BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Nije valjda da sam pogrešno konstatovao.
MoRe biti maestro. Ili da povećam ulog?

MoRe biti maestro. Ili da povećam ulog?

Vom Jäger zum Gejagten
Prvo pojačanje za narednu sezonu je devetnaestogodišnji Marcel Halstenberg iz Hannovera. Radi se o štoperu koji dolazi na ljeto kao slobodan igrač. 
PS: Felipe Melo dolazi u BVB!!!

PS: Felipe Melo dolazi u BVB!!!

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Gdje si citao za ovog Halstenberga? Evo ja sve stranice pregledah, nigdje ne mogu da nađem.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
spox.deKlopp je napisao/la:Gdje si citao za ovog Halstenberga? Evo ja sve stranice pregledah, nigdje ne mogu da nađem.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- JuveSissoko
- Kontakt:
aha aha, doci ceHare_BvB je napisao/la:Prvo pojačanje za narednu sezonu je devetnaestogodišnji Marcel Halstenberg iz Hannovera. Radi se o štoperu koji dolazi na ljeto kao slobodan igrač.
PS: Felipe Melo dolazi u BVB!!!![]()
![]()

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- napolitanke
- Kontakt:
Ovo je dobro za mladog Perišića jer bi se prelaskom u Borrusiu nastavio bolje razvijati kao igrač u puno boljoj Njemačkoj od Belgijske lige no pitanje je kolika će biti odšteta
Bild: Perišića samo detalji dijele od potpisa za Borussiju D.
"Prvi veliki ljetni transfer budućega bundesligaškog prvaka praktički je priveden kraju", piše njemački dnevnik Bild s aluzijom na hrvatskoga veznog nogometaša Ivana Perišića (22)...
Bild saznaje da samo još par detalja dijeli Perišića od realizacije transfera u redove lidera bundesligaške ljestvice. Dortmundski će klub Perišićevoj dosadašnjoj momčadi, Club Bruggeu, isplatiti odštetu od šest milijuna eura za ugovor koji vrijedi još četiri pune godine, navodi se.
"Hrvat je, misle u Borussiji, zlata vrijedan. Misli tako i Slaven Bilić, Perišićev trener u hrvatskoj reprezentaciji", dodaje Bild navodeći Bilićevu izjavu:
- Ne mogu si zamisliti bolju sredinu za Ivana od Borussije. On se fantastično uklapa u mladu dortmundsku momčad, kao i u trenersku filozofiju Jürgena Kloppa. Vjerujem u Ivana. Uvjeren sam da će dokazati kvalitetu i u Bundesligi – kazao je hrvatski izbornik dodavši:
- Zato jer je toliko dobar nogometaš, Perišića će Borussijina momčad, nadam se, odmah prihvatiti.
*Što posebno odlikuje Perišića?
- On je jednostavno kompletan igrač. Super je tehničar, igra objema nogama i posebno dobro glavom. Njegov je najveći plus, međutim, svestranost. Može igrati na lijevoj, desnoj strani ili u sredini vezne linije.
"Čini se da Borussija dobiva još jednog supertalenta", zaključuje se na kraju teksta.

Bild: Perišića samo detalji dijele od potpisa za Borussiju D.
"Prvi veliki ljetni transfer budućega bundesligaškog prvaka praktički je priveden kraju", piše njemački dnevnik Bild s aluzijom na hrvatskoga veznog nogometaša Ivana Perišića (22)...
Bild saznaje da samo još par detalja dijeli Perišića od realizacije transfera u redove lidera bundesligaške ljestvice. Dortmundski će klub Perišićevoj dosadašnjoj momčadi, Club Bruggeu, isplatiti odštetu od šest milijuna eura za ugovor koji vrijedi još četiri pune godine, navodi se.
"Hrvat je, misle u Borussiji, zlata vrijedan. Misli tako i Slaven Bilić, Perišićev trener u hrvatskoj reprezentaciji", dodaje Bild navodeći Bilićevu izjavu:
- Ne mogu si zamisliti bolju sredinu za Ivana od Borussije. On se fantastično uklapa u mladu dortmundsku momčad, kao i u trenersku filozofiju Jürgena Kloppa. Vjerujem u Ivana. Uvjeren sam da će dokazati kvalitetu i u Bundesligi – kazao je hrvatski izbornik dodavši:
- Zato jer je toliko dobar nogometaš, Perišića će Borussijina momčad, nadam se, odmah prihvatiti.
*Što posebno odlikuje Perišića?
- On je jednostavno kompletan igrač. Super je tehničar, igra objema nogama i posebno dobro glavom. Njegov je najveći plus, međutim, svestranost. Može igrati na lijevoj, desnoj strani ili u sredini vezne linije.
"Čini se da Borussija dobiva još jednog supertalenta", zaključuje se na kraju teksta.
Eh dragi dortmundovci,
doslo vrijeme i za drugi poraz u ovoj polusezoni. Kako god okrenem mi sutra ne mozemo dobiti u Hamburgu. Odavno je nasa igra losa, jos od Bayerna mi nismo odigrali onako kako znamo. A Hamburg bi trebao da grize protiv nas, jer u goste dolazi lider i svi zele da pobijede lidera a druga stvar je da HSV zeli u Euroligu i ovih 6 kola moraju zapeti. S igrom iz posljednjih utakmica nema sanse da mozemo do 3 boda u Hamburgu. Fali ta desetka u pm, nemamo ideja s Robertom na toj poziciji. Da je bar Kuba u formi pa da Mario igra desetku. Prema najavama i sutra bi Robert trebao igrati desetku. Ova utakmica nam je od ogromnog znacaja. Ako izgubimo, Leverkusen ce prici na -4 i eto ti belaja. I ko onda moze garantovati da cemo sacuvati ta 4 boda u 5 utakmica? Vec sam ranije pisao da je Leverkusen u strasnoj formi, sad cekaju najlosiju ekipu lige St.Pauli pa idu u goste Bayernu. Mnogi kazu da ce tu Leverkusen pasti ali gotovo sam ubijeđen da Leverkusen tu utakmicu nece izgubiti i da je puno blize pobjedi nego Bayern.
doslo vrijeme i za drugi poraz u ovoj polusezoni. Kako god okrenem mi sutra ne mozemo dobiti u Hamburgu. Odavno je nasa igra losa, jos od Bayerna mi nismo odigrali onako kako znamo. A Hamburg bi trebao da grize protiv nas, jer u goste dolazi lider i svi zele da pobijede lidera a druga stvar je da HSV zeli u Euroligu i ovih 6 kola moraju zapeti. S igrom iz posljednjih utakmica nema sanse da mozemo do 3 boda u Hamburgu. Fali ta desetka u pm, nemamo ideja s Robertom na toj poziciji. Da je bar Kuba u formi pa da Mario igra desetku. Prema najavama i sutra bi Robert trebao igrati desetku. Ova utakmica nam je od ogromnog znacaja. Ako izgubimo, Leverkusen ce prici na -4 i eto ti belaja. I ko onda moze garantovati da cemo sacuvati ta 4 boda u 5 utakmica? Vec sam ranije pisao da je Leverkusen u strasnoj formi, sad cekaju najlosiju ekipu lige St.Pauli pa idu u goste Bayernu. Mnogi kazu da ce tu Leverkusen pasti ali gotovo sam ubijeđen da Leverkusen tu utakmicu nece izgubiti i da je puno blize pobjedi nego Bayern.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
- Omerbavarac
- Kontakt:
Usla voda u usi.
Ja govorim i govorim da nema potrebe da se strahuje od L'kusena, jer je vec svima poznato da su oni ekipa koja pada u posljednjih nekoliko kola.
Sljedece sedmice dolaze u Minhen i tad krece njihovo rasulo.

Ja govorim i govorim da nema potrebe da se strahuje od L'kusena, jer je vec svima poznato da su oni ekipa koja pada u posljednjih nekoliko kola.
Sljedece sedmice dolaze u Minhen i tad krece njihovo rasulo.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Sta ste se prepali.
Da se mi s foruma sastanemo one pic.kice bi uzeli hladno, a o Dortmundu da nepricam. Vjerovali ili ne sutra ce biti prvi put da cu navijati protiv svog tima. Jer od dva zla biram ono bolje zlo. Naime mutava uprava u slucaju sutrasnje pobjede razmislja da "pesku" da dugorocni ugovor i da bude glavni trener naredne sezone, tako mislim da bi nam sutrasnja pobjeda gledajuci dugorocno vise naskodila nego li nam dobrog donijela. Jednostavno on je bio dio ekipe Armina Veh-a i sam snosi ogromnu krivicu za trenutne dogadjaje u klubu. Ja to gledam ovako. To je isto kada Vam se zub slomi, a ostane kroijen u mesu. Dakle privremeno ste se rjesili bola, ali gledajuci dugorocno taj bol ce Vas kad tad stici.
Sto se tice same utakmice od 2007.godine igramo "tri za tri" i ako je BVB do te godine, devet godina bio neporazen u Hamburgu. Sto se tice medjusobnih okrsaja sve je izjednaceno i uvijek su domacini bili u velikoj prednosti sto se nadam da sutra nece biti slucaj.
Moja prognoza
HSV - BVB 1-3
Moja zelja, da mutava uprava uvidi da s "peskom" nema buducnosti
HSV - BVB 0-4

Sto se tice same utakmice od 2007.godine igramo "tri za tri" i ako je BVB do te godine, devet godina bio neporazen u Hamburgu. Sto se tice medjusobnih okrsaja sve je izjednaceno i uvijek su domacini bili u velikoj prednosti sto se nadam da sutra nece biti slucaj.
Moja prognoza
HSV - BVB 1-3
HSV - BVB 0-4
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Necemo sad o porazu , nek ti optimizam unose drugo poluvrijeme protiv hannovera.Moramo ovo izgurati do kraja i nije leverkuzen u nekoj formi druze vise ih sreca mazi (Mainz i K-lautern po 1:0)...tako da nebi se iznenadio ni kad bi oni kiksali u nedjelju...Klopp je napisao/la:Eh dragi dortmundovci,
Ocigledno da je transfer Perisica jako blizu realizacije od 4 do 6 mio se krece cjena ne zna se jos tacno, ne znam jbg nije momak los, ali pametnije je bilo namirit jos koji euro i dovesti Reusa, tako da se moramo svi pomirit Reus u BvB nece doci ovog ljeta, jer pored jovana
perisica, spominje se i Gondugan to bi nam vec godilo odlican igrac koji bi trebao jos mnogo napredovati. No ovaj Perisic me brine mi smo njeg pratili jos i prosle godine al sad ga hoce da dovedu ne znam jbg igra lijevo desno krilo desetku igra svasta nesto zabija i golove i asistencije ali nesto mi ne godi ovaj transfer nikako preskupo je to za nas, kad vec toliko kesa dajemo onda bi trebali sta bolje dovesti Reusa recimo.

BvB Echte Liebe !!!
Koliko smo platili debilka-Lewandowskog onda nista nije skupo...Damir_BvB je napisao/la:Ocigledno da je transfer Perisica jako blizu realizacije od 4 do 6 mio se krece cjena ne zna se jos tacno, ne znam jbg nije momak los, ali pametnije je bilo namirit jos koji euro i dovesti Reusa, tako da se moramo svi pomirit Reus u BvB nece doci ovog ljeta, jer pored jovanaperisica, spominje se i Gondugan to bi nam vec godilo odlican igrac koji bi trebao jos mnogo napredovati. No ovaj Perisic me brine mi smo njeg pratili jos i prosle godine al sad ga hoce da dovedu ne znam jbg igra lijevo desno krilo desetku igra svasta nesto zabija i golove i asistencije ali nesto mi ne godi ovaj transfer nikako preskupo je to za nas, kad vec toliko kesa dajemo onda bi trebali sta bolje dovesti Reusa recimo.

Problem je sto smo se mi svi ovdje nalozili na Reus-a i jos plus je iz Dortmunda.....

Po meni ovaj mec danas moze da bude i najvazniji u ovoj sezoni jer mislim da ako pobjedimo titula je u Dortmundu 90%...mislim da bi i u Leverkusenu malo smanjili sa euforijom i da bi u tom slucaju sigurno izgubili neke bodove protiv St.Pauilja i Bayerna...neki nas "kiks" danas je dodatni motiv za njih.
Neki kazu da su oni luzerska ekipa...to je mozda tacno ali takvim ekipama je ovo idealna situacija jer nemaju pritisak kao mi...oni i dalje pricaju o drugom mjestu i igraju relativno opusteno pa ako do kraja dobiju priliku za prvo mjesto dobro i jest.
Vidim da im ne igra Mathijsen,to je dobra vijest za nas...igrati odbranu dobro kao i dosad a u napadu iskoristiti prilike sto je moguce bolje...
Neki kazu da su oni luzerska ekipa...to je mozda tacno ali takvim ekipama je ovo idealna situacija jer nemaju pritisak kao mi...oni i dalje pricaju o drugom mjestu i igraju relativno opusteno pa ako do kraja dobiju priliku za prvo mjesto dobro i jest.
Vidim da im ne igra Mathijsen,to je dobra vijest za nas...igrati odbranu dobro kao i dosad a u napadu iskoristiti prilike sto je moguce bolje...
U posljednje 4 godine ga ''pušimo'' u Hamburgu i vrijeme je da se to naplati. Ove godine smo prekinuli skoro sve ''loše tradicije'', pa zašto ne i ovu.Klopp je napisao/la:Eh dragi dortmundovci,doslo vrijeme i za drugi poraz u ovoj polusezoni. Kako god okrenem mi sutra ne mozemo dobiti u Hamburgu.

Davno sam ja izgubio povjerenje u ovog Bayu.Omerbavarac je napisao/la:Sljedece sedmice dolaze u Minhen i tad krece njihovo rasulo.

Ako kiksaju protiv St. Paulija imaš ''cenera'' od mene.HzBvB je napisao/la:Moramo ovo izgurati do kraja i nije leverkuzen u nekoj formi druze vise ih sreca mazi (Mainz i K-lautern po 1:0)...tako da nebi se iznenadio ni kad bi oni kiksali u nedjelju...

Niko iz menadžemnta nije potvrdio interes za Reusa, to samo navijači potenciraju ko ludi. Joj da ga 'oće Lewat danas ''zbiberit''.HzBvB je napisao/la:Koliko smo platili debilka-Lewandowskog onda nista nije skupo...
Problem je sto smo se mi svi ovdje nalozili na Reus-a i jos plus je iz Dortmunda.....

Kao i obično, slažem se u potpunosti s tobom.amerosm je napisao/la: Moja prognoza
HSV - BVB 1-3
HSV - BVB 0-4

Kratko i jasno.adnan24 je napisao/la:...igrati odbranu dobro kao i dosad a u napadu iskoristiti prilike sto je moguce bolje...

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Klopp stvarno ima smisla za humor i njegova jucerasnja izjava me je pravo nasmijala.
Klopp: HSV ima ludo dobar napad
Jedino ko u tom napadu igra konstantno je Vas bivsi igrac Mladen Petric.
@ adnan24
neigranje Mathijsena je za nas pojacanje.
Nece vise biti tih fenomenalnih pasova ka Rostu i nabijanje lopte napamet prema protivnickom golu pa sta dragi Bog da.
Samo Vi danas pobjedite po jednoj od mojih prognoza i sve ce biti uredu i mi cemo dobiti novog trenera.

Klopp: HSV ima ludo dobar napad

Jedino ko u tom napadu igra konstantno je Vas bivsi igrac Mladen Petric.
@ adnan24
neigranje Mathijsena je za nas pojacanje.

Samo Vi danas pobjedite po jednoj od mojih prognoza i sve ce biti uredu i mi cemo dobiti novog trenera.

**** ga Bog bogovi nemozemo dat go sa 52,4 cm udaljenosti
Pa jebooooooooooo ga Lewandowski vise u qurac s njim ba, ako on izadje bit ce to dobro... Zasluzili smo barem remi na poluvremenu . Mislim da mozemo doc do povoljnog rezultata, sad ce to Klopp odradit ....
BvB Echte Liebe !!!
I ako ga smatram losim igracim moram sada stati u njegovu odbranu i reci da nije bio Lewandowski vec Mario Goetze. Po meni dosta prosjecna utakmica s dosta gresaka glavnog sudca koje idu vise na stetu Vama. Nadam se da cete u nastavku zaigrati bolje jer ko ce gledati "peska" naredne sezone na klupi. Kod penala cista kosarkaska akcija. RvN blokira Subotica, Petric dolazi do lopte i onda ja mislim Hummels pravi prekrsaj.
Je li tacno sto kaze komentator da je ovo prvi penal koji je sudjen protiv Vas.

nije prvi penal protiv nas, odbranio je penal Mainzu ...sto se ja sjecam!amerosm je napisao/la:I ako ga smatram losim igracim moram sada stati u njegovu odbranu i reci da nije bio Lewandowski vec Mario Goetze. Po meni dosta prosjecna utakmica s dosta gresaka glavnog sudca koje idu vise na stetu Vama. Nadam se da cete u nastavku zaigrati bolje jer ko ce gledati "peska" naredne sezone na klupi. Kod penala cista kosarkaska akcija. RvN blokira Subotica, Petric dolazi do lopte i onda ja mislim Hummels pravi prekrsaj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.