FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Kako je Bayern zabijao protiv Reala prošle sezone, na kontre, nešto kako je uvijek primao, znači kraj sezone je bio totalno drugačiji od većine vremena kako igraju i što oni naprave u pauzi, pa vrate se na staro, da beskonačno kruže i primaju na kontre 

Pa to je bilo kad je specijalista za KO fazu Dr. Tuchel postavio taktiku 

-
- Kontakt:
Sta ima veze. Bitno je da su igraci zadovoljni
. Kimmich opet izvodi prekide, igra u veznom redu. Rupamecano u prvoj postavi, Neuer nema konkurencije. Kad izgube na isti fazon samo ce govoriti da nisu imali srece kao i 1000 puta prije toga. A porazi veze sa srecom ili nesrecom nemaju.

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Tako i mozes odigrati samo protiv Reala ili Citya, dan te yebo pa necemo protiv Aston Ville cekati kontru. Bayern je favorit na terenu, ne moze igrati kao AUTSAJDER, to moze protiv Citya ili Reala koji su bara bara.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Nesto razmišljam, ako kompany u sljedeće 3 tekme ne pobijedi, prvo frankfurta, pa stuttgarta, pa s barcom u ligi prvaka, on bi mogao vrlo lako napustit bayern..
korisnik32 je napisao/la: ↑03 okt 2024, 18:20Nesto razmišljam, ako kompany u sljedeće 3 tekme ne pobijedi, prvo frankfurta, pa stuttgarta, pa s barcom u ligi prvaka, on bi mogao vrlo lako napustit bayern..

tito te yebo mrtvi hahahaha
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ili napustiti ili tjeratiharden je napisao/la: ↑03 okt 2024, 18:24korisnik32 je napisao/la: ↑03 okt 2024, 18:20Nesto razmišljam, ako kompany u sljedeće 3 tekme ne pobijedi, prvo frankfurta, pa stuttgarta, pa s barcom u ligi prvaka, on bi mogao vrlo lako napustit bayern..![]()
![]()
tito te yebo mrtvi hahahaha

eaglebvb09 je napisao/la: ↑02 okt 2024, 23:16Samo treba mu vremena ,otjerajte neznalicu dok je vrjeme , da vas ne bruka.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
I ti se ponosis tom utakmicom???? Bolja nego ova protiv AV??? Doduse postoji i ona; Cega se pametan stidi...Frajer nabio 8 centahalfova, a Rudiger mu centrira za zavrshi sah-mat

Ovo ona Bundesliga registrovala drugi nickkorisnik32 je napisao/la: ↑03 okt 2024, 18:20Nesto razmišljam, ako kompany u sljedeće 3 tekme ne pobijedi, prvo frankfurta, pa stuttgarta, pa s barcom u ligi prvaka, on bi mogao vrlo lako napustit bayern..

Hej ti, zaboravio GoretzkuDilah je napisao/la: ↑03 okt 2024, 18:40I ti se ponosis tom utakmicom???? Bolja nego ova protiv AV??? Doduse postoji i ona; Cega se pametan stidi...Frajer nabio 8 centahalfova, a Rudiger mu centrira za zavrshi sah-mat![]()
Tacno me u toj utakmici bili stid sto navijam za Bayern, fali k pa nas izbacise ranije u produzecima bi navaljali 5-6 jer nije bilo igraca za preci centar.

Istinu za volju, isto sam pomislio u tom trenutku jer je sve zamjenjeno u regularnom dijelu meča. Ko bi i šta igrao.
Ali eto bio je još Tel i Real Zaragosa
Spominju mec kao da smo prosliDilah je napisao/la: ↑03 okt 2024, 18:40I ti se ponosis tom utakmicom???? Bolja nego ova protiv AV??? Doduse postoji i ona; Cega se pametan stidi...Frajer nabio 8 centahalfova, a Rudiger mu centrira za zavrshi sah-mat![]()
Tacno me u toj utakmici bili stid sto navijam za Bayern, fali k pa nas izbacise ranije u produzecima bi navaljali 5-6 jer nije bilo igraca za preci centar.

Hajte vi navijati za sljedeci klub gdje Tuchel bude trener, ili izaberite neki drugi pa se lozite na kontre. Bayern nece nikad vise igrati na kontre mimo eventualno max 2-3 meca godisnje, to je jasna vizija kluba da se na terenu bude dominantan uvijek.
Poanta je da treba igrati pametno i ponekad se prilagoditi protivniku i sl. a u zadnjih 10-tak sezona se nije baš radilo radilo pametno i mudro, kako na terenu tako i pored.
Vi pricate kao da Bayern gubi stalno a ne pobjedjuje 80% meceva godisnje. Mozes se prilagoditi kazem nekim protivnicima, jel se trebalo prilagoditi sinoc Aston Villi koja stoji u duplom bloku? Kako tacno si se mogao prilagoditi, de mi reci? Trebao je Bayern njima pustiti loptu i cekati kontru, ne razumijem?
Je li jedina prilagodba nekome to da promjenis nacin igre u kontre a ne posjed? Ako smatras da jeste, nemamo o cemu pricati.
Svaki put kad izgubimo krivac je jedino posjed i trener sto je forsirao posjed

Ako se netko npr. zatvori onda raste broj prekida i onda za te prekide staviš one koji će biti najopasnii u tom segmentu, kako kod izvođenja tako i kod nabcivanja, sigurno nećeš nabacivati za Zaragozu i sl.
Poraz nije problem, problem je da su na taj način pušili zadnjih 10-tak sezona....
Poraz nije problem, problem je da su na taj način pušili zadnjih 10-tak sezona....
Kakav god je bio način, mislim da manje boli nego onda protiv Liverpoola ( mislim da nije bio poraz, ali jedna velika nula) I meč protiv Viljareala.
Bespomoćnost i mrtvilo.
Bespomoćnost i mrtvilo.
Vrti se prica u krug. Po meni treba u Bayernu biti neki pragmaticni trener, normalno da Bayern treba biti klub koji ce napadati, ali treba i za to imati plan A, B i C, kad ne ide da imas opciju kako promijeniti tok utakmice u svoju korist.
Ne znam da li je Kompany u stanju to uraditi, a nadam se iskreno da jeste, jer na stvari mozemo gledati drugacije, ali smo se svi ovdje skupili radi ljubavi prema klubu, i u interesu nam je da klub kao prvo bude uspjesan a kao drugo da bude atraktivan, da ne zaspemo na poluvremenu.
Ne znam da li je Kompany u stanju to uraditi, a nadam se iskreno da jeste, jer na stvari mozemo gledati drugacije, ali smo se svi ovdje skupili radi ljubavi prema klubu, i u interesu nam je da klub kao prvo bude uspjesan a kao drugo da bude atraktivan, da ne zaspemo na poluvremenu.
Ne bih ovdje treneru zamjerao. Još je tu u počecima, još se svi privikavaju na ovu dobru igru. Ekipa je ponovo imala punu kontrolu, Kimich fantastičan, odbrana odlična, Pavlović svakom ovakvom utakmicom više stasava, i uzima više odgovornosti, sad je dosta spremniji i fizički negoli prošle godine. Komotno može odigravati full utakmice u ovakvom ritmu, što lani nije mogao. Igrači imaju puno više sampouzdanja, pretežno su jači u duelima...
Sinoć vidim samo jedan problem, a to su ofanzivci. Kada se stvori višak, a stvarao se više puta, onda igrači kao Koman, Olise, Gnabri, Davies, Musiala, Sane i Kane moraju to iskoristiti. Posebno razočarava Koman. protiv Leverkusena, a evo sada i ovdje niti jednom nije ni pokušao ići u duel, a to je napadaču renomea 20 mil plate nedopustivo. Ovo što on igra u ovoj sezoni to može svaki igrač na planeti. Primi loptu, dodaj, vrati nazad. Nula kreacije, nula volje, nula rizika, svega nula.
Onda imaš Gnabrija koji igra dobru sezonu, ali sinoć slab, iako bolji od Komana bar je išao u duel i gubio lopte, bio je i u kojoj prilici.
Kane sinoć solira, imao je u jednoj kontri slobodno krilo, samo da pruži loptu, on je to vukao kao da je Messi.
Musiala dosta puta zna iz ničega stvoriti nešto, ali sinoć je bespotrebno ulazio u duele sa 2-3 igrača, to nisu bile situacije za duel, treba prepoznati kada i kako reagovati, ovo od njega dosta nezrelo.
Kimich i korner stvarno ne ide, ne znam zašto i kako se to nakon 5 godina konačno ne promijeni. Korneri su u vanjsku mrežu, na prvu stativu, otvaranje kontri protivniku, u peterac na golmana, trošenje bespotrebno naših igrača koji nakon ovako lahkog plijena za golmana moraju sprintom nazad, od velikog oružja koji bi trebali biti ti korneri, mi imamo veliku boljku da su zapravo ti korneri ono što nas ranjava.
Gol je 100% greška Nojera, ali golman ima pravo na grešku, opet će Nojo vaditi kada bude gorilo, opet će 10x više vaditi nego griješiti. Lahko je ovim golmanima u Aston Villi itd., nek dođu braniti na najviši nivo, pa da vidimo kako to ide. ovom Martinezu je sinoć zadatak bio čuvati loptu dok ga neko od naših napadne. Ova taktikva i ovakav kukavičluk gdje ekipa iz vrha Premierhipa na svom terenu čuva loptu i 15s dok neko od naših ne napadne pa je napamet ispuca je jedna sramota. Da ja pratim tu ligu i vidim ovo, odmah bi mi sve teze o jačini lige pale u vodu. A nek vam ovakvi golmani dođu u Bayern gdje treba brzo reagovati, precizno dodati, gledati u napad, pa da vidimo koliko će koncentracije imati.
Sve u svemu nije loša utakmica sa naše strane, iako najslabija ove sezone(tu je i prvi poraz), možda bi već na zimu trebalo ponovo reagovati, jer ovakve predstave ofanzivaca kao Komana i Sanea ne idu ni uz njihov renome i plate, a ni uz ovu filozofiju napadačkog nogometa. I stvarno vrijeme da Kimiha riješe svih kornera, slobodnjaka, auta i svega čime se lopta nakon prekida ubacuje u igru, čovjek čovjeku priznati mora veliki igrač i ovakav iz ove sezone uvijek ima mjesta u Bayernu, ali prekidi nemoj molim te.

Sinoć vidim samo jedan problem, a to su ofanzivci. Kada se stvori višak, a stvarao se više puta, onda igrači kao Koman, Olise, Gnabri, Davies, Musiala, Sane i Kane moraju to iskoristiti. Posebno razočarava Koman. protiv Leverkusena, a evo sada i ovdje niti jednom nije ni pokušao ići u duel, a to je napadaču renomea 20 mil plate nedopustivo. Ovo što on igra u ovoj sezoni to može svaki igrač na planeti. Primi loptu, dodaj, vrati nazad. Nula kreacije, nula volje, nula rizika, svega nula.
Onda imaš Gnabrija koji igra dobru sezonu, ali sinoć slab, iako bolji od Komana bar je išao u duel i gubio lopte, bio je i u kojoj prilici.
Kane sinoć solira, imao je u jednoj kontri slobodno krilo, samo da pruži loptu, on je to vukao kao da je Messi.
Musiala dosta puta zna iz ničega stvoriti nešto, ali sinoć je bespotrebno ulazio u duele sa 2-3 igrača, to nisu bile situacije za duel, treba prepoznati kada i kako reagovati, ovo od njega dosta nezrelo.
Kimich i korner stvarno ne ide, ne znam zašto i kako se to nakon 5 godina konačno ne promijeni. Korneri su u vanjsku mrežu, na prvu stativu, otvaranje kontri protivniku, u peterac na golmana, trošenje bespotrebno naših igrača koji nakon ovako lahkog plijena za golmana moraju sprintom nazad, od velikog oružja koji bi trebali biti ti korneri, mi imamo veliku boljku da su zapravo ti korneri ono što nas ranjava.
Gol je 100% greška Nojera, ali golman ima pravo na grešku, opet će Nojo vaditi kada bude gorilo, opet će 10x više vaditi nego griješiti. Lahko je ovim golmanima u Aston Villi itd., nek dođu braniti na najviši nivo, pa da vidimo kako to ide. ovom Martinezu je sinoć zadatak bio čuvati loptu dok ga neko od naših napadne. Ova taktikva i ovakav kukavičluk gdje ekipa iz vrha Premierhipa na svom terenu čuva loptu i 15s dok neko od naših ne napadne pa je napamet ispuca je jedna sramota. Da ja pratim tu ligu i vidim ovo, odmah bi mi sve teze o jačini lige pale u vodu. A nek vam ovakvi golmani dođu u Bayern gdje treba brzo reagovati, precizno dodati, gledati u napad, pa da vidimo koliko će koncentracije imati.

Sve u svemu nije loša utakmica sa naše strane, iako najslabija ove sezone(tu je i prvi poraz), možda bi već na zimu trebalo ponovo reagovati, jer ovakve predstave ofanzivaca kao Komana i Sanea ne idu ni uz njihov renome i plate, a ni uz ovu filozofiju napadačkog nogometa. I stvarno vrijeme da Kimiha riješe svih kornera, slobodnjaka, auta i svega čime se lopta nakon prekida ubacuje u igru, čovjek čovjeku priznati mora veliki igrač i ovakav iz ove sezone uvijek ima mjesta u Bayernu, ali prekidi nemoj molim te.

- Centre forward
- Kontakt:
Pa nećemo više nikad imat' nekoga k'o Nojer. Neće niko. Takvi se ne radjaju baš često. Isto smo pisali i za Lahma. Nojo jeste najveći svih vremena al' biologija čini svoje. Danas pristojan golman košta više od 50 miliona.Zlaja83 je napisao/la: ↑03 okt 2024, 09:08Pitanje je tko je danas WC golman. Ovaj Martinez je dobar, i onako bezobrazan pomalo, dobro bi nam legao ali ima ugovor do 2029. Alison se nameće kao izbor, ali i to je o dugu štapu, ako ne produži sa Cityem sigurno će biti puno interesanata.Centre forward je napisao/la: ↑03 okt 2024, 08:18Golman (WC) ili Wirtz za ogroman novac sljedeće sezone, pitanje je sad![]()
A što se tiče Wirtza, ovo me zanima: kad bi došao kako bi to izgledalo na papiru?
Jel ovo:
Kane
Gnabry Musiala Olise
Wirtz Kimmich
Ako budemo dovodili neko zvučnije ime na golu od Wirtza nema ništa.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ma brate to je proslo, nemoj da se lazemo. On nas trenutno vise ukopava nego sto spasava, nece se to promjeniti jer je covjek dao svoje, nije sramota ostariti.
Ja iskreno ne kontam, a vidim mnogi pominju to "pusenje na istin nacin zadnjih 10 godina". U zadnjih 10 godina pored Bundeslige i 9 titula mi smo osvojili sve sto se moglo osvojiti na evrospskom i svjetskom planu. Ako se misli na neke izgubljene utakmice u CL, kad smo bili dominantni... pa 100 puta smo vise takvih utakmica dobili, neka se mora i izgubiti. Ovdje nismo dali svoje sanse oni nisu imali niti jedne prave, (mozda ona kad je frajer pucao u Noyera) a zabili su, dakle realno nekih 3:1 za nas prema onome sto je bilo na terenu i to ne samo po sansama. I to je to, kakve sad filozofije moramo slusati.
Jedino nas je ponizio Liverpool, izgledali kao djecica neka koja nebi dala gol da se igralo poluvrijeme sedam dana. Kod njih im falilo pola tima u prvoj i umjesto da rjesimo prolaz u toj utakmic Niko (cini mi se da je bio on) kao eto ko fol neki takticar, "pametnom igrom" izvukao nulu, u revansu se malo kompletirali i izvukli nam usi, da je trebalo 5:0 imali bi toliko. Mislim da to nije ni blizu, a kamoli isto.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.