Raul, napadač Schalke 04, koji se sa Pippo Inzaghijem bori za titulu prvog "bombera" svih vremena u Euro-kupovima (trenutno ja na cifri 70): "Bilo bi fantastično da se odvojim od njega baš golovima na San Siru, protiv Intera. Žao mi je što je Inzaghi van terena, iako nismo samo nas dvojica u igri, jer nas Ronaldo ili Messi mogu nadmašiti".
Bruno Misorelli, evropski predstavnik firme "Sonda", koja ima 45% Gansovog ugovora u svom vlasništvu, a takođe i njegov menadžer ( i Neymarov): "Nismo imali kontakte sa Interom, u vezi sa Gansovim transferom."
Thiago Silva je "odleteo" u Rio de Janeiro, jer je dobio drugo dete.
8.000 posetilaca sajta
www.milannews.it je u anketi "koga bi naredne sezone voleli da vidite u crveno-crnom dresu", najviše glasova dalo Gansu (44,04%). Slede Robben (38,49%), Kaka' (10,96%) i Balotelli (6,51%).
Kevin-Prince Boateng: "Čitam u novinama da bi Balotelli mogao da dođe u Milan. Ja sam za, jer je on mlad i perspektivan igrač".
Esteban Cambiasso, posle poraza Intera u derbiju: "Pet bodova nije malo, ali nećemo se lako predati".
Na meti Milana je Samir Nasri, vezista Arsenala, piše
www.caughtoffside.com.
99 odigranih lopti, 61 preciznih dodavanja, 5 pogrešnih dodavanja, 8 osvojenih lopti, 8 izgubljenih lopti, 2 asistencije i... izvinite ako je malo! Clarence Seedorf, Derby della Madonina...
Pato: "Sva zasluga pripada Ariedo Braidi". "Patak" tako negira da je Leonardo imao presudnu ulogu u pregovorima prilikom njegovog prelaska u Milan.
4 od 4! To je odnos pobeda i broja mečeva Milana sa prvim pratiocima, Napolijem i Interom, koji u slučaju da sezonu završe sa istim brojem bodova kao i Rossoneri, gube scudetto zbog lošijeg međusobnog skora.
Gennaro Gattuso: u pitanju je lakša povreda leve butina, zbog koje je morao da izađe iz igre na početku drugog poluvremena u subotnjem derbiju. Danas magnetna rezonancija.
Javier Zanetti, kapiten Intera, za
www.inter.it: "Bravo za Cassana, za padanje u šesnaestercu".
Clarence Seedorf: "Svakoga dana u ovih 9 godina sam pokazivao svoju privrženost klubu. Ako me Milan i dalje želi, ja ostajem".
Patov prvi gol u subotu (posle 43" igre) je peti najbrži u istoriji milanskog derbija. Na prvom mestu je gol Interiste Sandra Mazzole, koji je u derbiju odigranom 24. februara 1963. godine postigao pogodak posle samo 13". Najbrži Milanista je Altafini: 20" (Inter-Milan 1:2, 26. mart, 1961.)
Za Taye Taiwo, kome ističe ugovor sa Marsejskim Olimpicom, zainteresovan je i Wengerov Arsenal.
Silvio Berlusconi nije, zbog državnih obaveza, uspeo da stigne na San Siro, ali je prisustvovao proslavi. Na izlasku iz Seedorfovog restorana, gde je Milan slavio pobedu u derbiju, izjavio je: "Do scudetta nas deli još sedam utakmica. Balotelli? Mislim da je njegov stil daleko od Milanovog. Dobar je fudbaler, ali voli da se povremeno, hajde da tako kažemo, zabavlja".
Na pitanje šta misli o vezi svoje ćerke sa Patom, odgovara: "Koje je sledeće pitanje?"
Adriano Galliani, takođe prilikom izlaska iz Seedorfovog restorana: "Ne verujem da će Rino Gattuso otići, čak i ako bi stigla maxi-ponuda od Rusa. Uostalom, ima ugovor sa nama za još jednu godinu".
Danas igrači Milana imaju slobodan dan. Juče su imali jedan lakši, a naredni trening je u utorak, od 16h.
Mutu će propustiti meč protiv Milana, koji se igra u nedelju (20:45), jer je juče na utakmici Cesena-Fiorentina dobio drugi žuti karton.
Walter Mazzarri, Napolijev trener, posle neverovatnog preokreta i pobede protiv Lazia (4:3): "Ne želim da gledam tabelu. Učinićemo sve što je u našoj moći, a kolika će ona biti - videćemo na kraju sezone".
Anketa na sajtu
www.milannews.it: Ko je bio najbolji Milanov igrač u derbiju?
Može se glasati ovde:
http://www.milannews.it/?action=sondagg ... daggio=196
Anketa na sajtu
www.gazzetta.it: Ko će osvojiti scudetto?
Može se glasati ovde:
http://www.gazzetta.it/appsSondaggi/pag ... d_8811.jsp
Juče su smenjena dva trenera u Serie A.
-Marino više nije trener Parme: nije mu bila srećna utakmica broj 400 u trenerskoj karijeri (poraz na domaćem terenu od poslednjeg Barija).
-Cosmi odlazi iz Zamparinijevog Palerma. Interesantno je da je Serse Cosmi bio na klupi roze-crnih samo na 5 mečeva (4 poraza i pobeda protiv Milana). Na njegovo mesto se vraća Delio Rossi, koji je i pre njegovog dolaska vodio Palermo.