FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

Hrasno15
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno15 » 03 okt 2024, 20:46

Bez zakona o sportu teško je očekivati da neko uloži novac. Da bi neko uložio novac, klub mora biti drugačije organizovan a ne kao udruženje građana.
Po važećem zakonu finansiranje udruženja

(1) Prihodi udruženja i fondacija mogu uključivati sljedeće:
a) članarinu, kada je u pitanju udruženje;
b) dobrovoljne priloge i poklone javnih institucija, fizičkih i pravnih osoba, kako inostranih
tako i domaćih, u gotovini, uslugama ili imovini bilo koje vrste;
c) državne subvencije i ugovore sa državom, javnim institucijama, fizičkim i pravnim
osobama, kako domaćim tako i inostranim;
d) prihod od kamata, dividendi, dobiti od kapitala, zakupnina, honorara i sličnih izvora
pasivnog prihoda; i
e) prihod stečen kroz ostvarivanje ciljeva i aktivnosti udruženja ili fondacije, kako je
određeno statutom.

Sve ostalo bi bilo muljanje, odnosno nebi bilo po zakonu.

Dali bi iko od nas uložio svoj novac i dozvolio da o njemu odlučuje skupština kluba sastavljena hajmo reći od slučajnih prolaznika

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 okt 2024, 20:51

ManijakDo ma stipu budalu vidis da je placenik, nego mene strah lika necu o njemu sta znas kakve konekcije ima.

Hrasno15, niko ovdje nije postavio to pitanje iz mrznje prema klubu, ljudima nije jasno kako drugi mogu a mi jok.
Odma ide oni nemaju svoj stadion, pomocni itd.
Nit ko kudi, nit pise iz lose namjere nego eto kako drugi a mi jok.
Zakon o sportu i te pizde materine.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2024, 20:55

Dopisujes se sa hulahopkom ( manijakDo ), retarde retardirani.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 okt 2024, 20:58

Halo kolumbo mislim smajo deder se dohavizaj.
Carapica je dosao Tobe I sad je plemenit insan.

Ti si ovdje problem i nemoj da vrijedjas jer upozoravam te moja vrijedjalica je mocnija.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 03 okt 2024, 21:12

MocMahale444 je napisao/la:
03 okt 2024, 20:58
Halo kolumbo mislim smajo deder se dohavizaj.
Carapica je dosao Tobe I sad je plemenit insan.

Ti si ovdje problem i nemoj da vrijedjas jer upozoravam te moja vrijedjalica je mocnija.
Valjda si pametan decko, dohavizas da je to standardni spin chunoglavaca. Veze s vezom nema.
Inace, opasan je. Hos' da te prebije ne igraj se.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 03 okt 2024, 21:47

RatoborniMrmot je napisao/la:
03 okt 2024, 20:07
svemalim1 je napisao/la:
03 okt 2024, 17:47
RatoborniMrmot je napisao/la:
03 okt 2024, 16:46

Druze, to sto ti pises su zelje i pozdravi, ja ti napisem veoma konkretne probleme ti napises elaborat kako ne zelimo da se prilagodimo kapitalizmu :mrgreen:

Za boldirano, dobro si, niko se nije sjetio da se to ubaci u ugovor i problem rijesen :urnebes: Urota skupstine i navijaca :mrgreen:

Tobe jarabi.

Ps. Mi da smo u pitarskoj situaciji ostali bi bez svega, oni nemaju gace na stapu pa mogu biti u minusu 30-ak miliona maraka prema investitoru.
pitari nisu nista "duzni." to je na papiru u ovim izvjestajima koje nasi tabire da bi se tjesili, ali ne mogu oni biti duzni nikome kad ne postoji nacin da taj neko naplati navodni dug. od cega i kako? ne moze.

naravno da i takav model nosi sa sobom svakakve rizike, ali koji ne nosi?

isto je tacno da su oni dolaskom investitora napredovali na svim poljima, uzeli vise trofeja nego ikad prije, napravili bolji op i tako dalje. srecom, nisu iskoristili ni blizu tu situaciju koliko su mogli. da su pametni davno bi bili daleko ispred svih. no, nisu.

kod nas imovina jeste kocnica u tom smislu. kod nas bi itekako neko mogao naplatiti dug i uraditi bilo sta, ali ima nacina da se to zastiti. moglo bi se uraditi kada bi postojala volja, ali ona ne postoji. nikada vecina u bilo kojem organu kluba nije bila za investitora. ovo sto oni traze, a nadaju se da nece naci, macku o rep.

znaci hajde za pocetak da zaista napravimo uslove da moze neko doci, pa da vidimo. ne ovako, nista se ne mijenja i ocekuje se da neko da svoj kapital tek tako.
Jesu duzni prema investitoru 30-ak miliona prema bilansi za 2023. Njih sam dao kao primjer u odnosu na nas. Zamisli da smo mi u toj situaciji, ode pomocni ko halva, to je i bila poenta primjera.

Ja fakat nisam protiv investitora, ali jesam protiv srljanja da se utrci u prostor koji je blago receno neuredjen sto se tice zakonskih rjesenja, a lesinara ko u prici sto i vidimo iz prilozenog.

Ako sam zbog toga bot i placenik sto ona debilcina kaze onda se ne bunim. Sa zadovoljstvom.
sto se tice pitara, njih necu vise da spominjem ovdje, yebat ih, ali ne slazem se. njima je dobro i stabilni su u tom smislu.

ne mislim ja da si ikakav bot ili placenik. mislim da te @moc pogresno shvatio ono oko titule, a hulahopka je hulahopka.

naravno bez srljanja, ne moze se u pronalazak investitora neozbiljno, a ovo trenutno upravo i jeste neozbiljno i nema sanse da iko pristane po uslovima koji se, kao, nude u ovom momentu.

kad vecina u klubu i medju navijacima bude za investitora, onda cemo se moci necemu nadati.

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 03 okt 2024, 21:49

Zna li neko zdravstveni bilten ekipe?
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 okt 2024, 22:07

reha1987 je napisao/la:
03 okt 2024, 21:49
Zna li neko zdravstveni bilten ekipe?
:rol: :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 03 okt 2024, 22:26

Dajte jedan deep relief na zvaničnoj za @rehu i ostalim šta će popit :kafa:

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 03 okt 2024, 23:05

Kakvi mamlazi Bože sačuvaj

Zanima me sta je sa Karamarkom
Šukilović i nije bitna frajer je okretan ko mješalica
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 03 okt 2024, 23:23

Što se tiče utakmice u Banja Luci mislim da trebamo pokušati iskopirati recept kona sa zadnjeg gostovanja u BL. Pokušati biti brojniji i dominantniji na sredini terena, gore brze igrače koristiti da pokušavaju se otvarati na kontre i polukontre. Šabić, Odinaka, Boljević pa i Dangubić te stvari mogu iznijeti, a nazad zatvoriti koliko se može prilaze golu. Mislim da uz sigurnog Muftića što se tiče udaraca sa distance i hvatanja i boksovanja kad su u pitanju centaršuti te stvari mogu biti riješene. Naravno svjesni smo da će biti svirano 20/30 faula od strane naših igrača, tkda baš se mora biti oprezan. Pa šta Bog da.....

A što se tiče ne prisustva Manijaka u BL, istom mjerom naš MUP treba uzvratiti u utakmici koja će se odigrati kod nas u martu. :bih:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 03 okt 2024, 23:46

MocMahale444 je napisao/la:
03 okt 2024, 20:51
ManijakDo ma stipu budalu vidis da je placenik, nego mene strah lika necu o njemu sta znas kakve konekcije ima.

Hrasno15, niko ovdje nije postavio to pitanje iz mrznje prema klubu, ljudima nije jasno kako drugi mogu a mi jok.
Odma ide oni nemaju svoj stadion, pomocni itd.
Nit ko kudi, nit pise iz lose namjere nego eto kako drugi a mi jok.
Zakon o sportu i te pizde materine.
Pitari su promijenili Statut kluba, i u njemu su odredili da upravljačku strukturu kluba (Skupštinu kluba) formiraju na osnovu finansijakih ulaganja u klub, odnosno, u prvom trenutku komplet skupštinu im je činio Tan, jer je on uložio pare i izmirio dugove. Poslije se taj odnos mijenjao, pored Tana ulaze još neki sa različitim postotcima. Kod njih to ulaganje je bilo malo jednostavnije jer oni stvarno osim dugovanja koja su imali u tom trenutku, nisu imali nikakvu imovinu. Kod nas je tu "problem" jer imovina kluba ima neku vrijednost. Po važećem zakonu ni Tan ni bilo ko drugi trenutno nema vlasništvo nad klubom nego samo ima većinu u skupštini i samim tim može samostalno odlučivati i voditi klub. Državu ne interesuje dug kluba prema tim ulagačima jer su čisti prema državi. Statutom su regulisali da se ti vlasnički ulozi mogu prenositi na druge osobe. Kod njih je trenutno a i u budućnosti problem taj što Tan ili ko je već sad većinski ulagač trenutno nema način da naplati svoja ulaganja. Imovina koju ima Željezničar je problem za takvu vrstu promjene kod nas. Ako su dosadašnji pokušaji strateških partnera bili slični kao kod pitara onda su sve naše uprave dosad zaštitile imovinu kluba.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 04 okt 2024, 00:24

Ma siguran sam da Krpić počinje..
Dvije utakmice protiv jačih protivnika smo odigrali, kad god su nam izašli visoko, mi nismo pas igrom uspjeli iznijeti loptu.
Mi ćemo od početka počet bunarit na Krpića, pa ako šta bude bude.. ne možemo mi igrati lopte sa tehnički i trkački boljim ekipama..

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 04 okt 2024, 02:16

avalPacidoroP je napisao/la:
04 okt 2024, 00:24
Ma siguran sam da Krpić počinje..
Dvije utakmice protiv jačih protivnika smo odigrali, kad god su nam izašli visoko, mi nismo pas igrom uspjeli iznijeti loptu.
Mi ćemo od početka počet bunarit na Krpića, pa ako šta bude bude.. ne možemo mi igrati lopte sa tehnički i trkački boljim ekipama..
Mogli bi igrati al' da odbrana zna da igra lopte, ko sto ne zna. Odnosno lijeva strana ko i zna kada igraju Karamarko i Markovic, al desni bek i stoper su :roll: Jal nam izadju visoko panika ko da su dobili kasikaru umjesto lopte. Ozbiljna ekipa to rijesi sa nekoliko pasova ili je bek/stoper/zadnji vezni mirno i bez panike iznese. Svaka ekipa koja nam izadje visoko i koja moze podnijeti taj tempo ce nam napraviti problem sto se vidjelo protiv Zrinjskog, Nja i Posusja. Cetiri boda iz tih tekmi su top ( sto je tuzno s druge strane napisati ) jer smo hladno mogli uzeti od 0 do 2 i to da se napatimo. Brine me i fizika povrh svega.

Bice zanimljivo u kojem smijeru idemo i koji igraci ce nas na zimu napustiti i doci, naravno.

Chwillaa
Kontakt:

Post Postao/la Chwillaa » 04 okt 2024, 05:50

Hoce li se klub oglasiti na sramotnu odluku za nase navijace? Ovo ako se ne vrati istom mjerom, nit obraza nit casti! Jel dosta vise?

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 04 okt 2024, 07:43

Prošlo kolo su zabranili gostovanje navijača radnika samo da bi imali opravdanje za ovo kolo.
Ne treba zabraniti unaprijed, nago kada dođu vratiti, zbog sigurnosne situacije.

Chwillaa
Kontakt:

Post Postao/la Chwillaa » 04 okt 2024, 07:44

Hrasno15 je napisao/la:
04 okt 2024, 07:43
Prošlo kolo su zabranili gostovanje navijača radnika samo da bi imali opravdanje za ovo kolo.
Ne treba zabraniti unaprijed, nago kada dođu vratiti, zbog sigurnosne situacije.
Moze se oglasiti klub, a zabraniti kad bude vakat !

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 04 okt 2024, 08:23

Chwillaa je napisao/la:
04 okt 2024, 07:44
Hrasno15 je napisao/la:
04 okt 2024, 07:43
Moze se oglasiti klub, a zabraniti kad bude vakat !
To svakako, klub se mora oglasiti, treći put uvode zabranu bez razloga.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 04 okt 2024, 08:56

Samo vratiti istom mjerom.

Chwillaa
Kontakt:

Post Postao/la Chwillaa » 04 okt 2024, 10:27

zeljovolimte je napisao/la:
04 okt 2024, 08:56
Samo vratiti istom mjerom.
Poznavajuci nasu upravu merhametli.. MANIJACI NECE ZABORAVITI

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, b00t, Cwirek i 32 gosta.