Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Kao što sam već rekao nedavno imam osjećaj da su se i Barbarez i Spahić pogubili i da ne znaju kako da hendlaju sve ovo i idu sad silom. Spaha nikad nije bio osoba koja puno razmišlja i sve je radio na silu i jak temperament. Jako mi je glupo objašnjenje da se nisu zalagali na terenu. Nisu dolazili? Nisu htjeli da treniraju? Hadžikadunić nije ništa rekao već njegov menadžer i ne odlučuje Dennis šta će ovaj pričati. Zašto selektor nije nazvao Dennisa i vidio šta je problem, kao stariji i iskusniji? A, da, to je nama ispod časti a dok drugi selektori idu na noge svojim igračima i maksimalno pokušavaju svakog da zadrže, mi to ne radimo već odmah na nož.
Ali vidjet ćemo kad krenu mečevi, tu će se sve pokazati. Niko ne očekuje pobjedu protiv Njemačke ali očekujemo da ne igramo ko San Marino.
Ali vidjet ćemo kad krenu mečevi, tu će se sve pokazati. Niko ne očekuje pobjedu protiv Njemačke ali očekujemo da ne igramo ko San Marino.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Gdje je ono neću zvati one koje ne igraju

Pogledaj reprezentacije poput Albanije, Mađarske, ili Rumunije. Je li njima u reprezentaciji creme de la creme evropskog fudbala? Nije, nego su momci koji ginu za svoje države. Takvih 20ak moramo i mi imati ako želimo da se plasiramo na velika takmičenja. Uostalom, prije su se zvala ta silna imena i fudbalski magovi pa smo bili pretposljednji u grupi koja je imala Island, Luksemburg, i Lihtenštajn.SetoKaiba je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:42Mora, jer bez kvaliteta imamo Đakovce, Radeljiće, Mujakiće, ranije Jovičiće, Sariće i slične ublehaše. Šta nam je koristilo što je Anel Hadžić bio patriota i davao sve od sebe, kad to njegovo sve od sebe nije dovoljno?
Nemamo kvalitet. Igrač koji u dva navrata napusti reprezentaciju prije utakmice, bez obrazloženja, nije kvalitet.
To je nekvalitet.
Igrač koji s Milanom osvoji scudeto, a u reprezentaciji kod 5 trenera ne pokaže ništa, nije kvalitet.
Bolje Anel Hadžić koji se trudi i sluša, nego neki Ahmedhodžić koji 24 sata prije tekme spakuje kofere i ode kući.
Ne znam šta je tu nejasno?
Ovaj odrin i javšluk su velikim dijelom uzrokovani tolerisanjem nediscipline i nezalaganja.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 30 sep 2024, 15:48, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Mora da ti Zoli puni sestru, drugog objasnjenja nemam...
Barbarez radi dobar posao sklonio beskarakterne, jos da skloni tih par igraca iz Srpske lige i bit ce odlicno.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- Maroon1946
- Kontakt:
Puni tvoju MujakicMilanMladenovic je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:48Mora da ti Zoli puni sestru, drugog objasnjenja nemam...
Barbarez radi dobar posao sklonio beskarakterne, jos da skloni tih par igraca iz Srpske lige i bit ce odlicno.
Ne mora zoli bolje Muharemovica zvat nego Radeljica i Mujakica zajedno
Prvo se skljanja skart, pa onda bezobrazluk
Ali kod nas sve naopako
Jos laze pohvalio Pirica, pa pozva panja iz Rijeke

Takvi ste i vi njegovi pusikurci
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Jeste, inače nije se nikad zalagao za reprezentaciju, imao problem sa svim selektorima... al' u ku.rcu.Maroon1946 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:49Dennis nije pozvan radi (ne)zalaganja na trenizima i utakmicama reprenzentacije.
Koje ba nezalaganje na utakmica? Neznalica mu dao 11 minuta u 4 utakmice, o kakvom ti nezalaganju pričaš?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Napisao sam da skloni igrace iz Srpske lige aludirajuci na Mujakica. I da zvao bih Muharemovica jer dize formu i igra u iole ozbiljnom klubu. Plakanje za Piricem a pogotovo plakanje radi Hadzikica koji nece dobiti sanse mi stvarno nema smisla..NoDi80 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:51Puni tvoju MujakicMilanMladenovic je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:48Mora da ti Zoli puni sestru, drugog objasnjenja nemam...
Ne mora zoli bolje Muharemovica zvat nego Radeljica i Mujakica zajedno
Prvo se skljanja skart, pa onda bezobrazluk
Ali kod nas sve naopako
Jos laze pohvalio Pirica, pa pozva panja iz Rijeke![]()
Takvi ste i vi njegovi pusikurci
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- Maroon1946
- Kontakt:
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:53Jeste, inače nije se nikad zalagao za reprezentaciju, imao problem sa svim selektorima... al' u ku.rcu.Maroon1946 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:49Dennis nije pozvan radi (ne)zalaganja na trenizima i utakmicama reprenzentacije.
Koje ba nezalaganje na utakmica? Neznalica mu dao 11 minuta u 4 utakmice, o kakvom ti nezalaganju pričaš?
"Mi neke stvari nećemo više trpiti što se tiče terena, a i izvan terena. S Dennisom kompletan stručni štab nije bio zadovoljan što se tiče terena, a onda dolaze i izjave od oca, majke, sestre, drugarice, žene jer te stvari utiču na nas i na njihove kolege. To više neće dolaziti u obzir, ali 90 posto je u vezi s terenom. Nismo bili zadovoljni s njim, ali ga ne treba zaboraviti. O njemu čitav staff ima isto mišljenje, to je odluka cijelog staffa, jednoglasna o svemu. Nije odluka za ili protiv nekoga nego za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", rekao je Barbarez.
A Benjamin zbog partija za AjaxMaroon1946 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:49Dennis nije pozvan radi (ne)zalaganja na trenizima i utakmicama reprenzentacije.

Sramota za ovog malog iz Hamburga i za golmana Zelje.5 primili od Svaba.Mojne ganje on voli BiH a bogumi i pare.
- MocMahale444
Kockaru sergej pojma ti nemas neznalico, vrati dugove i mars. Vala dok ti vodis repku izgubili svaku aBd inshAllah.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ovim samo potvrđuješ ono što sam ja rekao, a to da je Barbarez neznalica ili slabovidni čovjek.Maroon1946 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:56"Mi neke stvari nećemo više trpiti što se tiče terena, a i izvan terena. S Dennisom kompletan stručni štab nije bio zadovoljan što se tiče terena, a onda dolaze i izjave od oca, majke, sestre, drugarice, žene jer te stvari utiču na nas i na njihove kolege. To više neće dolaziti u obzir, ali 90 posto je u vezi s terenom. Nismo bili zadovoljni s njim, ali ga ne treba zaboraviti. O njemu čitav staff ima isto mišljenje, to je odluka cijelog staffa, jednoglasna o svemu. Nije odluka za ili protiv nekoga nego za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", rekao je Barbarez.
Lazu samo isto ko da igraju u neozbiljnim ekipimababoedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:53Jeste, inače nije se nikad zalagao za reprezentaciju, imao problem sa svim selektorima... al' u ku.rcu.Maroon1946 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:49Dennis nije pozvan radi (ne)zalaganja na trenizima i utakmicama reprenzentacije.
Hsv i sheffield ozbiljnija okruzenja nego nasa repka
Da su takvi ne bi ih niko tamo trpio
Uostalom promjenili su dvije repke po pet sest klubova i samo ovdje problem
Sve manje vjerujem Barbarezu koji pohvali Pirica i dovede i novog panja
Kaze igrace oni koji su spremni i izostavi Karica kaze nije se snaso u novom klubu
Kaze igrace najbolji, a Djakovac mu bitan faktor
Jedno prica drugo radi
Pogledajte sve njegove presice sam sebe laze
Ne placem ja milane ni zbog koga, a kamoli zbog Zolotica, Pirica, Hadzikixa i ostalih
Vec su mi neke stvari nelogicne kao i mnogim drugima
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Kako je potvrdio? Znači ponovljeno više puta da je u pitanju odluka cijelog stručnog štaba, da je problem nastao na treningu i kasnije tek "prenio" u javnost (ispad njegovog menadžera). Znači svi su neznalice u stručnom štabu i svi rade po nečijem tuđem nalogu?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:58Ovim samo potvrđuješ ono što sam ja rekao, a to da je Barbarez neznalica ili slabovidni čovjek.Maroon1946 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 15:56"Mi neke stvari nećemo više trpiti što se tiče terena, a i izvan terena. S Dennisom kompletan stručni štab nije bio zadovoljan što se tiče terena, a onda dolaze i izjave od oca, majke, sestre, drugarice, žene jer te stvari utiču na nas i na njihove kolege. To više neće dolaziti u obzir, ali 90 posto je u vezi s terenom. Nismo bili zadovoljni s njim, ali ga ne treba zaboraviti. O njemu čitav staff ima isto mišljenje, to je odluka cijelog staffa, jednoglasna o svemu. Nije odluka za ili protiv nekoga nego za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", rekao je Barbarez.
Okej je da ti imaš svoje mišljenje, imaj ga, treba nam da diskutujemo ovdje.. ali ne predstavljaj svoje mišljenje kao činjenicu.
Uostalome, nije definitivno prekrižen, ima šansu da se vrati.
Strucni stab u koje Milenkovic potencira panjeve iz Srbije, a Hrgovic iz Hrvatske
Pa Milenkovic i sredio transfer Mujakicu u Partizan
Opet javaskuk i stela zato se i bune drugi
Pa Milenkovic i sredio transfer Mujakicu u Partizan
Opet javaskuk i stela zato se i bune drugi
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Čuj kako, pa evo da objasnim. Znači evo da je u pitanju odluka cijelog stručnog štaba; Kako to da čitav taj isti stručni štab vidi da Nihad Mujakić i Stjepan Radeljić nemaju kvalitet da igraju za reprezentaciju svog kantona, a ne za državnu reprezentaciju? Kako to da stotine hiljada, ako ne i milion gledalaca pred malim ekranima i na tribinama vide da dotična dvojica nisu kvalitet, da su katastrofalni u svojim klubovima?HariTz je napisao/la: ↑30 sep 2024, 16:03Kako je potvrdio? Znači ponovljeno više puta da je u pitanju odluka cijelog stručnog štaba, da je problem nastao na treningu i kasnije tek "prenio" u javnost (ispad njegovog menadžera). Znači svi su neznalice u stručnom štabu i svi rade po nečijem tuđem nalogu?
Okej je da ti imaš svoje mišljenje, imaj ga, treba nam da diskutujemo ovdje.. ali ne predstavljaj svoje mišljenje kao činjenicu.
Uostalome, nije definitivno prekrižen, ima šansu da se vrati.
Kod nekolicine selektora Dennis nije imao nikakav problem, nijedan selektor se nije požalio na neka njegova imaginarna "nezalaganja na treningu", kako to sad odjednom? Momak koji je uvijek se odazivao i UVIJEK, ali apsolutno UVIJEK odigrao korektno za reprezentaciju a u više navrata pokazao koliko mu znači državni grb. Dok se nekolicina igrača zayebavala pred kamerama nakon ispadanja od Ukrajine, momak je jedva sebi dolazio i nije mogao zadržati suze - je l' to imaginarno "nezalaganje"?
Nemoj samo reći ili upotrebljavati argument koji nekolicina forumaša ovdje koristi da je on odustao jer su odlučili da će biti na klupi protiv Holandije - LAŽ. Dennis je i u prošlosti ostajao na klupi dok su razni Saničanini, Kovačevići, Miličići i slični dobijali prednost ispred njega, ali momak nikad nije pravio problem, niti se oglašavao on, niti njegova porodica, menadžer, tetka ili ko već.
-
- Kontakt:
Muftic je morao biti pozvan. Bajic, Hadziahmetovic, Zolotic, Hadis Zubanovic, Nikola Nikic su igraci kakvi fale ovoj reprezentaciji. Ovo je sramota.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
NoDi, druže, molim te nemoj ovo shvatiti kao uvredu, ali trenutno pišeš gluposti.NoDi80 je napisao/la: ↑30 sep 2024, 16:01
Lazu samo isto ko da igraju u neozbiljnim ekipima
Hsv i sheffield ozbiljnija okruzenja nego nasa repka
Da su takvi ne bi ih niko tamo trpio
Uostalom promjenili su dvije repke po pet sest klubova i samo ovdje problem
Sve manje vjerujem Barbarezu koji pohvali Pirica i dovede i novog panja
Kaze igrace oni koji su spremni i izostavi Karica kaze nije se snaso u novom klubu
Kaze igrace najbolji, a Djakovac mu bitan faktor
Jedno prica drugo radi
Pogledajte sve njegove presice sam sebe laze
Ne placem ja milane ni zbog koga, a kamoli zbog Zolotica, Pirica, Hadzikixa i ostalih
Vec su mi neke stvari nelogicne kao i mnogim drugima
HSV i Sheffield se ne mogu porediti sa reprezentacijom ni u kojem obliku. Ove stvari koje su se desile, ovi igrači ne bi smjeli ni da "pisnu" a kamoli da imaju nekakav vid protesta.. to bi ih udaljilo iz prvog tima i poslalo u rezervni. Možda čak i na transfer listu.
Prvenstveno govorim zbog Ahmedhodžića. Za Dennisa ja nisam bio tu, pojma nemam šta se desilo na treninzima (imam osjećaj da ima veze i sa Ahmedhodžićem) ali to su špekulacije.
Ne znam zašto je bitna toliko pozicija trećeg golmana i zašto se toliko lome koplja na tome.. ali sa obzirom da navijaš za Željezničar, ima mi smisla što bi više volio Muftića umjesto Hadžikića. Nijedan od te dvojice neće dobiti ni minut pored Vasilja.
Imamo svi neke svoje zamjerke, što ovog a što ne onog, zašto ovo ili ono.. ali vazda pretjerujemo.
Šta je pogriješio za Karića? Očajno je igrao kada je dobio priliku. Dobio crveni karton i nije bio uopšte u protokolu za utakmicu. Nije se izborio ni da bude prva zamjena, a kamoli šta drugo.
Po čemu je Đakovac bitan faktor? Vjerujem da neće biti u prvoj postavi ali je momak u trenutno u odličnoj formi i ove sezone kao i prošlu. Hajde neka dobije jedno poluvrijeme, pa da vidimo koliko je dobar ili loš.. Ako je loš, doviđenja.