FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 28 sep 2024, 20:35

Ovo smo zasluzili da dobijemo no ne pobjedjuje uvijek bolja ekipa.
Meni je ovo sasvim ok pristup, moramo biti zadovoljni sa vecinom stvari koje smo vidjeli, pogotovo sa agresivnim i borbenim pristupom, negativna strana je realizacija koja u ovakvom mecevima mora biti na vrhuncu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 28 sep 2024, 20:44

Bacao je Bayo rukavicu i tražio fajt, ovi jok.
Šta je tu je.
Ne trebamo se žaliti, nama treba ovakvih ekipa u prvenstvu. Da ne bude sve trlababadlan. Nećemo protivnika vrijeđati i kititi im epitete. Igrali su ono što je za njih najbolje u momentu.
Kejn je istegao tetive u zglobu i treba ćemu pauza. Protiv Ville.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 28 sep 2024, 20:45

Ovo je bilo toliko kukavički od Leverkusena da se i Kompany iznenadio.

Ja sam zadovoljan. Najbitnije mi je da je čitavih 90 minuta Bayern izgledao fizički dominantnije, dakle svaki duel, svaka lopta, sve smo kupili što je bilo 50-50, a sudija nas je par puta za čistu loptu zakinuo. Ne smije se u Njemačkoj pojaviti ekipa koja izgleda fizički spremnije od nas. Doće to sve na svoje, ipak je ovo prvi put Kompany h velikoj utakmici, a Xabijeva prljava družina već uigrana.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 28 sep 2024, 20:47

Čuj prljava družina :D

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 28 sep 2024, 20:55

Nula je realna na kraju, jesmo mi imali posjed i htjenje, ali osim one prilike Gnabrya i poluprilike Olisea nismo priprijetili, premalo u svakom slucaju. Lever dosao da ne izgubi i uspio u tome.

Nadam se da je Kane dobro i da nije neka ozbiljnija povreda, on je krucijalan za ovu ekipu.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 28 sep 2024, 21:21

Zlaja83 je napisao/la:
28 sep 2024, 20:55
Nula je realna na kraju, jesmo mi imali posjed i htjenje, ali osim one prilike Gnabrya i poluprilike Olisea nismo priprijetili, premalo u svakom slucaju. Lever dosao da ne izgubi i uspio u tome.

Nadam se da je Kane dobro i da nije neka ozbiljnija povreda, on je krucijalan za ovu ekipu.
Boagami mi se cini da nisi bas oko ljeske, rekao bi po ovome sto si napisao da nisi duzan ni klanjati ni postiti... Cuj nula realna na kraju, a posjed 70:30, udarci 15:3, korneri 18:2, dva puta okvir gola, prilicno dosta opasnih napada racunajuci i zicer Olisea sa 5 metara. Mrva te yebo sta je onda nezasluzena nula ako je Lerverguzen ovde zasluzio. Ocima nisam mogao vjerovati kakvu taktiku je postavio Alonso, kontam hoce da stisa talase Byerna na pocetku pa ce onda krenuti, a frajer bunker igra cijelu utakmicu i hoce da bude sampion. Nek j mater, bolje sto nam nije dosao. Nema se sta zamjeriti igracima, dali su sve sto su mogli, bice milina gledati Bayern ove sezone. Mense cini da je neko reko da bi Palija u OVOJ utakmici bio bolji od Pavlovica :rol: :rol: A sto svako hoce da diskutuje o fudbalu to je cudo jedno, ljudi nisu imali namjeru centra preci i sad bi tu trebao Palija. Da se znalo da ce ovako smradovi igrati komotno je mogao Kimich ono malo desno na pola od centralne i out linje, a Miller da starta ili Gerrero vise ofanazivno kao sto se jednom igralo, i to je izgledalo bas dobro.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 28 sep 2024, 21:31

@Dilah, kad vec nabrajas statistiku, zaboravio si udarce u okvir, 3-2 za nas. Dugo pratim Bayern da mogu reci da protivnika jesmo nadigrali, ali pravih izrazitih prilika nismo stvorili.

Sane10
Kontakt:

Post Postao/la Sane10 » 28 sep 2024, 21:34

Šta radi Zaragaza Barceloni..

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 28 sep 2024, 21:48

Zlaja83 je napisao/la:
28 sep 2024, 21:31
@Dilah, kad vec nabrajas statistiku, zaboravio si udarce u okvir, 3-2 za nas. Dugo pratim Bayern da mogu reci da protivnika jesmo nadigrali, ali pravih izrazitih prilika nismo stvorili.

Pa sta onda...? I da znas da tu ne ulaze ona dva Gnabrijeva okvira, ali nije to bitno taman da su udarci u okvir i 3:2 za njih nidje veze da su zasluzili bod, zasluzili su da im se oduzme 10 sto su upropastili utakmicu koja se ocekivala sa posebnim gustom. Od prve sekunde krali vrijeme, sta ocekivati od golmana cija familija su sigurno bili neki kradljivci pa zato nose prezime Kradicki, frajer poceo da krade vrijeme u 17 sekundi, valjali se po terenu bez razloga, glumili faulove...a jos na kraju i povredili nam Harrija. Ma bjezi ba jarane, kakvu zasluzili bod, zasluzili su kitu!!

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 28 sep 2024, 21:49

Zlaja83 je napisao/la:
28 sep 2024, 21:31
S tim što se prečke i stative ne računaju, dakle 5-2 u najmanju ruku i svaki je bio prava prilika za gol.
Leverkusen je potučen u svakom segmentu igre, samo ne u rezultatu.

A još kad bi ljudi znali da smo večeras igrali protiv ponajbolje ekipe u Evropi.

Bio je pravi derbi, mi bili dosta bolji, ovi su pokazali da znaju odigrati i na rezultat, pritom su imali i dosta sreće, naša ekipa sigurna, šok gol ih nije uzdrmao, bili su sigurni i željni dalje igrati lopte u istom ritmu, fizički spremni, a ako baš hoću tražiti neke loše trenutke to su Koman i Sane, čini se trenutno daleko iza Olisea i Gnabrija, koman protiv umornog Frimponga nijednom nije uspio probiti, a Sane standardno van ritma.

Niko da pohvali našu odbranu, upa i kim doktorski, pored upe Boniface nijednom nije uspio primiti loptu, nije uspio ući u prostor, jer je ovaj uvijek bio u bloku, jedna perfektna defanzivna partija. I Kim je bio agresivan i neprikosnoveni u skoku. Kimich i Pavlović isto fantastični, pogotovo raduje Kimih koji igra ponajbolje u karijeri. Timski su se svi pomagali, pravili blokove da bi naš igrač sa loptom uspio mirno izaći iz presinga itd. Protiv bunkera ovako jake ekipe je teško ofanzivno puno prilika napraviti, samo je šteta Gnabrijeve prečke i stative, onu stativu sam vidio u golu, ne znam kako izađe?

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 28 sep 2024, 22:03

Dilah je napisao/la:
28 sep 2024, 21:48
Pa sta onda...? I da znas da tu ne ulaze ona dva Gnabrijeva okvira, ali nije to bitno taman da su udarci u okvir i 3:2 za njih nidje veze da su zasluzili bod, zasluzili su da im se oduzme 10 sto su upropastili utakmicu koja se ocekivala sa posebnim gustom. Od prve sekunde krali vrijeme, sta ocekivati od golmana cija familija su sigurno bili neki kradljivci pa zato nose prezime Kradicki, frajer poceo da krade vrijeme u 17 sekundi, valjali se po terenu bez razloga, glumili faulove...a jos na kraju i povredili nam Harrija. Ma bjezi ba jarane, kakvu zasluzili bod, zasluzili su kitu!!
Jest jarane, sad kad sam procitao tvoje argumente vidim da si u pravu......pokvario nam ceif Leverkusen......imali smo mi prilika puno.....nije lopta htjela u gol.......golmana smo im razbranili.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 28 sep 2024, 22:15

Pa ne možeš bolan u svakoj utakmici stvoriti 6-7 100% šansi, ovaj put smo imali tri čiste i još nekoliko opasnih napada i pokušaja, slobodnoh udaraca, pa onaj Leimerov udarac na kraju, je bolje nego što je Leverguzen stvorio za cijelu utakmicu. I ne zaboravi da smo počeli posle tvoje tvrdnje da je po bod realno…ako i dalje tako misliš predajem se, a ti slobodno nemoj klanjati niti u crkvu ići, nisi dužan…

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 28 sep 2024, 22:27

Ne bih nesto pisao da ne stojim iza tih rijeci. Meni jedna prilika Gnabrya i poluprilika Olisea nisu dovoljne da kazem da smo zasluzili pobjedu, a protivnik je dobio ono po sto je dosao.

To sto za vjerske objekte pises, ovo je sportska tema, trebali bi se toga i drzati. Pozz kolegi navijacu Bayerna, da ne ulazimo dalje u polemiku.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 28 sep 2024, 22:33

Zlaja83 je napisao/la:
28 sep 2024, 22:27
Ne bih nesto pisao da ne stojim iza tih rijeci. Meni jedna prilika Gnabrya i poluprilika Olisea nisu dovoljne da kazem da smo zasluzili pobjedu, a protivnik je dobio ono po sto je dosao.

To sto za vjerske objekte pises, ovo je sportska tema, trebali bi se toga i drzati. Pozz kolegi navijacu Bayerna, da ne ulazimo dalje u polemiku.
Da, imamo potpuno različito shvatanje fudbala, ali smo na istoj strani… ono vjerski je pokušaj humora, negdje sam čuo da su neki oslobodjeni obaveza kad počnu kontra pričati. Pozdrav.. PS- I nije Gnabri jedna nego dvije prilike :yawn: :yawn:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 28 sep 2024, 22:40

Zadnji izvještaj je ohrabrujući što se tiče Kane. Nije ništa potrgano niti slomljeno.
Sutra detaljnije analize i onda će se znati hoće li biti spreman protiv A. Ville.
Onda idu Frankfurt, Stuttgart, Barsa...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 sep 2024, 23:14

Imao sam osjećaj pred utakmicu da bi ih mogli i rasturiti danas. Da je pao rani gol, tj da smo rano zabili, moguće bi bilo da ih baš i razvalimo. Ovako sam ipak zadovoljan rezultatom, Leverkusen gledao pozada da se zabetonira, a da naprijed iskoristi neku šansu (tako nešto jednom i iskoristio). Ipak dobro smo spriječili njihove kontre i Kim i Upa dosta tome doprinijeli. Olise opet s dosta dobrih poteza, ali sa nedostatkom preciznosti i sreće u završnici. Davies je bio sjajan i sjajno se borio. Ne može se nešto ekipi prigovoriti, s ovakvim pristupom. A vidjelo se da i naša ekipa ne želi da srlja. Više smo zaslužili pobjedu, ali bod dobar i čelna pozicija se i dalje drži. Protiv Frankfurta valja sada dobro odigrati, a naravno prije toga nimalo lagan zadatak u LP Aston Villa.
I definitivno kod Sanea i dalje nikakvog pomaka, nikakvog buđenja....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 29 sep 2024, 06:36

Svidja mi se ovo vidjenje sto se tice utakmice, kratko - jasno:
"Ladies and Gentlemen!!
Kompany is him!!
Everything about today's game was amazing!
The match confirmed that Bayern is in top form and remarkably strong.
However, it also showed that this doesn’t guarantee they will win every game. Individual moments and certain dynamics of game situations are unpredictable in football, and that’s why today it still ended in a draw.
Nevertheless, as a Bayern fan, you can be quite satisfied. Everything is going very well, and the team’s development is fantastic."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 sep 2024, 10:06

Zaista je lijepo citati njegove izjave, odmjeren, kulturan i bez imalo prepotentnosti.
Uz sjajnog trenera smo dobili i gospodina.

Najvažnija cinjenica od svega jeste da su svi zadovoljni prikazanim, borbom do zadnje minute a ono sto mene fascinira jeste cinjenica da jedna ekipa 95 minuta stvara onakav pritisak gdje protivniku ne dozvoljavava da dodje do daha.

Palhinha se ponovo dovodi u kontekst neigranja no ja ga ocekujem od prve minute na Villa parku sto zbog njegovog poznavanja fudbala na tom području sto zbog cinjenice da ce biti fajta.

Jos uvijek nema nikakve informacije o povredi Kane, dalo se naslutiti da ce zglob biti u redu s obzirom da je sam izasao sa terena.
U situaciji kada je zgazen Kane, VAR nije reagovao kao i u jos nekoliko situacija koje su isle u korist Leverkusena
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 sep 2024, 11:52

Zadovoljan igrom i zalaganjem držali smo aktuelnog prvaka 90 min u 16m,šteta pa oni šutevi Gnarbya nisu ušli ili dobra šansa Olisea al' nema veze idemo dalje.Koliko vidim Kane nije ozbiljno povrijeđen i to je najvažnije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2024, 12:09

Za Kanea je saopšteno da ga intenzivno liječe i da sve protiče pozitivno. Nije bilo nekih preciznijih dijagnoza, ali čini se da i prema ovom od jutros nije ništa ozbiljno u pitanju. Samo sad pitanje da li će za Aston Villu biti spreman...Ali najbitnije je da se ne radi o toliko ozbiljnoj povredi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.