Ghuraba je napisao/la: ↑24 sep 2024, 10:45
hurem je napisao/la: ↑24 sep 2024, 10:28
Da li je Hadzikadunic bio na nekom aman nivou u reprezent.dresu pa da se toliko uzdiže? - NE, mora to puno bolje.
Zato jest bio Kovacevic, koji zavrsi u drugoj ligi Poljske i Gojkovic, koji jedva nekako nadje angazman kod genocidasa (gdje niko normalan ne bi otisao). Da ne nabrajam ostale stopere koji su zadnjih godina pozivani, poput Milicevica, Jovicica, Mihojevica itd. Ne pamtim nijednu utakmicu reprezentacije u kojoj je brko bio kriminalno los. Grijesio je bez sumnje (kao i svi drugi), ali da mozes reci da nas je on licno kostao nekog poraza - daleko od toga.
Poenta je da nemas boljeg stopera, pogotovo sad nakon ove situacije s Anelom. Katic je pokazao da ima izrazenije liderske sposobnosti i to je ok, ali generalno nije kvalitetniji stoper, dok o ostalima nije vrijedno ni pricati. Podrska Barbarezu ne treba biti dovedena u pitanje, ali s Dennisom definitivno grijesi.
Ne razumijem tvoju reakciju ali hajd...

Osvrnuo sam se na Mujakica od kojeg je Hadzikadunic bolji stoper, u sto nema sumnje. Za ostale nabrojane se slažem također.
Po mom mišljenju direktna konkurencija Hadzikadunicu u formaciji s 3 pozadi je Katic.
Do ove posljednje sapunice u vezi s Anelom sam ovako vidio našu zadnju liniju:
Ahmedhodzic - Katic (Hadzikadunic) - Kolasinac
Sada kada nema Ahmedhodzica otvorila se Dennisu i opcija umjesto njega a tu mu je konkurencija Barisic koji je brzi i okretniji za tu poziciju koja uslovno receno zahtijeva ipak takav profil igrača.
Mene je Barisic svaki put razočarao izuzev ove utakmice protiv Mađarske...
Dakle Katic ili Hadzikadunic - to je glavno pitanje...
Barisic ili Hadzikadunic - to je druga opcija.
Nek struka ocijeni. Sve3 su tu negdje, i kvalitetom i klubovima, ligama u kojima igraju.
Sto se tice slučaja Barbareza i Hadzikadunica, o tome sam davno napisao da je otišlo u pogrešnom smjeru i da do toga nije trebalo doći...pogotovo zbog dosadašnjeg Dennisovog odnosa prema reprezentaciji.