Ništa uvredljivo ali za tu našu generaciju Jahic je bio “onaj koji ne zna lopte” a za ovu danas generaciju Jahic bi bio kapiten, uzeo sam njega samo za usporedbu ispravnog pristupa kakav treba kad se igra za nacionalni tim, mi smo taj pristup izgubili, puno suza, nepravde, izbacivanja će trebati proći da se to vrati..baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 18:43Uspoređivati Sanela Jahića koji je igrao za Las Palmas, AEK i Grasshopers sa Panjukićem koji je sjedio na klupi u belgijskoj cvajti i koji je otjeran iz nikad goreg Hajduka može samo neko lud, slijep ili pitar.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
ZkaoZenica
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Drug moj, mi smo reprezentacija sa ionako limitiranim fondom igrača koji posjeduju ikakav kvalitet, tjerati te igrače jer se nakon 4-5 godina "ne zalažu na treninzima" je ludost i obični izgovor da bi se napravilo mjesta za menadžerske igrače, isti slučaj je bio kada Zukanović nije išao u Brazil da bi išli amidžić i Edinov jaran Ibričić.
Nama treba kvalitet, a ne htjenje/borba, nije ovo rat druže, ne šaljemo ih na liniju, ako je tako daj da uzmemo iz vojske tri najborbenija i da ih stavimo na bekove.
Nama treba kvalitet, a ne htjenje/borba, nije ovo rat druže, ne šaljemo ih na liniju, ako je tako daj da uzmemo iz vojske tri najborbenija i da ih stavimo na bekove.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
+1baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 18:54Drug moj, mi smo reprezentacija sa ionako limitiranim fondom igrača koji posjeduju ikakav kvalitet, tjerati te igrače jer se nakon 4-5 godina "ne zalažu na treninzima" je ludost i obični izgovor da bi se napravilo mjesta za menadžerske igrače, isti slučaj je bio kada Zukanović nije išao u Brazil da bi išli amidžić i Edinov jaran Ibričić.
I Ćiro kad je dosao upregao je bagru i izbacivao ko mu smeta pristupom i karakterom a s njim smo postigli vise nego sto smo kvalitetom imali. Btw i on je igrao 352
Podrska Sergeju, odstrani kancere i preuzmi odgovornost za postupke.
Vise vjerujem jednom Barbarezu, Spahicu i Bajramovicu nego raspalom Denisu Hadzikadunicu
Ne mogu da vjerujem da na jednu stranu imas ove 3 legende reprezentacije, na drugoj Hadzikadunica i Pirica i ti stajes na ovu drugu stranu
Stvarno smo narod za izucavanje
Vise vjerujem jednom Barbarezu, Spahicu i Bajramovicu nego raspalom Denisu Hadzikadunicu
Ne mogu da vjerujem da na jednu stranu imas ove 3 legende reprezentacije, na drugoj Hadzikadunica i Pirica i ti stajes na ovu drugu stranu
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nevjerovatno da lik konstantno pljuje Mujakica dok Hadzikadunica uzdize, a njih dvojica igraci slicnog kvaliteta. Pokerasu ovaj prvi vise lezi i to je to.Madal je napisao/la: ↑30 sep 2024, 19:02I Ćiro kad je dosao upregao je bagru i izbacivao ko mu smeta pristupom i karakterom a s njim smo postigli vise nego sto smo kvalitetom imali. Btw i on je igrao 352![]()
Vise vjerujem jednom Barbarezu, Spahicu i Bajramovicu nego raspalom Denisu Hadzikadunicu![]()
- PasodelMar
- Kontakt:
Ajme ovih prepametnihhurem je napisao/la: ↑30 sep 2024, 18:29Od izlaska spiska pokazuješ koliko si limitiran i ne možeš da skontas neke osnovne stvari. Ti i jos par pojedinaca. Stid me sto ti uopće odgovaram.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 18:22Hurem standardno brani neodbranjivo, kao što je branio i Todorovića, Ćivića i Saničanina pa se pokrije i nestane sa teme(a) kada uvidi da nije bio u pravu.
Tako će sada biti i sa Barbarezom i sa njegovim pitarom Panjukićem.
A u vezi s doticnima, branio sam njihova pozivanja kada je za to bilo osnove, kao što sam i govorio da ne trebaju dobijati poziv kada to nisu zaslužili i nije bilo objektivnih razloga. Ali ti to svakako ne možeš skontati...kao ni to zasto je na spisku Tahirovic a Krunic nije, primjera radi.
Tebi je najbolje krenuti sa lekcijom iz amatera. Igrači koji ne igraju u svojim klubovima, ne smiju biti na spisku jedne ozbiljne reprezentacije. Ne iz ovih i ne iz onih razloga.
Postoji u našem riječniku detaljan opis za objektivnost, pa ti sada vidi zašto ti to navodim. Ako želiš biti ozbiljan, onda trebaš biti i objektivan.
Ako ne pozoveš Krunica u ovako bitnim utakmicama, gdje se pika izmedju ostalog i neko iskustvo, onda trebaš naći alternativu. Ovako sada na poziciji DMF imaš Burnica i Tahirovica. Nece valjda Burnic igrati 2x90 min na DMF ili će ga stvarno mijenjati Tahirovic? To se ne smije dešavati u profesionalnom fudbalu.
- akisarajevo92
- Kontakt:
ni Barbarez ne zna kako se zove Demirovic 
Don't believe the hype.
Evo vec drugo okupljanje ga covjek zove Ermin...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- PasodelMar
- Kontakt:
Nema poziva ako ne igraš, its simple as that.DamirT je napisao/la: ↑30 sep 2024, 17:06E ovo je minus za spisak. Ista stvar kao i za Muharemovica. Nisu sad neke klase, ali si ih zvao dok terena nisu uopste ni vidjeli. Sad kada igraju redovno, ostanu bez poziva.PasodelMar je napisao/la: ↑30 sep 2024, 16:43Spahić: Neki igrači dođu na okupljanje i ne budu na nivou kao u klubu, zato ih nema ovdje.
Ako smo postali baš ovako zajebani, onda ne smijemo pozivati igrače poput Tahirovica (ne igra) i Mujakića (loša forma u klubu). Ne mogu pravila važiti za jednog igrača a za drugog baš i ne. To je neprofesionalno.
Muharemovic je morao biti na spisku. Imati štopera u formi je velika stvar i za ostale braniće, daje dodatno samopouzdanje. Tu je vjv alibi jer je tek odigrao par utakmica itd...
Krunic pozivan kada nije igrao nikako za FB, sada otkako tempira formu, ostade bez poziva. Nije on neki igrač da se razumijemo, ali njegovo iskustvo je bitno itekako + igra na deficitarnoj poziciji.
Pozvao dva DMF za dvije utakmice od kojih samo Burnic ima minutažu, to je premalo.
Sve u svemu je spisak jedva za prolaznu ocjenu, ništa više od toga.
I definitivno Tahirovic nije zasluzio poziv. Kakve ba price kao da se racuna dugorocno? Okej, racunas, ali kakvu onda poruku saljes drugim igracima koji su redovni? Dzaba ti sve utakmice, Benjo ima mjesto sa slovom i brojem 0 (nula) utakmica od pocetka sezone.
A nije definitivno toliki kvalitet da mora imati mjesto iako i ne igra.
Pruži priliku nekom ko se može uklopiti u sistem i ko igra redovno. To možeš uigrati, ko ti brani. Poduplaj korist kolektiva a ne skreći pažnju na individualne, slabe karike. Draži su mi igrači kolektiva iz manje poznatog kluba koji pruže redovno dobre partije, nego neki igrač iz zvučnog kluba bez ikakvog impacta na igru.
Stim da treba nekada biti i realan, radi se o kontradiktornosti u pozivanju i to je to.
Slažem se naravno sa tvojom konstatacijom.
Ja bi izabrao Denisa prije bez razmisljanja ali Mujakic nije tolika panjina bio u reprezentativnom dresu. Sergej ga ocito gotivi iz svojih nekih razloga i na spiskovima je i jbg. Ni prvi ni zadnji selektor da nekog igraca vise preferira zbog nekih svojih razloga.
A ovo sto se zale primadone i cvajtasi sto ne igraju treba u startu sasjec. Za reprezentaciju se dolazi taman da selektor kaze da vode donosis a ne na klupi ili tribinama presjedis. Samo su navikli da mogu kako hoce do sad. Bas me zanima sto se Denis nije zalio i srao okolo kad je imao perioda bez minute u klubu?
Muharemovic nema ni 10 utakmica profesionalnog fudbala u nogama jos uvijek a i vec su pokazali da racunaju na njega tako da ne vjerujem da tu ima mjesta panici.
Za Tahirovica idete iz krajnosti - **** svega zivog Savi jer je na tribinama u drugu krajnost - los start sezone i odmah da leti sa spiska. Pa da ali u sustini ne zauzima mjesto nikakvom velemajstoru, cak sta vise. Podrzati momka pozivom jos ovo ili jos jedno okupljanje, do tad ako se ne snadje onda jbg leti sa spiska. Da imamo nekih znatno boljih ja bi i sad bio da ne bude ma spisku. Ali nemamo.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nije to nikakva uvreda, limitiran su u promišljanju nekih osnovnih stvari zajedno s još par forumasa...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 18:36Živi bili pa vidjeli ko je limitiran, a ko ne, tako si isto pričao i za Saničanina na temi i koristio slične uvrede.
Evo ti samo par primjera:
- velite da Barbarez polahko priprema teren da ostavi bez poziva Demirovica I Dedica a upravo su Demirovic i Dedic primjer igraca kakve stručni štab traži i želi u reprezentaciji.
- velite da se pojedini reprezentativci ostavljaju bez poziva (iako su neki sami sebe otjerali) kako bi se poslali pozivi menadžerskim igračima a zapravo je Barbarez prvi selektor koji tjera menadzere i menadžerske igrace.
- došli smo do toga da veću težinu ima riječ i postupak jednog Ahmedhodzica ili Hadzikadunica i njihovih menadžera nego Barbareza, Spahica, Bajramovica...to mogu samo neznalice ili golobradi mladici koji ne znaju ko su Barabrez i Spahic.
- Spahić: "Neki igrači dođu na okupljanje i ne budu na nivou kao u klubu, zato ih nema ovdje."
Klasičan primjer da jedan limitirani forumas nije skontao poentu je sled.komentar:
"Ako smo postali baš ovako zajebani, onda ne smijemo pozivati igrače poput Tahirovica (ne igra) i Mujakića (loša forma u klubu). Ne mogu pravila važiti za jednog igrača a za drugog baš i ne. To je neprofesionalno."
Ogromna je razlika između biti u slaboj formi u klubu u datom trenutku a dati svoj maksimum u reprezentativnom dresu... i biti u dobroj formi u klubu i redovno igrati a u reprezentativnom dresu ljencariti i igrati preko neke stvari.
Takvi nam umisljeni drugoligaski igrači ili starosjedioci ne trebaju ako ce se tako ponašati i igrati.
- uvijek je igrač koji nije pozvan bolji do onoga koji je pozvan?!
Ni u snu Zolotic nije bolji od Katica (posto je bilo jučer poredjenja)
- da ne pricam o tvrdnjama da je Bajraktarevic trebao startati u prvih 11 iako čitav stručni štab smatra drugačije, kao i neki stručnjaci koji su dali svoj osvrt, te svi navijači izuzev 5,6 "znalaca" ovdje...
Kada stručni štab ocijeni da je na nivou za ovakve utakmice, a to će kroz treninge znati, tada će zaigrati...da li ce to biti sada u oktobru, novembru ili nekad kasnije, ostaje da vidimo.
- itd.
...i da, ja ne bježim, nego se s vremena na vrijeme udaljim da ne čitam svakakve bljuvotine i dosadnjakovice.
Ja bi ih sad redom na tribine slao jednog po jednog na svakoj utakmici da vidimo ko ce prigovoriti. Ko prigovori nabit ga nogom. Naravno ove cvajtase, turke i slicne. Mrs bagro.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Kod nas ako igrac odigra 2-3 utakmicu odmah daj poziv i u prvi 11
Ako odigra lose neki ga ne bi zvali vise nikad, i tako u krug.
Ako odigra lose neki ga ne bi zvali vise nikad, i tako u krug.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
baboedindzeko je inace najveci trol na forumu. njegove hablecinstine ne treba uzimati za ozbiljno.
krunic je bivsi fudbaler, dosao da se na "ime" setka jos godinu-dvije u Zvijezdi prije definitivnog kraja. za reprezentaciju nema motiva ni danas, kamoli za cetri godine, jer to je realno takmicnje na koje nasa reprezentacija konkurise- - bez krunica naravno. kao sto odavno nema ni pjanica.PasodelMar je napisao/la: ↑30 sep 2024, 19:04hurem je napisao/la: ↑30 sep 2024, 18:29Od izlaska spiska pokazuješ koliko si limitiran i ne možeš da skontas neke osnovne stvari. Ti i jos par pojedinaca. Stid me sto ti uopće odgovaram.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 18:22Hurem standardno brani neodbranjivo, kao što je branio i Todorovića, Ćivića i Saničanina pa se pokrije i nestane sa teme(a) kada uvidi da nije bio u pravu.
Tako će sada biti i sa Barbarezom i sa njegovim pitarom Panjukićem.
A u vezi s doticnima, branio sam njihova pozivanja kada je za to bilo osnove, kao što sam i govorio da ne trebaju dobijati poziv kada to nisu zaslužili i nije bilo objektivnih razloga. Ali ti to svakako ne možeš skontati...kao ni to zasto je na spisku Tahirovic a Krunic nije, primjera radi.
Ako ne pozoveš Krunica u ovako bitnim utakmicama, gdje se pika izmedju ostalog i neko iskustvo, onda trebaš naći alternativu. Ovako sada na poziciji DMF imaš Burnica i Tahirovica. Nece valjda Burnic igrati 2x90 min na DMF ili će ga stvarno mijenjati Tahirovic? To se ne smije dešavati u profesionalnom fudbalu.
ako nisi svjestan ovih cinjenica onda si ogranicen ili trolcuga kao baboedin, zvani tokmak.
Mujakic jeste nepotreban bas kao i Tahirovic
Amaterski, nea ba nama pomoći.Nek rade kako misle, ali opet je isto, menadžeri, koji Vicin igrač, šuplja i dupli aršini. Glume strogoću na Denisu, a okupljaju se kod Brajlovića, bitno je da budu svi na vrijeme tu
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Nek poziva koga zeli, ali mora imati neki rezultat. Bude li debakl protiv Njemacke i protiv Madjarske ekipa igrala Vasilju u krilu kao prvu utakmicu, treba razmisljati o smjeni. Kao igrac jako dobar i pozrtvovan, kao selektor diletant, barem za sada.
embrace the chaos
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pomiješao si me drug s nekim.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Obzirom da si me indirektno prozvao oko poredjenja Zolotica s Katicem moram ti odgovorit jer sam ja bio u toj ulozi. Nigdje nisam rekao da je Zolotic bolji od Katica, nego sam pokusao objasniti osobi s kojom sam se raspravljao kako ne moze rec da je Katic bolji od Zolotica bez jedne noge jer nema apsolutno nikakav kriterij za to. To su 2 igraca koji najbolje godine provode u prosjecnim ekipama dok je kod Katica veoma upitan kvalitet lige u kojoj igra. Pitate li se zasto njih nakon sezona u kojima su proglasavani najboljim defanzivcima svojih liga ne uzme makar najbolji klub lige a kamoli neki klub iz liga petice? Zato sto ljude ne zanimaju likovi koji imaju 31 i 28 godina i koji su svoj vrhunac dostigli tek u tim godinama i apsolutno nikakve perspektive nema u njima.hurem je napisao/la: ↑30 sep 2024, 19:22Nije to nikakva uvreda, limitiran su u promišljanju nekih osnovnih stvari zajedno s još par forumasa...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 18:36Živi bili pa vidjeli ko je limitiran, a ko ne, tako si isto pričao i za Saničanina na temi i koristio slične uvrede.
Evo ti samo par primjera:
- velite da Barbarez polahko priprema teren da ostavi bez poziva Demirovica I Dedica a upravo su Demirovic i Dedic primjer igraca kakve stručni štab traži i želi u reprezentaciji.
- velite da se pojedini reprezentativci ostavljaju bez poziva (iako su neki sami sebe otjerali) kako bi se poslali pozivi menadžerskim igračima a zapravo je Barbarez prvi selektor koji tjera menadzere i menadžerske igrace.
- došli smo do toga da veću težinu ima riječ i postupak jednog Ahmedhodzica ili Hadzikadunica i njihovih menadžera nego Barbareza, Spahica, Bajramovica...to mogu samo neznalice ili golobradi mladici koji ne znaju ko su Barabrez i Spahic.
- Spahić: "Neki igrači dođu na okupljanje i ne budu na nivou kao u klubu, zato ih nema ovdje."
Klasičan primjer da jedan limitirani forumas nije skontao poentu je sled.komentar:
"Ako smo postali baš ovako zajebani, onda ne smijemo pozivati igrače poput Tahirovica (ne igra) i Mujakića (loša forma u klubu). Ne mogu pravila važiti za jednog igrača a za drugog baš i ne. To je neprofesionalno."
Ogromna je razlika između biti u slaboj formi u klubu u datom trenutku a dati svoj maksimum u reprezentativnom dresu... i biti u dobroj formi u klubu i redovno igrati a u reprezentativnom dresu ljencariti i igrati preko neke stvari.
Takvi nam umisljeni drugoligaski igrači ili starosjedioci ne trebaju ako ce se tako ponašati i igrati.
- uvijek je igrač koji nije pozvan bolji do onoga koji je pozvan?!
Ni u snu Zolotic nije bolji od Katica (posto je bilo jučer poredjenja)
- da ne pricam o tvrdnjama da je Bajraktarevic trebao startati u prvih 11 iako čitav stručni štab smatra drugačije, kao i neki stručnjaci koji su dali svoj osvrt, te svi navijači izuzev 5,6 "znalaca" ovdje...
Kada stručni štab ocijeni da je na nivou za ovakve utakmice, a to će kroz treninge znati, tada će zaigrati...da li ce to biti sada u oktobru, novembru ili nekad kasnije, ostaje da vidimo.
- itd.
...i da, ja ne bježim, nego se s vremena na vrijeme udaljim da ne čitam svakakve bljuvotine i dosadnjakovice.
Vidim da mnogi Katica dizete u zvijezde nakon 4 utakmice gdje su nas svi razbili ko Bugarsku skupstinu i gdje je blago receno imao smijesnih reakcija. Svako ko njega smatra nekom ekstra klasom za mene nije normalan i apsolutno nema zive veze o fudbalu(ovo govorim iz cistog razloga jer sam ga dosta pratio dok je igrao u hnl-u i mogu slobodno reci da su Radeljiceve partije u Rijeci na duplo vecem nivou nego sto su njegove bile u Hajduku) . Da zasluzuje poziv, apsolutno. Ali pravit od njega nekakav primjer prema kojem se mjere drugi stoperi je apsurd zivota jer decko je kvalitetom jedan sasvim prosjecan fudbaler kao i mnogi drugi sto su prosli kroz nasu reprezentaciju kao dio nekih menadzerskih talova ili relacija clanova strucnog staba sto je u slucaju Nikole evidentan primjer(Hrgovic i Papac)
On sada pruza partije karijere i samo zbog toga treba da bude tu kao sto je u zadnje 2 godine i Zolotic trebao odigrati barem 10 utakmica za reprezentaciju jer je to svakako zasluzio vise nego neki Gojkovic, Kovacevic i slicne tarabe
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 30 sep 2024, 21:03, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.