i kreativce. Realovci to objerucke prihvatili i krenuli "svi u napad". Neko je morao puci u tim silnim napadami i bio je to najiskusniji, onaj od koga se to nije ocekivalo i onaj sa kim se trebalo pozdraviti posle epizode sa skijanjem. I pored toga sto je 1:1 riskantno za oba tima pa se ocekivala mirna zavrsnikca na sredini terene bez puno rizika, prikaza uhata je zadrzala sve igrace u 16 i naravno da je Real to iskoristio. Kako rekoh, cak je i Ridiger vidio da nema posla za njega na njegovoj poziciji, ubacio se na krilo i potopio Bayern. Toliko o tome, a kad si vec nasiroko elaborirao Real i ja bih neku rekao: Mozda cu biti subjektivan je Rejal pored Chelze (zbog onoga finala) mi je najomrazeniji tim na svijetu. Sve je to u redu sto si ti napisao o snazi, timu..itd, medjutim ima nesto sto je neobjasnjivo, iako mi nije stil, cak sam poceo i da razmiljam o nekim visim silama koje su nezasluzeno dale Realu sve te titule i uspjehe...Protiv Liverpoola golman Carius, Covius ili tako nesto za kojeg se ocekivalo da postane prva rezerva Noyeru u reprezentaciji, sam sebi dadne dva gola, Ramos na podmukli naci izbaci Salaha i titula. Protiv NAS, ona smlata Ulrich od Benzeme valjda mislio Boatheng ili Alaba pa poklonio gol, dva cista offside iz kojih Ronaldo zabija, dok Levu zaustavljaju u 1:1 situaciji zbog offside koje nije bio. Kazemiro pravi faulove za najmanje 5 zutih kartona i ostaje u igri, dok za duplo manji prekrsaj Vidal (ili ce biti Martinez) dobija drugi zuti. Marcelo namjerno igra rukom u 16 dok lopta sa krila ide nasem igracu, nista penal, a i on sam posle utakmice posteno priznaje da je bio cisti penal. I tu nije ni blizu kraj...u onoj sezoni kada su svi pricali o Benzeminom ramazanskom postu u Parizu vec ispadaju, Donaruma idiotski drzi loptu u zadnjim minutama, Benzema mu faulom uzima i produzetci u kojima nafakasi prodju dalje. Onda ih City i Liverpul razmontiraju, ali Real osvaja...Ima jos istih primjera za 2-3 sezone. Meni je sve to stvarno neobjasnjivo i ne znam da li bi i koliko se radovao da Bayern na taj nacin osvaja... Mozda je do mene i moga shvatanja fudbala za vrijeme igracko-trenerskih aktivnosti, odnosno gledanja fudbala kao nadmetanja u virtuoznosti pre svega, nikako pobjede po svaku cijenu. Jasno je da danas sve uglavnom postala komercijala i biznis, ali eto ima nas jos fudbalskih romantika :)

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 04 okt 2024, 18:19

Jel sta patriota Brazzo uplatio za svoj rodni kraj :kafa:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 04 okt 2024, 18:32

Halix, nemoj plaho o Realu, muka mi je.
Sve navedeno je tačno i ima toga još kamaru.
Mafija.
Bili su i prije, da ne kažem uvijek, ali nekad su i švapske muudonje imali šta za reći na svjetskoj fudbalskoj smotri.
Danas imaš političare bez harizme, bezlični likovi i usput vode neke od najrazvijenih država. Šta tek reći za fudbalske saveze i ko tu još kapu kroji.
Odlaskom Franza, pa uskoro i KHR i UH, prestaje da postoji jedna era, koja je obilježila zadnjih 50 godina.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 06 okt 2024, 17:53

Do kad ćemo iz prvog pokušaja primati golove???

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2024, 18:00

Dzaba ti sve ako zicere ne koristis.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 06 okt 2024, 18:03

Razlog zasto novo pojacanje ne igra,ja ga jos nisam vidio na terenu ni ime mu ne znam ni koji broj nosi,Paulinha ili tako nešto,, a kostao je sig dobrih para??
VOLIM BAYERN

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 06 okt 2024, 18:04

isakovich je napisao/la:
06 okt 2024, 18:03
Razlog zasto novo pojacanje ne igra,ja ga jos nisam vidio na terenu ni ime mu ne znam ni koji broj nosi,Paulinha ili tako nešto,, a kostao je sig dobrih para??
Ima Pavlović :lol:

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 06 okt 2024, 18:06

Pa Bog te **** retardirani… :rol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2024, 18:06

:roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 06 okt 2024, 18:07

Omerbavarac je napisao/la:
06 okt 2024, 18:00
Koje zicere, besciljno kruženje oko 16 nisu ziceri (propustio sam prvih 12 min.)

korisnik32
Kontakt:

Post Postao/la korisnik32 » 06 okt 2024, 18:07

Dva puta presli centar, 2 gola, ccc

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 okt 2024, 18:08

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Dobro je ovo, kontre slazu na sopstvenom stadionu. Visoko postavljeni igraci koji u napadu nista ne rade, a Egipcanin koji je vrhunski igrac radi sta hoce na ovom mecu, ko ga god kupi, usrecit ce se, strasan.

Smijurija od odbrane, par stotina miliona eura ulozeno u odbranu, sve panj do panjeva. U veznom redu pavlovic, nigdje kreativca :rol:

Idemo dalje, osjeti se potpis novog trenera :kafa:

Igraju na kontre, nesto sto smo mi igrali protiv predominantne Barcelone kada smo ih samljeli. Vremena se mijenaju, puno dodira sa loptom, nikakva efikanost, odbrana sa ovakvom taktikom ne postoji. Nisu ni Upamecano i Kim krivi za retardirane taktike s tim da je Upamecano po ko zna koji put izgubio duel.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 06 okt 2024, 18:09, ukupno mijenjano 1 put.

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 06 okt 2024, 18:08

Rupamecano , otjerajte lusera ili ipak neka ga poravna za 2:2 :rol:
Uzima ovo Bayern 100%
Zadnja izmjena: eaglebvb09, dana/u 06 okt 2024, 18:11, ukupno mijenjano 3 puta.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2024, 18:08

Bayo je napisao/la:
06 okt 2024, 18:07
Omerbavarac je napisao/la:
06 okt 2024, 18:00
Koje zicere, besciljno kruženje oko 16 nisu ziceri (propustio sam prvih 12 min.)
Muller imao 1 na 1 situaciju i svo vrijeme ovog svijeta.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.