HariTz je napisao/la: ↑23 sep 2024, 12:42
PasodelMar je napisao/la: ↑23 sep 2024, 12:27
Madal je napisao/la: ↑23 sep 2024, 12:11

Kolasinac vec dugo vremena nije bek.
Dedic nije vezni.
Saric nije lijevo krilo.
Bajraktarevic ako se povrijedi u pola utakmice onda igramo 433 bez ijednog krila
Presto cojk biti bek a za nas odigrao 95 % utakmica na lijevom beku

. Vjerovatno je zaboravio kako je igrati 2.5 metra dalje od trenutne pozicije

.
Mnogo veća razlika je od "igranja 2.5 metra dalje" između štopera i beka. Pogotovo lijeve strane gdje nemamo apsolutno nikakvo lijevo krilo koje bi moglo podržati tu stranu, već bi to morali krpiti sa igračima koji ne mogu igrati tu poziciju (barem ne dovoljno kvalitetno).
Kolašinac dok je bio još u Arsenalu je igrao sve češće lijevog štopera gdje je sam Arteta izjavio da više ne može da izdrži taj tempo (pogotovo pred odlazak iz Arsenala).
Trenutno, u Atalanti je štoper i to mu je primarna pozicija gdje je on sam izjavio da se najbolje osjeća tu i da može da da najveći doprinos.
Imaš defanzivnog veznog igrača i lijevog centralnog veznjaka, ne treba ti ništa više od toga.
Ja bih puno više brige imao prema ostalim štoperima koji tu formaciju ne igraju u klubovima i kojim ta pozicija vjerovatno manje godi i gdje nećeš imati back-up u vidu DMF i CMF nego će ti se ljudi ušetati u gol, ako se štoperi pogrešno postave.
A to sa Kolasincem ide lakše u Atalanti, kod nas bi izgorio pokrivajuci i stoperske pozicije i lijevog beka i ništa ne bi dobio stime.
Da, i još nešto. Koliko ja vidim Jusuf je ovim kolegama iznad rješenje na tom lijevom beku. Znaci vidjeli su da momak ne može sam držati jednu stranu i da grijesi i da se od njega očekuje previše, i sada ga ponovo guraju na lijevog beka? Formaciju 3-5-2 drži znaci igrač koji u klubu redovno igra desnog beka a nama treba držati sam cijelu lijevu stranu, i to je kao okej i normalno

. Pa hiljadu put draže bih gledao Dedica kao defanzivnog veznog nego Jusufa kao lijevog beka u 3-5-2.