Iskreno 2800€ početna netto plata u Njemačkoj, sasvim je odlična cifra. Mislim da ne treba ni pretjerivati. Kako bi se ostvarila veća plata, za pet godina provedenih u Bosni?numanumaye22 je napisao/la: ↑28 sep 2024, 11:54U 5 godina u Njemackoj, koliko bi potrosio vremena i para na studiranje u BiH mozes ostvariti mnogo vecu platu od 2800 netto. Ili jednostavno studirati ovdje nesto, imao bi vecu platu bar 40 %. Samo kazem.Asteriks je napisao/la: ↑28 sep 2024, 05:09Po završenom studiju primjer njemačkog jezika i književnosti, dobije se automatski C1.
Ta osoba u startu može radit u Švabiji kao hilfskraft u svojoj struci, sa početnom platom cca 2800 eura neto, da bi se nakon godine izbilo na 3000.
Gospodski posao od 37,5 sati sedmično, gdje većinu vremena gledaš u plafon.
I neki to zovu peglanjem.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Pa imaš za iPhone Brave.Rosicky je napisao/la: ↑28 sep 2024, 15:31Nisam rekao da je na mobitelu,iphoneSage je napisao/la: ↑28 sep 2024, 11:01Instaliraj preglednik Brave i nit ima reklama nit prekida i plus je što može svirat u pozadini dok si na drugim aplikacijama ili kad je zaslon ugašen.Rosicky je napisao/la: ↑28 sep 2024, 08:50Ne znam da li se sta promjenilo na Youtubeu ali mene reklame ubiše
Do neki dan je bila jedna u dva sata a sada je svakih pet minuta.
Kako slušam stvari koje traju nekoliko sati u komadu baš me izbaci iz takta stalno prekidanje.
Skup mi je premium ali izgleda da ide prema tome![]()
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Koliko su ti troškovi života (režija, kirija, ishrana ako isključiš naručivanje/vani)?
- Centre forward
- Kontakt:
Kolega profesore, nisam znao da si baš u Minhenu. Nek' je srećan rad, što kae Aco.
Ako doživiš neku "zdravu" transformaciju, bujrum na Bayinu temu.

Ako doživiš neku "zdravu" transformaciju, bujrum na Bayinu temu.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Tek sam ovdje tik jače od 30ak dana i sve ovo je još odoka. Plus poslodavac je olakšao sa smještajem neka tri mjeseca, dok se ne snađem.
Gledajući ovako šturo, ima stanova u cjenovnom rangu 700 i 800 eura, sve to otprilike pola sata vožnje udaljenosti do posla. Ali obzirom na luđačku potražnju, treba imati sreće pa dobit i onaj od hiljadu.
Cijene hrane pristupačne, a neke namirnice čak i jeftine. Glede slatkiša, samo ću reći kako je npr. pakovanje Milchschnitte od 10 komada malo iznad 2 eura.

Moglo bi se u idealnim okolnostim do 400 eura ozbiljno hraniti, al' ćemo da vidimo.
@Centre, puno ti hvala roka. A što se Baye tiče, znaš kako kažu, u redu je učiti čak i od neprijatelja.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- ASD
- Kontakt:
Forumske švabe. S koje stranice naručiti laptop online?
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ima li da je neko ucestvovao na aukcijama nekretnina, pratim vec odavno i ulovio sam jednu kucu u mjestu sedamdesetak km od Minhena, moze se teoretski uzeti za oko 150 hiljada, a vrijedi bar 300, i vise pa da da nekih smjernica 

- DurmitorskiJablan
- Kontakt:
Jel istina da se djeca u njemackoj u školama predodredjuju šta su,neka djevojčica rekla mačka i oni joj pijesak u školu donijeli
- numanumaye22
- Kontakt:
Dao ti je najgoru i najskuplju stranicu
Odes na Idealo, ili check24 i uporedis cijene sa onim sto ti treba i izaberes gdje je najjeftinije. Na Ottu je sve skuplje 20 % i vise.
Neki ljudi imaju kesa pa ne gledaju uvijek da sto jeftinije prodju kao ti.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 sep 2024, 00:33Dao ti je najgoru i najskuplju stranicu
Odes na Idealo, ili check24 i uporedis cijene sa onim sto ti treba i izaberes gdje je najjeftinije. Na Ottu je sve skuplje 20 % i vise.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ja kompletan stan opremio preko Otto aplikacije, ne vidim da sam se nešto zayebao. Znači, namještaj, kućanski aparati.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 sep 2024, 00:33Dao ti je najgoru i najskuplju stranicu
Ja kad kupujem bilo šta, tražim da je što skuplje.Mogli je napisao/la: ↑29 sep 2024, 01:25Neki ljudi imaju kesa pa ne gledaju uvijek da sto jeftinije prodju kao ti.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 sep 2024, 00:33Dao ti je najgoru i najskuplju stranicu
Odes na Idealo, ili check24 i uporedis cijene sa onim sto ti treba i izaberes gdje je najjeftinije. Na Ottu je sve skuplje 20 % i vise.![]()

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- numanumaye22
- Kontakt:
Govorim da imaju stranice gdje ti porede istu novu stvar, neke kao Otto prodaju skuplje, dok na recimo Mediamarktu dobijes isti TV jeftiniji 100-200 euraMogli je napisao/la: ↑29 sep 2024, 01:25Neki ljudi imaju kesa pa ne gledaju uvijek da sto jeftinije prodju kao ti.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 sep 2024, 00:33Dao ti je najgoru i najskuplju stranicu
Odes na Idealo, ili check24 i uporedis cijene sa onim sto ti treba i izaberes gdje je najjeftinije. Na Ottu je sve skuplje 20 % i vise.![]()
-
- Kontakt:
Sta je ovo admin obrisao temu "ljubav i sex", nema se gdje covjek ni izjadati vise...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- numanumaye22
- Kontakt:
Naravno da si se zayebao, samo jos nisi svjestan, recimo aparat za kafu tipa Philips od 800 eura isti na Philips stranici 100-150 eura jeftiniji, ti mislis da si prosao fino a kupio preko posrednicke stranice.MaroonBjelave je napisao/la: ↑29 sep 2024, 07:25Ja kompletan stan opremio preko Otto aplikacije, ne vidim da sam se nešto zayebao. Znači, namještaj, kućanski aparati.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 sep 2024, 00:33Dao ti je najgoru i najskuplju stranicu
Ali mi je jasno sto si uzeo na Ottu sve, slusao si nase ljude a mozes na rate pa je okej za prvu.

- kraljttbvb
- Kontakt:
Stalno se priča o velikim platama i akcijama i popustima.
Kupite li vi vani ista što vam treba ili samo kupujete ono što je na sniženju?
Ono kao treba mi novi luster, ali je pegla na sniženju, kupit ću peglu, nema veze što mi ne treba
Kupite li vi vani ista što vam treba ili samo kupujete ono što je na sniženju?
Ono kao treba mi novi luster, ali je pegla na sniženju, kupit ću peglu, nema veze što mi ne treba

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Na ovom forumu se ne može o ljubavi, politici i ratu pa bi bilo dobro da se napravi tema 'Ljubav, sex, politika i rat'.19vendetta87 je napisao/la: ↑29 sep 2024, 10:39Sta je ovo admin obrisao temu "ljubav i sex", nema se gdje covjek ni izjadati vise...

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ništa buraz nije na rate kupljeno, a da ti kažem isto tako, nisam odlučio na prvu preko Otta kupovati. Dobre se kilometraže nabilo, gledao cijene i tako. Ali eto, ako ti misliš da treba da vjerujem tebi, a ne svojim očima, onda OK.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 sep 2024, 10:42Naravno da si se zayebao, samo jos nisi svjestan, recimo aparat za kafu tipa Philips od 800 eura isti na Philips stranici 100-150 eura jeftiniji, ti mislis da si prosao fino a kupio preko posrednicke stranice.MaroonBjelave je napisao/la: ↑29 sep 2024, 07:25Ja kompletan stan opremio preko Otto aplikacije, ne vidim da sam se nešto zayebao. Znači, namještaj, kućanski aparati.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 sep 2024, 00:33
Dao ti je najgoru i najskuplju stranicu
Ali mi je jasno sto si uzeo na Ottu sve, slusao si nase ljude a mozes na rate pa je okej za prvu.![]()